Ντούσαν Πέτροβιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντούσαν Πέτροβιτς
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση8  Σεπτεμβρίου 1966, Σάμπατς
ΥπηκοότηταΣερβία, Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και Σερβία και Μαυροβούνιο
Πολιτικό κόμμαανεξάρτητος/η πολιτικός, Δημοκρατικό Κόμμα και Together for Serbia
ΣπουδέςΝομική στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου
Επάγγελμαπολιτικός
δικηγόρος
ΑξίωμαΥπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας και μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντούσαν Πέτροβιτς (σερβικά: Душан Петровић) (Σάμπατς, 8 Σεπτεμβρίου 1966) είναι Σέρβος πολιτικός, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) και πρώην υπουργός Γεωργίας, Εμπορίου, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων μεταξύ 2011 και 2012, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Σερβίας μεταξύ του 2007 και του 2008 και δήμαρχος της πόλης Σάμπατς.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πέτροβιτς τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο στη γενέτειρά του Σάμπατς και αποφοίτησε από την νομική σχολή Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Από το 1992 έως το 2000 εργάστηκε ως δικηγόρος, και το 2000–2004 ήταν δήμαρχος της Σάμπατς, καθώς και αναπληρωτής στη Βουλή των πολιτών στο κοινοβούλιο της Ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Είναι μέλος του Δημοκρατικού κόμματος από το 1992, και προχώρησε από τη θέση του τοπικού συμβουλίου του Σάμπατς (1996), έπειτα μέλος της προεδρίας του κόμματος (2000), αντιπρόεδρος της από τις 18 Φεβρουαρίου 2006 και αναπληρωτής πρόεδρος του πρόεδρου του κόμματος Μπόρις Τάντιτς από τις 25 Μαρτίου 2006. Στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, κοινοβούλιο, εξελέγη στις εκλογές του 2003 και την περίοδο 2003–2007 ήταν αντιπρόεδρος της Συνέλευσης.

Μετά τις εκλογές του 2007 έγινε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση με επικεφαλής τον Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • (Σερβικά) Βιογραφία του στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού κόμματος της Σερβίας
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Dušan Petrović της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).