Συζήτηση:Μη κυβερνητική οργάνωση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Είναι αρκετά "περιβαλλοντοστραφές" το άρθρο. —Geraki 2005-11-4 T 08:10 Z

το ξέρω, γιαυτό προσπάθησα να το διαχωρίσω σε ενότητες περιβαλοντικες και ανθρωπιστικες (για τις οποίες δε το έχω ψάξει ιδιαίτερα και ελπίζω να προσθέσουν άλλοι τις γνώσεις τους fefeli 08:35, 4 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

  • Πιστεύω πως το ύφος του κειμένου στην αρχή του άρθρου δεν ταιριάζει στη Βικιπαίδεια (παρά το ότι είναι πετυχημένο) και ίσως θα έπρεπε να γραφτεί ξανά πιο αντικειμενικά και με πιο "κρύο" ύφος. --Δνόφος 01:09, 19 Νοεμβρίου 2005 (UTC)

Τίτλος: Μη-κυβερνητικές;[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχει σημασία ο αγγλικός τίτλος. Κάνε ένα googliasma για μη-κυβερνητικές (λιγότερο από 1 στα 10). Το αγγλικό επίσης αναφέρει τις μη κερδοσκοπικές ως non-profit (εκτός αν θες να βάλουμε παύλα και εκει). - Badseed απάντηση 10:22, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Πάλι αυτό το Google :-) Μα αφού δεν ξεχωρίζει το "μη κυβερνητικές" από το "μη-κυβερνητικές" (με τα εισαγωγικά, και ο αριθμός των αποτελεσμάτων καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ίδια). Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να το εμπιστευόμαστε και τόσο πολύ (π.χ. κατσίκα). Αν δεις το αγγλικό άρθρο, γιατί εδώ εμείς το έχουμε καταντήσει παράδεισο (ζωάκια, λουλουδάκια, ο ήλιος λάμπει, κλπ), θα προσέξεις ότι ο όρος με την παύλα ορίζεται από μια σχετική πράξη του ΟΗΕ.
Εν τέλει δεν νομίζω ότι είναι σημαντική μια παύλα για τόσο χαλασμό. Όποιος θέλει να κατατάξει κάτι σε κατηγορίες ή να λινκάρει, καλό θα ήταν να κάνει ένα search πρώτα. Και θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ήδη η κατηγορία "Μη-κυβερνητικές οργανώσεις", όπως και το άρθρο. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. --Dead3y3 Συζήτηση 10:37, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Καταρχήν δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να ψάχνει κατηγορίες και το σωστό λινκ, αλλά οφείλουμε να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν ευκολότερα (στα πλαίσια μιας σωστής γραφής βέβαια). Απλά κοίτα τα λινκς που βγάζει το google και πως γράφουν οι ίδιες οι ΜΚΟ το ΜΚΟ. Στο κείμενο του ΟΗΕ φυσικό είναι να είναι με παύλα, γιατί το κείμενο είναι γραμμένο στα αγγλικά. Στο ίδιο κείμενο συναντάμε και το " re-election", ενώ στο αγγλικό άρθρο υπάρχει εκτός από το non-profit και το quasi-autonomous.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς τη σελίδα συζήτησης για να προτείνεις τη μετακίνηση σε μη-κυβερνητικές πριν το κάνεις. Οι τίτλοι είναι ταλαιπωρημένη ιστορία εδώ. Όσο για τα πουλάκια, λουλουδάκια κλπ αν δεν σου αρέσει το κείμενο προσπάθησε να το φτιάξεις - Badseed απάντηση 10:46, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Η αναζήτηση είναι προαιρετική. Με τις ανακατευθύνσεις «Μη κυβερνητική οργάνωση», «Μη κυβερνητικές οργανώσεις», «Μη-κυβερνητική οργάνωση», «ΜΚΟ» και "NGO", είναι αδύνατον κάποιος να μην λινκάρει σωστά.
Οι τίτλοι είναι ταλαιπωρημένοι ιστορία εδώ, πράγματι, απ' ότι έχω δει στις σελίδες συζήτησης. Το πρόβλημά όμως θα μπορούσε να λυθεί εύκολα με τις σελίδες ανακατεύθυνσης, εύκολα και χωρίς μακροσκελείς συζητήσεις.
Τέλος, για τα πουλάκια, τα λουλουδάκια και τα λοιπά ζώντα (lol), θα φροντίσω να γίνει η μετάφραση από το αγγλικό: είναι εδώ και πολύ καιρό στις υποψήφιες μεταφράσεις. --Dead3y3 Συζήτηση 11:40, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Οκέυ, οπότε δλδ δεν υπάρχει πρόβλημα να το γυρίσω στο χωρίς παύλα, αφού υπάρχουν οι ανακατευθύνσεις - Badseed απάντηση 11:42, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ναι, φυσικά, αλλά και πάλι έχω ενστάνσεις: κάντο, και θα επαναφέρω το θέμα αν βρω σχετικές πηγές.
Επ ευκαιρία, μπορείς να συγχωνεύσεις το άρθρο με το "Μη κυβερνητικός οργανισμός". Το δεύτερο περιέχει μερικά αξιόλογα στοιχεία, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα του κυρίως άρθρου, μέχρι να γίνει η μετάφραση. -Dead3y3 Συζήτηση 11:51, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)
Όπα, και με την κατηγορία "Μη-κυβερνητικές οργανώσεις" που δημιούργησα, τι γίνεται; --Dead3y3 Συζήτηση 11:52, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

