Η πόλη των τειχών και των μυστικών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Η πόλη των τειχών και των μυστικών"
Επεισόδιο Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 2
Επεισόδιο 14
ΣκηνοθεσίαΛόρεν ΜακΜούλλαν
ΣενάριοΤιμ Χέντρικ
Πρώτη προβολή14 Ιουλίου 2006
Διάρκεια22 λεπτά
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
"Το μυστικό του Έθνους της Φωτιάς"
Επόμενο →
"Οι ιστορίες της Μπα Σινγκ Σε"

«Η πόλη των τειχών και των μυστικών» (πρωτότυπος τίτλος: «City of Walls and Secrets») ονομάζεται το δέκατο τέταρτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής και το 34ο συνολικά. Σε σενάριο από τον Τιμ Χέντρικ και σκηνοθεσία από τη Λόρεν ΜακΜούλλαν, το επεισόδιο έκανε πρεμιέρα στο Nickelodeon στις 22 Σεπτεμβρίου 2006. Το επεισόδιο έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς.[1][2]

Το επεισόδιο ακολουθεί τον Άανγκ και τους φίλους του όταν φτάνουν στην πόλη Μπα Σινγκ Σε όπου ψάχνουν τον ιπτάμενο βίσωνα του Άανγκ, Άππα. Εν τω μεταξύ, ο Μαχητής της Ελευθερίας Τζετ προσπαθεί να αποδείξει πως ο Ζούκο και ο Άιρο είναι φωτοδαμαστές.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Άανγκ και οι φίλοι του ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα του Βασιλείου της Γης Μπα Σινγκ Σε για να μιλήσουν στον βασιλιά της πόλης και να βρουν τον ιπτάμενο βίσωνα του Άανγκ, Άππα. Παρόλα αυτά, στην πόλη κανείς δεν ξέρει για τον πόλεμο λόγω του ότι ο πρωθυπουργός της πόλης και σύμβουλος του βασιλιά, Λονγκ Φενγκ, απαγόρευσε να γίνει γνωστό το νέο του πολέμου, για να μην πάρει μέρος σε αυτόν η πόλη.

Ούτε ο βασιλιάς της πόλης γνώριζε τίποτα και τη διοίκηση του στρατού είχε λάβει το Συμβούλιο των 5. Για να εμποδίσει τον Άανγκ και τους φίλους του να συναντηθούν με τον βασιλιά και να του πουν για τον πόλεμο, ο Λονγκ Φενγκ στέλνει την Τζου Ντι για να τους πείσει ότι ο βασιλιάς θα τους δει σε δύο μήνες. Την ίδια ώρα στην πόλη φτάνουν ο Ζούκο και ο Άιρο, μαζί με τον Τζετ. Όταν ο Τζετ ανακαλύπτει πώς ο Ζούκο και ο Άιρο είναι φωτοδαμαστές, προσπαθεί να πείσει τους πελάτες της τσαγερί στην οποία εργάζονται, ότι αυτοί είναι φωτοδαμαστές. Εκείνοι δεν τον πιστεύουν και τότε επιτίθεται στον Ζούκο, αλλά εμφανίζονται οι Ντάι Λι και φυλακίζουν τον Τζετ, κάνοντάς του πλύση εγκεφάλου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Nicholson, Max (10 Ιουλίου 2015). «Avatar: The Last Airbender - "City of Walls and Secrets" Flashback Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2024. 
  2. «Avatar: The Last Airbender: "City Of Walls And Secrets"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 8 Νοεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2024.