Μέκκα Κόλα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Μέκκα Κόλα είναι ένα αναψυκτικό τύπου κόλα. Παράγεται και προωθείται από την εταιρεία Mecca Cola World Company ως εναλλακτικό των Αμερικάνικων Κόκα Κόλα και Πέπσι κόλα στοχεύοντας κυρίως σε Μουσουλμάνους πελάτες. Το όνομα του αναψυκτικού κάνει σαφή αναφορά στην Μέκκα ιερή πόλη για τους Μουσουλμάνους.

Παράχθηκε πρώτη φορά στην Γαλλία τον Νοέμβριο του 2002 από τον Τάουφικ Μαθλούθι ως μέσο προώθησης εναλλακτικών Ευρωπαϊκων προϊόντων σε βοήθεια των Παλαιστινίων. Εμπνέυστηκε από το επιτυχημένο Ιρανικό αναψυκτικό Ζαμ Ζαμ Κόλα και μετά από την αποτυχημένη απόπειρα συνεργασίας με την παραγωγό εταιρεία προχώρησε στην παραγωγή της Μέκκα Κόλα.

Η Μέκκα Κόλα πωλείται εκτεταμένα στην Μέση Ανατολή όπως και την Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η εταιρεία τώρα έχει βάση το Ντουμπάι. Η πολιτική της εταιρείας περιλαμβάνει την επένδυση του 10% των κερδών σε βοήθεια προς την Παλαιστινιακή κοινότητα και άλλα 10% σε φιλανθρωπίες σε άλλες χώρες που κυκλοφορεί το προϊόν. Σε κάθε κουτάκι υπάρχει προτροπή της μη ανάμιξης του προιόντος με αλκόολ ακολουθώντας της διδαχές του Κορανίου που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]