Κατάλογος χαρακτήρων του Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η ομάδα Άβαταρ: Από αριστερά στα δεξιά - Σόκκα, Μέι, Κατάρα, Σούκι, Μόμο, Ζούκο, Τοφ, Άανγκ και Άιρο μετά το τέλος του πολέμου

Ακολουθεί ο κατάλογος χαρακτήρων της σειράς Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου.

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άανγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Άανγκ
Ο Άανγκ στο τέλος της ιστορίας

Ο κύριος πρωταγωνιστής[1]της ιστορίας. Γεννήθηκε στον Νότιο Ναό του Αέρα και ήταν μαθητής του μοναχού Γκιάτσο. Όταν γεννήθηκε διάλεξε τέσσερα παιχνίδια[Σημ. 1]ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες και χάρη στην επιλογή αυτή οι μοναχοί κατάλαβαν πώς αυτός είναι ο Άβαταρ. Κανονικά έπρεπε να το πουν όταν θα γινόταν 16, αλλά κάποια σημάδια τους έδειξαν πώς ετοιμάζεται τρομερός πόλεμος και πώς μόνο ο Άβαταρ είναι ικανός να τον σταματήσει. Αποφασίζουν να τον χωρίσουν από τον Γκιάτσο και να τον στείλουν στον Ανατολικό Ναό του Αέρα για να συνεχίσει εκεί την εκπαίδευση του. Προς κακή τους τύχη, ο Άανγκ κρυφάκουσε τη συνομιλία και τρομαγμένος αποφάσισε να δραπετεύσει. Κλέβει τον Άππα, τον ιπτάμενο βίσονα του[Σημ. 2], αλλά τότε αρχίζει καταιγίδα και μαζί με τον Άππα πέφτουν στη θάλασσα. Μπαίνει στην Κατάσταση του Άβαταρ και δημιουργεί ένα παγετώνα και μαζί με τον Άππα βρίσκεται μέσα στον παγετώνα.

Μένει στον παγετώνα για 100 χρόνια[2]. Τον βρίσκουν η Κατάρα και ο Σόκκα, οι οποίοι έχασαν τη βάρκα τους. Στην αρχή, ο Σόκκα δεν τον εμπιστεύεται καθώς θεωρεί πώς ο Άανγκ είναι κατάσκοπος του Έθνους της Φωτιάς. Ο Άανγκ μαθαίνει πώς κανείς δεν είδε ανεμοδαμαστές,για 100 χρόνια αλλά δε πιστεύει πώς αυτοί πέθαναν. Στη Νότια Φυλή του Νερού θα συγκρουστεί για πρώτη φορά με τον πρίγκηπα Ζούκο, αλλά θα καταφέρει να ξεφύγει. Μαζί με την Κατάρα και τον Σόκκα αρχίζουν το ταξίδι για τη Βόρεια Φυλή του Νερού, αλλά όταν φτάνουν αρχίζει η πολιορκία της φυλής από του Έθνους της Φωτιάς.

Μετά αρχίζει το ταξίδι στο Βασίλειο της Γης και φτάνει στην Μπα-Σιν-Κσέ. Φτάνει στην πόλη χωρίς τον Άππα επειδή του το έχουν κλέψει στην έρημο Σι Βονγκ. Μετά πηγαίνει στον Ανατολικό Ναό του Αέρα για να μάθει πώς να ελέγχει την Κατάσταση του Άβαταρ, αλλά δεν τα καταφέρνει καθώς σε όραμα του μαθαίνει πώς η Κατάρα κινδυνεύει. Παρά την προειδοποίηση του γκούρου Πάτικ, ότι αν φύγει δε θα γίνει ποτέ αληθινός Άβαταρ, ο Άανγκ φεύγει. Εκεί στην Μπα-Σιν-Σε, συγκρούεται με τον Ζούκο και την Αζούλα, και τους αντιμετωπίζει με την Κατάρα. Όταν η Κατάρα περικυκλώθηκε, ο Άανγκ αποφάσισε να μπει στην Κατάσταση του Άβαταρ, αλλά η Αζούλα με τους κεραυνούς της τον τραυματίζει σοβαρά. Η Κατάρα, χάρη στη βοήθεια του Άιρο, ξεφεύγει με τον Άανγκ και τους υπόλοιπους και καταφέρνει να τον φέρει πίσω στη ζωή. Παρόλο αυτά, ο κόσμος θεωρεί πώς ο Άανγκ πέθανε.

Όταν συνέρχεται μαθαίνει πώς ο κόσμος τον θεωρεί νεκρό, κάτι που στην αρχή τον τρόμαξε. Μαθαίνει πώς οι φίλοι του ετοιμάζουν εισβολή στο Έθνος της Φωτιάς κατά τη διάρκεια της εκλείψεως. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, με θυμό καταλαβαίνει πώς ο Άρχοντας της Φωτιάς και ο στρατός του Έθνους της Φωτιάς ήξεραν για την εισβολή και καταλαβαίνει πώς δε θα μπορέσει να νικήσει τον Άρχοντα της Φωτιάς εκείνη τη στιγμή. Παρόλο αυτά, μαθαίνει το φωτοδάμασμα από τον Ζούκο, και όταν πέφτει ο κομήτης αντιμετωπίζει τον Οζάι. Αρχικά βγαίνει ηττημένος, αλλά προς καλή του τύχη ο Οζάι τον πέταξε σε πέτρες, και μια από αυτές βρήκε την πλάτη του Άανγκ, όπου βρισκόταν το τραύμα από την Αζούλα. Αυτό τον βοηθά να μπει στην Κατάσταση του Άβαταρ και να νικήσει τον Οζάι.

Ο Άανγκ είχε 4 βασικούς δασκάλους οι οποίοι τον βοήθησαν να εκπληρώσουν την αποστολή του. Αυτοί είναι:

Τοφ-γαιοδάμασμα

Κατάρα-νεροδάμασμα

Ζούκο-φωτοδάμασμα

Γκιάτσο-ανεμοδάμασμα

Ο Άανγκ είναι ερωτευμένος με την Κατάρα. Για πρώτη φορά θα φιληθούν στη σπηλιά των δύο ερωτευμένων και χάρη σε αυτό θα βρουν την έξοδο.[Σημ. 3]

Τον Άανγκ αρχικά υποδύεται ο Μίτσελ Μούσσο[3], αλλά αργότερα τον ρόλο αυτό παίρνει ο Ζάχαρι Τίλερ Έισεν[4].

Ταμάρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ταμάρα

Γεννήθηκε[5] στη Νότια Φυλή του Νερού. Πατέρας είναι ο Χακόντα, ο οποίος έφυγε 2 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας στο Βασίλειο της Γης για να βοηθήσει τους γαιοδαμαστές να αντέξουν τις πολιορκίες του Έθνους της Φωτιάς. Μένει στη Νότια Φυλή του Νερού μαζί με τον αδερφό της, Σόκκα, και τη γιαγιά της, Κάννα[6]. Η μητέρα της, Κάια[7], πέθανε καθώς τη σκότωσαν οι Νότιοι Επιδρομείς[8] και συγκεκριμένα ο Γιον Ρα[9].

Η Ταμάρα είναι αυτή που ανακαλύπτει τον παγετώνα, στον οποίο βρίσκεται ο Άανγκ. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, του μαθαίνει το νεροδάμασμα. Όταν βρίσκονταν στην Μπα-Σιν-Κσε φυλακίστηκε μαζί με τον Ζούκο. Εκείνος της μιλά για τη μητέρα του, την οποία θεωρεί νεκρή, και η Ταμάρα το πιστεύει. Μετά όμως, ο Ζούκο διάλεξε να συμμαχήσει με την Αζούλα και να επιτεθεί στην Ταμάρα και τον Άανγκ. Η Ταμάρα σώζει τον ετοιμοθάνατο Άανγκ χάρη στο νερό που έλαβε από την Όαση των Πνευμάτων. Κατά τη διάρκεια της τελικής αναμέτρησης, μαζί με τον Ζούκο, ο οποίος πήρε το μέρος τους, καταφέρνει να νικήσει την Αζούλα. Ο Ζούκο όμως, δέχτηκε τρομερό χτύπημα από την Αζούλα, αλλά η Κατάρα του σώζει τη ζωή.

Η Ταμάρα κατά το το τέλος της ιστορίας μαθαίνει το αιματοδάμασμα από τη Χάμα. Αυτός ο τρόπος δαμάσματος λειτουργεί μόνο στην πανσέληνο και ελέγχει το σώμα κάποιου δαμάζοντας το νερό στο σώμα του.

