Συζήτηση:Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δύο παράγραφοι έχουν πρόβλημα σύμφωνα με την πολιτική του εγχειρήματος καθώς αποτελούν copy-paste από εδώ και εδώ. Παρόλο που αναφέρονται ρητά ως πηγές, η αντιγραφή χωρίς άδεια δεν είναι αποδεκτή. :-( Atlantia 21:26, 31 Μαΐου 2009 (UTC)

O κος Παπαδημητρίου πληρώνεται από το κράτος για να κάθεται και να μας διαφωτίζει(καθηγητής γαρ). Έλεος με τη φοβία copyright. Σκοπός της wikipedia είναι ακριβώς αυτός. Άρθρα με στάνταρ facts από αξιόπιστες πηγές. Τα facts είναι facts. Δεν έχουν copyright. Το ιδανικό είναι τελικά όλη η γνώση να είναι ελεύθερη σε όλους. Απορώ ώρες ώρες αν τα κίνητρα είναι να γράψουμε ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.--vanakaris 18:53, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Ο κος Παπαδημητρίου έγραψε ένα βιβλίο, αν ήθελε τα κείμενα του να μπορούν να τροποποιηθούν από τον οποιονδήποτε και να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα ακόμη και για εμπορικό σκοπό θα τα είχε ανεβάσει από μόνος του στη βικιπαίδεια. Δε θα έγραφε βιβλίο. Ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια δε θα φτιάξουμε κλέβοντας τον κόπο άλλων και μάλιστα χρησιμοποιόντας τον με τρόπο που πιθανότατα δε θα ήθελαν.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:01, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Για να είναι ελεύθερη πρέπει να σέβεται τα ανελεύθερα και να είναι τυπική απέναντί τους. Η γνώση είναι ελεύθερη, η διατύπωσή της όμως όχι. --Egmontaz συζήτηση 19:02, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Αντιλαμβάνομαι τι λέτε. Και πιθανότατα έχετε δίκιο. Ωστόσο: 1.Κλοπή είναι η μη αναφορά της πηγής. 2.Ο καθηγητής υπηρετεί τις αρχές της επιστήμης. Εκτίμησα πολύ καθηγητή που δήλωσε ότι αν ήθελε να βγάλει λεφτά θα δούλευε σε πολυεθνική, όχι επίκουρος στο ΕΜΠ. Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι καθηγητές γράφουν βιβλία για να βγάλουν λεφτά πουλώντας τα. Αλλά για εκπαίδευση των φοιτητών και όποιου ενδιαφερόμενου. 3.Κοινός νους: το βιβλίο ολόκληρο έχει 10 ευρώ (πες), μια σελίδα έχει 8 παραγράφους (πες), 400 σελίδες x 8 = 3200, 10ευρώ/3200=0.003=τρία δέκατα του λεπτού=τρια χιλιοστά του ευρώ η μία παράγραφος. Ποιος θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα αξίας τρία χιλιοστά του ευρώ;--vanakaris 19:50, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Άλλο η παράθεση έργου άλλου σε μια μελέτη με παράθεση και της πηγής, αυτό δεν είναι κλοπή. Και άλλο η διανομή του έργου άλλου υπό GFDL ή CC-BY-SA-3.0 όπως θα είμαστε σε λίγο, για ελεύθερη διακίνηση, αντιγραφή και δημιουργία παράγωγων. Όλα σχαδόν τα βιβλία που λες, θα δεις ότι κάπου γράφουν «Απαγορεύεται η αντιγραφή μέρους ή όλου.΄..... χωρίς την άδεια του συγγραφέα». --Egmontaz συζήτηση 19:54, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Καταρχάς, check your facts. Ο Γιώργος Παπαδημητρίου πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο. Δεύτερον, vanakaris, αυτό που περιγράφεις είναι το en:fair use και σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται η καταβολή δικαιωμάτων χρήσης αλλά, φαντάζομαι, δεν απαλλασσόμαστε και από την υποχρέωση αναφοράς στην πηγή, έστω για ηθικούς λόγους. --cubic[*]star 23:09, 3 Ιουνίου 2009 (UTC)

Δε νομίζω ότι δικαιολογείται εύλογη χρήση. Δε γράφει κάτι το άρθρο που να μην μπορεί να ξαναγραφτεί χρησιμοποιώντας και άλλες πηγές και όχι μόνο μία.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 04:54, 4 Ιουνίου 2009 (UTC)