Συζήτηση:Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Ο πρώτος εξωτερικός σύνδεσμος περιέχει το βιβλίο του Λογοθετόπουλου «Ιδού η αλήθεια». Προφανώς δεν έχει δημοσιευθεί ηλεκτρονικά από τον ίδιο στο scribd.com ενώ ο ίδιος πέθανε το 1961, οπότε δεν έχουν συμπληρωθεί 70 χρόνια από το θάνατό του. Μιας και έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τους εξωτερικούς συνδέσμους που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα (κυρίως βίντεο από το Youtube) μπορεί ο συγκεκριμένος να παραμείνει;--Texniths (συζήτηση) 06:56, 15 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

O ίδιος ο σύνδεσμος δεν παραβιάζει δικαιώματα, αφού δεν αναπαράγεται εδώ υλικό που έχει περιορισμούς. Υποθέτω ότι εννοείς πως υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης, εφόσον το ανέβασμα του βιβλίου είναι παράνομο, εφόσον αυτό είναι γνωστό και, κατά συνέπεια, ο σύνδεσμος θα μπορούσε να θεωρηθεί επιβράβευση (έστω έμμεση, εκ του αποτελέσματος) του παρανομήσαντος που το ανέβασε. Το σκεπτικό αυτό είναι βάσιμο. 34kor34 (συζήτηση) 08:43, 15 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Ναι αυτό εννοώ, μιας και θυμάμαι να αφαιρούνται links από το Youtube που δεν είχαν ανεβεί "επίσημα", για το λόγο αυτό από άλλα λήμματα.--Texniths (συζήτηση) 08:47, 15 Οκτωβρίου 2016 (UTC)


Βικιπαίδεια:Εξωτερικοί σύνδεσμοι#Σύνδεσμοι που χρησιμοποιούνται περιστασιακά, σημείο 5: Η σύνδεση προς έργα που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα, εφόσον έχετε κάνει μία ικανοποιητική προσπάθεια να εξακριβώσετε ότι η ιστοσελίδα δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Η εσκεμμένη και με γνώση σύνδεση προς ιστοσελίδες που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα θεωρείται συνεισφορά στην παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων (contributory infringement) στις ΗΠΑ. --C Messier 09:10, 15 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Άρα αυτό που καταλαβαίνω από το παραπάνω, είναι πως θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον σύνδεσμο (και την παραπομπή που υπάρχει προς αυτόν εντός κειμένου).--Texniths (συζήτηση) 09:15, 15 Οκτωβρίου 2016 (UTC)