Είναι ερωτευμένη[10] με τον Άαγνκ, αλλά το κρύβει μέχρι το τέλος της ιστορίας όπου φιλιούνται.

Την Ταμάρα υποδύεται η Μάε Γουίτμαν[11].

Σόκκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σόκκα

Γεννήθηκε[12] στη Νότια Φυλή του Νερού. Είναι αδερφός της Κατάρα, γιος του Χακόντα και της Κάια. Μαζί με την Κατάρα βρίσκουν τον Άανγκ. Στην αρχή δεν τον εμπιστεύεται καθώς τον θεωρεί κατάσκοπο του Έθνους της Φωτιάς.

Ο πατέρας του έφυγε στον πόλεμο δύο χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας. Για αυτό και αναλαμβάνει τη διοίκηση της φυλής καθώς και τη στρατιωτική εκπαίδευση των παιδιών. Ανυπομονεί να δει τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε λέγοντας του πώς είναι ακόμα μικρός για να πολεμήσει και ότι τον χρειάζεται για να προστατεύει την Κατάρα και τη φυλή. Μαζί με την Κατάρα και τον Άανγκ περνά από πολλές περιπέτειες μέχρι να φτάσουν στη Βόρεια Φυλή του Νερού. Εκεί ερωτεύεται την πριγκίπισσα Γιούε, αλλά αυτή μετατρέπεται στο πνεύμα της Σελήνης. Συμμετέχει ως εθελοντής στην άμυνα της Βόρειας Φυλής του Νερού. Μετά ο Σόκκα συναντά τη Σούκι[Σημ. 4], με την οποία καταστρέφει τον ιπτάμενο στόλο του Έθνους της Φωτιάς. Τον Σόκκα ερωτεύεται η Τάι Λι, κάτι που ο Σόκκα δεν ξέρει.

Μετά κατευθύνεται στο Βασίλειο της Γης, αλλά στον δρόμο για την Μπα-Σιν-Σε αρχίζει να τρελαίνεται μιας και ήπιε χυμό κάκτου. Συνέρχεται καθώς φτάνουν στο μυστικό λιμάνι που οδηγεί στην Μπα-Σιν-Κσε, όπου ξαναβρίσκει τη Σούκι. Στο φιδίσιο πέρασμα θα φιληθούν για πρώτη φορά. Φτάνοντας στην Μπα-Σιν-Σε βοηθά τον βασιλιά της πόλης να καταλάβει πώς θέλουν να τον ανατρέψουν οι Ντάι Λι. Μετά φεύγει και συναντά τον πατέρα καθώς και όλο τον στρατό της Νότιας Φυλής του Νερού. Αναγκάζεται όμως να φύγει για να βοηθήσει τον Άανγκ. Στην Μπα-Σιν-Σε φυλακίζεται σε μια ρωγμή του εδάφους, αλλά χάρη στην Τοφ και τον Άανγκ καταφέρνει να ξεφύγει.

Ο Σόκκα ήταν αυτός που είχε την ιδέα για την εισβολή στο Έθνος της Φωτιάς, καθώς ήταν αυτός που ανακάλυψε ότι θα γίνει έκλειψη. Αλλά, η εισβολή αποτυγχάνει. Αφού τελειώνει η εισβολή Αζούλα λέει στον Σόκκα πώς η Σούκι είναι στη φυλακή. Πηγαίνει στον Καυτό Βράχο μαζί με τον Ζούκο και καταφέρνει να αποδράσει μαζί με τη Σούκι και τον πατέρα του. Στην τελική αναμέτρηση καταστρέφει όλα τα ιπτάμενα καράβια του Έθνους της Φωτιάς, τα οποία κατευθύνονται στο δάσος Γουλόνγκ.

Τον Σόκκα υποδύεται ο Τζακ ΝτεΣένα[13].

Τοφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τοφ Μπέι Φονκ

Η Τοφ[14] ανήκει στην οικογένεια των Μπέι Φονκ. Γεννήθηκε στο Βασίλειο της Γης, και συγκεκριμένα στην Γκάολινγκ[15]. Είναι τυφλή από τη γέννηση της, παρά ταύτα είναι εξαιρετική στο γαιοδάμασμα. Ήταν μαθήτρια του Δάσκαλου Γου[16].

Η Τοφ συμμετέχει στο 6ο διεθνές τουρνουά γαιοδαμαστών[17], μιας και στο προηγούμενο κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια. Φτάνει στον τελικό και καταφέρνει να νικήσει. Μετά, ο Ζιν Φου[18], ο διοργανωτής του τουρνουά, ανακοινώνει πώς θα δώσει χρήματα σε αυτόν που θα νικήσει την Τοφ[Σημ. 5]. Ο Άανγκ, θέλοντας να μιλήσει στην Τοφ, δέχεται να την αντιμετωπίσει. Παρά τις προσπάθειες του, η Τοφ δεν θέλει να τον ακούσει, και έτσι αναγκάζεται να την πετάξει από την αρένα. Μετά, βρίσκει το σπίτι της Τοφ και προσπαθεί να μιλήσει μαζί της. Αλλά, ο Ξιν Φου και οι αντίπαλοι της Τοφ στο 6ο διεθνές τουρνουά γαιοδαμαστών, τους αιχμαλωτίζουν. Ζητούν λύτρα για την Τοφ, αλλά καθώς την απελευθερώνουν η Κατάρα ζητά από την Τοφ τη βοήθεια της για να απελευθερώσει τον Άανγκ. Η Τοφ δέχεται και διεξάγεται τρομερή μάχη, στην οποία η Τοφ βγαίνει νικήτρια και έτσι καταφέρνει να απελευθερώσει τον Άανγκ.

Μαθαίνει στον Άανγκ το γαιοδάμασμα. Όταν φτάνει στην Μπα-Σιν-Σε βοηθά τους υπόλοιπους να περάσουν τη Βασιλική Φρουρά[19] για να συναντήσουν τον βασιλιά της Μπά-Σιν-Κσέ και να του πουν την αλήθεια. Μετά τις περιπέτειες στην Μπα-Σιν-Σε λαμβάνει γράμμα από τη μητέρα της, το οποίο στην πραγματικότητα έγραψαν ο Ξιν Φου και ο Γιου. Πέφτει στην παγίδα που της ετοίμασαν, αλλά χάρη στη δάμασμα του μετάλλου που ανακαλύπτει καταφέρνει να ξεφύγει. Μετά την ήττα στην Μπα-Σιν-Κσε, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα "Άβαταρ" φεύγει από την πόλη και περνά τις μέρες μέχρι την έκλειψη στο Έθνος της Φωτιάς. Μετά την αποτυχία της εισβολής, συνεχίζουν τον δρόμο τους μέχρι που και πάλι φτάνουν στην Μπα-Σιν-Κσε, όπου βρίσκουν το Τάγμα του Λευκού Λοττού. Κατά τη διάρκεια της τελικής αναμέτρησης, μαζί με τον Σόκκα και τη Σούκι καταστρέφουν τον ιπτάμενο στόλο του Έθνους της Φωτιάς.

Η Τοφ είναι μια από τους δυνατότερους γαιοδαμαστές. Είναι από τους λίγους που κατέχουν το αμμοδάμασμα καθώς και η μοναδική που κατέχει το μεταλλοδάμασμα (στην αρχική σειρά). Είναι τυφλή, γι´αυτό και βλέπει τα πάντα χάρη στα πόδια της. Όταν ο Ζούκο αποφασίζει να πάρει το μέρος τους, η Τοφ τον επισκέπτεται τη νύχτα, αλλά αυτός νόμιζε πώς του επιτίθενται, για αυτό κατά λάθος καεί τα πόδια της Τοφ. Αλλά, η Τοφ θεραπεύεται.

Την Τοφ υποδύεται η Τζέσι Φλάουερ[20].

Ζούκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ζούκο

Ο Ζούκο[21] είναι γιος του Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, αδερφός της πριγκίπισσας Αζούλα και ανιψιός του Άιρο (νόμιμος διάδοχος του θρόνου αντί του Οζάι). Είναι πρίγκιπας[22], αλλά στην ηλικία των 13 εξορίστηκε. Κατά τη διάρκεια ενός πολεμικού συνεδρίου, στο οποίο δεν έπρεπε καν να συμμετάσχει, αλλά κατάφερε να μπει χάρη στον θείο του Άιρο, διαφώνησε με ένα στρατηγό, ο οποίος πρότεινε να σταλεί ένα σώμα από νεοφερμένους κατά των πιο δυνατών γαιοδαμαστών, για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να επιτεθούν από πίσω. Αυτό θύμωσε πολύ τον πατέρα του, και ο μόνος τρόπος για να αποδείξει πώς είχε δίκαιο ήταν να αναμετρηθεί σε αγώνα Άγκνι Κάι[23]. Στην αρχή ο Ζούκο δήλωσε πώς δε φοβάται, αλλά δεν ήξερε πώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Όταν το μαθαίνει, ο Ζούκο ζητά έλεος από τον πατέρα του, αλλά αυτός του καίει ένα μέρος του προσώπου του.

