Συζήτηση:Μοναρχία

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Αγαπητοί φίλοι συντάκτες του άρθρου, νομίζω ότι στη κατηγορία Πριγκηπάτα δεν ταιρειάζει η Ανδόρα γιατί νομίζω ότι δεν είναι πριγκηπάτο (αυτό σίγουρο), αλλά αν θυμάμαι καλά υπό κάποιον ισπανό επίσκοπο και τον γάλλο πρόεδρο ή κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο. Εσείς που τα ψάχνετε αυτά δεν το κοιτάτε;--Teles 15:27, 6 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Σύμφωνα με το ελληνικό Ανδόρρα "Τα δικαιώματα πέρασαν μετά από γάμο του Ερίκου του Δ' στο Γαλλικό Στέμμα. Έτσι συνέχισε να βρίσκεται αυτοτελές μεν αλλά υπό την προστασία του εκάστοτε Βασιλέως, και σήμερα (κατά κληρονομικό δικαίωμα) Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας." Το ίδιο και το αγγλικό "Andorra is a co-principality with the President of France and the Bishop of Urgell, Spain as co-princes." Επίσης: en:List of Co-Princes of Andorra Από ότι φαίνεται ο Ζακ Σιράκ είναι και πρίγκηπας! — Geraki ΣΜ - 2007-02-06T 15:54Z.

Αγαπητέ φίλε Geraki, Το γνωρίζω το παραπάνω και το YEARBOOK,ή FACTBOOK της CIA λέει επί λέξει στο τύπο κυβέρνησης: "... parliamentary democracy (since March 1993) that retains as its chiefs of state a coprincipality; the two princes are the president of France and bishop of Seo de Urgel, Spain, who are represented locally by coprinces' representatives..." και ότι φυσικά ο επίσημος τίτλος του κράτους είναι "Principality of ANDORRA". Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχουν πρίγκηπες για να μπει στον κατάλογο της Μοναρχίας. Είναι όπως ο Βρεττανός πρωθυπουργός που τυπικά λέγεται Λόρδος Θησαυροφύλακας και κάτι τέτοια μεσαιωνικά κατάλοιπα, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες κλπ. Σε παρακαλώ πρόσεξε κάτι. Δεν αντιπαρατίθεμαι στην λογική σου ή σε αυτά που λές, αλλά περισσότερο για την "χαρά" της "σωστής" έκφρασης και τελείως τυπικά, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Γειά σας.--Teles 10:56, 7 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)[απάντηση]


Μπορείτε να μου πείτε γιατί συνεχώς αλλάζετε αυτά που εγώ γράφω για το Νεπάλ στην ενότητα Συνταγματική Κοινοβουλευτική Μοναρχία???? Είμαι συγγραφέας διεθνών θεμάτων και ειδικός μελετητής και αναλυτής για την περιοχής της Ασίας και γνωρίζω πάρα-πολύ καλά τα πράγματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, πρωτίστως, είναι να καταγράψουμε το ιστορικό και τους λόγους για τους οποίους εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Αυτό που εσείς γράψετε, ότι η απόφαση για την κατάργηση της μοναρχίας πάρθηκε με ψήφους 560, έναντι 4, μηδαμινή σημασία έχει, για τον απλούστατο λόγο ότι η απόφαση για κατάργηση της μοναρχίας πάρθηκε κάτω από ισχυρή πίεση, εκ’ μέρους των ανταρτών Μαοϊστών, αναγκάστηκαν μάλιστα να αλλάξουν το καταστατικό τους, υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας, ακόμα και τα αμιγώς βασιλικά κόμματα. Εάν δεν είχε καταργηθεί η μοναρχία, ο εμφύλιος θα συνεχιζόταν. Συνεπώς το σωστό κείμενο, θα πρέπει να είναι το ακόλουθο:

Συνταγματική Κοινοβουλευτική Μοναρχία

Σε αυτό το πολίτευμα η δύναμη του μονάρχη δεν είναι πια απόλυτη,αλλά ρυθμίζεται από ένα σύνταγμα. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ελέγχεται, τυπικά τουλάχιστον, από τον βασιλιά. Σήμερα, στην Ευρώπη το Λιχτενστάιν, αποτελεί Συνταγματική Μοναρχία, ενώ παλαιότερα υπήρξε η Γερμανία (1871-1918) και πολλά άλλα κράτη.

