Ολεξίι Αρεστόβιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ολεξίι Αρεστόβιτς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Олексій Миколайович Арестович (Ουκρανικά) και Алексей Николаевич Арестович (Ρωσικά)
Γέννηση3  Αυγούστου 1975
Ντεντοπλίστσκαρο
ΠαρατσούκλιЛюся
Χώρα πολιτογράφησηςΟυκρανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΟυκρανικά
Ρωσικά
Αγγλικά
ΣπουδέςOdesa Military Academy
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
μπλόγκερ
στρατιωτικός
αναλυτής
μεταφραστής
πολιτικός δημοσιογράφος
βίντεο μπλόγκερ
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαBratstvo
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Βαθμός/στρατόςlieutenant colonel
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςPresident's Award for Anti-Terrorist Operation Service
Mark of Esteem Badge (2019)
Silver Play Button
Gold Play Button
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ολεξίι Μικολάιοβιτς Αρεστόβιτς (ουκρανικά: Олексій Миколайович Арестович‎‎; Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1975, Ντεντοπλίστσκαρο, Γεωργία) είναι προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, [1] blogger, ηθοποιός, πολιτικός και στρατιωτικός αρθρογράφος. [2]

Ο Αρεστόβιτς είναι διοργανωτής ψυχολογικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων και διοργανώνει ένα φιλανθρωπικό ταμείο για ψυχολογική υποστήριξη στον στρατό. [3]

Είναι ομιλητής της Τριμερούς Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία και Σύμβουλος για την Πολιτική Πληροφοριών Επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Ομάδα του Μινσκ και ανεξάρτητος σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Αντρέι Γέρμακ για τις στρατηγικές επικοινωνίες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και Άμυνας.

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρεστόβιτς πραγματοποιεί καθημερινές ενημερώσεις για την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ως Σύμβουλος του Προϊσταμένου του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας. [4] [5]

Νεανικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αρεστόβιτς γεννήθηκε στο Ντεντοπλίστσκαρο της Γεωργίας.

Το 1992 αποφοίτησε από το σχολείο № 178 στο Κίεβο. Εισήλθε στη Βιολογική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Ταράς Σεβτσένκο του Κιέβου.

Το 1993 ο Αρεστόβιτς άρχισε να παίζει στο σύγχρονο στούντιο θέατρο του Κιέβου Black Square Theater [uk], [6] και άφησε το σχολείο.

Από το 2000 πραγματοποιεί ψυχολογικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. [7]

Το 2003 μπήκε στη σχολή του συγγραφέα «Άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους» του ψυχολόγου Αμπσάλομ Ποντβόντνι, από την οποία αποφοίτησε το 2010. [8]

Σπούδασε επίσης θεολογία στο Ανώτερο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Επιστημών του Αγίου Θωμά του Ακινάτη.

Είναι ενεργός blogger, με σχεδόν 200.000 ακόλουθους στο Facebook [9] και περισσότερους από 590.000 στο YouTube. Ο Αρεστόβιτς ήταν μεταξύ των 100 κορυφαίων bloggers στην Ουκρανία σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από το Fakty ICTV. [10]

Στρατιωτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αρεστόβιτς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Οδησσού, έχει δίπλωμα στρατιωτικού μεταφραστή. Σύμφωνα με στοιχεία, που χρήζουν περαιτέρω επιβεβαίωσης, από το 1994 έως το 2005 εργάστηκε στην Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και είναι έφεδρος ταγματάρχης. [11] [12] [13]

Από το 2014 προετοιμάζει μονάδες μάχης στο πλαίσιο του προγράμματος People's Reserve, [14] διοργανωτής ενός φιλανθρωπικού ταμείου για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στον στρατό στη ζώνη ATO (2014-2017).

