Σατόσι Τατζίρι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Σατόσι Τατζίρι
Γέννηση
Τόπος γέννησης Σεταγκάγια-κου
Υπηκοότητα Ιαπωνία
Ερευνητικός τομέας βιντεοπαιχνίδι
Επάγγελμα/
ιδιότητες
επιστήμονας υπολογιστών και επιχειρηματίας
Εργοδότης Game Freak
Σατόσι Τατζίρι στο IMDb

Ο Σατόσι Τατζίρι (Satoshi Tajiri) μεγάλωσε στα προάστια του Τόκιο και διασκέδαζε συλλέγοντας έντομα. Λίγο καιρό αργότερα, η περιοχή που έμενε, δασώδης και πράσινη, γέμισε από πολυκατοικίες και μαγαζιά, κάτι που τον εμπόδισε από τη συνέχιση της ενασχόλησής του αυτής. Η ιδέα της "γέννησης" των δημοφιλών πλασμάτων Πόκεμον του ήρθε, όσο έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Στα παιχνίδια "Πόκεμον", ο στόχος είναι να πιάσει ο παίκτης κάποια πλάσματα και να νικήσει άλλους εκπαιδευτές. Αυτή η ιδέα πήγαζε από την προτίμηση του Σατόσι στη συλλογή εντόμων. Το 1982, ο Σατόσι μαζί με δύο φίλους του εξέδιδαν ένα περιοδικό με τίτλο "Game Freak". Ο λόγος για τον οποίο ασχολήθηκε με τα ηλεκτρονικά ήταν γιατί ένας φίλος του πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε. Το έπαθλο του ήταν να φτιάξει ένα δικό του βιντεοπαιχνίδι. Έτσι ο Σατόσι και οι φίλοι του έφτιαξαν την "Game Freak", η οποία πήρε το όνομα από το περιοδικό που εξέδιδαν.

Τα επόμενα έξι χρόνια ο Σατόσι ασχολήθηκε με την δημιουργία των παιχνιδιών Πόκεμον και συγκεκριμένα του πήρε χρόνο να ολοκληρώσει τον Mew, ένα μυθικό Πόκεμον που εμφανίζεται μόνο στις Κόκκινη/Μπλε/Κίτρινη εκδόσεις των παιχνιδιών Πόκεμον για το Game Boy της Nintendo.

Στη Νιντέντο γνωρίστηκε και έγινε φίλος με τον σχεδιαστή-δημιουργό του Super Mario.