Στο Νεπάλ η Συνταγματική Κοινοβουλευτική Μοναρχία κατέρρευσε τον Απρίλιο του 2006, ύστερα από δεκαετή ένοπλο αγώνα που διεξήγαγαν οι μαοϊστές αντάρτες και που στοίχισε τη ζωή σε 15.000 άτομα. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κοϊράλα (που αποτελούνταν από επτά πολιτικά κόμματα), αναγκάστηκε, μπροστά στον κίνδυνο της καθιέρωσης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος από τους εξτρεμιστές Μαοϊστές αντάρτες, να συμφωνήσει-τον Δεκέμβριο του 2007-, στην κατάργηση της Συνταγματικής Μοναρχίας. Η οριστική τύχη της -διάρκειας 240 ετών- μοναρχίας στο Νεπάλ κρίθηκε από απόφαση της Συντακτικής Συνέλευσης, που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Απριλίου 2008 και τις οποίες κέρδισαν οι Μαοϊστές,χωρίς, ωστόσο να διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία. Στις 28 Μαΐου 2008 η Συντακτική Συνέλευση αποφάσισε την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα.

Ευχαριστώ — Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 213.5.28.121 (συζήτησησυνεισφορά) .

Για τον ίδιο λόγο που εσείς αλλάζετε συνέχεια αυτά που γράφω εγώ: επειδή διαφωνούμε. Θα μπορούσα να δηλώσω κι εγώ αναλυτής αλλά εδώ δεν έχει σημασία η ιδιότητα ή η άποψη του καθενός, αλλά τα γεγονότα και η τεκμηρίωση. Κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, τα γεγονότα. Αν θέλετε να περάσουμε στην αιτολόγηση των γεγονότων, θα πρέπει να αναφέρουμε και τι έκαναν οι πεφωτισμένοι μονάρχες για να φέρουν το λαό στο σημείο να τους διώξει κλωτσηδόν (διότι αυτό έγινε) από τη χώρα. Θα πρέπει να δούμε επίσης ποιος παραβίασε πρώτος το σύνταγμα, το 2005 καταρχήν και παλιότερα το 1960. Και πάει λέγοντας. Από αυτή την άποψη δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι που να μην αποτελεί γεγονός, όχι άποψη ή ερμηνεία.

Το 560-4 σαφώς και έχει σχέση, καθώς δεν απέχει και πολύ από την εκπροσώπηση σε έδρες των μοναρχικών κομμάτων (11 έδρες αν δεν κάνω λάθος). Εντάξει και με 37 απόντες αν θεωρηθεί ότι όλοι θα καταψήφιζαν, γίνεται 560-40. Τα επτά πολιτικά κόμματα δεν είναι τυχαία, αλλά τα ίδια που εδώ και 3 χρόνια ζητούσαν ευθέως την κατάργηση της μοναρχίας-και αν δεν κάνω λάθος και ο ίδιος ο Κοϊράλα πανηγύρισε την απόφαση της Συντακτικής- και εδώ και πολλά χρόνια έχουν την πλειοψηφία στις εκλογές. Η κατάργηση της μοναρχίας υπό πίεση ως μοναδική λύση προκειμένου να μη συνεχιστεί ο εμφύλιος, στην περίπτωση που οι Μαοϊκοί θέλουν να επιβάλουν ολοκληρωτικό καθεστώς, από τα κόμματα που από χρόνια ζητούν την κατάργησή της, αποτελεί υπέρ-υπεραπλούστευση κι αυτό φαντάζομαι ως αναλυτής το καταλαβαίνετε.