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, υπηρέτησε στη ζώνη προστασίας του περιβάλλοντος κοντά στο Κραματόρσκ στην 72η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία ως πρόσκοπος. [15] Πριν από αυτό, ισχυριζόταν ότι πολέμησε σε εθελοντική βάση, κάνοντας συνολικά 33 μάχες εκτός της πρώτης γραμμής.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 28 Οκτωβρίου 2020 ο Αρεστόβιτς διορίστηκε από τον Λεονίντ Κραβτσούκ Σύμβουλος για την Πολιτική Πληροφοριών [16] [17] [18] και επίσημος ομιλητής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Τριμερή Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία στις συνομιλίες του Μινσκ για την επίλυση του Πολέμου στο Ντονμπάς. [17] [19] [20]

Την 1η Δεκεμβρίου 2020 ο Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Αντρέι Γέρμακ διόρισε τον Ολεξίι Αρεστόβιτς ως τον ανεξάρτητο σύμβουλό του για τις στρατηγικές επικοινωνίες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και άμυνας. [21] [22] Ο Λεονίντ Κραβτσούκ, επικεφαλής του TCG, σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του Αρεστόβιτς επιλέχθηκε λόγω της στρατιωτικής του εμπειρίας και της παρουσίας ενός οράματος και της θέσης του σε θέματα, που αποτελούν αντικείμενο του TCG. [23]

Βραβεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς έχει πάρει τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Αναμνηστικό σήμα της Επικεφαλής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (Ιούλιος 2014).
  • Αναμνηστικό βραβείο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών «Yevhen Berezniyak».
  • Μετάλλιο του Διοικητή των Ουκρανικών Χερσαίων Δυνάμεων «Για Ειδική Υπηρεσία» (Ιούλιος 2019)
  • Επιστήθιο «Σήμα Τιμής» (Μάιος 2019). 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ukrainian presidential adviser demands Russian forces leave - media». reuters.com. Reuters. 28 Φεβρουαρίου 2022. 
  2. «Mariupol evacuation postponed as Russia accused of breaking ceasefire». theguardian.com. The Guardian. 5 Μαρτίου 2022. 
  3. Справа Шеремета та зустріч Зеленського з Путіним — Прогнози Арестовича
  4. «Servicemen of the Armed Forces of Ukraine and other law enforcement agencies do not yield to the Russian troops and oppose them - Adviser to the Head of the Office of the President». president.gov.ua. Office of the President of Ukraine. 24 Φεβρουαρίου 2022. 
  5. «Russia-Ukraine fail to reach deal on cease-fire; UN says civilian deaths are climbing». cnbc.com. CNBC. 10 Μαρτίου 2022. 
  6. «Black Square (Черный Квадрат)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2022. 
  7. «Арестович Алексей - Тренинги и семинары». www.trn.ua. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Σεπτεμβρίου 2013. CS1 maint: Unfit url (link)
  8. «Увернуться от укуса кобры — DSnews.ua». www.dsnews.ua (στα Ρωσικά). 25 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021. 
  9. Про роботу в ТКГ, Зеленського і «таємниці, які нікому не розказував»: Олексій Арестович у «Рандеву»[νεκρός σύνδεσμος]
  10. «Факти ICTV запускають голосування ТОП-100 блогерів України 2019». ФАКТИ ICTV (στα Ουκρανικά). 6 Σεπτεμβρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 26 Μαΐου 2021. 
  11. «Новий спікер української делегації у ТКГ: Хто такий Олексій Арестович і що про нього відомо». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2022. 
  12. «Спікером української делегації з питань Донбасу став Арестович». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2022. 
  13. Олексій Арестович (речник ТКГ) у Рандеву з Яніною Соколовою, Ютуб, 21 листопада 2020
  14. Як «янголи Тайри» рятують життя на передовій: розповідь легендарного парамедика
  15. ««Є свідки»: Арестович заявив про 33 свої бойові виходи у зоні ООС, але розкрити подробиці відмовився». nv.ua (στα Ουκρανικά). Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2021. 
  16. Арестовича призначили радником делегації у ТКГ з інформаційної політики
  17. 17,0 17,1 Арестович заявив, що його призначили радником української делегації в ТКГ з інформполітики
  18. Радником делегації з інформаційної політики в ТКГ призначили Арестовича
  19. «Арестович став офіційним речником української делегації в ТКГ». 
  20. Речником української делегації в ТКГ призначили Олексія Арестовича
  21. Єрмак призначив Арестовича своїм позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері оборони
  22. Єрмак призначив Арестовича своїм позаштатним радником
  23. Кравчук о назначении Арестовича: «Я не знаю, кто первый сказал А, но знаю, что никто не возражал»