Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών 1907-1908

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Περίοδος1907–08
Πρωταθλήτρια ομάδα
ΣΠ Γουδή

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 1907-1908 διοργανώθηκε από την Ε.Ο.Α. και τον Σ.Ε.Α.Γ.Σ. (τον μετέπειτα ΣΕΓΑΣ) από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου του 1907 στο Ποδηλατοδρόμιο και πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Σύλλογος Ποδοσφαιρίσεως "Γουδή".

Διοργάνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχαν 4 ομάδες που διαγωνίστηκαν σε τουρνουά ενός γύρου (3 αγώνες). Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου 1907 και ολοκληρώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο Ποδηλατοδρόμιο στο Νέο Φάληρο. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Σύλλογος Ποδοσφαιρίσεως "Γουδή" από την Αθήνα, που είχε ιδρυθεί το προηγούμενο έτος, πετυχαίνοντας συντριπτικές ήττες επί των αντιπάλων του. Είναι χαρακτηριστικό πως στους τρεις αγώνες πέτυχε 37 γκολ! Ιδρυτής, αρχηγός της ομάδας και καλύτερος παίκτης του Γουδή ήταν ο επιθετικός Παναγής Βρυώνης που τα προηγούμενα έτη είχε αγωνιστεί ως τακτικός ποδοσφαιριστής στη Σερβέτ Γενεύης. Πάντως, το αθηναϊκό ποδόσφαιρο ήταν ακόμη πολύ πίσω σε σχέση με το σμυρναϊκό, όπως αποδείχθηκε από την ξεκάθαρη ήττα της Μικτής Αθηνών-Πειραιά από τον Πανιώνιο Σμύρνης στις 2 Μαρτίου 1908 στο Ποδηλατοδρόμιο, κάτι που παραδέχθηκε και ο τύπος. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν 2-1-0. Οι τιμές των εισιτηρίων ήταν για την Α Θέση 1 δραχμή οι ενήλικες και 50 λεπτά οι έφηβοι, για την Β Θέση 50 λεπτά οι ενήλικες και 25 λεπτά οι έφηβοι. Στρατιώτες και υπαξιωματικοί εν στολή δωρεάν. (πηγή: εφ. "Αθήναι" 1/11/1907 σελ. 4).

Αποτελέσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 • 28 Οκτωβρίου 1907: Εθνικός Γ.Σ. - Πανελλήνιος Γ.Σ.: 3-1 Συνθέσεις ομάδων: Εθνικός Γ.Σ.:Ν. Αργυρίου (τερμ.), Π. Μελλάς & Σ. Λοράνδος (οπισθοφύλακες), Κ. Γουλιμής (αρχηγός), Π. Σκουζές, Ε. Μπουλαντεράκης (Μέσοι), Ε. Μεσημέρης, Απ. Θεολόγης, Ρ. Ρωσέττης, Κ. Κάμπανος & Λ. Δραγούμης (εμπροσθοφύλακες) Πανελλήνιος Γ.Σ.: Κ. Τσικλητήρας (τερμ.), Στ. Κουτρουμπής (αρχηγός) & Χ. Τσελέπης (οπισθοφύλακες), Σκ. Λαμπρινός, Διανέλος Παππάς, Δ. Σκουτέρης (μέσοι), Γ. Καλαφάτης, Ν. Κατσαρός, Γ. Μανταμαδιώτης, Ε. Χαμπούρης, Κ. Σουλιώτης (εμπροσθοφύλακες) πηγή: (εφ. "Αθήναι" 29/10/1907 σελ. 4)
 • 4 Νοεμβρίου 1907: Σ.Π. "Γουδή" - Πειραϊκός Σύνδεσμος: 9-0 Συνθέσεις Ομάδων: Σ.Π. Γουδή: Ν. Δραγούμης (τερμ), Ν. Δεκαβάλλας & Τ. Ρώσσελ (οπισθοφύλακες), Ο. Ιωσηφόγλου, Κ. Μπότασης, Χ. Χάρισσον (μέσοι), Α. Καστριώτης, Π. Βρυώνης (αρχηγός) , Α. Αργυρόπουλος, Κ. Σάρδης, Α. Πάντος (εμπροσθοφύλακες). Πειραϊκός: Κ. Ρόγκας (τερμ), Γ. Μάγκος (αρχηγός) & Οικονόμου (οπισθοφύλακες), Πλυτζανόπουλος, Σωτηρίου, Λουκάκης (μέσοι), Ψαχαρόπουλος, Καϊνάρος, Κυριακίδης, Τζάθας, Φάρρος (εμπροσθοφύλακες) (πηγή εφ. "Αθήναι" 4/11/1907 σελ. 4)
 • 11 Νοεμβρίου 1907: Σ.Π. "Γουδή" - Εθνικός Γ.Σ.: 5-1 (πηγή εφ. ΑΘΗΝΑΙ 12/11/1907 σελ 4)
 • 18 Νοεμβρίου 1907: Πειραϊκός Σύνδεσμος - Πανελλήνιος Γ.Σ.: 1-1
 • 25 Νοεμβρίου 1907: Σ.Π. "Γουδή" - Πανελλήνιος Γ.Σ.: 21-0
 • 2 Δεκεμβρίου 1907: Εθνικός Γ.Σ. - Πειραϊκός Σύνδεσμος: 4-1 (πηγή εφ. ΑΘΗΝΑΙ 3/12/1907 σελ. 4)

Βαθμολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1907-08 έχουμε το πρώτο πρωτάθλημα με βαθμολογία, αν και δεν είναι γνωστό το σύστημα βαθμολογίας. Εδώ παρατίθεται η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων με σύστημα 2-1-0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(3 αγώνες)
1 600px horizontal HEX-FF241C Black.svg Σ.Π. "Γουδή" 6 β.
; Nero con stella Bianca Ethnikos Athinon.png Εθνικός Γ.Σ.1 4 β
600px chequered Blue HEX-002D68 HEX-619EFB.svg Πειραϊκός Σύνδεσμος1 1 β.
4 Flag of Panellinios-Greek Sports Club.svg Πανελλήνιος Γ.Σ. 1 β.

(η αλλαγή στη βαθμολογία έγινε γιατι συμπληρώθηκε το αποτελεσμα (Εθνικου ΓΣ-Πειραϊκού Συνδ'εσμου 4-1) που έλειπε

Σύνθεση πρωταθλητρίας ομάδας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μικτή Αθηνών/Πειραιώς - Πανιώνιος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 2 Μαρτίου 1908 ο Πανιώνιος Σμύρνης, προσκλήθηκε να αντιμετωπίσει τη "Μικτή Αθηνών-Πειραιώς", αποτελούμενη από εννέα ποδοσφαιριστές του Εθνικού ΓΣ και από έναν του Πανελληνίου και του Πειραϊκού. ( εφημερίδα "Αθήναι¨ της 3/3/1908 στη σελίδα 4. & αριθμ. φύλλου 137 του ΣΤ' έτους). Ο αγώνα διεξήχθη στο Νέο Φάληρο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρουσία του διαδόχου Κωνσταντίνου, της Πριγκήπισσα Σοφίας και του Βασιλόπαιδα Ανδρέα (εφ. "Αθήναι" 3/3/1908 σελ. 4) . Ο Πανιώνιος επικράτησε άνετα με 3-1 (1-1 ημίχρονο), αφού οι ποδοσφαιριστές του "είνε συνηθισμένοι να παίζουν εις έδαφος απείρως ευρύτερον του ειδικού μας"', εννοώντας ότι είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση (εφ. "Εμπρός", 3/3/1908). Το γκολ της μικτής πέτυχε ο Καϊνάρος του Πειραϊκού με "επιτυχέστατον γωνιαίο κτύπημα" λίγο πριν από τέλος του α΄ ημιχρόνου, ισοφαρίζοντας προσωρινά το σκορ. Στο β΄ ημίχρονο ο Πανιώνιος πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο έπειτα από σφάλμα του αντίπαλου τερματοφύλακα, που είχε φύγει μακριά από την εστία του. Ακολουθούν οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 • 2 Μαρτίου 1908, Νέο Φάληρο, γήπ. Ποδηλατοδρομίου: Μικτή Αθηνών/Πειραιώς - Πανιώνιος Σμύρνης: 1-3 (1-1)
