Συζήτηση:Κέκροπας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Copy-paste απαράδεκτη τακτική.

Έντονα ιδεολογικά φορτισμένο περιεχόμενο.

Κακή γραμματική σύνταξη και διατύπωση, κατώτερη του υψηλού επιπέδου της παρούσης εγκυκλοπαίδειας.

Από ποιό σκοτεινό κέντρο υποκινείσαι ρε φίλε?


  • Tο πρόβλημα έχει επισημανθεί σε μια σειρά άρθρων που έχουν γραφτεί από τον συγκεκριμένο ανώνυμο χρήστη, ο οποίος μάλλον δεν χαμπαριάζει τίποτε, προκειμένου να προβάλλει τέτοιου είδους απόψεις, και δε δείχνει να επηρεάζεται καθόλου από την αμφισβήτηση ακρίβειας και ορθότητας που συνήθως χαρακτηρίζουν τα άρθρα του. Πρόκειται περί Χετταιομανούς -μια ειδική κατηγορία "ερευνητών" που στρέφονται στην θρυλούμενη επαφή των Χετταίων με τους Έλληνες σε προμυκηναϊκές εποχές- με πολλές αυθαίρετες ερμηνείες κ.λπ. κλ.π.. Μάλλον δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα παρά μόνον να προειδοποιεί τους αναγνώστες για τις ανακρίβειες κ.λπ.. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Αν επιθυμεί κανείς να γράψει πραγματικά ένα έγκυρο άρθρο -όσο μπορεί να είναι έγκυρο με την παρούσα γνώση μας- τότε τι κάνει; Σβήνει και γράφει από την αρχή ή φτιάχνει εντελώς νέο άρθρο; Γιατί τα συγκεκριμένα άρθρα -που είναι πολλά- παρουσιάζουν τέτοια νοηματική αλληλουχία που δεν επιτρέπουν επεμβάσεις--Kalogeropoulos 20:36, 29 Μαΐου 2005 (UTC)


Μα καλά ρε παιδιά μπορεί σήμερα στο 2005 ο κάθε υποκινούμενος από ξένα κέντρα ή Αφρικάνικα είναι αυτά ή αυτοί οι Χεταίοι που δεν ξέρω που βρίσκονται τέλος πάντων να κάνει την προπαγάνδα του στην Βικιπέδεια. Θα ξεσηκωθεί το πανελήνιο και θα την ρίξει στη φωτιά. Κάντε κάτι τελικά. Πως μπορεί να ανέχεστε τέτοιο προβλητικό άθρο; Έχουμε και μικρά παιδιά που μπορεί να το διαβάσουν. Αίσχος! Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. {Πέτρος}


Συμφωνώ και εγώ μετον Πέτρο. Αυτά είναι ασυνάρτητα, καθαρές αρλούμπες. Δεν διάβασα τι γράφει αλλά από μια πλάγια ματιά αμέσως κατάλαβα ότι κάτι μαγειρεύεται. Ο άνθρωπος αυτός ή αυτοί που γράφουν αυτές τις ανοησίες είναι αγράμματοι και ασυνάρτητοι αλλά έχουν σίγουρα και κάποια συμβέροντα. Τώρα αν υποκινούνται από κάποιους ξένους δεν το ξέρω αλλά σίγουρα είναι πράκτορες. Των Τούρκων των Βούλγαρων των Χετέων των Αμερικάνων δεν ξέρω αλλά σίγουρα είναι. Και δεν συμφωνώ με τον Kalogeropoulos ότι είναι απλά χετομανής. Εδώ παίζεται παιγνίδι. Πάντως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μην περνά η ξένη προπαγάντα μέσα από την εγκικλοπέδια. Δεν έχουμε Μεσέωνα να γράφει ο καθένας ότι θέλει. Βρείτε τον τρόπο να σταματίσει αυτό. - Zagorakis.


Όπως μπορείτε να δείτε η Βικιπαίδεια είναι ένα ανοικτό εγχείρημα όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις γνώσεις και δυνατότητες, τον χρόνο και τα ενδιαφέροντα που έχει. Ως ανοικτό πρότζεκτ μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει και αυτό είναι που το ξεχωρίζει. Αναμφίβολα αυτά που έχουν γραφεί στα συγκεκριμένα άρθρα, δεν εκφράζουν την κρατούσα επιστημονική άποψη και είναι μηδαμινής αποδοχής. Το απλούστερο για να αποκατασταθεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία της Βικιπαίδειας είναι να τα διορθώσει κάποιος, γράφοντας μόνο την άποψη των ειδικών που έχει σχηματιστεί από την μέχρι τώρα γνώση. Οι διαχειριστές της Βικιπαίδειας δεν προορίζονται στο να λογοκρίνουν ή να περνούν την άποψή τους αλλά κυρίως στο να την εξυπηρετούν σε κυρίως τεχνικά θέματα. Είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε όποια αλλαγή κρίνετε σωστή. Πιθανότατα κάποιος να διορθώσει και αυτά που γράψατε εσείς, και αυτών άλλοι, μέχρι τα άρθρα να έρθουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, κι αυτό άλλωστε είναι το πλεονέκτημα της Βικιπαίδειας. —Geraki μήνυμα2005-05-30 T 12:41 Z

