Συζήτηση:Μονή Αρκαδίου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!


Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 08:48, 10 Αυγούστου 2009 (UTC)

Ιαν 2010[επεξεργασία κώδικα]

Γράφεις στην προσθήκη "σύμφωνα με νέες μελέτες αποδεικνύεται...". ΔΕΝ αναγράφεις όμως τις μελέτες ή την πηγή σου. Σε παρακαλώ μη δοκιμάσεις να κάνεις προσθήκη και πάλι, χωρίς να αναφέρεις πηγές. --Ttzavarasσυζήτηση 18:24, 25 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Μετακίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Το Αρκάδι είναι οικισμός. Μετακίνησα το παρόν λήμμα στο Μονή Αρκαδίου, αφού άλλωστε μιλά για αυτήν. --Focal Point 20:53, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Πρόβλημα στην εισαγωγή[επεξεργασία κώδικα]

Στην εισαγωγή του άρθρου αναφέρεται το εξής: «Σύμφωνα με την παράδοση θεμελιώθηκε από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε περί τον 5ο αιώνα, από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Αρκάδιο, του οποίου το όνομα φέρει προς τιμή του». Πώς είναι δυνατόν η μονή να θεμελιώθηκε από τον Ηράκλειο, που ήταν αυτοκράτορας από το 610 έως το 641 μ.Χ και να ανοικοδομήθηκε από τον Αρκάδιο, που ήταν αυτοκράτορας από το 395 μέχρι το 408 μ.Χ.;Niki81 (συζήτηση)

Έχεις δίκιο Niki81. Η "παράδοση", που είναι λανθασμένη, αναφέρει τον αυτοκράτορα Αρκάδιο. Θα βάλω ακριβή παραπομπή στον Μανούσακα. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:37, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)