Η μητέρα του, Ούρσα[24] ή πέθανε ή εξορίστηκε, καθώς έσωζε τον Ζούκο από τον θάνατο. Όταν πέθανε ο Λου Τεν, ξάδερφος του Ζούκο, ο Οζάι ζήτησε από τον πατέρα του, Άζουλον, να του δώσει τη θέση του Άιρο. Ο Άζουλον θυμώνει και λέει πώς ο μόνος τρόπος να δώσει τον θρόνο στον Οζάι αντί στον Άιρο, είναι να νιώσει και αυτός πως είναι να πεθανίνει ο δικός του πρωτότοκος γιος, δηλαδή ο Ζούκο. Ο Οζάι ήταν έτοιμος να σκοτώσει τον γιο του αφού τον θεωρούσε αποτυχημένο και αδύναμο, αλλά η Ούρσα το κατάλαβε και πρόλαβε να σώσει τον Ζούκο. Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, όταν ο Ζούκο ανακοίνωσε πώς θα πάρει το μέρος του Αβατάρ, ο Οζάι του λέει πώς η μητέρα του δεν πέθανε, αλλά εξορίστηκε. Για αυτό, όταν ο Οζάι ηττηθεί από τον Άανγκ στην τελική αναμέτρηση, ο Ζούκο το πρώτο που κάνει είναι να τον ρωτήσει πού βρίσκεται η μητέρα του[Σημ. 6]

Η ιστορία αρχίζει[25] με τον Ζούκο και τον Άιρο να κατευθύνονται στη Νότια Φυλή του Νερού, με τον Ζούκο να ελπίζει ότι εκεί θα βρουν τον Αβατάρ. Ο Ζούκο βρίσκει τον Άανγκ και στην αρχή μένει έκπληκτος καθώς περίμενε να τα βάλει με ένα γέρο και όχι με ένα παιδί. Αναγκάζει τον Άανγκ να παραδοθεί και τον παίρνει στο καράβι του, αλλά ο Άανγκ καταφέρνει να ξεφύγει. Ο Ζούκο προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι ο Άβαταρ είναι ζωντανός, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όλο το Έθνος της Φωτιάς μαθαίνει πώς ο Άβαταρ γύρισε και πώς είναι μόνο 12 χρονών. Ο Ζούκο συγκρούεται με πειρατές, οι οποίοι λίγο αργότερα, μετά από πρόταση του Ζάο, προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Ο Ζάο θέλει να σκοτώσει τον Ζούκο επειδή αυτός είναι το Μπλε Πνεύμα, εχθρός του Έθνους της Φωτιάς, ο οποίος απελευθέρωσε τον Άανγκ όταν αυτός ήταν φυλακισμένος στο στρατόπεδο του Ζάο. Παρά την προσπάθεια του Ζάο, ο Ζούκο παραμένει ζωντανός και χάρη στον θείο του, ο οποίος δέχτηκε την πρόταση του Ζάο να συμμετέχει στην πολιορκία της Βόρειας Φυλής του Νερού, μεταμφιέζεται σε στρατιώτη. Φτάνοντας στη Βόρεια Φυλή του Νερού, φεύγει από το καράβι και προσπαθεί να μπει μέσα στη Βόρεια Φυλή του Νερού. Τα καταφέρνει και φτάνει ως την Όαση των Πνευμάτων, όπου αντιμετωπίζει την Κατάρα. Αρχικά, βγαίνει ηττημένος, αλλά όταν ανατέλλει ο ήλιος, επιτίθεται και αιχμαλωτίζει τον Άανγκ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στον Κόσμο των Πνευμάτων. Όταν ο Άανγκ γυρίζει από τον Κόσμο των Πνευμάτων, μαθαίνει πώς τον αιχμαλώτισε ο Ζούκο. Προς καλή του τύχη, ο Ζούκο δεν κατάφερε να φύγει μακριά, και έτσι οι φίλοι του Άανγκ καταφέρνουν να τον απελευθερώσουν.

Μετά την ήττα στη Βόρεια Φυλή του Νερού, ο Οζάι στέλνει την Αζούλα για να αιχμαλωτίσει τον Ζούκο, μιας και ο Οζάι τον θεωρούσε άχρηστο. Η Αζούλα προσπαθεί να τους αιχμαλωτίσει, αλλά ο καπετάνιος του καραβιού στο οποίο ταξιδεύει, την προδίδει. Ο Ζούκο και ο Άιρο κόβουν τα μαλλιά τους και ζουν σαν πρόσφυγες στο Βασίλειο της Γης[26]. Για να μη πεθάνει από την πείνα, ο Ζούκο συνεχίζει να κλέβει ανθρώπους ως Μπλέ Πνεύμα. Ως πρόσφυγας, μαζί με τον θείο του φτάνουν στην Μπα-Σιν-Κσε και βρίσκουν δουλειά σε ένα μαγαζί. Μετά ο θείος του καταφέρνει να δημιουργήσει το δικό του μαγαζί στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο αρρωσταίνει βαριά, αλλά καταφέρνει να αναρρώσει.Όταν ο Ζούκο και ο θείος του δουλεύουν στο μαγαζί της Μπά-Σιν-Κσέ, μια πελάτισσα τους, η Τζίν[27], τον ερωτεύεται. Βγαίνουν μαζί, αλλά στο τέλος ο Ζούκο την αφήνει. Φυλακίζεται με την Κατάρα, αλλά ο Άιρο και ο Άανγκ καταφέρνουν να τους βρουν και να τους απελευθερώσουν. Όταν ο Άιρο μιλά με τον Ζούκο, του επιτίθεται η Αζούλα και αναγκάζει τον Ζούκο να διαλέξει μεταξύ της ζωής του προδότη και της ζωής του ήρωα. Αυτός αποφασίζει να βοηθήσει την Αζούλα, και μαζί με αυτήν περικυκλώνουν την Κατάρα.

Ο Ζούκο επιστρέφει στο Έθνος της Φωτιάς[28]. Η Αζούλα λέει στον πατέρα τους πώς ο Ζούκο σκότωσε τον Αβατάρ και ο Οζάι την πιστεύει. Ο Ζούκο επισκέπτεται συχνά τον θείο του, και μια μέρα μαθαίνει πώς ο Άβαταρ Ρόκου είναι ο προπάππους του. Στην αρχή αυτό τον τρομάζει τόσο που προσέλαβε τον Εξολοθρευτή(Combustion Man) ή όπως τον έλεγε ο Σόκκα Σπίνθηρας Σπινθήρας (Sparky Sparky Boom), αλλά όταν συνέρχεται αποφασίζει πώς πρέπει να βοηθήσει τον Άανγκ. Κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, το ανακοινώνει στον πατέρα του, ο οποίος προσπαθεί με τους κεραυνούς του να τον σκοτώσει, αλλά ο Ζούκο αποκρούει το χτύπημα. Φεύγει και φτάνει στον Δυτικό Ναό του Αέρα, όπου βρίσκει τον Άανγκ και τους φίλους του και τους πείθει ότι είναι με το μέρος τους. Μαθαίνει στον Άανγκ το φωτοδάμασμα και του λέει το σχέδιο του πατέρα του. Στην τελική αναμέτρηση, ο Ζούκο, χάρη στη βοήθεια της Κατάρα, νικά την Αζούλα. Γίνεται ο νέος Άρχοντας της Φωτιάς και ανακοινώνει τη λήξη του πολέμου.

Ο Ζούκο[29] είναι ερωτευμένος με τη Μέι. Τη γνώριζει από την παιδική ηλικία, όταν η Μέι έγινε φίλη της Αζούλα. Όταν αποφασίζει να βοηθήσει τον Άανγκ, αναγκάζεται να την αφήσει. Τη ξανασυναντά στη φυλακή του θείου της, όπου βρίσκεται φυλακισμένος. Στην αρχή, αυτή θυμώνει μαζί του, μα όταν ο Ζούκο μαζί με τον Σόκκα ξεφεύγουν, τους βοηθά να μη πέσουν στη βραστή λίμνη. Μετά την τελική αναμέτρηση, βγαίνει από τη φυλακή και ξανασυναντά τον Ζούκο.


