Μέρλιν (κύκλος 1)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κύκλος ένα του Μέρλιν, μια Βρετανική τηλεοπτική σειρά φαντασίας, ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2008 και έληξε στις 13 Δεκεμβρίου του 2008. Τα μόνιμα μέλη του καστ του πρώτου κύκλου περιλαμβάνουν τους Κόλιν Μόργκαν, Μπράντλεϊ Τζέιμς, Κέιτι ΜακΓκράθ, Έιντζελ Κόλμπι, Άντονι Χεντ, Ρίτσαρντ Γουίλσον, και Τζον Χερτ ως τη φωνή του Μέγα Δράκου. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από δεκατρία επεισόδια και κατά μέσο όρο 7.15 εκατομμύρια στην πρεμιέρα με 6,27 στο φινάλε της σειράς και 82,19 εκατομμύρια θεατές σε όλα τα επεισόδια του πρώτου κύκλου.

Πριν από το φινάλε της σειράς, το BBC επιβεβαίωσε ότι η σειρά θα ανανεωθεί για τον δεύτερο κύκλο, με τους ίδιους κύριους χαρακτήρες και άλλο ένα σύνολο επίσημων προσκεκλημένων. Ο Κύκλος δύο έκανε πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου, 2009.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο νεαρός Μέρλιν είναι ένας έφηβος, που ανακαλύπτει και στη συνέχεια μαθαίνει να ελέγχει το χάρισμά του στη μαγεία. Ο Μάγιστρος Γάιος, ο πολυμαθής γιατρός της αυλής του Ούθερ Πεντράγκον στον οποίο έχει ανατεθεί ως ταπεινός ακόλουθος, τον διδάσκει ιατρική, εκπαιδεύει την αυτοδιδασκαλία του στη μαγεία και τον προειδοποιεί για τη διεφθαρμένη απέχθεια του Ούθερ για τη μαγεία. Ο Μέρλιν γίνεται υπηρέτης του ευγενή αλλά απερίσκεπτου διάδοχου του θρόνου, του Άρθουρ, του οποίου το πεπρωμένο συνδέεται με του Μέρλιν.

Πρωταγωνιστούν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επανεμφανίζονται[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εμφανίζονται Επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. στη
σειρά
Αρ. στον
κύκλο
Τίτλος Σκηνοθετήθηκε από Συντάχθηκε από Πρωτότυπη ημερομηνία προβολής Θεατές Ηνωμένου Βασιλείου
(εκατομμύρια)[1]
Περίληψη
1 1 "Το Κάλεσμα του Δράκου" Τζέιμς Χος Τζούλιαν Τζόουνς 20 Σεπτεμβρίου 2008 (2008-09-20) 7.15 Ο Μάγος έφηβος Μέρλιν στέλνεται από τη μητέρα του για να ζήσει μια καλύτερη ζωή στο Κάμελοτ. Εκεί, ανακαλύπτει ότι ο Βασιλιάς Ούθερ Πεντράγκον έχει απαγορεύσει τη μαγεία και ο Μέρλιν πρέπει να προσέχει τις πράξεις του. Στη συνέχεια ανακαλύπτει τον Μέγα Δράκο.
2 2 "Βάλιαντ" Τζέιμς Χος Χάουαρντ Όβερμαν 27 Σεπτεμβρίου 2008 (2008-09-27) 5.40 Το Κάμελοτ φιλοξενεί το ετήσιο τουρνουά ξιφομαχίας του και ιππότες από όλη τη χώρα έρχονται να ανταγωνιστούν. Ανάμεσα σε εκείνους που ελπίζουν να κερδίσουν το στέμμα είναι ο Ιππότης Βάλιαντ. Οπλισμένος με μια μαγική ασπίδα, Ο Βάλιαντ δεν θα σταματήσει πουθενά για να κερδίσει το βραβείο του. Ο Μέρλιν προσπαθεί να σταματήσει το κακό σχέδιο του Βάλιαντ πριν ο Άρθουρ γίνει ο επόμενος ιππότης που θα πεθάνει.
3 3 "Το Σημάδι της Νιμούε" Τζέιμς Χος Τζούλιαν Τζόουνς 4 Οκτωβρίου 2008 (2008-10-04) 6.30 Υπάρχει μια επιδημία στο Κάμελοτ αφού η παροχή νερού είναι δηλητηριασμένη από μια μάγισσα, τη Νιμούε, και ο πατέρας της Γκουέν αρρωσταίνει. Ο Μέρλιν δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιος θα ήθελε να βλάψει τους άλλους με τη μαγεία. Παρά τις προειδοποιήσεις του Γαΐου, ο Μέρλιν χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να βοηθήσει, αλλά έτσι η Γκουέν κατηγορείται για άσκηση μαγείας εξαπλώνοντας την ασθένεια σε όλο το βασίλειο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή της και το ένταλμα της εκτέλεσής της.