Παραβλέπετε πάντως το γεγονός ότι τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως ήρθαν μόνο χάρη στους αιμοδιψείς αντάρτες που τόλμησαν να βρικολακιάσουν ως Μαοϊκοί, αλλά και λόγω της ουσιαστικής εξολόθρευσης του βασιλικού οίκου από τον παράφρονα διάδοχο Ντιπέντρα, αν πιστέψουμε την επίσημη εκδοχή. Κι εγώ ευχαριστώ - Badseed απάντηση 09:47, 26 Ιουνίου 2008 (UTC)[απάντηση]

====================================================================================[επεξεργασία κώδικα]

Το γεγονός ότι χρησιμοποιήσατε το ‘‘τους διώξει κλωτσηδόν’’ δείχνει πόσο αμερόληπτος είστε. Επίσης, αγνοείτε ότι το σύγχρονο Νεπάλ υπάρχει στο χάρτη χάρη στην τελευταία βασιλική δυναστεία. Αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και οι αντίπαλοι του βασιλικού θεσμού στο Νεπάλ. Εσείς, όμως το αγνοείτε... Δεύτερον, ο βασιλιάς Γκυανέντρα δεν παραβίασε το σύνταγμα το 2005, απλώς έκανε χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος, να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, λόγω «έκτακτων συνθηκών». Εσείς, φυσικά νομίζετε ότι ο βασιλιάς υπερέβη τις αρμοδιότητες του. Έτσι διαβάσατε στις ελληνικές εφημερίδες και έτσι λέτε... Εγώ δεν λέω ότι ο Γκυανέντρα έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ικανότητες, δεν είναι όμως εγκληματίας. Οι εγκληματίες Μαοϊστές, που δολοφόνησαν 15.000 ανθρώπους, κατέστρεψαν την οικονομία και τον τουρισμό του Νεπάλ, λήστεψαν και κακοποίησαν τουρίστες, βρίσκονται στην εξουσία! Δυστηχώς δεν γράψατε τίποτα γιαυτό. Είναι μάλλον στην συμπάθεια σας! Το 560-4- 37 δεν έχει απολύτως καμία σημασία, από τη στιγμή που αναφέραμε την απόφαση της Συντακτικής Συνέλευσης. Απλώς δείχνει τον φανατισμό σας. Σας ευχαριστούμε πάντως που βάλλατε και το 37, είστε μαγαλόψυχος!!! Για τον Κοϊράλα: το ψήφισμα που ενέκρινε η Βουλή το Μάϊο 2006 προωθούσε καθαρά ένα μοντέλο διακυβέρνησης, ανάλογο με αυτό που υπάρχει σήμερα στη Βρετανία. Αυτό που γράψατε, ότι ‘‘Τα επτά πολιτικά κόμματα δεν είναι τυχαία, αλλά τα ίδια που εδώ και 3 χρόνια ζητούσαν ευθέως την κατάργηση της μοναρχίας’’, είναι παντελώς ανακριβές! Παντελώς! Δείχνει την άγνοια σας για τα γεγονότα! Ο Κοϊράλα άλλαξε στάση αφού δεν γινόταν αλλιώς. Το έγραψα, αλλά δυστηχώς το σβήσατε. Έχει πάντως κεφαλαιώδη σημασία! Αργότερα αφού είδε ότι η μοναρχία δεν πρόκειτε να σωθεί, εναρμονίστηκε και αυτός με το πολιτικό κλίμα, προσπαθώντας να φανεί αντιβασιλικός για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δυστηχώς γιαυτόν, οι Μαοϊστές, μάλλον δεν θα του κάνουν το χατήρι... Τον «χρησιμοποίησαν» απλώς «για να κάνουν τη δουλειά τους». Για τον ‘‘υποτιθέμενο δολόφονο’’ πρίγκιπα Ντιπέντρα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Εάν θέλετε να μάθετε ποιοι είχαν συμφέρον από την κατάργηση της μοναρχίας στο Νεπάλ, παρακαλώ διαβάστε το ακόλουθο:


US Welcomes Declaration of Republic in Nepal THT Online, Kathmandu, May 29, 08 Τhe Himalayan Times

The United States has congratulated people of Nepal on declaration of republic. A statement released by US Embassy in Kathmandu this afternoon said "The United States of America congratulates the people of Nepal on the Constituent Assembly's first step in defining a new, democratic Nepal with the declaration of a republic on May 28, the release said. This is another exciting milestone in Nepal's democratic development. We encourage the representatives of the CA to continue their work to fulfill the peoples' desire for peace, democracy and development in Nepal", the release added.

