Συζήτηση:Άγιος Γεώργιος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λείπουν πηγές από το άρθρο και δεν εννοώ μαρτυρολόγια. Η παράγραφος μαρτύριο είναι απαράδεκτα POV--The Elder 19:47, 21 Απριλίου 2009 (UTC)

Δεν εννοείτε μαρτυρολόγια (και γιατί όχι παρακαλώ; ), εννοείτε... ζωντανή μετάδοση του CNN. Ας σοβαρευτούμε. Άκου «η παράγραφος μαρτύριο είναι απαράδεκτο» (sic). Το μόνο που θα μπορούσε να προστεθεί είναι παραπομπές στην πατρολογία της εκκλησίας.--ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 13:07, 2 Μαΐου 2009 (UTC)

Το άρθρο είναι όντως φρικτό. Δεν παρατίθεται ούτε μια πηγή. Επιπλέον η Βικι (υποτίθεται οτι) βασίζεται σε εξακριβωμένες πήγές. Το αντίστοιχο αγγλικό άρθρο είναι εξαιρετικά καλογραμμένο. Luc 13:45, 12 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

Για αυτό είναι επισημασμένο με ανάγκη για πηγές και αμφισβήτηση ουδετερότητας. Μπορείς να επεξεργαστείς αν θέλεις το άρθρο βελτιώνοντας το, δεν θα φτιαχτεί μόνο του SFriendly.svg. --Egmontaℨ συζήτηση 13:48, 12 Ιανουαρίου 2010 (UTC)

ανακριβής σχολιασμός ημερομηνίας εορτασμού.[επεξεργασία κώδικα]

<< Η μνήμη του τιμάται στις 23 Απριλίου ή για τις Εκκλησίες που πηγαίνουν σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπου εάν η ημέρα συμπέσει πριν την Ανάσταση, μετατίθεται τη Δευτέρα της Διακαινησίμου.>> Αυτό είναι εσφαλμένο και συμβαίνει στους ακολουθούντες το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Με το Ιουλιανό ημερολόγιο εορτάζεται πάντοτε στις 23 Απριλίου και ουδέποτε το Πάσχα συμπίπτει με την εορτή του Αγίου. Άλλωστε με το Ιουλιανό ημερολόγιο θεμελιώθηκε η ημερομηνία εορτασμού αλλά με την 'διορθωμένη' έκδοση του Γρηγοριανού ημερολογίου εορτάζεται όποτε τύχει...

Σχόλιο 31-5-2019[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

παραληψη : δεν αναφέρετε ως προστατης του ελληνικου στρατού ξηράς στην κατηγορία προστάτες. Αναφορά: Παραμύθας Αθανάσιος 2.84.130.221 07:15, 31 Μαΐου 2019 (UTC)