Περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτή η σελίδα καλύπτει τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ελλάδα.

Όξινη βροχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η όξινη βροχή προκαλεί μεγάλες ζημιές σε αρχαιολογικά μνημεία.

Τρέχουσες πολιτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελλάδα έχει υπογράψει και επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, ωστόσο η κυβέρνηση έχει επικριθεί για την αποτυχία της στο να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι πολιτικές δεν είναι όσο σκληρές θα έπρεπε λόγω των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, αν και η κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς. Η κυβέρνηση και ο δήμαρχος της Αθήνας έχουν επικριθεί έντονα για τα σχέδια διαχείρισης αποβλήτων.

Ωστόσο, υπάρχει σχέδιο για την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα χειρίζονται το πλεόνασμα των σκουπιδιών της Αθήνας. Επίσης, ο χωροταξικός σχεδιασμός που προωθεί την προστασία των φυσικών πόρων από την εξάντληση, την καταστροφή και τη ρύπανση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων. Πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ελλάδα λύνονται με τη βοήθεια της κυβέρνησης.

Το Αττικό Μετρό έχει παρέχει μερική ανακούφιση από την ρύπανση των αυτοκινήτων στην Αθήνα. Επίσης, το υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας από αυτοκίνητα. Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε σχέδιο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στην πόλη, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες.

Περαιτέρω ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Terizakis, Georgios (2006). Zivilgesellschaft in Griechenland : eine Untersuchung am Beispiel der Umweltgruppen. Baden-Baden: Nomos. ISBN 978-3-8329-2217-7.