Ποπ μουσική

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ποπ)
Ποπ (pop)
Καταγωγήροκ, RnB, ροκ εντ ρολ, φολκ, ρέγκε, κάντρι, ντίσκο, electronic
Τόπος γέννησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο
Μουσικά όργανακλασική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, ντραμς.
Συναφή είδηροκ, Rhythm and blues
Μουσικοί Τέιλορ Σουίφτ, Σελίνα Γκόμεζ,

Μάικλ Τζάκσον, Μαντόνα, Μπιγιονσέ,Τζορτζ Μάικλ , Σελίν Ντιόν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μαράια Κάρεϊ, Γουίτνεϊ Χιούστον, Αντέλ , Σερ, Τζάνετ Τζάκσον, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Λάνα Ντελ Ρέι, Ριάννα,Μίτσκι

Κατηγορία:Ποπ συγκροτήματα, Κατηγορία:Ποπ μουσικοί
Είδη
Baroque pop, Bubblegum pop, Christian pop, Dance-pop, Electropop, Europop, J-pop, K-pop, Operatic pop, Power pop, Progressive pop, Soundtrack, Sophisti-pop, Synthpop, Space age pop, Sunshine pop, Teen pop, Traditional pop

Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής το οποίο σχετίζεται με ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες πάνω στα ίδια πρότυπα ρυθμού και μελωδίας (δεν θα πρέπει όμως να συγχέεται με την αντίστοιχη ελληνική λαϊκή μουσική σκηνή). Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής.

Κάποια από τα πιο κοινά θέματα στα οποία αναφέρεται η ποπ μουσική είναι τα συναισθήματα και η ρομαντική αγάπη. Τα κύρια μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η κλασική κιθάρα, η ηλεκτρική κιθάρα, το αρμόνιο και τα ντραμς.

Κάποιες κατηγορίες της ποπ είναι:

Ο όρος 'ποπ' συμπεριλαμβάνει το ροκ ν ρολλ, το ροκ (με το οποίο το 1960 και 1970 συχνά ταυτιζόταν η 'ποπ') την ρέγκε και την ελαφρά μουσική του 20ού αιώνα.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]