Προς τον χρήστη που έγραψε τα παρακάτω άρθρα: Κέκροπας, Οδύσσεια, Λωτοφάγοι, Χετταίοι στην Μυκηναϊκή Ελλάδα, Αθηνά και Άθων, Αιγύπτιοι και Μυκηναϊκή Ελλάδα, Σειρήνες, Χάρυβδη, Σκύλλα κλπ. Όπως καταλαβαίνω αυτά τα άρθρα έχουν το αποτέλεσμα της προσωπικής σου έρευνας και εκφράζουν μόνο την δική σου άποψη. Η Βικιπαίδεια όμως είναι μια εγκυκλοπαίδεια, και ως τέτοια πρέπει να παραθέτει την βεβαιωμένη ή κρατούσα επιστημονική άποψη. Σου συνιστώ να διαβάσεις Τι δεν είναι η Βικιπαίδεια όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει:

  1. Δεν είναι τόπος όπου δημοσιεύουμε γνώσεις των οποίων για την ορθότητα των περιεχομένων δεν είμαστε σχεδόν ή απόλυτα σίγουροι.
  2. Δεν είναι προσωπική έκθεση της γνώμης σας για το θέμα. Παραμείνετε στην παράθεση της επιστημονικής γνώσης.
  3. Δεν είναι πρωτότυπη έρευνα που προτείνει θεωρίες και λύσεις, πρωτότυπες ιδέες, νέες λέξης κλπ. Αν έχετε κάνει δική σας έρευνα για το θέμα δημοσιεύστε την αλλού, και θα εμφανιστεί στην Βικιπαίδεια μόλις γίνει εδραιωμένη γνώση.

Θα σε ευχαριστούσαμε αν σταματούσες να δημοσιεύεις προσωπικές απόψεις και δικές σου θεωρίες λοιπόν. Μπορείς να συνεισφέρεις στην Βικιπαίδεια ακολουθώντας τους κανόνες και την πολιτική της. —Geraki μήνυμα2005-05-30 T 12:41 Z


Είμαι ο συγγραφέας αυτού, και μιας δωδεκάδας ακόμη, άρθρων της Μυθολογίας.

Λυπάμαι γιά όλο το κλίμα που δημιουργήθηκε και αποχωρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως γιατί έγινε αυτό. Γράφω συγκροτημένα, με πολύ καλή σύνταξη και ορθογραφία, επιμελούμαι όσο μπορώ τά άρθρα μου, επιστρέφω σε αυτά και διορθώνω τις όποιες αδυναμίες τους και εισπράττω σαν αμοιβή την στάμπα ότι το άρθρο θέλει «συγύρισμα».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γνώρισα πρόσφατα την Ελληνική Wikipedia και χάρηκα πολύ και επιτέλους και εμείς οι Έλληνες είχαμε την δυνατότητα να βλέπουμε άρθρα στην γλώσσα μας. Προσπάθησα να το κάνω πράξη γράφοντας άρθρα στον τομέα της Μυθολογίας και Ιστορίας όπου είδα ότι υπάρχει έλλειψη. Έδωσα την πλοκή του κάθε μύθου στην αρχή με τρόπο που δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει θεωρεί επιλήψιμο. Στην συνέχεια πρόσθεσα και μία πιθανή ιστορική ερμηνεία. Δεν έκανα όμως τίποτα αυθαίρετο αλλά χρησιμοποίησα, με απόλυτα επιστημονικό τρόπο, τους γλωσσολογικούς κανόνες που περιέχει η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους στον πρώτο τόμο αλλά και διάφοροι ιστορικοί ερευνητές (Έλληνες και ξένοι) τους χρησιμοποιούν συχνά. Τα πορίσματα είναι διαφορετικά κατά περίπτωση. Άλλες φορές οδηγούν στην πιθανότητα ότι κάποιοι αρχαίοι λαοί (Χετταίοι, Αιγύπτιοι) εκστράτευσαν στην Ελλάδα και άλλες φορές, όπως στο παράδειγμα των άρθρων του Βελλεροφόντη και της Ιούς, ότι οι Έλληνες κατέλαβαν μέγα μέρος της Μ.Ασίας στην Μυκηναϊκή περίοδο και έπλευσαν στην Αίγυπτο (αυτά αν διαπιστωθούν, κάποτε, θα προσθέσουν αρκετούς επιπλέον αιώνες στην Ελληνική Ιστορία).