στα ελληνικά δεν χρησιμοποιείται παύλα και επίσης πρέπει να ισχύει η σύμβαση του ενικού. --Λύκινος 12:46, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

χρειάζεται διαχειριστής για την μετακίνηση γιατί υπάρχει στην θέση της ανακατεύθυνση. --Λύκινος 12:48, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Και αν αναζητήσει κανείς τον όρο στον πλυθυντικό; Καλύτερα να υπάρχει η αντίστοιχη ανακατεύθυνση. --Dead3y3 Συζήτηση 12:51, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

προσωπικά δεν είμαι κατά της ύπαρξης ανακατευθύνσεων από των πλυθηντικό στον ενικό (αλλά ούτε και υπέρ μαζικής δημιουργείας τους) ή το αντίστροφο, αλλά καλό είναι ο τίτλος να ακολουθεί την σύμβαση αν δεν υπάρχει αρκετά σοβαρός λόγος για το αντίθετο. --Λύκινος 12:55, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Κανένα πρόβλημα. Αλλά έχω θέσει ένα θέμα και με την κατηγορία που δημιούργησα, "Μη-κυβερνητικές οργανώσεις". Μην κάνουμε βιαστικά την ανακατεύθυνση. --Dead3y3 Συζήτηση 12:57, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

στα ελληνικά δεν χρησιμοποιείται η παύλα, σύμφωνα με την σύμβαση του ενικού ο τίτλος του πρέπει να είναι Μη κυβερνητική οργάνωση. η κατηγορία εφόσων λειτουργεί ως λίστα μη κυβερνητικών οργανώσεων υπάρχει σύμβαση που κατά την οποία είναι στον πληθυντικό (δηλαδή Κατηγορία:Μη κυβερνητικές οργανώσεις) --Λύκινος 13:09, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Μάλιστα, δεν είπα ότι δεν συμφωνώ με την μετακίνηση (αν και υπάρχουν στοιχεία από κάποιο λεξικό ή άλλη αξιόπιστη πηγή που να υποστηρίζουν ότι δεν χρησιμοποιείται η παύλα;). Το θέμα είναι τεχνικό. Δεν γίνεται μετακίνηση κατηγορίας. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα διαχειριστή για να διαγράψει την "Μη-κυβερνητικές οργανώσεις" για να μπορέσει να δημιουργηθεί η "Μη κυβερνητικές οργανώσεις". --Dead3y3 Συζήτηση 13:17, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)
Πήγαν στην κατηγορία Κατηγορία:Μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στα ελληνικά δεν χρησιμοποιούμε παύλες. Προτείνω να μετακινηθεί και το Μη-κυβερνητικές οργανώσεις στο Μη κυβερνητική οργάνωση. --Dada 13:34, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)

Έκθεση ιδεών ή άρθρο εγκυκλοπαίδειας;[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θα σταθώ στο εαν είναι καλό το κείμενο ή όχι, αλλά πιστεύω πως είναι πλήρως αταίριαστο για μία εγκυκλοπαίδεια. Περισσότερο δοκίμιο ή έκθεση ιδεών θυμίζει --Green Onion 08:44, 10 Αυγούστου 2006 (UTC)

Σκοπός η πληρότητα του άρθρου[επεξεργασία κώδικα]

Η σελίδα Μη κερδοσκοπική οργάνωση, η σελίδα Μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) και η Κατηγορία:Μη κυβερνητικές οργανώσεις, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταδειχθεί το πλήθος των ανθρώπων που προσφέρουν κοινωνικό έργο και το πλήθος των ενεργειών που μπορούν να διεξαχθούν, ώστε να ενισχύσουμε την εσωτερική μας δύναμη προς την κατεύθυνση της προσφοράς υπέρ του κοινωνικού συνόλου σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. jm 20:10, 13 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Ο σκοπός της Βικιπαίδειας δεν είναι αυτός. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; --Ttzavarasσυζήτηση 20:22, 13 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

Εντάξει Ttzavaras, το παίρνω πίσω. Διόρθωσα τον τίτλο. Η πληρότητα (και αξιοπιστία) του άρθρου είναι αυτοσκοπός. Συμφωνούμε; jm