Μπόκα Τζούνιορς ΦΚ (Γιβραλτάρ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπόκα Τζούνιορς ΦΚ (Γιβραλτάρ)
Ίδρυση2009
ΈδραΓιβραλτάρ, Ηνωμένο Βασίλειο
ΣτάδιοΒικτόρια Στέιντιουμ, Γιβραλτάρ
ΠροπονητήςStephen Vaughan, Jr.
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γιβραλτάρ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter

Η ΦΚ Μπόκα Τζούνιορς Γιβραλτάρ είναι ομάδα ποδοσφαίρου από το Γιβραλτάρ. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Πρώτη Κατηγορία του Γιβραλτάρ. Το όνομά της είναι προς τιμήν της Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής, επειδή ένας από τους ιδρυτές της ήταν μεγάλος θαυμαστής της ομάδας.

Ίδρυση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα σχηματίστηκε και ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, όταν μία παρέα φίλων επέστρεψε για πάντα στο Γιβραλτάρ από το Πανεπιστήμιο στην Αγγλία και αποφάσισαν να σχηματίσουν, μαζί, μία ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτό οφείλεται στην ελπίδα τους και στην επιθυμία τους να παίξουν μαζί στο άθλημα που προτιμούσαν.

Το όνομα Μπόκα Τζούνιορς αποφάσισε ως διευθυντής εκείνη τη στιγμή ο Λόρενς Ποντέστα, που ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου, είναι ένας μεγάλος θαυμαστής της Μπόκα Τζούνιορς, του Μαραντόνα και του αργεντίνικου ποδοσφαίρου εν γένει. Εκτός από αυτό το πάθος του για τη Μπόκα, είχε επίσης επηρεαστεί από το γεγονός ότι το πρώτο επίσημο γκολ στην ιστορία της Μπόκα (από την Αργεντινή) είχε σημειωθεί από έναν παίκτη ονόματι Ράφαελ Πρατ, από το Γιβραλτάρ.

Το Πρωτάθλημα στο Γιβραλτάρ ξεκίνησε να αναπτύσσεται και έγινε πιο ανταγωνιστικό όταν χορηγήθηκε στο Γιβραλτάρ η είσοδος στην ΟΥΕΦΑ το 2013. Σε αυτό το σημείο, για να παραμείνει καθημερινά στο πρωτάθλημα και στη φυσική κατάσταση ανταγωνιστική, οι ιδρυτές αποφάσισαν να κάνουν την ομάδα πιο επαγγελματική.