Εάν θέλετε πραγματικά να φτάσετε «στην άκρη του νήματος», θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσετε για το ποιοι ήταν αυτοί που έδειναν όπλα στου Μαοϊστές. Το κείμενο σας δεν θα επιχειρήσω να το αλλάξω και πάλι, θα σας αφήσω να χαίρεστε, που αποκρύπτετε ‘‘κεφαλαιώδους σημασίας’’ γεγονότα, όπως αυτό που έγραψα ‘‘Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κοϊράλα (που αποτελούνταν από επτά πολιτικά κόμματα), αναγκάστηκε, μπροστά στον κίνδυνο της καθιέρωσης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος από τους εξτρεμιστές Μαοϊστές αντάρτες, να συμφωνήσει-τον Δεκέμβριο του 2007-, στην κατάργηση της Συνταγματικής Μοναρχίας’’.

Ευχαριστώ!

Και η σύγχρονη Ελλάδα υπάρχει εν μέρει χάρη στον Κολοκοτρώνη, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κάνουμε το δισέγγονό του de facto πρωθυπουργό. Τα κόμματα είναι τα ίδια με αυτά που συγκρότησαν τη "Συμμαχία των Επτά Κομμάτων", πλην δυο και συν το αυτονομιστικό του Μαντές που κι αυτό προήλθε από το κόμμα του Κογκρέσσου, ψάξτε το λίγο. Έκανε χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος ο μονάρχης να διαλύσει το κοινοβούλιο, να συλλάβει τους ηγέτες των κομμάτων και να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο; Ε γιαυτό λοιπόν γράφτηκε καινούργιο σύνταγμα, για να μη γίνονται αυτά.

Όσο για τον Κοϊράλα -που τον γλωσσοφάγαμε τον άνθρωπο απότι φαίνεται γιατί παραιτήθηκε σήμερα- σαφώς και αποτελούσε μέλος της συμμαχίας για την κατάργηση της μοναρχίας και την επαναφορά της δημοκρατίας μετά το 2005. Για ιδιαίτερα φιλοβασιλικό δεν τον κόβω, μιας τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του πέρασαν επτά χρόνια στη φυλακή και πολλά περισσότερα στην εξορία όπου τους έστειλε άλλος πεφωτισμένος επειδή έκαναν το "λάθος" να κερδίσουν τις εκλογές του 1960. Δείτε και αυτό. Κι εγώ ευχαριστώ! - Badseed απάντηση 00:19, 27 Ιουνίου 2008 (UTC)[απάντηση]

====================================================================================[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε,

Λυπούμαι που συνεχώς υποπίπτετε σε διάφορα ολισθήματα και μάλιστα ισχυρίζεστε, αδίκως.

Για το πολιτικά κόμματα. Διαβάστε το ακόλουθο, είναι από τον Ριζοσπάστη:

Αφαιρούνται οι εξουσίες του βασιλιά Κατμαντού, Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

Η νέα Βουλή του Νεπάλ ενέκρινε ομόφωνα χθες την απόφαση αφαίρεσης εξουσιών από τα χέρια του βασιλιά Γκιανέντρα και ο πρωθυπουργός Γκίριτζα Πράσαντ Κοϊράλα δήλωσε ότι όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει «θα αντιμετωπίσει βαρύτατες συνέπειες». Η απόφαση, είπε ο Κοϊράλα, «αντανακλά τη βούληση του λαού και κάθε λέξη της είναι γραμμένη με το αίμα των μαρτύρων που θυσίασαν τη ζωή τους» για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Νεπάλ, στις φετινές διαδηλώσεις.

