Ντέμπι Ρόθσταϊν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντέμπι Ρόθσταϊν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12  Ιουνίου 1956[1]
Ramsey
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός φωνής
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής1979
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜπομπ Πάπενμπρουκ
ΤέκναΜπράις Πέιπενμπρουκ

Η Ντέμπι Ρόθσταϊν (αγγλικά:Debbie Lynn Rothstein) (γεννημένη στις 12 Ιουνίου 1956),είναι Αμερικανίδα ηθοποιός φωνής και παραγωγός και δημιουργός της βραβευμένης θεατρικής εταιρείας για νεανικό κοινό, A Faery Hunt.

Η Debbie εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός και στα παρασκήνια στη βιομηχανία του θεάματος για περισσότερα από 40 χρόνια. Αφού έλαβε το πτυχίο της στο μουσικό θέατρο το 1977, η Debbie εργάστηκε ως επί το πλείστον ως ηθοποιός πλήρους απασχόλησης σε θέατρα σε όλη την Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια, μαζί με ρόλους σε μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και στα παρασκήνια με στελέχη σε ταινίες.

Μερικοί αξιόλογοι συνεργάτες είναι οι Steven Spielberg, John Frankenheimer, Universal Studios, Columbia TriStar, Zoetrope, Avenue Pictures, HBO, Paramount, για να αναφέρουμε μερικούς. Η δουλειά της στη φωνή σε παιδικά κινούμενα σχέδια, anime, μεταγλώττιση και παιδικό θέατρο είναι εκτεταμένη. Το 2004, δημιούργησε το εξαιρετικά επιτυχημένο διαδραστικό θέατρο A Faery Hunt.

Το 1978 παντρεύτηκε με τον Μπομπ Πάπενμπρουκ. Έχουν ένα γιο τον Μπράις Πέιπενμπρουκ ο οποίος είναι και αυτός ηθοποιός.

Έπαιξε στην ταινία 1941 σε σκηνοθεσία του Στήβεν Σπίλμπεργκ. Έχει δώσει τη φωνή της στα anime:Mon Colle Knights,The Big O Trigun,Ah! My Goddess: The Movie . Έχει δώσει τη φωνή της στην ταινία Alvin and the Chipmunks Meet the Wolf man. Έδωσε τη φωνή της στα βιντεοπαιχνίδια Lords of EverQuest, Might and Magic IX.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0660422. Ανακτήθηκε στις 9  Ιουλίου 2016.