Μισέλ Ραφ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μισέλ Ραφ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Michelle Ruff (Αγγλικά)
Γέννηση22  Σεπτεμβρίου 1967[1]
Ντιτρόιτ
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός φωνής
Περίοδος ακμής1997
Ιστότοπος
www.voiceofmichelleruff.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Μισέλ Ραφ (αγγλικά: Michelle Ruff) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός φωνής η οποία έγινε γνωστή μέσα από τις σειρές, τις ταινίες άνιμε και τα βιντεοπαιχνίδια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ραφ μεγάλωσε στο Μίτσιγκαν και αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Εργάστηκε σε ένα πρακτορείο ταλέντων κι παρακολούθησε μια ακρόαση στο ραδιόφωνο όπου σηματοδότησε το πρώτο της εγχείρημα στον κλάδο της μεταγλώττισης. [2] Στο Σικάγο, σπούδασε στο Second City, το Players Workshop και το Improv Olympic . [3] [4]

Αφού μετακόμισε στο Λος Άντζελες, δούλεψε με μερικούς σκηνοθέτες για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Σε μια συνέντευξη στο Anime Dream,η Ραφ ανέφερε ότι οι Ρίτσαρντ Έπκαρ, Στιβ Κρέιμερ και Μάικλ Σόριτς την εκπαίδευσαν να κάνει μεταγλώττιση για τα anime. [5]

Μερικοί χαρακτηριστικοί της ρόλοι είναι η Ρούκια Κούτσικι από το Bleach,ο νεαρός Ιτάτσι Ουτσίχα από το Naruto Shippuden,την Λούνα από το Sailor Moon Crystal κλπ.

Το 2007, η Ραφ έλαβε δύο υποψηφιότητες για τα American Anime Awards, μία για την καλύτερη ηθοποιό για τη δουλειά της στο Bleach and Lupin the 3rd και μία για την καλύτερη ηθοποιό σε κωμωδία για το Lupin the 3rd. Το 2009, η Εταιρεία Προώθησης Ιαπωνικών Άνιμε της χάρισε ένα Βραβείο Βιομηχανίας SPJA για την Καλύτερη Γυναικεία Ηθοποιό (Αγγλική) για τη δουλειά της ως Rukia Kuchiki στην ταινία Bleach Memories of Nobody . [6]

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ραφ είναι παντρεμένη με τον μηχανικό ADR Eddie Correa. [7] [8]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0741398. Ανακτήθηκε στις 10  Ιανουαρίου 2016.
  2. Benjamin, Miles (2006). «Michelle Ruff Interview». Anime Omnitude. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2011. 
  3. McFeely, Chris (Ιουνίου 2004). «Interview with Michelle Ruff». Digipedia. Ανακτήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2011. 
  4. «CELEBRITY: Michelle Ruff». Jeff Zannini Celebrity Talent. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2014. 
  5. «Anime Dream – Interviews – Michelle Ruff». Anime Dream. 7 Νοεμβρίου 2002. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Αυγούστου 2009. 
  6. «SPJA Industry Award Winners Announced at Anime Expo (Updated) – News». Anime News Network. 3 Ιουλίου 2009. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2014. 
  7. @. «Introducing the new Mixter and Mixes! Sneak peak of me and @MixterEd gettin hitched in Positano,IT.…» (Tweet) – μέσω Twitter.  Missing or empty |user= (help); Missing or empty |number= (help); Missing or empty |date= (help)
  8. «Eddie Correa Video Game Credits and Biography - MobyGames». MobyGames. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018.