4 4 "Το Δηλητηριασμένο Κύπελο" Εντ Φρέιμαν Μπεν Βάνστοουν 11 Οκτωβρίου 2008 (2008-10-11) 6.48 Ο Βασιλιάς Μπάγιαρντ της Μερκίας φτάνει για τον εορτασμό της ένωσης των δύο βασιλείων. Για να πάρει εκδίκηση για τον Μέρλιν, η Νιμούε μεταμφιέζεται ως υπηρέτρια σερβιρίσματος και απατά τον Μέρλιν στο να πιστέψει ότι ο Μπάγιαρντ συνωμότησε για να δηλητηριάσει τον Άρθουρ. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί ο Μέρλιν στη θέση του Άρθουρ. Παρά τις επιθυμίες του πατέρα του, ο Άρθουρ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο για να σώσει τη ζωή του Μέρλιν.
5 5 "Λάνσελοτ" Εντ Φρέιμαν Τζέικ Μίτσι 18 Οκτωβρίου 2008 (2008-10-18) 5.37 Όταν ο Λάνσελοτ φτάνει στο Κάμελοτ, καταλήγει σώζοντας τη ζωή του Μέρλιν από μια επίθεση γρύπα. Ο Μέρλιν προσπαθεί να τον βοηθήσει να γίνει ιππότης, παρά την έλλειψη ευγενούς αίματος, αλλά ο Λάνσελοτ καταλήγει πεταμένος στη φυλακή.
6 6 "Μια Θεραπεία που Θεραπεύει Όλες τις Ασθένειες" Εντ Φρέιμαν Τζούλιαν Τζόουνς 25 Οκτωβρίου 2008 (2008-10-25) 6.00 Ένας νέος γιατρός της αυλής, ο Έντουιν, φτάνει και η πρώτη του δουλεία είναι να προσπαθήσει να θεραπεύσει τη Μοργκάνα από μια μυστηριώδη ασθένεια. Ο Γάιος σύντομα κινδυνεύει να χάσει τη δουλεία του όταν ο Ούθερ εντυπωσιάζεται με τις ικανότητες του ξένου, έτσι αποφασίζει να ζητήσει από τον φίλο του Τζέφρεϊ του Μονμάουθ να μάθει περισσότερα γι' αυτόν.
7 7 "Οι Πύλες του Άβαλον" Τζέρεμι Γουέμπ Μπεν Βάνστοουν 1 Νοεμβρίου 2008 (2008-11-01) 6.45 Η Μοργκάνα έχει ένα όνειρο ότι ο Άρθουρ δολοφονείται από μια όμορφη κοπέλα και τον προειδοποιεί γι' αυτό, αλλά η ιπποσύνη του Άρθουρ τον οδηγεί σε μπελάδες όταν τρέχει να σώσει μια δεσποινίς που βρίσκεται σε κίνδυνο, τη Σοφία, και τον ηλικιωμένο πατέρα της Όλφρικ. Πίσω στο Κάμελοτ, η Σοφία χρησιμοποιεί περισσότερη από τη γυναικεία της γοητεία για να αναλάβει τον έλεγχο της καρδιάς του Άρθουρ. Αυτή η παράξενη συμπεριφορά δεν περνά απαρατήρητη από τον Μέρλιν, και έχει ως στόχο να προσπαθήσει να αποτρέψει μια τραγωδία.
8 8 "Η Αρχή του Τέλους" Τζέρεμι Γουέμπ Χάουαρντ Όβερμαν 8 Νοεμβρίου 2008 (2008-11-08) 6.25 Όταν οι ταυτότητες ενός δρυΐδη και του μαθητευόμενου αγοριού του, του Μόρντρεντ, ανακαλύπτονται στο Κάμελοτ, είναι σύντομα σε φυγή από τους φρουρούς, αλλά όταν ο Μέρλιν ακούει το κλάμα του αγοριού για βοήθεια στο μυαλό του, σώζει το αγόρι. Ο δρυΐδης καταλήγει να εκτελεστεί, αφήνοντας το αγόρι μόνο του. Αν και ο Μέγας Δράκος έχει πει στον Μέρλιν να είναι προσεχτικός σχετικά με το ποιους συναντά, εξακολουθεί να βάζει τη ζωή του Άρθουρ σε κίνδυνο κρατώντας το αγόρι ασφαλές. Ο Μέγας Δράκος λέει στον Μέρλιν ότι αν σώσει το αγόρι ο Μέρλιν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει το πεπρωμένο του - το νεαρό αγόρι πρόκειται να σκοτώσει τον Άρθουρ.