 • Blu e Nero.png Μικτή Αθηνών/Πειραιώς: με "βαθέως κυανήν μπλούζαν και μαύρο παντελόνι".
  • Τερματοφύλακας: Ν. Αργυρίου (ΕΓΣ).
  • Οπισθοφύλακες: Στ. Κουτρούμπης (ΠΓΣ), Ρ. Ρωσέτης (ΕΓΣ).
  • Μέσοι: Αλεξ. Δραγούμης (ΕΓΣ), Π. Μελάς (ΕΓΣ, αρχηγός), Πέτρος Σκουζές (ΕΓΣ).
  • Εμπροσθόφυλακες: Κ. Πάμπανος (ΕΓΣ), Γ. Θεολόγου (ΕΓΣ), Σ. Λοράνδος (ΕΓΣ), Ε. Μεσημέρης (ΕΓΣ), Αργ. Καϊνάρος (Πειρ.).
 • 600px Rosso e Bianco (Orizzontale).png Πανιώνιος Σμύρνης: με "κατερύθρους μπλούζας και λευκά παντελόνια".
  • Τερματοφύλακας: Κ. Μαλκότσης.
  • Οπισθοφύλακες: Α. Μωραϊτίνης, Κ. Λάσκαρης (αρχηγός).
  • Μέσοι: Ν. Νικολαΐδης, Χ. Βεντιρόζος, Ι. Χριστιανούδης.
  • Εμπροσθόφυλακες: Δ. Λάσκαρης (αρχηγός), Κ. Βύζιος, Γ. Νικολαΐδης, Ν. Απέργης, Θεμ. Κωνσταντινίδης.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΧΟΛΩΝ, ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1908

Σχεδόν με το νέο έτος, ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου στη Σμύρνη μεταξύ σχολών

και απο την Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΜΥΡΝΗΣ" της 15/1/1908 στην 3 σελίδα

διαβάζουμε λίγα περί του τουρνουά.

 • Το κύπελλο ήταν επαμειβόμενο και αθλοθετημένο απο όλες τις ομάδες, απο τις οποίες μία θα το κατακτούσε.
 • Στάδιο Παραδείσου, κάθε Τετάρτη & Σάββατο
 • Συμμετοχές: Σχολή Χόλτων, Σχολή Χίτσεν, Αγγλική Σχολή Μπουρνόβα, Διεθνές Λύκειο, Σκωτική Σχολή.
 • Η ομάδα της Σχολής Χόλτων ήταν η πιο ισχυρή ομάδα, είχε δε κατακτήσει επί μία τριετία τους ποδοσφαιρικούς αγώνες καθώς και τους σχολικούς αγώνες του Πανιωνίου

Νικήτρια ομάδα ανακυρήχθηκε η Αγγλική Σχολή Μπουρνόβα η οποία νίκησε μετά από ένα δυνατό και πεισματώδες παιχνίδι, στον τελικό, το Διεθνές Λύκειο.

(πηγή: εφημ. "Ημερησία Σμύρνης 12/3/1908 σελίδα 3).

11 Φεβρουαρίου 1907 – 25 Φεβρουαρίου 1907

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Α.Γ.Σ.

Την 01 Ιανουαρίου του 1907, ανακοινώθηκε μέσω της εφημερίδας «Αθήναι»[1], η διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων α. μεταξύ σωματείων που ανήκαν στον Σύνδεσμο (Σ.Ε.Α.Γ.Σ.)[2] και β. μεταξύ Γυμναστικών Σωματείων και μαθητών του Ακαδημαϊκού Γυμναστηρίου (Σχολείων & Σχολών), της Αθήνας & του Πειραιά.

