Νίκος Μίχας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκος Μίχας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση20 Νοεμβρίου 1979 (1979-11-20) (44 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΧριστιανός Ορθόδοξος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής, τραγουδοποιός, ιατρός
Περίοδος ακμής1989
Ιστότοπος
www.nikosmihas.com

Ο Νίκος Μίχας (Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 1979) είναι Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιατρός.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νίκος Μίχας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και έκανε καριέρα στην Ελλάδα τραγουδώντας κυρίως ποπ ροκ μουσική. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας πιάνο και σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα μαζί με τον αδερφό του που έπαιζαν κυρίως διασκευές γνωστών τραγουδιών.

Ο Μίχας σπούδασε ιατρική στη Ρουμανία και εκεί δημιούργησε ένα ελληνικό φοιτητικό συγκρότημα με το όνομα Reneslip. Λίγο πριν τελειώσει την Ιατρική Σχολή επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα άλλο συγκρότημα με το όνομα ΝΙΜΑ το οποίο έπαιζε κυρίως τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος. Με το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο του Demo LP. Το 2003, ο Μίχας ολοκλήρωσε τις σπουδές του και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε περιοδεία με το συγκρότημα του.

Το 2004 έλαβε μέρος στο «Fame Story 2» όπου τραγούδησε το τραγούδι του Το Πάρτυ το οποίο σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και έτσι εξασφάλισε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Heaven Music.

Ύστερα από μια πετυχημένη πορεία 15 ετών και πολλές αξιόλογες συνεργασίες στον χώρο της Μουσικής ο Νίκος Μίχας πλέον εξασκεί το επάγγελμα το οποίο σπούδασε και σήμερα είναι γιατρός στα Κύθηρα όπου ταυτόχρονα κάνει κάποιες περιορισμένες εμφανίσεις ως τραγουδιστής αλλά και δισκογραφία.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2005 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο Στη Χώρα του Ποτέ ο οποίος περιέχει 12 τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα: Το Πάρτυ, Σημάδια Καιρού, Χρόνια Καθρέφτες, τα περισσότερα από αυτά τα είχε γράψει ο ίδιος.

Ο δεύτερος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2007 με το τίτλο Τρέχει Τίποτα και περιέχει 12 τραγούδια από τα οποία ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι καθώς και Τα Παιδιά των Μπαλκονιών, σε μουσική του ιδίου και στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.

Το 2008 κέρδισε δύο βραβεία με το κομμάτι Το Μπουρδέλο στα Μουσικά Βραβεία Mad Video Music Awards.

Το 2010-2012 επανήλθε κυκλοφορώντας μέσω της Sony BMG τρία τραγούδια, τα Πόσο σου Μοιάζω, Όταν Σε Έχω και Χόρεψε.

Το 2016 κυκλοφόρησε η τρίτη του ολοκληρωμένη ανεξάρτητη δουλειά με τίτλο Στιγμές. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα κομμάτια Στιγμές, Εκείνη και Σπας.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Στη Χώρα του Ποτέ (2005)
  • Τρέχει Τίποτα (2008)
  • Στιγμές (2014)