Συζήτηση:Ακτινοβολία υποβάθρου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Εσφαλμένη η συγχώνεση[επεξεργασία κώδικα]

η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια, Οι όροι "ακτινοβολία υποβάθρο" και "κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου" βλέπε Wikipedia αγγλικα, γαλλικη ιαπωνικη είναι διαφορετικές έννοιες, βλεπε βιβλίο φυσικής του Πολυτεχνίου.

Ακτινοβολία υποβάθρου = ακτινοβολία από ρουχα δρόμο, σπίτι, ανθρώπους, το αμάξι μου, την πόλη μου, το χώμα

Κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου = παλαιοφωτόνια = φωτόνια μετατοπισμένα στο ερυθρό που απελευθερώθηκαν μετά την εποχη του ανασυνδιασμου μερικα εκατοντάδες χιλίαδες χρόνια απο την μεγάλη εκρηξη, ακτίνες Χ, ακτινοβολία νετρίνων, ακτίνες γάμα απο εκρηξεις υπερκαινοφανών - διαχυτη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια αστέρων ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.84.220.197 (συζήτησησυνεισφορά) .

Ακαταστασία!...[επεξεργασία κώδικα]

Σβήνετε. Γράφατε. Ρωτάτε και μετά απαντάτε (από μόνος σας)! Μία τσαπατσουλιά, επιτρέψτε να μου πω, κάνατε τη σελίδα συζήτησης (και το λήμμα, φυσικά...). Δεν ξέρω το ιστορικό της περίπτωσης, αλλά ίσως να έχετε και δίκιο! Μπορείτε να γράψετε σε μία παραγραφούλα τι θέλετε, σας παρακαλώ;... Μη γίνεστε λυρικός. Μη μακρηγορείτε με τι είναι και τι δεν είναι, με ρητορικές ερωτήσεις και άλλα τέτοια. Σας προτείνω να γράψετε τι ακριβώς θέλετε, να μας παρουσιάστε κάποιες πηγές, αν όντως ισχύουν αυτά που λέτε, και η συζήτηση θα τελειώσει... (Έτσι όπως είναι η σελίδα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέχει, και δεν έχω καν τη διάθεση να καταλάβω, όπως είναι διατυπωμένο το πρόβλημα. Φαίνεται να σας πνίγει το δίκιο. Όμως δεν πρόκειται να το βρείτε με αυτόν τρόπο...) Ευχαριστώ!
ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 17:30, 8 Οκτωβρίου 2015 (UTC)

Το σουλούπωσα το σχόλιο. --C Messier 17:35, 8 Οκτωβρίου 2015 (UTC)
Πολύ καλύτερα! Ευχαριστώ! Όχι τίποτε άλλο, φαίνεται να τον πνίγει το δίκιο! Και ίσως και να το έχει δηλαδή (εγώ δεν ξέρω). Οπότε, ελπίζω να πειστεί να παραθέσει με πηγές ό,τι υποστηρίζει, μήπως όντως η συγχώνευση είναι λανθασμένη... Κι αν έχει δίκιο, του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία να μας το αποδείξει για τη Βικιπαίδεια δηλαδή, όχι για να δικαιωθεί ο ίδιος... Είναι κρίμα από μία τσαπατσούλικη επεξεργασία η Βικιπαίδεια να βγει χαμένη... Αλλά, να ασχολείται ακόμα αυτός ο χρήστης; Εγώ δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το περιεχόμενο του λήμματος, ώστε να βοηθήσω κάπως... —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 17:41, 8 Οκτωβρίου 2015 (UTC)