Και στα δύο τουρνουά αθλοθέτης, ήταν η Ε.Ο.Α.[3]

Ας τα δούμε με τη χρονολογική σειρά.

Ο κανονισμός διοργάνωσης του τουρνουά Σωματείων, όρισε  την δήλωση των ενδιαφερομένων ομάδων, μέχρι 4 Φεβρουαρίου 1907, καθόρισε την καταβολή παραβόλου 10 δραχμών για κάθε ομάδα και   έναρξη των αγώνων την 11η Φεβρουαρίου στο Ποδηλατοδρόμιο στις 17:00. Απο κάθε σωματείο μία ομαδα του, είχε δικαίωμα συμμετοχής και με παίκτες που ανήκαν σε αυτό. Επίσης οι ομάδες έπρεπε να δηλώσουν χρώματα της εμφάνισης ή τα διακριτικά σημεία αυτής. Οι δηλώσεις συμμετοχών μεταβιβάστηκαν απο τον Σύνδεσμο στην Κομητεία Ποδοσφαιρίσεως (!). Για κάθε πληροφορία, έπρεπε να επικοινωνήσουν με την Κομητεία, καθημερινά απο 18:00-19:00, στα γραφεία της στην οδό Πανεπιστημίου 3.

Μια διεκρύνιση για να δούμε και τι ίσχυε τότε ποδοσφαιρικά, σε περίπτωση ισοπαλίας ο αγώνας επαναλαμβανόταν, όσες φορες κι αν χρειαζόταν μέχρι κάποιος να νικήσει, δηλαδή δεν υπήρχε παραταση!!!

Η συμμετοχή τελικά στο τουρνουά, ήταν απο 4 ομάδες. Ο Πανελλήνιος Γ.Σ., ο Εθνικός Γ.Σ. (Αθηνών), το Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος. Ακολούθησε η κλήρωση των αγώνων, απο την Κομητεία Ποδοσφαιρίσεως, η οποία καθόρισε την σειρά των αγώνων στις ημερομηνίες που εκ των προτέρων είχαν ορισθεί. Καθορίστηκαν επίσης οι τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία διάθεσης.

Στην α’ θέση 1 δραχμή και για έφηβους και αθλητές 50 λεπτά

Στην β΄θέση 50 λεπτά και για εφήβους, αθλητές και στρατιώτες 25 λεπτά.

Η διάθεση έγινε απο τα γραφεία της Κομητείας Ποδοσφαιρισης καθημερινά απ 11-12 π.μ. και 18-19 μ.μ. (Πανεπιστημίου 3) και προ κάθε αγώνα στο Ποδηλατοδρόμιο.

11/2/1907 15:00 μ.μ Πανελλήνιος Γ.Σ.-Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο 0-2

Ο Πανελλήνιος με λευκές φανέλλες με διαγώνια μπλέ ρίγα και βαθύτερο μπλέ τα παντελονάκια και μεγλαη ζώνη[4] και το Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο με μαύρη εμφάνιση και το σήμα του Πανεπιστημίου.

Διαιτητής ορίσθηκε ο κ. Κέγκελ και αναπληρωτής του ο κ. Φ. Χρυσοβελώνης

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:

Πανελλήνιος: Κ. Τσικλητήρας (τερμ.), Δ. Πασάς, και Μ. Ζαχαράκης (οπισθοφύλακες), Ι. Σκουτέρης, Σ. Κουτρουμπής (αρχηγός), Π. Φιλίππου ( Μέσοι), Κ. Παπαηλιόπουλος, Ε. Αποστολόπουλος, Π. Οικονομίδης, Ν. Κατσαρός, & Γ. Αποστολόπουλος (επιθετικοί). Αναπληρωματικοί: Π. Ομηρίδης, Γ. Μαυριλάκης, Β. Μανιατάκης & Γ. Μανταμαδιώτης.

Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο: Πρίντεζης (τερμ.), Μπόλας & Γεωργαλάς (οπισθοφύλακες), Μήτσου, Ζαρκάδης, Δεσύτρης (μέσοι), Εμπ. Ξανθόπουλος (αρχηγός), Λαμπρόπουλος, Χανδράκης,  Στεργιάτης & Στέκκος (επιθετικοί), Αναπληρωματικοί: Αυλωνίτης, Ρούσσος & Κοκκίνης.

18/2/1907 15:00μ.μ.  Εθνικός Γ.Σ.-Πειραϊκός Σύνδεσμος 2-1

Ο Εθνικός με λευκή εμφάνιση και κάθετες μπλέ ρίγες

Διαιτητής ορίσθηκε ο κ. Κάμπελ

Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:

Εθνικός Γ.Σ.: Α. Λάσκαρης (τερμ. & αρχηγός), Ν. Λοράνδος & Δ. Κωνσταντάρας (οπισθοφύλακες), Ι. Ζέππος, Κ. Γουλιμής, Α. Λαμπρονίδης (Μέσοι), Σ. Κουντουριώτης, Π. Μελάς, Κ. Βρυζάκης, Α. Λέων & Κ. Βολίδης (επιθετικοί)

Πειραϊκός:  Κ. Ρόγκας (τερμ), Ι. Οικονόμου & Γ. Μάγκος (αρχηγός), (οπισθοφύλακες), Γ. Βορριάς, Δ. Σωτηρίου, & Αντ. Ψαχαρόπουλος (μέσοι), Π. Φάρρος, Γ. Βασιλειάδης, Αντ. Λιακόπουλος, Αρ. Σταυρίδης & Αργ. Καϊνάμος (επιθετικοί)

25/2/1907 15:00 μ.μ. Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο-Εθνικός Γ.Σ. 1-2

Ακαδημαϊκό Γυμναστήριο: Πρίντεζης (τερμ.), Μπόλας & Γεωργαλάς (οπισθοφύλακες), Μήτσου, Ε. Ξανθόπουλος, Δεσύτρης (μέσοι),  Β. Ζαρκάδης, Η. Λαμπρόπουλος, Ε, Χανδράκης,  Α. Στεργιάτης & Κ. Στέκκος (επιθετικοί).

Εθνικός Γ.Σ. Α. Λάσκαρης (τερμ. & αρχηγός). Δ. Κωνσταντλαρας & Κ. Βρυζάκης (οπισθοφύλακες), Π. Μελάς, Κ. Γουλίμης (μέσοι), Ι. Ζέπος, Σ.Κουντορριώτης, Π. Ηραίος, Α. Λέων & Κ. Βολίδης επιθετικοί.  

Έτσι ο Εθνικός Γ.Σ. (Αθηνών) ήταν ο νικητής του ενός εκ των δύο επάθλων της Ε.Ο.Α.


[1] Εφημ. «Αθηναι» 01/01/1907 σελίδα 4

[2] Σ.Ε.Α.Γ.Σ. Σύνδεσμος Ελληνικών Αθλητικών & Γυμναστικων Συλλόγων, που εκείνη την εποχή είχε την εποπτεία του ποδοσφαίρου, μαζί με την Ε.Ο.Α..

[3] Ε.Ο.Α. Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

[4] Εφημ. «Αθήναι» 10-1-1907 σελίδα 4.

1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΣΧΟΛΩΝ.

(σύστημα αγώνων νοκ-άουτ)

Διοργάνωση: Σ.Ε.Α.Γ.Σ. και αθλοθέτης Ε.Ο. Α.

