Σερένα Γκράντι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σερένα Γκράντι
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Serena Faggioli (Ιταλικά)
ΨευδώνυμοVanessa Steiger και Serena Grandi
Γέννηση23 Μαρτίου 1958 (1958-03-23) (66 ετών)
Μπολόνια[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία
Ιδιότηταμοντέλο, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός ταινιών και μοντέλο αισθησιακών εικόνων
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Σερένα Γκράντι (Ιταλικά: Serena Grandi) (23 Μαρτίου 1958) είναι Ιταλίδα ηθοποιός, γνωστή ως ένα από τα σύμβολα του σεξ του ιταλικού κινηματογράφου των δεκαετίων του '80 και του '90. Σε μερικές ταινίες χρησιμοποιείσε το ψευδώνυμο Βανέσσα Στέιγκερ. Οι φανατικοί οπαδοί των ταινίων τρόμου τη γνωρίζουν για τους δυο ρόλους της στον Ανθρωποφάγους (1980) και Ντελιρίουμ (1987).

Πρώτα χρόνια και καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Σερένα Φατζιόλι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Μπολόνια. Μετά τις σπουδές της στον προγραμματισμό υπολογιστών, εργάστηκε για πρώτη φορά σε εργαστήριο επιστημονικής ανάλυσης.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο το 1980 παίζοντας έναν υποστηρικτικό ρόλο στην κωμωδία La Compagna di viaggio του Φερντινάντο Μπάλντι.

Την ίδια χρονιά έπαιξε το ρόλο της Μάγκι στην αμφιλεγόμενη ταινία Ανθρωποφάγους, σε σκηνοθεσία Τζόε Ντ'Αμάτο. Αυτή η ταινία είναι γνωστή ανάμεσα στους οπαδούς των ταινιών τρόμου για τις ακραίες και ανατριχιαστικές σκηνές της. Μετά από μερικούς δευτερεύοντες ρόλους πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της Μιράντα του Τίντο Μπρας, ο οποίος της έδωσε την ιδιότητα του συμβόλου του σεξ στην Ιταλία της και καθιερώσε το δικό της στυλ.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1991 παντρεύτηκε το είκοσι ετών μεγαλύτερο της, Πέπε Ερκόλε, με τον οποίο απέκτησε το γιο της Εντουάρντο. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1998.

Στη δεκαετία του 1990, άρχισε να απομακρύνεται από το προσκήνιο, όπου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εστίασε την καριέρα της σε τηλεοπτικές σειρές.Το διάστημα 2003-2004 η Γκράντι πέρασε 157 ημέρες υπό κατ 'οίκον περιορισμό κατηγορούμενη ότι είχε πουλήσει λίγα γραμμάρια κοκαΐνης. Η υπόθεση αργότερα μπήκε στο αρχείο.

Το 2006, ήταν υποψήφια του Azione Sociale, ενός πολιτικού κόμματος που ίδρυσε η Αλεσάντρα Μουσολίνι, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Την ίδια χρονιά δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο L'amante del federale. Το 2008, μετά από ένα διάλειμμα δέκα ετών, επέστρεψε στον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 13  Δεκεμβρίου 2014.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]