Και τι κακό υπάρχει σε αυτά; Και οι Πέρσες και οι Γαλάτες στην κλασσική περίοδο, εξεστράτευσαν στην Αρχαία Ελλάδα αλλά αυτό δεν σήμανε ότι κατάστρεψαν ην ελληνική φυλή και τον ελληνικό πολιτισμό. Δηλαδή τι θέλει να πεί κανείς? Ότι είναι αδύνατον στην διάρκεια της 3ης ή της 4ης χιλιετίας (δηλ. μέσα σε 2000 χρόνια) η ελληνική χερσόνησος να υπέστη κάποια εισβολή? Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς έγινε τότε αφού γραπτές πηγές δεν υπάρχουν (με έννοια ιστορίας όπως του Ηροδότου και του Θουκιδίδη βέβαια). Εικασίες θα μου πείτε. Ωραία, διαβάστε τον πρώτο τόμο της Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Τι περιέχει; Ττην ιστορία της 2ης και 3ης χιλιετίας δηλ. μόνον εικασίες. Άρα δεν έπρεπε να έχει γραφεί.

Κάποιοι αντέδρασαν άσχημα στα γραφόμενά μου. Βρήκαν στο πρόσωπό μου , χετταιόφιλους, αιγυπτιόφιλους, ανθέλληνες, ξένες δυνάμεις, έως και ξένους πράκτορες. Έλεος! . Τέλος πάντων. Δηλώνω ότι απλά δεν είμαι πράκτορας των Χετταίων και των άλλων σκοτεινών και καταχθόνιων δυνάμεων, αλλά ένας απλός Έλληνας που αγαπάει την πατρίδα του και θέλει να μάθει τι κρύβει το παρελθόν της. Φαίνεται ότι ακόμη και η αγάπη για αυτήν την χώρα (η έμπρακτη, μέσα από συνεχή μελέτη της Ιστορίας και της Μυθολογίας της) παραξηγείται από κάποιους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Καμιά φορά νοιώθει κανείς ότι το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να εκφράζεται ελεύθερα είναι μόνο στα χαρτιά.

Μιά τελεταία σημείωση. Ο συγγραφέας του εξαίρετου κατά τα άλλα άρθρου για τον Αχιλλέα αναφέρει ότι οι Αχιλλέας και Πάτροκλος ήταν εραστές. Αυτό δεν προσβάλλει την Ελλάδα.? Δεν είναι υποκειμενικό? Που το είδε γραμμένο? Ποιά αρχαία πηγή υποδηλώνει κάτι τέτοιο? Μόνο κάτι αμερικάνικες ταινίες που αποβλέπουν σε συζήτηση και κατανάλωση. Γιατί αυτό το ανέχεται η Ελληνική Βικιπαίδεια? Γιατί δεν αντέδρασαν οι διαχειριστές και οι χρήστες όπως στην δική μου περίπτωση? Δεν πειράζει όμως, αν σας εκφράζουν κάτι κραυγές όπως αυτές του χρήστη Ζαγοράκη μεγιά σας και χαρά σας. -- IonnKorr --Κύριοι, τόσο καιρό παραμένουν, στο άρθρο αυτό, οι χαρακτηρισμοί της ανακρίβειας, της προκατάληψης και της συντακτικής-ορθογραφικής ακαταστασίας.

Αν διαθέτει την παρρησία, αυτός που τις τοποθέτησε ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει τέλος πάντων, να βγεί και να υποδείξει (χωρίς γενικόλογους αφορισμούς) σε ποιό σημείο ΑΚΡΙΒΩΣ υπάρχουν αυτά τα τρία προβλήματα ή έστω να το τροποποιήσει όπως νομίζει.

Διαφορετικά, παρακαλώ τους διαχειριστές ή τον οποιοδήποτε υπεύθυνο που σέβεται τον ρόλο και την θέση που έχει αναλάβει, να αφαιρέσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς.


Άν οι χαρακτηρισμοί αφορούν το άρθρο ολόκληρο ή το πρόσωπο του ίδιου συγγραφέα τότε καλώ τους υπευθύνους να το ΣΒΗΣΟΥΝ ολοκληρωτικά μέχρι κάποιος κάποτε να το ξαναγράψει. Αυτό νομίζω νομίζω ότι πρέπει να κάνουν άν θέλουν να λέγονται τίμιοι.

Το να παραμένει έτσι αυτή η κατάσταση νομίζω ότι εκθέτει πρώτα εμένα, ύστερα το κύρος της ίδιας της Wikipedia, και τέλος αυτούς που είναι διαχειριστές της.

Δεν υπάρχει πια κάποιος μέσα στην Ελληνική Wikipedia να πάρει μία θέση?

Πρέπει ο συγγραφέας του κάθε άρθρου να παραμένει εκτεθειμένος σε ανύπαρκτους χαρακτηρισμούς επ' αόριστον?

-- IonnKorr --Υπήρχαν δύο Κέκροπες βασιλείς της Αθήνας πρέπει να γίνεται αποσαφήνιση--2A02:587:441B:DB76:7D80:68F:A5E4:6A6C 20:36, 2 Απριλίου 2019 (UTC)