Ρίνγκο Σταρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ρίνγκο Σταρ
Ringo Starr and all his band (8470866906).jpg
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςRichard Starkey
Γέννηση7 Ιουλίου 1940
Λίβερπουλ, Αγγλία
EίδοςΡοκ μουσική, Ποπ μουσική
ΙδιότητεςΝτράμερ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός
Μουσικά όργαναΝτραμς, κρουστά
Παρουσία1957 - σήμερα
ΣυμμετοχέςThe Beatles
Ιστοσελίδαwww.ringostarr.com

Ο Ρίτσαρντ Στάρκεϋ (Richard Starkey, 7 Ιουλίου 1940), γνωστός ως Ρίνγκο Σταρ (Ringo Starr), είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός, περισσότερο γνωστός ως ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος The Beatles. Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1940 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Πριν γίνει μέλος των Beatles το 1962, ήταν μέλος των Rory and The Hurricanes. Γιος του είναι ο τραγουδιστής Ζακ Στάρκι (γεννημένος το 1965). Είναι παντρεμένος με τη γνωστή από ταινία του James Bond, ηθοποιό Barbara Bach.Το 2018 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα και έγινε Sir. Τον Αύγουστο του 2019 θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ Woodstock 2019, για τα 50 χρόνια από το φεστιβάλ του Woodstock του 1969.

Δισκογραφία

  • Sentimental Journey (1970)
  • Beaucoups Of Blues (1970)
  • Ringo (1973)
  • Goodnight Vienna (1974)
  • Ringo's Rotogravure (1976)
  • Ringo The 4th (1977)
  • Bad Boy (1978)
  • Stop And Smell The Roses (1981)
  • Old Wave (1983)
  • Time Takes Time (1992)
  • Vertical Man (1998)
  • I Wanna Be Santa Claus (1999)
  • Ringorama (2003)
  • Choose Love (2005)
  • Liverpool 8 (2008)
  • Y Not (2010)
  • Ringo 2012 (2012)
  • Postcards From Paradise (2015)
  • Give More Love (2017)


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]