Κώδικας Ντα Βίντσι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο Κώδικας Ντα Βίντσι είναι βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Νταν Μπράουν (Dan Brown). Ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρεται σε μία μυστική οργάνωση εν ονόματι το «Κοινό της Σιών» που προστατεύει το Άγιο Δισκοπότηρο, ο γνωστός μύθος που παίρνει μία άλλη διάσταση μέσα από αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στον Μεσαίωνα και σε πολύ παλαιότερες εποχές.

Η υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλη η υπόθεση του έργου εξελίσσεται αρχικά στο Παρίσι, όπου ξεκινάει το μυθιστόρημα με την εξιχνίαση του φόνου του εφόρου του Λούβρου. Μετά μόλις ανακαλύπτουν οι ήρωες για την συμπλοκή μυστικών οργανώσεων στην δολοφονία του εφόρου, αρχίζει ένα κυνηγητό ανάμεσα στην αστυνομία και στους ήρωες του βιβλίου. Μετά περνάμε σε ένα δεύτερο επίπεδο, όπου όλη η ιστορία μεταφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι το τέλος του βιβλίου η ιστορία παραμένει αποκαλυπτική με ρεαλιστικές περιγραφές και αναφορές στην πραγματική ταυτότητα του Ιησού Χριστού.

Ιστορικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέσα από το βιβλίο αυτό αναδεικνύονται κάποιες αλήθειες[εκκρεμεί παραπομπή], οι οποίες έχουν ως στόχο τον προβληματισμό των αναγνωστών. Μέσα στο βιβλίο γίνεται αναφορά για την Αληθινή Πίστη και για την επιρροή που ασκούσε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στους υπηκόους της με σκοπό να αποκομίσει διάφορα προνόμια, αλλά και να συνεχίσει την κυριαρχία της σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Παράλληλα ο συγγραφέας κάνει αναφορά στα απόκρυφα ευαγγέλια και την αλήθεια που παρουσιάζουν. Έτσι ο συγγραφές δείχνει μία ροπή προς την ιστορία της Εκκλησίας, αλλά και για την αυθεντικότητα των όσων πιστεύουν οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, χωρίς να πρέπει να σταθούμε μόνο στην Χριστιανική θρησκεία.

Αντιδράσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία προκάλεσε κύμα οργής και αντιδράσεις από χριστιανούς και μουσουλμάνους ανά τον κόσμο. Απαγορεύτηκε από τα εξής κράτη: Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιράν, Λίβανος, Πακιστάν, Συρία,Φιλιππίνες, Σαμόα, Νησιά του Σολομώντα, Κίνα, Αρμενία,οκτώ πολιτείες της Ινδίας και πολλά χριστιανικά και μουσουλμανικά κράτη της Αφρικής.

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
  • Dan Brown Ο κώδικας Ντα Βίντσι
  • Dan Brown οι Πεφωτισμένοι (illuminati)
  • Εγκυκλοπαίδεια Grand Larousse (illuminati, Μαρία η Μαγδαληνή- η πραγματική ιστορία)