9 9 "Εξκάλιμπερ" Τζέρεμι Γουέμπ Τζούλιαν Τζόουνς 15 Νοεμβρίου 2008 (2008-11-15) 6.47 Οι μηχανορραφίες της Νιμούε αρχίζουν πάλι καθώς ένας μυστηριώδης ιππότης φτάνει στο Κάμελοτ κατά τη διάρκεια της τελετής ενηλικίωσης του Άρθουρ, για να προκαλέσει τους ιππότες του Κάμελοτ σε ένα θανάσιμο αγώνα. Γρήγορα γίνεται σαφές ότι ένα μυστικό από το παρελθόν του Ούθερ έχει επιστρέψει για να τον στοιχειώσει.
10 10 "Η Στιγμή της Αλήθειας" Ντέιβιντ Μουρ Μπεν Βάνστοουν 22 Νοεμβρίου 2008 (2008-11-22) 7.03 Όταν το χωριό του Μέρλιν δέχεται επίθεση από τον Κάναν, ένα φοβερό επιδρομέα, ο Μέρλιν σπεύδει σπίτι για βοήθεια - και εκπλήσσεται όταν η Γκουέν, η Μοργκάνα και ο Άρθουρ επιμένουν να έρθουν μαζί του. Γρήγορα ξεκαθαρίζεται ότι οι πιθανότητες είναι σταθερά εναντίον τους. Με δεκάδες ζωές σε κίνδυνο, ο παλιός φίλος του Μέρλιν ο Γουίλιαμ τον αναγκάζει να κάνει μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στο να χρησιμοποιήσει μαγεία για να σώσει το σπίτι του και στο να κρύψει τις δυνάμεις του για να κρατήσει τη φιλία του με τον Άρθουρ.
11 11 "Ο Λαβύρινθος του Γκέντρεφ" Στιούαρτ Όρμι Χάουαρντ Όβερμαν 29 Νοεμβρίου 2008 (2008-11-29) 6.71 Ο Άρθουρ σκοτώνει έναν μονόκερω και όλοι επευφημούν γι' αυτόν εκτός του Μέρλιν. Λίγο μετά, μια κατάρα πλήττει το Κάμελοτ, το οποίο θα μπορούσε να δει το τέλος της πόλης. Ο Μέρλιν και ο Άρθουρ τώρα πρέπει να περάσουν τις δοκιμασίες του Ανχόρα, Φύλακα των Μονόκερων, αν είναι να έχουν οποιαδήποτε πιθανότητα να σώσουν το Κάμελοτ.
12 12 "Να Σκοτώσουμε τον Βασιλιά" Στιούαρτ Όρμι Τζέικ Μίτσι 6 Δεκεμβρίου 2008 (2008-12-06) 6.31 Όταν ο πατέρας της Γκουέν φυλακίζεται για προδοσία (αν και είναι αθώος) και σκοτώνεται κατ' εντολήν του Ούθερ, η Μοργκάνα αποφασίζει ότι πρέπει να πάρει εκδίκηση. Ο Μέρλιν είναι έκπληκτος για να ανακαλύψει μέχρι ποιο σημείο είναι προετοιμασμένη να πάει όταν ξεσκεπάζει μια συνωμοσία για να σκοτώσει τον Βασιλιά.
13 13 "Ο Θάνατος του Άρθουρ" Ντέιβιντ Μουρ Τζούλιαν Τζόουνς 13 Δεκεμβρίου 2008 (2008-12-13) 6.27 Όταν έξω σε ένα κυνήγι, ο Άρθουρ αντιμετωπίζει ένα τεράστιο τερατώδες πλάσμα που δεν έχει ξαναδεί, ο Γάιος συνειδητοποιεί ότι είναι ένα Περιπλανώμενο Τέρας, ένα πλάσμα επικαλούμενο από τους εφιάλτες ενός μακρινού-πεθαμένου βασιλιά, του οποίου το δάγκωμα είναι πάντα θανατηφόρο. Όταν ο Άρθουρ αντιμετωπίζει το πλάσμα ξανά, νικά, αλλά είναι δαγκωμένος και η ζωή του κρεμιέται από μια κλωστή. Στον Μέρλιν λέγεται από τον Μέγα Δράκο να ψάξει τη Νήσο των Ευλογημένων, όπου μέλη της παλαιάς θρησκείας έχουν τη δύναμη να σώσουν τον μελλοντικό βασιλιά. Ωστόσο, κατά την άφιξή του, διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα τίμημα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Weekly Viewing Summary (see relevant week)». BARB. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουλίου 2008.