Διάρκεια:(Από 11 Μαρτίου - 8 Απριλίου, αλλά κράτησε περισσότερο λόγω ισοπαλιών και επαναληπτικών αγώνων)

Συμμετοχές: Η Δημόσια Εμπορική Σχολή Αθηνών, το Δραγάτσειο Λύκειο,  το Λύκειο Δελλίου, το Β΄Γυμνάσιο Αθηνών, το Γ΄Γυμνάσιο Αθηνών, το Πρακτικό Λύκειο, το Γυμνάσιο Πειραιά, το Α΄Γυμνάσιο Αθηνών, το Β΄Βαρβάκειο, η Εμπορική & Βιομηχ. Ακαδημία Αθηνών, το Α΄Βαρβάκειο Γυμνάσιο, το Εθνικό λύκειο Αθηνών και το Λύκειο «Αγ. Παύλος» Πειραιά. Οι ομάδες πλήρωσαν παράβολο συμμετοχής 10 δρχ. και δήλωσαν χρώματα εμφανίσεων και χαρακτηριστικά της. Οι αγώνες έγιναν στο ποδηλατοδρόμιο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος είχαμε επανάληψη του αγώνα όσες φορές κι αν απαιτείτο. Οι αγώνες ήταν διάρκειας 1 ώρας.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα. Την κλήρωση την έκανε η Κομητεία Ποδοσφαιρίσεως, η οποία είχε τον έλεγχο των εισιτηρίων και των κληρώσεων των διατητών.

11 Μαρτίου 1907, τέσσερεις  αγώνες

α) 09:15 π.μ. Δραγάτσειο Λύκειο Πειραιά-Λύκειο Δελλίου Αθήνών                                0-1

β) 10:30 π.μ. Β΄Γυμνάσιο Αθήνών-Γ΄Γυμνάσιο Αθηνών                                                0-0

   (επαναληπτικός λόγω ισοπαλίας 15/3/1907 στις 15:30)                                           0-3

γ) 15:15 μ.μ. Πρακτικό Λύκειο-Γυμνάσιο Πειραιά                                                           4-1

δ) 16:30 μ.μ. Α΄Γυμνάσιο Αθηνών-Β΄Βαρβάκειο Γυμνάσιο                                            2-0

18 Μαρτίου 1907, δύο αγώνες

ε) 09:30 π.μ. Δημόσια Εμπορική Σχολή Αθηνών- Λύκειο Δέλλιου                                 2-0

ζ) 15:15 μ.μ. Εμπορική & Βιομηχ, Ακαδημία Αθηνών-Α΄Βαρβάκειο Γυμνάσιο              1-0

η) 16:30 μ.μ. Εθνικό Λύκειο Αθηνών- Λύκειο «Αγ. Παύλος» Πειραιά                            0-3

25 Μαρτίου 1907, δύο αγώνες, λόγω καταρακτώδους βροχής, για 01 Απριλίου 1907    

01 Απριλίου 1907, (Παρέμειναν δε, σε ισχύ τα εισιτήρια και οι προσκλήσειςτης 25 Μαρτίου.)

θ) 15:30 μ.μ. Γ΄Γυμνάσιο Αθηνών-Πρακτικό Λύκειο                                                      2-2

* Σε αυτόν τον αγώνα δόθηκε παράταση 15 λεπτών, χωρίς να αλλάξει κάτι.

                                                                                   (επαναληπτικός 05/4/07)        1-2

ι)  16:45 μ.μ. Α΄Γυμνάσιο Αθηνών-Εμπορική & Βιομηχ. Ακαδημία Αθηνών                  1-1

                                                                                   (επαναληπτικός 5/4/07)          1-1

                                                                                   (επαναληπτικός 8/4/07))         1-1

08 Απριλίου 1907,ένας αγώνας

κ) 15:30 μ.μ. Δημόσια Εμπορική Σχολή-Πρακτικό Λύκειο                                              0-3

λ) 15 Απριλίου 1907 16:45

Εμπορική & Βιομηχ. Ακαδημία Αθηνών - Λύκειο «Αγ. Παύλος» Πειραιά                        1-3

  Απρίλιος 1907, τελικός  αγώνας

Πρακτικό Λύκειο - Λύκειο «Αγ. Παύλος» Πειραιά  ;;;;

(ΠΗΓΗ εφημερίδα "Αθηναι" απο 8-3-1907 έως 8-4-1907 στις τέταρτες σελίδες)

 • Δεν βρέθηκε το νικητήριο αποτέλεσμα της Εμπορ.& Βιομηχ Ακαδημίας με το Α΄Γυμνάσιο
 • Δεν βρέθηκαν στοιχεία για την ημερομηνία την ώρα και το αποτέλεσμα του Τελικού.

2ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΣΧΟΛΩΝ.

Διάρκεια: αγώνων 09/12/1907 εως 20/01/1908

Συμμετοχές: Α' Γυμνάσιο, Β' Γυμνάσιο, Γ' Γυμνάσιο, Λύκειο Αγ. Παύλου, Δημόσια Εμπορική Σχολή που αποτέλεσαν και τον Α' Όμιλο

Πρόγραμμα Αγώνων Α' Όμιλου

ΚΥΡΙΑΚΗ, 09/12/07      14:15 Γ΄Γυμνάσιο-Λυκειο «Αγ. Παύλου»                                0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ, 09/12/07      15:30 Α΄Γυμνάσιο-Β’ Γυμνάσιο                                               4-0


ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/12/1907  09:45 Λύκειο «Αγ. Παύλου»-Δημόσια Εμπορική Σχολή

ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/12/1907   11:00 Γ’ Γυμνάσιο- Α΄Γυμνάσιο Αθηνών


ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/1907   14:15, Β΄Γυμνάσιο-Δημόσια Εμπορική Σχολή

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/1907   15:30, Α’ Γυμνάσιο-Λύκειο «Αγ. Παύλου»


ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/12/1907   09:45  Γ’ Γυμνάσιο-Δημόσια Εμπορική Σχολή                      0-0

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/12/1907   11:00 Β’ Γυμνασιο-Λύκειο «Αγ. Παύλου»                              3-0


ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/12/1907   14:15  Α’ Γυμνάσιο-Δημόσια Εμπορική  Σχολή                     3-0           

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/12/1907   15:30  Γ’ Γυμνάσιο-Β’ Γυμνάσιο  Α' Βαρβάκειο, Β' Βαρβάκειο, Πρακτικό Λύκειο, Εμπορική & Βιομηχανική Ακαδημία, Εμπορική Σχολή Πειραιά που αποτέλεσαν τον Β' Όμιλο

Πρόγραμμα Αγώνων Β' Όμιλου    

ΚΥΡΙΑΚΗ, 09/12/1907 09:45 Β΄Βαρβάκειο-Πρακτικό Λύκειο                                      1-4

ΚΥΡΙΑΚΗ, 09/12/1907 11:00   Εμπορική & Βιομηχανική Ακαδημία-Α’ Βαρβάκειο          6-1   


ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/12/1907 14:15 Πρακτικό Λύκειο-Εμπορική Πειραιά                                1-1

ΚΥΡΙΑΚΗ, 16/12/1907 15:30, Α’ Βαρβάκειο-Εμπορική & Βιομηχανική Ακαδημία            


ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/1907 09:45, Β’ Βαρβάκειο-Εμπορική & Βιομηχανική Ακαδημία           0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23/12/1907            11:00, Εμπορική Πειραιά- Πρακτικό Λύκειο                      1-1


ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/12/1907  14:15, Β’ Βαρβάκειο-Εμπορική Πειραιά

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26/12/1907  15:30, Α’ Βαρβάκειο-Πρακτικό Λύκειο

                                  

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/12/1907 09:45, Εμπορική & Βιομηχανική Ακαδημία- Εμπορική Πειραιά  3-0

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30/12/1907 11:00, Β’ Βαρβάκειο-Α’ Βαρβάκειο

πηγή για το πρόγραμμα εφ. ΑΘΗΝΑΙ 1907, 06/12/1907 σελίδα 4

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]