Συζήτηση:Διαβήτης (ασθένεια)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Έναρξης κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ιατρική Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ιατρική», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Τίτλος[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω ότι και η έννοια διαβήτης (όργανο) είναι αρκετά σημαντική. Οπότε προτείνω να γίνει ο τίτλος διαβήτης σελίδα αποσαφήνησης και το υπάρχον να μετακινηθεί στο διαβήτης (ασθένεια). --Egmontaz συζήτηση 19:47, 2 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Συμφωνώ. Παρότι η ασθένεια είναι ενδεχομένως πιο δημοφιλής όρος, και το γεωμετρικό όργανο είναι αρκετά γνωστό για να έχει νόημα η μετακίνηση. --Ferengiμήνυμα μετά το μπιπ 08:26, 6 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)

Σχόλιο 3-6-2017[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Ο διαβήτης τυπου ΙΙ Θεραπεύεται με μεταμόσχευση (εγχείρηση) στην πυλαία οδό στο συκώτι δεν είναι ακριβής, Η σωστή διατύπωση είναι ¨Ο διαβήτης τυπου Ι Θεραπεύεται με μεταμόσχευση παγκρέατος (εγχείρηση). Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη σε άτομα που έχουν αναπτύξει νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε συνδυασμό με μεταμόσχευση νεφρού (SPK & PAK) αλλά δεν αποκλείεται και μόνο η αυτόνομη μεταμόσχευση παγκρέατος¨ https://en.wikipedia.org/wiki/Pancreas_transplantation Αναφορά: Καπασακάλης Λεωνίδας 2.84.152.5 07:57, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

Αφαιρέθηκε. --C Messier 12:41, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)