Πρότυπο:Ολυμπιονίκες Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Documentation icon Τεκμηρίωση προτύπου[προβολή] [επεξεργασία] [ιστορικό] [εκκαθάριση]

Το πρότυπο Ολυμπιονίκες Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργεί ένα πλαίσιο το οποίο δίδεται για χρήση από λήμματα ή πρότυπα που αφορούν τους ολυμπιονίκες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Το πλαίσιο παρέχει συνδέσμους προς τα σχετικά λήμματα, μία λίστα ολυμπιονικών, τα αθλήματα στα οποία διαγωνίζονταν και τους καταλόγους που αναγράφονται οι νίκες τους.

Χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άπλή χρήση
{{ Ολυμπιονίκες Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων }}
Χρήση με state=
{{ Ολυμπιονίκες Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων | state= }}
Παράμετρος
state = autocollapse ή uncollapsed ή collapsed ή plain ή off
  • autocollapse: Το πλαίσιο είναι προκαθορισμένο στην επιλογή αυτή και θα εμφανίζεται αρχικά σε σύμπτυξη εάν υπάρχουν παραπάνω από δύο παρόμοια πλαίσια στην ίδια σελίδα. Διαφορετικά, το πλαίσιο θα εμφανίζεται ανεπτυγμένο εξ αρχής. Για να δείτε πως επιτυγχάνετε αυτό δείτε την σελίδα MediaWiki:Common.js.
  • collapsed: Το πλαίσιο θα εμφανίζεται αρχικά σε σύμπτυξη.
  • plain: Το πλαίσιο θα εμφανίζεται πάντα ανεπτυγμένο, χωρίς να εμφανίζονται οι επιλογές "εμφάνιση/απόκρυψη" στα δεξιά, ενώ ο τίτλος θα παραμείνει στο κέντρο του πλαισίου.
  • off: Το πλαίσιο θα είναι πάντα ανεπτυγμένο, χωρίς να εμφανίζονται οι επιλογές "εμφάνιση/απόκρυψη", αλλά ο τίτλος θα ξεφύγει από την κεντρική στοίχιση και θα εμφανίζεται λίγο προς τα δεξιά. Η επιλογή αυτή είναι για εξεζητημένες περιπτώσεις και δεν συνιστάται για συχνή χρήση.
  • uncollapsed: Αν οριστεί έτσι, τότε το πλαίσιο θα εμφανίζεται αρχικά ανεπτυγμένο αλλά θα έχει τις επιλογές "εμφάνιση/απόκρυψη".

Λίστα ολυμπιονικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πλαίσιο παρουσιάζει μία λίστα αρχαίων ολυμπιονικών η οποία καθορίζεται απο το πρότυπο της υποσελίδας λίστα. Η λίστα αυτή είναι γραμμένη αλφαβητικά και περιέχει (μέχρι την τελευταία ανανέωσή της) όλους τους αρχαίους ολυμπιονίκες για τους οποίους υπάρχει λήμμα, με ανάλογη αναφορά, στην ελληνική Βικιπαίδεια:

Αγασίας ο ΑρκάςΑγήσαρχος ο ΤριταιεύςΑλέξανδρος Α΄ o ΜακεδώνΑναξίλαος ο ΜεσσήνιοςΆστυλος ο ΚροτωνιάτηςΒαρασδάτης ο ΑρμένιοςΔαϊκλής ο Μεσσήνιος‎Δημάρατος ο ΣπαρτιάτηςΔιαγόρας ο ΡόδιοςΔίαλλος ο ΣμυρναίοςΔιοκλής ο ΚορίνθιοςΕύθυμος ο ΛοκρόςΘεαγένης ο ΘάσιοςΘήρων ο ΑκραγαντίνοςΙέρων ο ΣυρακούσιοςΚλαύδιος Ρούφος ΑπολλώνιοςΚλαύδιος ΑπολλώνιοςΚλεομήδης ο ΑστυπαλαιεύςΚόροιβος ο ΉλειοςΚρόκωναςΛεωνίδας ο ΡόδιοςΜάρκος Αυρήλιος ΧρύσιπποςΜίλων ο ΚροτωνιάτηςΝέρων Καίσαρας ΑύγουστοςΞενοφών ο ΑιγιεύςΟιβώτας ο ΔυμαίοςΟνόμαστος ο ΣμυρναίοςΠεισίστρατος ο ΑθηναίοςΠολυδάμας ο ΘεσσαλόςΠρόμαχος ο ΠελληνεύςΠυθαγόρας ο ΣάμιοςΣώστρατος ο ΠελληνεύςΤηλέμαχος ο ΦαρσάλιοςΤιβέριος Καίσαρας ΑύγουστοςΤιμασίθεος ο ΔελφόςΤίτος Ιούλιος Σέπτιμος ΙουλιανόςΤίτος Κλαύδιος ΡούφοςΎπηνος ο ΠισαίοςΎσμων ο ΉλειοςΦιλίνος ο ΚώοςΦίλιππος Β΄ o ΜακεδώνΦρύνων ο ΑθηναίοςΧίλων ο ΠατρεύςΧαίρων ο Πελληνεύς