Μεριέμ (Τουρκική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μεριέμ είναι ο τίτλος μιας κοινωνικοδραματικής σειράς Τουρκικής παραγωγής του 2017. Η σειρά στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται στις 29 Ιανουαρίου του 2018 απ' το Mega Channel.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Μεριέμ Ακτσά είναι μια 30χρονη κοπέλα κόρη του αρτοποιού Αρίφ Ακτσά που έχει αρραβωνιαστεί με τον εισαγγελέα Οκτάι Σαχίν και κάνει σχέδια για το γάμο τους. Όμως ένα βράδυ την ώρα που η Μεριέμ κι ο Οκτάι πήγαιναν σε ένα γλέντι, ο 2ος παρέσυρε με το αυτοκίνητο μια κοπέλα, τη Σεβίντς, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Η Μεριέμ πήρε επάνω της όλη την ευθύνη επειδή η κοπέλα αυτή ήταν η αρραβωνιαστικιά του Σαβάς Σαργκούν ο οποίος ήταν πολύ φίλος της οικογένειάς της και δέχτηκε να την συλλάβει η Αστυνομία και να την προφυλακίσει. Μέτά από μερικές μέρες, η Μεριέμ με τη μεσολάβηση του Υπουργού Τουράν ο οποίος ήταν φίλος του πατέρα της, βγήκε απ' τη φυλακή και τότε ακριβώς έμαθε πως ο πατέρας της, ο Αρίφ, είχε μπει στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος κι αμέσως έτρεξε να του συμπαρασταθεί. Ο Οκτάι αντίθετα είπε στην Αστυνομία πως δεν ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα και πως ήταν ένα απλό ατύχημα και τίποτε άλλο. Ύστερα πήγε στο μέρος στο οποίο βρισκόταν το σπίτι κι ο φούρνος της οικογένειας Ακτσά κι έριξε βενζίνη επιχειρώντας να βάλει φωτιά χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μόλις η Μεριέμ κατάλαβε πως ο Οκτάι ήταν επικίνδυνος για όλους αποφάσισε να τον απομακρύνει οριστικά από κοντά της και να συνάψει ερωτική σχέση με το Σαβάς. Κι όπως αποδείχθηκε, είχε απόλυτο δίκιο επειδή ο Οκτάι για να κάνει τις αποτρόπαιες πράξεις του συνεργαζόταν μυστικά με τον πατέρα του Σαβάς, το Γιουρντάλ Σαργκούν. Φρόντισε να βάλει τον Αρίφ σε μια Κλινική της οποίας το Διευθυντή γνώριζε καλά ο Γιουρντάλ για να μπορεί να τον έχει στο χέρι και όταν βρει τον κατάλληλο χρόνο, να μπορέσει να τον βγάλει μια και καλή απ' τη μέση. Και όντως αυτό έκανε. Μόλις έμαθε πως ο Αρίφ είχε ομολογήσει στην Αστυνομία την αλήθεια για τη νύχτα του ατυχήματος, μπήκε με μεγάλη προφύλαξη στο θάλαμο στον οποίο εκείνος νοσηλευόταν κι έβαλε φωτιά για να μπορέσει να μείνει μόνος μαζί του. Στη συνέχεια τον φίμωσε και τον οδήγησε στην πτέρυγα της φυσιοθεραπείας όπου ήταν μια αίθουσα με μια μεγάλη πισίνα και μόλις φτάσανε εκεί τον έσπρωξε από πίσω και τον έριξε μέσα στην πισίνα. Όταν μετά από μερικές ώρες κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα η Μεριέμ κι ο Σαβάς είδαν τον Αρίφ νεκρό στην πισίνα κι η 1η συγκλονίστηκε αφάνταστα απ' αυτό.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί ρόλοι

Γκεστ ρόλοι

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Στην αρχή ο συγκεκριμένος ρόλος δόθηκε σ' αυτή την ηθοποιό, όμως λίγο καιρό αργότερα η Οζακάρ αποχώρησε απ' τη σειρά και ο ρόλος ανατέθηκε στην Μπεστέ Κανάρ.