Τον Ζούκο υποδύεται ο Ντάντε Μπάσκο[30].

Αζούλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αζούλα

Γεννήθηκε[31] στο Έθνος της Φωτιάς. Είναι κόρη του Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι και της γυναίκας του, Όυρσα, αδερφή του Ζούκο, ανιψιά του Άιρο και εγγονή του Άρχοντα της Φωτιάς Αζουλόν, προς τιμή του οποίου έλαβε το όνομα της.

Είναι πριγκίπισσα του Έθνους της Φωτιάς. Όταν ο Οζάι γίνεται Βασιλιάς Φίνιξ εκείνη έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο του Άρχοντα της Φωτιάς, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ καθώς στην τελική αναμέτρηση θα ηττηθεί από την Κατάρα και τον Ζούκο. Πιο πριν, προδόθηκε από τις παιδικές της φίλες, Μέι και Τάι Λι.

Ο Οζάι στέλνει την Αζούλα για να πιάσει τον Ζούκο και τον Άιρο, μιας και ο Οζάι τους θεωρεί υπεύθυνους για την ήττα στον Βόρειο Πόλο. Η Αζούλα προσπαθεί να τους πιάσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Για αυτό τον λόγο, βρίσκει τις παιδικές της φίλες, Μέι[Σημ. 7] και Τάι Λι[Σημ. 8].

Η Αζούλα και οι φίλες της ψάχνουν τον Άανγκ. Παρά τις προσπάθειες τους, δεν τα καταφέρνουν, μιας και ο Άανγκ και οι φίλοι του πάντα ξεφεύγουν. Μια μέρα συναντούν τις Πολεμίστριες της Κιόσι[Σημ. 9] και καταφέρνουν να τις νικήσουν. Χάρη στα ρούχα τους, μεταμφιέζονται σε Πολεμίστριες της Κιόσι και καταφέρουν να μπουν στην Μπα-Σιν-Κσε. Εκεί βρίσκουν τον Ζούκο και τον Άιρο. Την ίδια ώρα, όταν ο Λονγκ Φενγκ[32], ο επικεφαλής των Ντάι Λι, βρίσκεται στη φυλακή,οπότε η Αζούλα αναλαμβάνει τη διοίκηση των Ντάι Λι. Καταφέρνει να τους κάνει να πάρουν το μέρος τους, κάτι που κάνει και με τον Ζούκο. Χάρη στη βοήθεια του, καταφέρνει να νικήσει την Κατάρα. Καθώς ο Άανγκ μπαίνει στην Κατάσταση του Άβαταρ, ρίχνει ένα κεραυνό και τον τραυματίζει θανάσιμα, αλλά χάρη στην Κατάρα, αυτός μένει ζωντανός.

Επιστρέφει στο Έθνος της Φωτιάς και λέει στον πατέρα της πώς ο Ζούκο σκότωσε τον Άβαταρ. Μιας και ήξερε για την εισβολή κατά τη διάρκεια της εκλείψεως, κατάφερε να ετοιμάσει ένα σχέδιο άμυνας, το οποίο πετυχαίνει. Αυτό το καταφέρνει και χάρη στην αγάπη του Σόκκα για τη Σούκι. Τον παραπλανεί, λέγοντας του πώς η Σούκι βρίσκεται στη φυλακή, κάτι που θυμώνει τον Σόκκα. Μόλις φεύγει ο Ζούκο, γίνεται η μοναδική διάδοχος του θρόνου. Στην τελική αναμέτρηση, θα αντιμετωπίσει τον Ζούκο. Καταφέρνει να τον χτυπήσει άσχημα, αλλά η Κατάρα της βάζει αλυσίδες και έτσι η Αζούλα χάνει την αναμέτρηση.

Την Αζούλα υποδύεται η Γκρέι ΝτεΛίσλε[33].

Οζάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οζάι

Γεννήθηκε[34] στο Έθνος της Φωτιάς. Είναι γιος του Άρχοντα της Φωτιάς Αζουλόν και της συζύγου του, Ιλάχ[35], μικρότερος αδερφός του Άιρο, πατέρας του Ζούκο και της Αζούλα και θείος του Λου Τέν.

Μετά τον θάνατο του Λου Τεν, ο Οζάι ζήτησε από τον πατέρα του να αποκληρώσει τον Άιρο και να δώσει σε εκείνο τον θρόνο. Ο Άζουλον θύμωσε μαζί του, αλλά αν ο Οζάι ήθελε πραγματικά τον θρόνο, έπρεπε να σκοτώσει τον πρωτότοκο του γιο, τον Ζούκο, για να μην αδικηθεί ο Άιρο, ο οποίος έχασε τον γιο του. Ο Οζάι ήταν πρόθυμος να το κάνει, αλλά η γυναίκα του, Ούρσα, το κατάλαβε και κατάφερε να σώσει τον Ζούκο. Την ίδια ώρα, με "μυστήριο" τρόπο, ο Άζουλον πεθαίνει και σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο Οζάι έγινε Άρχοντας της Φωτιάς.

Λίγα χρόνια αργότερα, εξαιτίας ενός πολεμικού συνεδρίου, εξορίζει τον Ζούκο. Ο Ζούκο ήταν αντίθετος με ένα στρατηγό, και παρόλο που είχε δίκαιο, δεν είχε το δικαίωμα να κάνει σχόλια. Ο Οζάι θύμωσε, και ο Ζούκο έπρεπε να αποδείξει ότι είχε δίκαιο. Για να το κάνει αυτό, έπρεπε να αναμετρηθεί στο Άγκνι Κάι. Ο Ζούκο δεν ήξερε, πώς αφού ντρόπιασε το συμβούλιο των στρατηγών, έπρεπε να μονομαχήσει με τον πατέρα του. Ζητά έλεος, αλλά ο Οζάι δεν τον ακούει και του καεί το αριστερό μάτι. Μετά από αυτό, τον στέλνει στην εξορία και του λέει πώς θα γυρίσει πίσω μόνο όταν πιάσει τον Άβαταρ.

Ο Οζάι στέλνει την Αζούλα να βρει τον Ζούκο και τον Άιρο, για να τους φέρει πίσω στο Έθνος της Φωτιάς, έτσι ώστε αυτοί να μην τον ντροπιάζουν. Ελέγχει τον πόλεμο από το Αυτοκρατορικό Παλάτι και ετοιμάζει σχέδια για την κατάληψη του Βασιλείου της Γης. Όταν επιστρέφει ο Ζούκο και η Αζούλα, τους καλωσορίζει σαν ήρωες. Την ημέρα της εκλείψεως, ο Ζούκο του ανακοινώνει πώς θα πάρει το μέρος του Άβαταρ. Ο Οζάι προσπαθεί να τον σκοτώσει, αλλά ο Ζούκο αποκρούει το χτύπημα και ξεφεύγει. Την προηγουμένη, ο Οζάι ανακοίνωσε το σχέδιο του για την καταστροφή του Βασιλείου της Γης την ημέρα που θα πέσει ο κομήτης. Αρχικά, δέχτηκε την πρόταση της Αζούλα να το κάνουν μαζί, αλλά στο τέλος ο Οζάι αποφάσισε να οδηγήσει μόνος τον στρατό του στο Βασίλειο της Γης. Μετονομάστηκε σε Βασιλιά Φοίνικα[36] και έδωσε τον θρόνο στην Αζούλα.

Στην τελική αναμέτρηση αντιμετωπίζει τον Άανγκ. Στην αρχή βγαίνει νικητής, αλλά ο Άανγκ καταφέρνει να μπει στην Κατάσταση του Άβαταρ και έτσι ο Οζάι αρχίζει να χάνει. Στη μάχη των ψυχών, καταφέρνει στην αρχή να κλέψει τη μαγεία του Άανγκ, αλλά αυτός θυμάται τη συμβουλή της λιονταροχελώνας και καταφέρνει να πάρει το φωτοδάμασμα του Οζάι. Ο Οζάι μένει χωρίς το φωτοδάμασμα του και έτσι δεν είναι ικανός πια να συνεχίσει τον πόλεμο. Βγαίνει ηττημένος και φυλακίζεται.

Τον Οζάι υποδύεται ο Μάρκ Χάμιλ[37].

Άιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άιρο

Γιος[38] του Άρχοντα της Φωτιάς Αζουλόν, μεγαλύτερος αδερφός του Οζάι, πατέρας του Λου Τέν, θείος του Ζούκο και της Αζούλα. Αρχηγός του Λευκού Λόττου. Στρατηγός της Φυλής της Φωτιάς, και μάλιστα με τον τίτλο «Δράκος της Δύσης», καθώς είχε περάσει μια δοκιμασία με τους δράκοντες, οι οποίοι του έδωσαν το μυστικό της μαγείας της φωτιάς.

Ο Άιρο έχασε τον γιο του, τον Λου Τέν[39], κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μπά-Σιν-Κσέ[40][Σημ. 10]. Από εκείνη τη στιγμή, ο Άιρο θεωρεί πώς γιος του είναι ο Ζούκο, τον οποίο επίσης αγαπούσε πολύ[41]. Ο Άιρο έπρεπε να είχε γίνει Άρχοντας της Φωτιάς, αλλά εξαιτίας του Οζάι δεν έγινε. Παρ΄ όλα ταύτα, παραμένει στη θέση του στρατηγού και μέλος του συμβουλίου των στρατηγών.

Ο Άιρο ταξιδεύει μαζί με τον Ζούκο για να βρουν τον Άβαταρ. Τον οποίο βρίσκουν στη Νότια Φυλή του Νερού. Ο Ζούκο καταφέρνει να τον πιάσει, μα ο Άανγκ ξεφεύγει. Μετά συνεχίζουν το ψάξιμο για τον Άβαταρ, αλλά βρίσκουν ως εμπόδιο τον ναύαρχο Ζάο. Παρά τις προσπάθειες του Άιρο να ηρεμήσει τον Ζούκο και να το πείσει πώς κανένας δε θα του δώσει την τιμή του, ο Ζούκο συνεχίζει την προσπάθεια. Μετά, πέφτουν σε πειρατές, οι οποίοι τους κλέβουν το καράβι. Βρίσκουν άλλο, και καθώς συνεχίζουν τον δρόμο τους, συναντούν τον Ζάο. Αυτός προσπαθεί να σκοτώσει τον Ζούκο, αλλά αυτός μένει ζωντανός. Ο Άιρο τον βοηθά να μπει στο καράβι του Ζάο μεταμφιεσμένος σε στρατιώτη. Φτάνοντας στη Βόρεια Φυλή του Νερού, μένει στο καράβι καθώς ο Ζούκο συνεχίζει το ψάξιμο. Όταν ο Ζάο σκοτώνει το πνεύμα της Σελήνης, ο Άιρο επιτίθεται και κατατροπώνει όλους τους αντιπάλους του, αλλά ο Ζάο ξεφεύγει. Βλέποντας τη Γιούε, της λέει πώς αυτή έλαβε τη ζωή της από το πνεύμα της Σελήνης και την πείθει να του τη γυρίσει πίσω.

Μετά, ο Άιρο και ο Ζούκο ζουν σαν πρόσφυγες στο Βασίλειο της Γης. Για μια στιγμή θα χωριστούν. Ο Άιρο τον ψάχνει, και βρίσκει την Τοφ, όταν αυτή έφυγε από τον Άανγκ και τους φίλους του, επειδή θύμωσε με την Κατάρα. Ο Άιρο την πείθει να γυρίσει πίσω στους φίλους της, και εκείνη τη στιγμή βρίσκει τον Ζούκο, όταν αυτός αντιμετωπίζει την Αζούλα και τον Άανγκ. Μαζί του φτάνουν στην Μπα-Σιν-Κσε, μιας και μαθαίνουν πώς καταζητούνται. Εκεί, ο Άιρο τους βρίσκει δουλειά σε ένα μαγαζί και μετά δέχεται μια πρόταση να ανοίξει το δικό του μαγαζί. Την ίδια ώρα, ο Ζούκο αρρωσταίνει βαριά, αλλά χάρη στη βοήθεια του Άιρο καταφέρνει να αναρρώσει. Ο Άιρο προσπαθεί να πείσει τον Ζούκο να διαλέξει το καλό, αλλά αυτός δέχεται την πρόταση της Αζούλα και έτσι προδίδει τον Άιρο. Ο Άιρο βοηθά την Κατάρα να σώσει τον Άανγκ. Μόλις καταλαβαίνει πώς η Κατάρα και ο Άανγκ είναι ασφαλείς, παραδίνεται.

Ο Άιρο βρίσκεται στη φυλακή. Όλοι νομίζουν πώς τρελάθηκε, αλλά αυτό δεν είναι έτσι. Όταν κανείς δεν τον βλέπει, γυμνάζεται και ετοιμάζει το σχέδιο απόδρασης του από τη φυλακή. Το πραγματοποιεί την ημέρα της εκλείψεως. Σπάζει τα κάγκελα της φυλακής του και ξεφεύγει. Καλεί όλα τα μέλη του Λευκού Λόττου να συγκεντρωθούν για κάτι σημαντικό στην Μπα-Σιν-Κσε. Όταν ο Ζούκο και η υπόλοιπη ομάδα "Άβαταρ" φτάνουν στην πόλη, ο Άιρο τους λέει πώς θα πάρει την Μπα-Σιν-Κσε από τη Φυλή της Φωτιάς. Ο Άιρο καταφέρνει να πάρει την Μπα-Σιν-Κσε από τη Φυλή της Φωτιάς και να ξανανοίξει το μαγαζί του.

Τον Άιρο αρχικά υποδύεται ο Μάκο Ιβαμάτσου[42], ο οποίος πέθανε στις 21 Ιουλίου 2006. Εις μνήμην του στο επεισόδιο "Ιστορίες της Μπά-Σιν-Κσέ", στο τέλος της ιστορίας του Άιρο εμφανίζεται η επιγραφή "Εις μνήμην του Μάκο" (αγγ. "IN HONOR OF MAKO"). Εις μνήμην του επίσης ονομάστηκε "Μάκο" και ένας από τους πρωταγωνιστές στη μεταγενέστερη σειρά Ο Θρύλος της Κόρρα. Μετά τον Άιρο υποδύεται ο Γκρέγκ Μπάλντουιν[43].

Περασμένοι Άβαταρ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα πόσοι Άβαταρ υπήρξαν πρίν τον Άανγκ αλλά από διάφορες αναφορές, αλλά και από την ατέλειωτη γραμμή των πνευμάτων των περασμένων Άβαταρ, είναι γνωστό ότι ο Άβαταρ είναι ένας πολύ παλιός θεσμός. Στον Θρύλο της Κόρρα στον δεύτερο κύκλο αποκαλύπτεται ότι ο πρώτος Άβαταρ, ο Ουάν, έζησε πρίν δέκα χιλιάδες χρόνια. Εδώ αναφέρεται η βιογραφία και το έργο των τεσσάρων Άβαταρ που έζησαν πρίν τον Άανγκ.

Άβαταρ Ρόκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αβατάρ Ρόκου

Ο Ρόκου[44] (κιν. 肉刳) είναι φωτοδαμαστης και ο Άβαταρ πριν από τον Άανγκ. Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής που διοργάνωνε με τον Σόζιν[Σημ. 11], ο Ρόκου έμαθε πώς είναι ο Άβαταρ.

Μετά αρχίζει το ταξίδι του στις υπόλοιπες φυλές για να δαμάσει τα υπόλοιπα 3 στοιχεία: αέρα, νερό και γη. Πρώτο επισκέπτεται τον Νότιο Ναό του Αέρα, όπου γίνεται φίλος του Γκιάτσο, δάσκαλο του Άανγκ. Μετά κατευθύνεται στη Βόρεια Φυλή του Νερού όπου μαθαίνει τη μαγεία του νερού από ένα μάγο νερού[Σημ. 12] και μετά τελειώνει την αποστολή του στο Βασίλειο της Γης, όπου μαθαίνει τη μαγεία της γης από το Σουντ, με τον οποίο γίνεται φίλος.

Μετά από 12 χρόνια ταξιδιού επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς και παντρεύεται την Τα Μιν, την οποία γνώρισε όταν ήταν νεαρός. Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο Σόζιν λέει στο Ρόκου πώς πρέπει να μοιράσουν τα πλούτη τους με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά ο Ρόκου καταλαβαίνει πώς εννοεί πόλεμο και αρνείται να τον ακούσει. Μετά ο Ρόκου και η γυναίκα του επιστρέφουν στο Νησί του Ρόκου. Μια μέρα, καθώς ο Ρόκου πετούσε με τον δράκο του στο Βασίλειο της Γης, βλέπει πώς ο Σόζιν δεν τον άκουσε και πώς άρχισε τον πόλεμο. Κατεβαίνει και τον προειδοποιεί πώς αν συνεχίσει δε θα φοβηθεί να τον σκοτώσει.

