Συζήτηση:Αγγλική Φούτμπολ Λιγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Άρθρο βικι Ποδόσφαιρο Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ποδόσφαιρο», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης του ποδοσφαίρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Soccerball England.svg Αντικείμενο της υποεπιχείρησης Αγγλικό ποδόσφαιρο.


Το έμβλημα της Σάντερλαντ δεν εμφανίζεται σωστά. Μήπως θα έπρεπε να αντικατασταθεί; - Κυνίσκος 21:45, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)

Προσωπικά μου φαίνεται περιττό το έμβλημα κάθε ομάδας δίπλα απ' το όνομα. Δεν προσθέτει τίποτα στο άρθρο και τραβάει και πόρους απ' το σέρβερ. Έτσι κι αλλιώς τα 13 px πλάτος ουσιαστικά δεν φαίνονται. Θα έλεγα να τις βγάλουμε - Badseed απάντηση 23:24, 26 Μαρτίου 2007 (UTC)

Πιστεύω ότι βελτιώνει την εικόνα του άρθρου αισθητικά κατά πολύ, κάτι στο οποίο η ελληνική Βικιπαίδεια υστερεί σε σχέση με άλλες γενικά. - Κυνίσκος 15:21, 27 Μαρτίου 2007 (UTC)
Δεν θα συμφωνήσω, και δεν χρειάζεται να έχουμε φετιχισμό με τις εικόνες. Προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερο περιεχόμενο, έστω μερικές εισαγωγικές και ιστορικές παραγράφους. Στα αντίστοιχα αγγλικά άρθρα δεν υπα΄ρχουν, και κανονικά μια τέτοια χρήση fair use εικονων είναι αντικανονική. Δεν επιμένω πάντως, απλά καταθέτω άποψη - Badseed απάντηση 23:33, 27 Μαρτίου 2007 (UTC)

Τίτλος[επεξεργασία κώδικα]

Όταν λέμε Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αναφερόμαστε τις περισσότερες φορές στο Πρέμιερ Λιγκ που είναι η ανώτατη βαθμίδα μορφής πρωταθλήματος και υπάρχει από τη σεζόν 1992-93. Όμως το άρθρο αναφέρεται στην ουσία στην πρώτη κατηγορία του Football League, πριν γίνει Πρέμιερ Λιγκ. Υπάρχει κάποια πρόταση για να γίνει πιο ακριβής ο τίτλος; ∫lnxdx =xlnx - x + c 13:44, 27 Μαΐου 2007 (UTC)

Μα όπως και αν ονομάζεται (Α' Κατηγορία ή Πρέμιερ Λιγκ), είναι το Αγγλικό πρωτάθλημα. Αλλιώς θα πρέπει να δημιουργήσουμε ξεχωριστό άρθρο για την Πρέμιερ Λιγκ και ξεχωριστό για την Α' Κατηγορία (δηλαδή πριν το 1993), κάτι που (προς το παρόν τουλάχιστον) είναι περιττό για την ελληνική βικιπαίδεια. Έτσι για κάποιον που θέλει να μάθει για το Αγγλικό πρωτάθλημα, οποιαδήποτε ονομασία είχε ή έχει αυτό, και για τους πρωταθλητές, ο τίτλος "Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου" είναι μια χαρά. - Κυνίσκος 23:14, 27 Μαΐου 2007 (UTC)

