Νίκο Μπέλιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Νίκο Μπέλιτς είναι ο πρωταγωνιστής του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Grand Theft Auto:IV. Ο Νίκο έκανε συζήτηση με τον μακρινό του ξάδερφο, τον Ρόμαν. Κάποια στιγμή ο Ρόμαν του λέει πως στην Λίμπερτι Σίτι, είναι πλούσια περιοχή και πως έχει εκατομμύρια λεφτά πάνω του. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι. Ο Ρόμαν, απλώς έχει ένα μικρό κέντρο των ταξί, το οποίο είναι έτοιμο να κλείσει γιατι χρωστάει πολλά λεφτά και ότι έχει μπλέξει στον υπόκοσμο. Ο Νίκο όμως δεν το φαντάστηκε έτσι και πείστηκε από τον Ρόμαν, με αποτέλεσμα ο Νίκο να πάει στην Λίμπερτι Σίτι. Ομως είχε χάσει την πτήση για την Αμερική, και έτσι αναγκάστηκε να πάει με έναν πλοίο που στο πλοίο Platypus μετέφεραν παράνομα, διαμάντια μεγάλης αξίας μέσα σε γλυκά! Ο Νίκο έφτασε στην Λίμπερτι Σίτι, αλλά δεν το περίμενε έτσι. Ηταν μια πόλη γεμάτο φονιάδες και κακοποιούς που τους ένοιαζε μόνο να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ο Νίκο όταν έμαθε την αλήθεια σοκαρίστηκε και έτσι αποφάσισε να βοηθήσει τον ξάδερφο του.


Βιογραφικά Στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νίκο Μπέλιτς είναι Σέρβος και γεννήθηκε στις 29 Απριλιόυ 1978 στην τότε Γιουγκοσλαβία. Παλιότερα, είχε συμμετάσχει στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και ήταν κυανόκρανος του ΟΗΕ. Ο Νικο όμως φυλακίστηκε για άγνωστη αιτία. Απελευθερώθηκε όμως και έτσι όταν έμαθε πως ο ξαδερφός του ζεί στην πολυτέλεια, πήγε στην Λίμπερτι Σίτι.

Οσο για την οικογενειακή του κατάσταση, ο πατέρας του είναι αλκολικός και έχει έναν νεκρό αδερφό. Η Μητέρα του είναι η Μίλιτσα Μπέλιτς, με την οπόια κατά την διάρκεια του παιχνδιού θα σας στέλνει μήνυμα. Ο Αδερφος του σκοτώθηκε στον πόλεμο και έτσι έμεινε με τον πατέρα και την μητέρα του. Σε ηλικία 15 ετών αφού ο Νίκο πολέμησε για το χωριό στο οπόιο σκοτώθηκαν 50 άτομα ενώ οι επιζόντας ήταν μόνο τέσσερις. Ο ίδιος Ο Νίκο, ο Φλόριαν Κράβιτς που άλλξε το όνομα του σε Μπέρνι Κρέιν, ο Ντάρκο Μπρέβιτς ο οπόιος πήρε 1.000 ευρώ για να σκοτώσει πέντε άτομα και ο Ρόμαν που αργότερα έφυγε για την Λίμπερτι Σίτι. Μετά από λίγους μήνες ο Νίκο δούλεψε σε πλοιο στην Αδριατική Θάλασσα όμως μετά έφυγε. Ο Νίκο αργότερα έφυγε με ένα παράνομο πλοιο και πήγε στην Λίμπερτι Σίτι.

Η Φωνή του Νίκο προέρχεται από τον Μάικλ Χόλικ που έχει παίξει στην σειρά της Sex in the City.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Niko Bellic της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).