Μετά από αυτό το περιστατικό ο Σόζιν και ο Ρόκου δεν ξανασυναντήθηκαν. Μια ημέρα όμως, στο ηφαισειογενές Νησί του Ρόκου ξέσπασε μία τρομερή έκρηξη. Ο Ρόκου έμεινε για να σταματήσει το ηφαίστειο και μπαίνει στην Κατάσταση του Άβαταρ, αλλά δεν τα καταφέρνει. Από μίλια μακριά, από το παλάτι του ο Σόζιν βλέπει την έκρηξη και σπεύδει να βοηθήσει. Ο Σοζίν μαζί με τον Ρόκου δαμάζουν τη λάβα και φαινόταν ότι θα κατάφερναν να σωθούν. Την κρίσιμη στιγμή όμως, όταν ο Ρόκου χρειαζόταν τη βοήθεια του Σοζίν για να μείνει ζωντανός, ο δεύτερος συνειδητοποιεί ότι, όσο ο Ρόκου είναι ζωντανός δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεκινήσει επεκτατικό πόλεμο και να πραγματοποιήσει τις ιμπεριαλιστικές του επιδιώξεις. Έτσι, τον αφήνει να καεί απ´ τη λάβα.

Ο Άβαταρ Ρόκου είναι επίσης ο προπάππους του πρίγκιπα Ζούκο.Όταν ο Ζούκο το μαθαίνει αλλάζει και πάει με το μέρος του Άανγκ.

Άβαταρ Κιόσι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κιόσι

Η Κιόσι[45] (κιν. 虛子) είναι γαιοδαμαστρια και Άβαταρ πριν από τον Ρόκου. Σε αντίθεση με τους επόμενους Άβαταρ, πίστευε πώς μόνο η δικαιοσύνη θα σώσει τον κόσμο, γι'αυτό δε φοβάται να σκοτώσει ανθρώπους για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

Ο Τσιν ο Κατακτητής ήθελε να κατακτήσει όλο τον κόσμο και η Κιόσι ως Άβαταρ που ήταν, έπρεπε να το σταματήσει. Μια μέρα ο Τσιν και ο στρατός του έφτασαν μέχρι τη χερσόνησο της Κιόσι. Αυτή του ζήτησε να παραδοθεί, αλλά αυτός αρνήθηκε να το κάνει. Η Κιόσι μπήκε στην Κατάσταση του Άβαταρ και έτρεψε τον στρατό του Τσιν σε άτακτη φυγή. Ο Τσιν έπεσε από την κοιλάδα στη θάλασσα και πέθανε, ενώ την ίδια ώρα δημιουργήθηκε ξανά το Νησί της Κιόσι[Σημ. 13].

Άβαταρ Κούρουκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αβατάρ Κούρουκ

Ο Κούρουκ ήταν νεροδαμαστής από τη Βόρεια Φυλή του Νερού και Άβαταρ πρίν την Κιόσι. Ζούσε σε μία εποχή διαρκούς ειρήνης και έτσι χρησιμοποιούσε τις ικανότητές του ως Άβαταρ για να συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς. Οι ικανότητές του με την πάροδο του χρόνου τον έκαναν αναιδή και αλαζόνα. Ο Κούρουκ αναζητούσε συνεχώς γυναικεία συντροφιά, την οποία εντυπωσίαζε με τις ικανότητές του στο δάμασμα. Ο Κούρουκ όμως όταν γνώρισε τον έρωτα της ζωής του την Ούμμι φάνηκε να αλλάζει τρόπο ζωής και να γίνεται ένας ώριμος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Όμως, την ώρα που παντρεύονταν στην Όαση των Πνευμάτων, το πνεύμα Κόχ, επίσης γνωστό με το όνομα Κόχ, ο κλέφτης των προσώπων, έκλεψε το πρόσωπο της αγαπημένης του για να τον τιμωρήσει για την αλαζονική του ζωή. Ο Κούρουκ πέρασε την υπόλοιπη ζωή του ψάχνοντας τον Κόχ για να τον σκοτώσει, αλλά όταν μετά από καιρο του δόθηκε η ευκαιρία δεν το έκανε. Εάν σκότωνε τον Κόχ θα χανόταν και η αγαπημένη του.

Άβαταρ Γιάνκ Τσένκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιάνκ Τσενκ

Η Γιάνκ Τσενκ ήταν ανεμοδαμάστρια και Άβαταρ πρίν τον Κούρουκ. Ταξίδευε στον κόσμο με τους δύο της λεμούριους του Λαού του Αέρα, Πικ και Πακ καταπολεμόντας την αδικία. Ήταν ένα σεβαστό Άβαταρ γνωστό για τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τη σοφία του. Χάρη στην αφοσίωσή και το έργο της διατηρήθηκε ειρήνη όχι μόνο κατα την περίοδο της ζωής της, αλλά και κατά τα χρόνια του Άβαταρ Κούρουκ, που τη διαδέχτηκε. Στη ζωή της έκανε πολλά θαυμαστά πράγματα μεταξύ των οποίων, πολέμισε ένα πανίσχυρο γιγάντιο πνεύμα το οποίο απειλούσε να καταστρέψει μία ολόκληρη πόλη. Όταν το πνεύμα της επικοινωνεί με τον Άανγκ, προσπαθεί να τον πείσει να μη φοβάται καθώς όλοι οι προηγούμενοι Άβαταρ είχαν κάνει και αυτοί λάθη. Επίσης του λέει πώς ο Άβαταρ πρέπει να ανήκει στον κόσμο και όχι στον εαυτό του.

Άλλοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άππα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άππα

Είναι[46] ιπτάμενος βίσονας[47] και ζώο-προστάτης του Άανγκ. Όταν ο Άανγκ έμαθε πώς είναι ο Άβαταρ, τον παίρνει μαζί του και φεύγει. Ο Άππα θα μείνει μαζί του στον παγετώνα για 100 χρόνια, μέχρι να τους βρουν ο Σόκκα και η Κατάρα.

Μένει για 100 χρόνια σε ένα παγετώνα μαζί με τον Άανγκ. Καταφέρνει να επιζήσει επειδή ο Άανγκ μπαίνει στην Κατάσταση του Άβαταρ. Λόγω της παραμονής του στον παγετώνα, στην αρχή δυσκολεύεται να πετάξει. Όταν όμως ο Άανγκ γίνεται αιχμάλωτος του Ζούκο, χάρη στον Σόκκα καταφέρνει να ξαναπετάξει[Σημ. 14].

Όταν βρίσκονται στην έρημο Σι Βόνγκ, κάποιοι νομάδες τον αιχμαλωτίζουν. Το πουλούν σε δύο ιδιοκτήτες ενός τσίρκου του Εθνους της Φωτιας . Ο Άππα προσπαθεί να αντισταθεί, μα ένας από τους δύο ιδιοκτήτες τον ακινητοποιεί. Μένει για λίγο στο τσίρκο, από το οποίο ξεφεύγει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Μετά αντιμετωπίζει ένα αγριογούρουνο σε ένα δάσος και καταφέρνει να τον νικήσει. Εκεί στο δάσος βρίσκει καταφύγιο. Λίγες μέρες αργότερα, το βρίσκει η Σούκι, η οποία μαζί με τις άλλες Πολεμίστριες του Κιόσι μάζευε φρούτα[Σημ. 15]. Αυτές το φροντίζουν, αλλά την ίδια ώρα η Αζούλα και οι φίλες της επιτίθενται. Ο Άππα ξεφεύγει και κατευθύνεται στην Μπα-Σιν-Κσε. Εκεί ακούει ένα σφύριγμα και νομίζει πώς είναι ο Άανγκ, ο οποίος είχε μια σφυρίχτρα σε σχήμα ιπτάμενου βίσονα. Στην πραγματικότητα, αυτός ήταν ο Λόνγκ Φένκ. Αυτός τον φυλακίζει στη λίμνη Λάογκαϊ, από όπου τον βγάζει ο Ζούκο. Καθώς ο Άανγκ βρίσκεται σε κίνδυνο, εμφανίζεται και ρίχνει τους Ντάι Λι και τον αρχηγό τους στη λίμνη.

Δεν κάνει σημάντικες εμφανίσεις μέχρι την ημέρα της εκλείψεως. Ο Σόκκα του φτίαχνει μεγάλη πανοπλία[48] έτσι ώστε να μη καεί από χτυπήματα των φωτοδαμαστων. Στην τελική αναμέτρηση, θα πετάξει μαζί με τον Ζούκο και την Κατάρα στο Έθνος της Φωτιας.

