Συζήτηση:Γιώργος Κουρής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εισαγωγή λήμματος και πηγές[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ CubicStar, διαβάζοντας τόσο το άρθρο του Νικόλα Σεβαστάκη στη LIFO, αλλά και το απόσπασμα από τη Μητέρα των Δικών, κανείς δεν αναφέρεται θετικά στον Γιώργο Κουρή, ούτε εντόπισα τις πληροφορίες που φέρεται να έχουν γραφτεί στην εισαγωγή του λήμματος. Ο συντάκτης δε που εξακολουθεί και προσθέτει τις εν λόγω παραπομπές ψεύδεται καθώς πουθενά δεν αναγράφονται τα όσα υποστηρίζει στη παράγραφο. Συνεπώς, εάν έχεις πρόσβαση στη τρίτη πηγή θα χαρώ πολύ να με ενημερώσεις εάν υπάρχει τέτοιου είδους αναφορά στον Γιώργο Κουρή. Glucken123 (συζήτηση) 19:54, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Δεκτή η αντίρρηση για το ύφος του αποσπάσματος. Με την επιφύλαξη του επιθέτου «θετικός», που θα μπορούσε να φύγει, και της κάπως φλύαρης περιγραφής, τουλάχιστον ο Σεβαστάκης γράφει ότι η Αυριανή «διεκδίκησε, για πρώτη φορά με τόσο επιθετικά καθαρούς όρους, να εκφράσει την αντίθεση του λαού της «δημοκρατικής παράταξης» εναντίον των ελίτ, των παραδοσιακών ελίτ της δεξιάς». Με άλλα λόγια, η ουσία αυτού που λέει το λήμμα, ότι η Α. ήταν τρόπος έκφρασης στρωμάτων, είναι ορθή. --cubic[*]star 20:07, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Δεκτό, αλλά τι σχέση έχει η συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό που γράφει η IP; "Στον αντίποδα, άλλοι πολιτικοί αναλυτές επισήμαναν την θετική συμβολή του Κουρή στο να αποκτήσει έκφραση, πολιτική εκπροσώπηση και επικοινωνιακή δύναμη (μέσω του ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης) ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που επί δεκαετίες βρισκόταν στο πολιτικό και οικονομικό περιθώριο ως πολίτες β΄ κατηγορίας". Οι σελίδες που έχει παραθέσει στη Μητέρα των Μαχών ασκούν έντονη κριτική σε όλα όσα έκανε η Αυριανή, πουθενά δεν αναφέρεται κάτι από τα παραπάνω. Το ίδιο συμβαίνει και στο άρθρο του Σεβαστάκη. Μπορείς να βρεις τι περιγράφει η τρίτη πηγή; Ο συντάκτης θα πρέπει να παραθέσει διαφορετικά τις πληροφορίες και προσθέσει τη πραγματική ανάλυση των γεγονότων και όχι ανυπόστατες απόψεις. Glucken123 (συζήτηση) 20:16, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Κάπως έτσι; Για να μείνουμε στην πιο εύκολα προσβάσιμη πηγή. --cubic[*]star 20:37, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

Άψογα, προχώρησα σε μερική αναδιατύπωση και πρόσθεσα τη διευκρίνση για τα λαικά στρώματα του '80. Εάν μπορεί ο συντάκτης να παρουσιάσει αξιόπιστες πηγές, θα χαρώ να βοηθήσω στη προσθήκη τους στην εισαγωγή. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σου! Glucken123 (συζήτηση) 20:43, 12 Μαΐου 2018 (UTC)

IPs αναιρούν και προσθέτουν copy-paste[επεξεργασία κώδικα]

Εάν είναι εφικτό τη παρέμβαση κάποιου διαχειριστή καθώς τα γνωστά φραγμένα παιδάκια αναιρούν σαν να μην υπάρχει αύριο. Copy-paste όλο από εδώ: http://www.philenews.com/eidiseis/ellada/article/520038/o-thanatos-enos-ekdoti Glucken123 (συζήτηση) 16:31, 5 Ιουνίου 2018 (UTC)