Συζήτηση:Δεινόσαυροι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Γ Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Γ κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Δεινόσαυροι ή δεινόσαυρος;[επεξεργασία κώδικα]

Δηλαδή και γάτες, σκύλοι, πρόβατα; Νομίζω ότι πρέπει να γυρίσει σε Δεινόσαυρος.--Focal Point 10:19, 28 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο όμως, οι δεινόσαυροι δεν είναι είδος (παράβαλε αιλουροειδή, Ανθρωπίδαι, Τριχεχίδες, Μονοτρήματα, Μαρσιποφόρα κτλ. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι «Ο Δεινόσαυρος», κακώς (μάλλον κατά λάθος φαντάζομαι) διαγράφηκε η ανακατεύθυνση και καλώς ξαναφτιάχτηκε αλλά καλό είναι να μείνει ο τίτλος έτσι όπως είναι πιστεύω. --Egmontaz συζήτηση 10:25, 28 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Κατά τον ίδιο τρόπο και για άλλα σύνολα χρησιμοποιούμε πληθυντικό π.χ. Έλληνες κτλ. δεν έχουμε Έλληνας. --Egmontaz συζήτηση 10:27, 28 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Εγώ θα έλεγα να έχουμε ένα άρθρο με το όνομα Δεινόσαυρος και να παραπέμπει εδώ για τα επιστημονικά. --Focal Point 11:00, 28 Νοεμβρίου 2009 (UTC)

Σε αυτό διαφωνώ ακόμα πιο πολύ, πως γίνεται μή επιστημονικό άρθρο για τους δεινόσαυρους; Δεν διαφωνώ καθόλου με την ανακατεύθυνση. Επιπλέον όταν η πρώτη εμφάνιση του τίτλου που θα είναι και με έντονα θα είναι κατ'ανάγκη στον πλυθηντικό ή κάπου εκεί θα καταλήγει καθώς ο δεινόσαυρος δεν είναι ζώο αλλά οι κοινή ονομασία του επιστημονικού Dinosauria, ΟΚ μπορεί στην κοινή χρήση να εννοούνται και είδη που δεν είναι τεχνικά δεινόσαυροι αλλά αυτό δεν είναι λόγος, κάτι τέτοιο μπορεί να αναφερθεί σε ενότητα για τον πολιτισμικό αντίκτυπό τους, αλλά όχι ξεχωριστό άρθρο. --Egmontaz συζήτηση 12:40, 28 Νοεμβρίου 2009 (UTC)