Η Διακήρυξη της Βουλής:

Ανακηρύσσει το Κοινοβούλιο ως την ανώτατη εξουσία στη χώρα. Αλλάζει το όνομα της κυβέρνησης από «κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος» σε «κυβέρνηση του Νεπάλ». Ανακηρύσσει το Νεπάλ σε κοσμικό κράτος. Καταργεί το θώκο του ανώτατου ηγέτη των ενόπλων δυνάμεων, που διατηρούσε ο μονάρχης. Υπάγει τις ένοπλες δυνάμεις και όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας υπό τον άμεσο έλεγχο της Βουλής. Με τον ίδιο νόμο, ο μονάρχης οφείλει να πληρώνει φόρους, και οι ενέργειές του μπορούν να αμφισβητηθούν με προσφυγή στα δικαστήρια και η πλήρης νομική ασυλία του αίρεται. Το κυριότερο συμβουλευτικό όργανο του βασιλιά καταργείται, ο αρχηγός του στρατού θα διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ το Κοινοβούλιο θα έχει την εξουσία να ψηφίζει νόμους, σχετικά με τη διαδοχή του θρόνου και τα έξοδα του βασιλιά, η ασφάλεια του οποίου θα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης.

Δεν υπήρξε,λοιπόν πρόθεση για πλήρη κατάργηση της μοναρχίας, θα υιοθετούνταν, απλώς ένα καθεστώς εθιμοτυπικής μοναρχίας ή αλλιώς Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Ο Κοϊράλα προσπάθησε μέχρι την προ-τελευταία στιγμή να σώσει την μοναρχία, προτείνοντας την παραίτηση του Γκυανέντρα και του διαδόχου πρίγκιπα Πάρας, υπέρ του-ανήλικου- εγγονού του βασιλιά, πρίγκιπα Χρυνταγιέντρα. Εάν αυτό γινόταν θα υπήρχε αντιβασιλιάς. Οι Μαοιστές όμως ήταν ανένδοτοι... Επίσης, ολόκληρο το Νεπαλικό Κογκρέσο και ο Κοιράλα ήταν υπέρ της μοναρχίας, αφού αυτό οριζόταν από το καταστατικό του κόμματος. Και δεν ήταν μόνο το κόμμα του Κογκρέσου. Απόλυτα συνιφασμένο με το βασιλικό καθεστώς, ήταν και το Κομουνιστικό Κόμμα Νεπάλ- Ενωμένο Μαρξιστικό Λενινιστικό (UML).

Αργότερα εκδώθηκε συμπληρωματικό ψήφισμα από το κοινοβούλιο, το οποίο έλεγε ότι στον θρόνο του Νεπάλ θα μπορούν να «ανεβαίνουν» και γυναίκες. Δικαολογήθηκε μάλιστα ως εκσυγχρονιστικό μέτρο αφού ‘‘ισχύει και στην Αγγλία’’. Ακόμα, ο Κοϊράλα συνέχιζε κατ’ εξακολούθηση να βλέπει τον βασιλιά, μετά την περικοπή των δικαιωμάτων του, πότε επισκεπτόμενος ο ίδιος το Παλάτι Ναραυανχίτυ και πότε μέσω του αρχιγραμματέως του Βασιλέως Γκυανέντρα.

Για το νέο σύνταγμα: Είπατε ότι ‘‘Ε γιαυτό λοιπόν γράφτηκε καινούργιο σύνταγμα, για να μη γίνονται αυτά’’. Είδατε εσείς να υπάρχει καινούργιο σύνταγμα????? Πολύ βιάζεστε αγαπητέ μου. Σε λίγο καιρό μπορεί να δούμε ένα νέο «κύκλο αίματος» και αποσταθεροποίησης του Νεπάλ. Ήδη στο νότιο τμήμα της χώρας υπάρχουν αποσταθεροποιητικές κινήσεις από τους Μαντέσι. Υπάρχει ακόμα η «καυτή πατάτα» της συγχώνευσης του εθνικού με τον λεγόμενο απελευθερωτικό στρατό των Μαοιστών, δηλαδή τους εγκληματίες.

