Συζήτηση:Ανατόλι Μαρτσένκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Χρήστης:Ah3kal, για ποιο λόγο έβαλες τη σήμανση πνευματικών δικαιωμάτων; Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Παρακαλώ εξήγησε που βλέπεις πρόβλημα. --Focal Point 17:15, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

Το μόνο που είδα στο βιβλίο είναι «Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής». Όπως εξηγώ και στην σήμανση, αυτό δεν είναι αρκετό, γιατί δεν κάνει σαφές το αν επιτρέπονται τα παράγωγα και η εμπορική χρήση. Αν ήθελε να ήταν ξεκάθαρη η Ε.Ε. θα χρησιμοποιούσε μία από τις τυποποιημένες άδειες περιεχομένου, ωστόσο δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάποια τέτοια. Η λέξη «αναπαραγωγή» δεν σημαίνει αυτόματα, διασκευή&εμπορική εκμετάλευση.—Ah3kal (συζήτηση) 17:18, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

Η ΕΕ έχει ολόκληρη σελίδα για τα πνευματικά δικαιώματα, εκεί από όπου προέρχεται το βιβλίο εδώ. Επιπλέον, τα όσα γράφονται σε εκείνη τη σελίδα βασίζονται σε ολόκληρη απόφαση που έγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ (αν προτιμάς το pdf, εδώ. Ο οργανισμός CC δεν είναι ο μόνος που ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα. Προφανώς η ΕΕ δεν επιθυμούσε να ακολουθήσει έναν αμερικανικό οργανισμό. Αντίθετα, έγραψε δικό της κανονισμό. Αν βλέπεις εκεί κάτι αντίθετο με τη χρήση εδώ, να το συζητήσουμε. Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι τέτοιο. --Focal Point 17:39, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

Η δήλωση: «Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής» (όταν προέρχεται μετά από αυτά τα νομικά κείμενα της Επιτροπής) είναι ισοδύναμη με την (πολύ πιο ελεύθερη από την απαίτηση της Βικιπαίδειας) άδεια CC-BY. --Focal Point 18:43, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)


Η δήλωση: «Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής» σε καμία περίπτωση από μόνη της δεν είναι ισοδύναμη με την CC-BY. Στην προκείμενη περίπτωση ωστόσο, όντως βάση του [1] μπορούμε να θεωρήσουμε ότι σημαίνει «Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά της πηγής χωρίς επιπλέον περιορισμούς» δυνάμει του άρθρου 6, που κάπως το ξεκαθαρίζει αυτό. Ωστόσο αυτό αφορά μόνο τα κείμενα, οι φωτογραφίες στο βιβλίο έχουν τρίτους δικαιούχους. —Ah3kal (συζήτηση) 19:06, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

Σωστά. Όχι μόνο οι φωτογραφίες, αλλά και τα σκίτσα αναφέρονται ως έργα με copyright του δημιουργού τους. --Focal Point 20:34, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)