Μπομπ Πάπενμπρουκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπομπ Πάπενμπρουκ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18  Σεπτεμβρίου 1955
Σαν Ντιέγκο
Θάνατος17  Μαρτίου 2006[1]
Λος Άντζελες
Αιτία θανάτουασθένεια των πνευμόνων
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςJames Madison High School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός φωνής
ηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής1977
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝτέμπι Ρόθσταϊν
ΤέκναΜπράις Πέιπενμπρουκ
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ρόμπερτ «Μπομπ» ΝτεΟυέιν Πέιπενμπρουκ (αγγλικά: Robert "Bob" DeWayne Papenbrook) (18 Σεπτεμβρίου 1955 – 17 Μαρτίου 2006) ήταν Αμερικανός ηθοποιός φωνής.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι συνάδελφοι του του έδωσαν το παρατσούκλι "Pappy". Ήταν πολύ γνωστός στον κόσμο των anime και των βιντεοπαιχνιδιών voice-over για τη φωνητική του δράση σε "σκληρούς" χαρακτήρες. Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα γνωστός στα διάφορα live action voice-overs του, τα οποία, κυρίως, περιλάμβαναν το franchise Power Rangers. Ανακαλύφθηκε από τους σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας, γεγονός που του έδωσε τον πρώτο του ρόλο φωνητικής στην επιτυχημένη ταινία Raiders of the Lost Ark, καθώς οι ιθαγενείς του Χοβίτο κυνηγούσαν τον Ιντιάνα Τζόουνς στην αρχή της ταινίας. Οι πιο γνωστοί του ρόλοι ήταν οι φωνές του Rito Revolto στο Mighty Morphin Power Rangers και στο Power Rangers Zeo, του Shadowborg στο Big Bad Beetleborgs, του Scorpix στο Beetleborgs Metallix και του Deviot στο Power Rangers: Lost Galaxy.

Έχει δώσει τη φωνή σε σειρές anime όπως Eureka Seven, Magic Knight Rayearth, Phantom Quest Corp., Rave Master, Rurouni Kenshin,Sentō Yōsei Yukikaze, Transformers: Robots in Disguise, κ.α.

Έχει δώσει τη φωνή του σε ταινίες όπως Jeepers Creepers 2, Lupin III: The Mystery of Mamo, Mobile Suit Gundam F91, Patlabor: The Movie, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, Sky Blue, Stranger than Fiction, κ.α.

Εκτός από την υποκριτική, δίδαξε επίσης kickboxing και άλλες πολεμικές τέχνες. Αυτός και η σύζυγός του Debbie Rothstein παντρεύτηκαν το 1978 και απέκτησαν έναν γιο, τον Μπράις Πέιπενμπρουκ, ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός φωνής.

Στις 17 Μαρτίου 2006, ο Πέιπενμπρουκ πέθανε από χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες σε ηλικία 50 ετών.Το DVD Adventures in Voice Acting του 2008 ήταν αφιερωμένο σε αυτόν (η εμφάνιση του οποίου γυρίστηκε πριν από το θάνατό του).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]