Σοφία Φράγκου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σοφία Φράγκου
Γέννηση1965
Αθήνα
ΥπηκοότηταΕλλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου
ΒραβεύσειςFellow of the Royal College of Psychiatrists
Ιστοσελίδα
https://www.mountsinai.org/profiles/sophia-frangou2 και http://www.frangougroup.org/people/sophia-frangou/
Επιστημονική σταδιοδρομία
Ιδιότητανευροεπιστήμονας και διδάσκων πανεπιστημίου

Η Σοφία Φράγκου είναι καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Icahn του Όρους Σινά, στη Νέα Υόρκη, όπου είναι επικεφαλής του Προγράμματος Διερεύνησης των Ψυχώσεων.[1] Είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων από το 1994[2] και αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Τμήματος RCPsych (RCPsych Panamerican Division).[3] Είναι, επίσης, μέλος της Ευρωπαϊκής (EPA) και της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχιατρικής (APA). Ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στη Διεθνή Εταιρεία Διπολικής Διαταραχής τη περίοδο 2010-2014. Επίσης διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχοφαρμακευτικής. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του τμήματος Νευροαπεικόνισης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχιατρικής και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Απεικόνισης του Εγκεφάλου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχολογίας. Είναι μια από τους τρεις επιμελητές του επιστημονικού περιοδικού European Psychiatry (Ευρωπαϊκή ψυχιατρική),[4] του επίσημου περιοδικού της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχιατρικής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σοφία Φράγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1989. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική στο Νοσοκομείο Μόντσλεϊ (Maudsley Hospital), στο Λονδίνο. Έλαβε το μεταπτυχιακό της στΙς Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ειδικεύθηκε στις ΗΠΑ ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Επέστρεψε στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη νευροαπεικόνιση και τους ηλεκτροφυσιολογικούς δείκτες της οικογενούς ευπάθειας στη σχιζοφρένεια. Μεταξύ 1997 και 2013 εργάστηκε ως σύμβουλος ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Μόντσλεϊ και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική της ερευνητική ομάδα[5] στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών του Βασιλικού Κολεγίου Λονδίνου.[6]

Πρόσφατες δημοσιεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Sophia Frangou | Mount Sinai - New York». Mount Sinai Health System. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2016. 
  2. «Public members list». www.rcpsych.ac.uk. Royal College of Psychiatrists. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2016. 
  3. «Pan-American International Division». www.rcpsych.ac.uk. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2016. 
  4. «Editors | European Psychiatric Association». www.europsy.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιουνίου 2016. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2016. 
  5. «FrangouGroup - Home». www.frangougroup.org. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2016. 
  6. «Sophia Frangou - Biography». kcl.ac.uk. King's College London. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2016.