Συζήτηση:Ιστορία των ειδικών υπηρεσιών του Ισραήλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η πρώτη φωτό θα μπορούσε να φύγει, καθώς είναι στα ρωσικά και λίγοι (μου φαίνεται...) είναι αυτοί εδώ μέσα που γνωρίζουν την συγκεκριμένη γλώσσα....--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 11:33, 16 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Αν γνωρίζω τι γράφουν τα ρωσικά, μπορώ να την "εξελληνίσω". Αν κάποιος γνωρίζει τι γράφουν τα πλαίσια στο οργανόγραμμα ας αφήσει μήνυμα εδώ. --Ttzavarasσυζήτηση 13:29, 16 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο Γλαύκος έχει υπόψη του είτε να την εξελληνίσει είτε να δώσει το κείμενο προς αυτό. Το λημμα είναι σε εξέλιξη, οπότε ας μην πανικοβαλλόμαστε. Glorious αυτά είναι τα svg γραφικά για τα οποία σου είχα πει κάποια στιγμή, και το ωραίο (ή ένα από τα ωραία) με αυτά είναι ότι μπορούν να επεξεργαστούν ακόμα και με το Σημειωματάριο (όχι των διαχειριστών, εννοώ τον επεξργαστή κειμένου :Ρ) και να μεταφραστούν πανεύκολα (συν το ότι το μέγεθός τους είναι πολύ μικρότερο από ένα ράστερ). Πάντως μιας και πιάσαμε την κουβέντα, θα είχε ενδιαφέρον κάποια στιγμή να κάνουμε μια μαζική κινηση εξελληνισμού διαγραμμάτων που εμφανίζονται στην ελληνική ΒΠ στα αγγλικά ή άλλες γλώσσες, ιδιαίτερα σε ιατρικά κλπ εκπαιδευτικά άρθρα - Badseed απάντηση 15:56, 16 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Θα το κάνω κάποια στιγμή (θα προσπαθήσω μόνος μου, αν δεν το καταφέρω θα δώσω μετάφραση). Το διάγραμμα χρειάζεται, καθώς δίνει τη δομή και την ιεραρχία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. --Γλαύκος shoot it 09:06, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)
Μα, νομίζω, κανείς δεν αμφισβήτησε τη χρησιμότητα του οργανογράμματος αγαπητέ Γλαύκε, απλά είναι περισσότερο από επιθυμητό αυτό να εμφανίζεται στα ελληνικά. Αν χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαι. --Ttzavarasσυζήτηση 12:33, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)
Προσπάθησα να το ανοίξω σε με το Inkscape (χμ..με λύπη ομολογώ ότι το Linux δεν βοηθά και τόσο σε προγράμματα γραφικών και δεν έχω και το χρόνο να μάθω πράγματα από την αρχή επί ώρες). Οπότε κάποια στιγμή θα θυμηθώ να δώσω τη μετάφραση. Προς το παρόν τρέχω με δουλειές (εντός και εκτός δουλειάς). --Γλαύκος shoot it 17:55, 19 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Μετάφραση κειμένου του διαγράμματος[επεξεργασία κώδικα]

Πάνω πάνω

Πρωθυπουργός

Κάτω αριστερά γαλάζιο

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Κέντρο (πράσινο παραλληλόγραμμο)

Επιτροπή Διοικητών της Υπηρεσίας Βαράς

  • Διευθυντής Μοσσάντ
  • Διοικητής της Σσαμπάκ
  • Διοικητής της ΑΜΑΝ
  • Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας
Κάτω δεξιά (πράσινο)

Υπουργός Άμυνας

Πιο κάτω αριστερά (πράσινο)

Αστυνομία του Ισραήλ

Πιο κάτω δεξιά (πράσινο)

Στρατός

Κάτω κάτω μωβ κουτιά από αριστερά προς δεξιά
  • Μυστικό τμήμα της Αστυνομίας ΜΑΤΑΜ
  • Γενική υπηρεσία ασφαλείας Σσαμπάκ
  • Εξωτερική μυστική υπηρεσία, Μοσσάντ (ή μυστική υπηρεσία Εξωτερικού, Μοσσάντ)
  • Στρατιωτική μυστική υπηρεσία, ΑΜΑΝ --Γλαύκος shoot it 11:43, 21 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)