Ναι, συμφωνούμε, αλλά επισημαίνω ότι το πρωτάθλημα κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ λέγεται Football League Championship. Αυτό με προβλημάτισε. ∫lnxdx =xlnx - x + c 00:21, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Και το ελληνικό πρωτάθλημα τη μία λέγεται Α' Εθνική, την άλλη Εθνική Κατηγορία και την άλλη Σούπερ Λιγκ; Παύει να είναι το "Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου"; Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. - Κυνίσκος 10:29, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Για το αγγλικό πρωτάθλημα θα γράψετε τίποτα; --Dada* 13:18, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Εμείς; ∫lnxdx =xlnx - x + c 14:36, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Ωραίος τίτλος... SHysterical.gif Το ξέρετε αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος αναφέρεται κανονικά στην Πρέμιερ Λιγκ??? Είναι άλλωστε γελοίο να βαφτίζεις αγγλικό πρωτάθλημα αυτό που επισήμως θεωρείται ως η Β΄ Κατηγορία Αγγλίας... Άλλωστε γίνεται να υπάρχει αγγλικό πρωτάθλημα με τις πρώτες ομάδες στην βαθμολογία του να προβιβάζονται... Ο τίτλος Τσάμπιονσιπ υπεραρκεί νομίζω, ενώ το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα πρέπει να λειτουργεί ως ανακατεύθυνση στο Πρέμιερ Λιγκ... Και δεν το λέω εγώ, αλλά η κοινή λογική...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:19, 11 Ιουνίου 2013 (UTC)

Έχει προταθεί αυτό το λήμμα, να συγχωνευθεί με το Κατηγορίες αγγλικού ποδοσφαίρου.[επεξεργασία κώδικα]

Η Φούτμπολ Λιγκ είναι η παλαιότερη εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία στον κόσμο. Υπήρξε για πάνω από έναν αιώνα η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Αγγλία (και Ουαλία). Η συγχώνευσή της με το λήμμα "Κατηγορίες αγγλικού ποδοσφαίρου" θα αποτελέσει ατόπημα, καθώς αναφέρεται σε μια ποδοσφαιρική αρχή (ενοποιημένη διοργάνωση) διακριτή από τις υπόλοιπες (Πρεμιερ Λιγκ - Κόνφερανς). Για του λόγου το αληθές, υπάρχει και ανάλογο λήμμα στην αγγλική Βικιπαίδεια [1]. Προτείνω, με βάση τα παραπάνω, να αφαιρεθεί το "πρότυπο συγχώνευση" από το παρον λήμμα. IM-yb (συζήτηση) 15:33, 11 Ιουνίου 2013 (UTC)

Γενική πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει ένα μπέρδεμα, ειδικά με το λήμμα Κατηγορίες αγγλικού ποδοσφαίρου. Το τελευταίο έχει ως αντίστοιχο αγγλικό το en:English football league system. Με αυτό τον τρόπο έπρεπε να τα είχαμε και μεις. Ουσιαστικά προτείνω:

Υπέρ Λογική πρόταση μου φαίνεται, η οποία θα βάλει και μια τάξη σε αυτό το γκρουπ λημμάτων το οποίο στην κατάσταση που είναι μόνο παρανόηση και σύγχυση μεταξύ του αναγνωστικού-συνεισφέροντος μπορεί να φέρει...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:06, 11 Ιουνίου 2013 (UTC)

Το παρόν λήμμα καλό είναι να μετονομαστεί σε Φούτμπολ Λιγκ (Αγγλία) ή κάτι παρεμφερές (έχουμε και την Β Εθνική Ελλάδας που χρειάζεται ανακατεύθυνση σε Φούτμπολ Λιγκ (Ελλάδα) ή κάτι τέτοιο).
Συμφωνώ με την ανακατεύθυνση "Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου" στο λήμμα "Πρέμιερ Λιγκ".
Συμφωνώ επίσης με τη μετονομασία του λήμματος Κατηγορίες αγγλικού ποδοσφαίρου σε Σύστημα ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Αγγλίας.
Η Τσάμπιονσιπ πρέπει να μετονομαστεί σε Φούτμπολ Λιγκ Τσάμπιονσιπ, όπως και αντίστοιχα η Λιγκ Του σε Φούτμπολ Λιγκ Του καθώς όλες έχουν να κάνουν με τη Φούτμπολ Λιγκ. --IM-yb (συζήτηση) 16:30, 11 Ιουνίου 2013 (UTC)