Τον Άππα υποδύεται ο Ντι Μπράντλεϊ Μπάκερ[49].

Μόμο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μόμο (莫莫)

Είναι[50] ο τελευταίος λεμούριος του Λαού του Αέρα[51].

Όταν ο Άανγκ, ο Σόκκα και η Κατάρα φτάνουν στον Νότιο Ναό του Αέρα, βρίσκουν μια αίθουσα με τα αγάλματα των προηγούμενων Άβαταρ, και καθώς μπαίνουν βρίσκουν μια σκιά. Πιστεύουν πώς είναι μάγος φωτιάς και ετοιμάζονται να επιτεθούν. Βγαίνοντας από την κρυψώνα τους βλέπουν πώς η σκιά είναι ο Μόμο. Ο Σόκκα, ο οποίος ήταν πολύ πεινασμένος, κυνήγησε τον Μόμο για να τον φάει. Ο Άανγκ κυνηγά και αυτός τον Μόμο για να γίνουν φίλοι. Ο Μόμο τον οδηγεί σε μια σκηνή, όπου ο Άανγκ βρίσκει τον σκελετό του Γκιάτσο. Την ίδια ώρα μπαίνει ο Σόκκα, ο οποίος του λέει πώς δεν ήθελε να φάει τον λεμούριο, αλλά ο Άανγκ δεν τον άκουγε καθώς ήταν στην Κατάσταση του Άβαταρ. Όταν ο Άανγκ συνέρχεται, πιάνει τον λεμούριο και τον ονομάζει Μόμο.

Όταν ο Άππα αιχμαλωτίζεται, ο Μόμο και οι υπόλοιποι αναγκάζονται να περάσουν την έρημο Σι Βονγκ. Ο Σόκκα βρίσκει έναν κάκτο, και μαζί με τον Μόμο δοκιμάζουν τον χυμό του. Ως αποτέλεσμα, για λίγο καιρό, και οι δύο τρελαίνονται, ωστόσο συνεχίζουν μαζί με τους υπόλοιπους το ταξίδι. Συνέρχονται μόλις βγαίνουν από την έρημο. Στην Μπα-Σιν-Κσε, ο Μόμο φυλακίζεται για λίγο, αλλά καταφέρνει να ξεφύγει. Σώζει και κάποιες γάτες, οι οποίες του δείχνουν ένα ίχνος που άφησε ο Άππα.

Τον Μόμο, όπως και τον Άππα, υποδύεται ο Ντι Μπράντλεϊ Μπάκερ.

Μέι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[52] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι φίλη της Αζούλα και της Τάι Λι. Από παιδί είναι ερωτευμένη με τον Ζούκο[53].

Η Αζούλα επισκέπτεται την Ομάσου, όταν ο πατέρας της Μέι ήταν βασιλιάς της πόλης. Η Μέι δέχεται αμέσως να βοηθήσει την Αζούλα να βρει τον Ζούκο, τον Άιροx και τον Άανγκ. Βοηθά την Αζούλα να νικήσει τις Πολεμίστριες της Κιόσι και κατευθύνεται με τις υπόλοιπες στην Μπα-Σιν-Κσε.

Επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς. Όταν ο Ζούκο φεύγει, της αφήνει ένα σημείωμα όπου προσπαθεί να της ζητήσει συγγνώμη. Η Μέι το ξαναβρίσκει στη φυλακή του Καυτού Βράχου, όπου ο θείος της είναι διευθυντής[54]. Στην αρχή θυμώνει μαζί του, αλλά στο τέλος τον βοηθάει να ξεφύγει. Η Αζούλα μένει άφωνη από αυτό που έκανε και ετοιμάζεται να της επιτεθεί, αλλά η Τάι Λι την ακινητοποιεί. Για αυτό και οι δύο μένουν στη φυλακή. Όταν ο Ζούκο γίνεται Άρχοντας της Φωτιάς, η Μέι απελευθερώνεται και συμφιλιώνεται με τον Ζούκο.

Τη Μέι υποδύεται η Κρίκετ Λέι[55]

Τάι Λι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[56] στη Φυλή της Φωτιάς. Είναι φίλη[57] της Αζούλα και της Μέι, αν και στο τέλος διαλέγει μόνο τη Μέι. Γνωστή για την ικανότητα της να ακινητοποιεί τον αντίπαλο, μιας και ξέρει τα αδύνατα του σημεία.

Η Αζούλα τη βρίσκει καθώς κατευθύνεται στην Ομάσου για να βρει τη Μέι. Της προτείνει να έρθει μαζί της, αλλά η Τάι Λι, αρχικά, αρνείται. Μετά από την παράσταση της, τελικά αποφασίζει να ακολουθήσει την Αζούλα. Όταν πολιορκούν την Μπα-Σιν-Κσε, καταφέρνει να ακινητοποιήσει πολλούς στρατιώτες του Βασιλείου της Γης[Σημ. 16]. Βοηθά την Αζούλα να φυλακίσει τον Σόκκα και την Τοφ, οι οποίοι στο τέλος ξεφεύγουν.

Επιστρέφει στη Φυλή της Φωτιάς. Όταν ο Ζούκο και ο Σόκκα βρίσκονται στη φυλακή του Καυτού Βράχου, μαζί με την Αζούλα επισκέπτεται τη φυλακή. Συμμετέχει σε μια μονομαχία, όπου αντιμετωπίζει τη Σούκι, όμως όλοι αναγκάζονται να φύγουν. Όταν η Μέι σώζει τον Ζούκο, η Αζούλα θυμώνει και ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Μέι, αλλά η Τάι Λι την ακινητοποιεί. Μετά από αυτό, φυλακίζεται μαζί με τη Μέι. Μόλις τελειώνει ο πόλεμος, απελευθερώνεται και γίνεται Πολεμίστρια του Κίοσι.

Την Τάι Λι υποδύεται η Ολίβια Χακ[58].

Σούκι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε[59] στο Νησί της Άβαταρ Κιόσι. Η Σούκι είναι η αρχηγός των Πολεμιστριών του Κιόσι.

Όταν ο Ζούκο επιτέθηκε στο Νησί της Κιόσι, εκείνη και οι υπόλοιπες Πολεμίστριες του Κιόσι, καθώς και ο Σόκκα, αμύνονται. Αρχικά, χάνουν, αλλά χάρη στη βοήθεια του Άανγκ, ο Ζούκο και οι στρατιώτες του φεύγουν από το χωριό. Εμπνευσμένη από τον Σόκκα, η Σούκι και οι υπόλοιπες Πολεμίστριες του Κιόσι φεύγουν στον πόλεμο.

Ξανασυναντά τον Σόκκα και την παρέα του, όταν αυτοί κατευθύνονται στην Μπα-Σιν-Κσε, διαμέσου του λιμανιού, στο οποίο η Σούκι δούλευε ως φρουρός. Τους ακολουθεί στο φιδίσιο πέρασμα, και όταν φτάνουν στην Μπα-Σιν-Κσε, επιστρέφει πίσω. Σε ένα δάσος, βρίσκει τον Άππα και τον φροντίζει. Ετοιμάζεται να τον επιστρέψει στον Άανγκ, αλλά την ίδια ώρα της επιτίθενται η Αζούλα και οι φίλες της. Έτσι η Σούκι μπαίνει στη φυλακή, αλλά μιας και ήταν αρχηγός, τη στέλνουν στη φυλακή του Καυτού Βράχου.

Εκεί τη βρίσκει ο Σόκκα και ο Ζούκο και την απελευθερώνουν. Έτσι η Σούκι γίνεται μέλος της ομάδας "Αβατάρ". Μαζί με το Σόκκα και την Τοφ καταφέρνουν να διαλύσουν τον ιπτάμενο στόλο του Οζάι. Στο τέλος της ιστορίας, επιστρέφει στις Πολεμίστριες του Κιόσι.

Τη Σούκι υποδύεται η Τζένι Κβάν[60].

Χακόντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι[61] αρχηγός της Νότιας Φυλής του Νερού, πατέρας της Κατάρα και του Σόκκα, σύζυγος της Κάια. Φεύγει στο Βασίλειο της Γης με τον υπόλοιπο στρατό της Νότιας Φυλής του Νερού, για να βοηθήσει το Βασίλειο της Γης.