Εν΄ πάσει περιπτώσει, σας λέω ένα πράγμα που πρέπει να το θυμάστε. Η βασιλεία καταργείται, επειδή έτσι συμφέρει στην Αμερική. Στην ουσία (αυτό) το προκαλούν οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Η επεξήγηση είναι πολύ απλή: οι βασιλιάδες στηρίζουν την εθνική υπόσταση των κρατών και είναι υπέρ των πολιτιστικών παραδόσεων του κάθε λαού και είναι αντίθετοι με την παγκοσμιοποίηση, που προωθείται από Αμερικανούς και Εβραίους. Οι Εβραίοι είναι αυτοί που κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία για το αποκαλούμενο ‘‘ολοκαύτωμα’’, διογκώνοντας την κατάταση. Αυτό βέβαια έχει το σκοπό του, δεν είναι καθόλου τυχαίο... Η παγκοσμιοποίηση βοηθάει να συγκεντρωθεί το χρήμα σε λίγα χέρια, βοηθάει να μεγαλώσουν οι κοινωνικές ανισότητες, εξαφανίζει τις θρησκείες και κατ΄ επέκταση σβήνει τις πολιτιστικές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα κάθε λαού. Δεν τυχαία η καταστροφή του Μουσείου της Βαγδάτης, το οποίο ήταν ένα «διαμάντι» της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η παγκοσμιοποίηση βοηθάει να δημιουργηθεί μία νέα κλίμακα αξιών, που καμία σχέση δεν έχει με την ηθική. Δημιουργεί νέες συνήθειες και νέα πρότυπα, που δυστηχώς θα είναι είναι η καταστροφή του ανθρώπου. Η παγκοσμιοποίηση δεν σέβεται το περιβάλλον, οι επιχειρηματίες γίνονται άπληστοι στο βωμό του χρήματος. Η Αμερική έδιωξε τον βασιλιά από το Νεπάλ για να δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις και αποσταθεροποίηση στην περιοχή, έτσι ώστε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση. Εάν δεν το καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα παραπάνω για σας.... Η Αμερική είναι αυτή που θέλει να διώξει τους βασιλιάδες για να τοποθετήσει στη θέση τους ανδρείκελα (όπως ο Μπόρις Τάντιτς στη Σερβία και ο Μιχαήλ Σαακασβίλη στη Γεωργία). Η Αμερική χρειάζεται τα ανδρείκελα ή θλιβερούς ηγετίσκους, όπως έγραψε στον πρόλογο ενός βιβλίου μου ο κ....... ελέγχει καλύτερα τις χώρες. Όταν εσείς, αγαπητέ κύριε στρέφεστε εναντίον των βασιλέων, συνεπικουρείτε στην ουσία την Αμερική να βομβαρδίζει πιο εύκολα τους λαούς!!! Εγώ είμαι με τα παιδιά της Παλαιστίνης, αισθάνομαι οργή για τον δις βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, σέβομαι την διαφορετικότητα των λαών, δεν θέλω την αφομίωση τους σε ένα παγκόσμιο έκτρωμα, που δημιουργεί η νέα κάστα, η οποία διευθύνει, δυστηχώς τις τύχες του κόσμου σήμερα. Εύχομαι τα λόγια μου να μην «πάνε χαμένα». Πρέπει να πορευτούμαι μαζί! Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ανηφορικός, «θα έρθει πολύ ξηρασία». Δεν πρέπει να βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη. Πρέπει να ενωθούμε για να βοηθήσουμε το ανθρώπινο γένος!

Εύχομαι να βρίσκεστε πάντα σε καλή υγεία!

Σχόλιο 25-6-2015[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

ΤΟ ΤΟΓΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Αναφορά: COSSKIL@YAHOO.GR 178.59.182.129 17:06, 25 Ιουνίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Διορθώθηκε, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 07:13, 23 Ιουνίου 2017 (UTC)[απάντηση]