Ο Χακόντα βρίσκεται σε ένα λιμάνι, όπου ο Σόκκα το βρίσκει, καθώς ο Άανγκ πετά για τον Ανατολικό Ναό του Αέρα. Ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με καράβια της Φυλής της Φωτιάς, αλλά εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Άανγκ, ο οποίος λέει πώς η Κατάρα έχει σοβαρά προβλήματα. Έτσι ο Χακόντα και ο γιος του θα χωριστούν.

Ο Χακόντα και οι στρατιώτες του καταφέρνουν να κλέψουν ένα καράβι της Φυλής της Φωτιάς και σε αυτό θα βρίσκεται ο Άανγκ μέχρι να ξυπνήσει από το χτύπημα που δέχτηκε από τη Αζούλα στην Μπα-Σιν-Κσε. Η επόμενη φορά που θα συναντηθούν θα είναι τη μέρα της εκλείψεως. Ο Χακόντα αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τον στρατό, να τους εξηγήσει το σχέδιο και να τους οδηγήσει στη μάχη. Σε μια μονομαχία, όμως, ο Χακόντα τραυματίζεται και δε μπορεί να συνεχίσει τη μάχη. Εξαιτίας της αποτυχίας, ο Χακόντα θα πάει στη φυλακή του Καυτού Βράχου, όπου θα τον απελευθερώσει ο Σόκκα.

Τον Χακόντα υποδύεται ο Αντρέ Σογκλιούζο[62]. δωστε ολοι οσοι μπενουν την ιστοσελιδα τηλεφωνα οκ;

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Avatar Wiki: Aang(Αγγλικά)
 2. Avatar Wiki: History of Aang (12 BSC - 100 ASC)(Αγγλικά)
 3. Mitchel Musso(Αγγλικά)
 4. Avatar Wiki: Zachary Tyler Eisen(Αγγλικά)
 5. Avatar Wiki: Tamara[νεκρός σύνδεσμος](Αγγλικά)
 6. Avatar Wiki: Gran Gran(Αγγλικά)
 7. Avatar Wiki: Kya(Αγγλικά)
 8. Avatar Wiki: Southern Raiders(Αγγλικά)
 9. Avatar Wiki: Yon Rha(Αγγλικά)
 10. Avatar Wiki: Katatar's Relationships(Αγγλικά)
 11. Avatar Wiki: Mae Whitman(Αγγλικά)
 12. Avatar Wiki: Sokka(Αγγλικά)
 13. Avatar Wiki: Jack DeSena(Αγγλικά)
 14. Avatar Wiki: Toph
 15. Avatar Wiki: Gaoling(Αγγλικά)
 16. Avatar Wiki: Yu(Αγγλικά)
 17. Avatar Wiki: Earth Rumble VI(Αγγλικά)
 18. Avatar Wiki: Xin Fu(Αγγλικά)
 19. Avatar Wiki: Royal Earthbender Guards(Αγγλικά)
 20. Avatar Wiki: Jessie Flower(Αγγλικά)
 21. Avatar Wiki: Zuko
 22. Avatar Wiki: Crown Prince(Αγγλικά)
 23. Avatar Wiki: Agni Kai(Αγγλικά)
 24. Avatar Wiki: Ursa(Αγγλικά)
 25. Avatar Wiki: History of Zuko (83 ASC - 100 ASC)(Αγγλικά)
 26. Avatar Wiki: History of Zuko (Spring 100 ASC)(Αγγλικά)
 27. Avatar Wiki: Jin(Αγγλικά)
 28. Avatar Wiki: History of Zuko (Summer 100 ASC)(Αγγλικά)
 29. Avatar Wiki: Zuko's Relationships(Αγγλικά)
 30. Avatar Wiki: Dante Basco(Αγγλικά)
 31. Avatar Wiki: Azula(Αγγλικά)
 32. Avatar Wiki: Long Feng(Αγγλικά)
 33. Avatar Wiki: Grey DeLisle(Αγγλικά)
 34. Avatar Wiki: Ozai(Αγγλικά)
 35. Avatar Wiki: Ilah Αρχειοθετήθηκε 2009-08-04 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
 36. Avatar Wiki: Phoenix King(Αγγλικά)
 37. Avatar Wiki: Mark Hamill(Αγγλικά)
 38. Avatar Wiki: Iroh(Αγγλικά)
 39. Avatar Wiki: Lu Ten(Αγγλικά)
 40. Avatar Wiki: Siege of Ba Sing Se(Αγγλικά)
 41. Avatar Wiki: Iroh's Relationships(Αγγλικά)
 42. Avatar Wiki: Mako(Αγγλικά)
 43. Avatar Wiki: Greg Baldwin(Αγγλικά)
 44. Imdb.com - Avatar Roku (main details) Αρχειοθετήθηκε 2010-07-24 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
 45. Avatar Wiki: Kyoshi(Αγγλικά)
 46. Avatar Wiki: Appa(Αγγλικά)
 47. Avatar Wiki: Flying Bison(Αγγλικά)
 48. Avatar Wiki: Appa's Armor Αρχειοθετήθηκε 2009-08-22 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
 49. Avatar Wiki: Dee Bradley Baker Αρχειοθετήθηκε 2009-09-19 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
 50. Avatar Wiki: Momo(Αγγλικά)
 51. Avatar Wiki: Winged Lemur(Αγγλικά)
 52. Avatar Wiki: Mai(Αγγλικά)
 53. Avatar Wiki: Mai's Relationships(Αγγλικά)
 54. Avatar Wiki: The Warden(Αγγλικά)
 55. Avatar Wiki: Cricket Leigh Αρχειοθετήθηκε 2009-09-19 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
 56. Avatar Wiki: Ty Lee(Αγγλικά)
 57. Avatar Wiki: Ty Lee's Relationships
 58. Avatar Wiki: Olivia Hack(Αγγλικά)
 59. Avatar Wiki: Suki(Αγγλικά)
 60. Avatar Wiki: Jennie Kwan(Αγγλικά)
 61. Avatar Wiki: Hakoda(Αγγλικά)
 62. Avatar Wiki: André Sogliuzzo(Αγγλικά)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. Ήξεραν πώς ο επόμενος Άβαταρ(μετά το Ρόκου) θα γεννιόταν στης Νομάδες του Αέρα και ήξεραν πώς έπρεπε να διαλέξει τέσσερα παιχνίδια που θα συμβόλιζαν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης
 2. Αυτό ήταν έθιμο των Νομάδων του Αέρα. Ο ανεμοδαμαστής, όταν βρίσκεται στην παιδική ηλικία, διαλέγει ένα ιπτάμενο βίσονα, ο οποίος θα είναι ο ζωό-προστάτης του
 3. Σύμφωνα με τον θρύλο, μόνο αυτός που πιστεύει στην αγάπη θα καταφέρει να βγει ζωντανός από τη σπηλιά.
 4. Για πρώτη φορά τη συναντά στο Νησί της Κιόσι, αλλά την ερωτεύεται αργότερα
 5. Ή αλλιώς Τυφλή Κλέφτρα
 6. Αυτό το ερώτημα όμως δεν απαντήθηκε
 7. Η Μέι βρισκόταν στην Ομάσου, μιας και ήταν κόρη του νέου άρχοντα της πόλης
 8. Η Τάι Λι δούλευε ως ακροβάτης σε τσίρκο
 9. Αναφορά σε αυτό γίνεται στο επεισόδιο "Αppa's Lost Days" ήταν αιχμάλωτος
 10. Εξαιτίας του θάνατου του γιου του, ο Άιρο σταμάτησε την πολιορκία
 11. Όταν ο Άανγκ τον ρώτησε έκπληκτος αν ήταν φίλος με τον Σόζιν, ο Ρόκου του απάντησε πώς ήταν και πώς τα έκαναν όλα μαζί
 12. Το όνομα του δάσκαλου του Ρόκου στη μαγεία νερού είναι άγνωστο
 13. Στο Νησί της Κιόσι αυτή η μέρα θεωρείται ως Μέρα της Κιόσι ενώ στο νησί όπου πέθανε ο Τσιν αυτή η μέρα θεωρείται ως Μέρα του Άβαταρ, όπου οι ντόπιοι καίνε τα αγάλματα των Άβαταρ Κιόσι, Ρόκου και Άανγκ
 14. Για να πετάξει ο Άππα, ήταν αρκετό κανείς να πει χιπ-χιπ
 15. Η Σούκι το βρίσκει μετά από το ταξίδι στο φιδίσιο πέρασμα με τον Άανγκ και τους φίλους του
 16. Αυτό έγινε όταν ο Άανγκ έφτασε στην πόλη για να ψάξει τον Άππα