Το αγόρι μέσα στο παγόβουνο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Το αγόρι μέσα στο παγόβουνο"
Επεισόδιο Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο
Επεισόδιο νο.Κύκλος 1
Επεισόδιο 1
ΣκηνοθεσίαΝτέιβ Φιλόνι
ΣενάριοΜάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο
Μπράιαν Κονιέτζκο
Πρώτη προβολή21 Φεβρουαρίου 2005
Διάρκεια22 λεπτά
Χρονολόγιο επεισοδίων
← Προηγούμενο
Επόμενο →
"Η επιστροφή του Άβαταρ"

«Το αγόρι μέσα στο παγόβουνο» (πρωτότυπος τίτλος: «The Boy in the Iceberg») ονομάζεται το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon Άβαταρ: Ο Τελευταίος Ανεμοδαμαστής. Σε σενάριο από τους δημιουργούς της σειράς, Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και Μπράιαν Κονιέτζκο και σκηνοθεσία από τον Ντέιβ Φιλόνι, το επεισόδιο προβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2005. Στο επεισόδιο, δύο έφηβοι από την Νότια Φυλή του Νερού, η Ταμάρα και ο Σόκκα, βρίσκουν τυχαία τον Άανγκ, τον Άβαταρ και τον τελευταίο ανεμοδαμαστή, μέσα σε ένα παγόβουνο.

Το επεισόδιο έλαβε αναγνώριση από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν το γεγονός πως από το πρώτο μόνο επεισόδιο η σειρά συστήνει αποτελεσματικά τον κόσμο της και τους χαρακτήρες της.[1][2][3]

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον Νότιο Πόλο, η Ταμάρα, κόρη του αρχηγού της Νότιας Φυλής του Νερού, βρίσκεται με τον αδελφό της, Σόκκα σε μια βάρκα. Όσο αυτός προσπαθεί να πιάσει ένα ψάρι και αυτή εξασκείται στο να δαμάσει το νερό, καταλήγουν να τσακώνονται και εν τέλει να πέφτουν πάνω σε ένα παγόβουνο. Το παγόβουνο ραγίζει και πυροδοτεί μια ακτίνα στον ουρανό. Μέσα από το παγόβουνο βγαίνει ένα αγόρι και ένας ιπτάμενος βίσωνας. Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ζούκο και ο θείος του, Άιρο βλέπουν την ακτίνα από το πλοίο τους και πιστεύουν πως βρήκαν τον Άβαταρ.

Το αγόρι συστήνεται στην Ταμάρα και τον Σόκκα ως Άανγκ και τους λέει πως είναι αεροδαμαστής. Χρησιμοποιώντας τον βίσωνα του Άανγκ, τον Άππα, οι τρεις τους επιστρέφουν στο χωριό στο οποίο μένουν η Ταμάρα και ο Σόκκα. Η Ταμάρα ρωτάει τον Άανγκ αν ξέρει τον Άβαταρ, αλλά αυτός της απαντάει πως δεν τον ξέρει. Την επόμενη μέρα, ο Άανγκ εξερευνά ένα εγκαταλειμμένο πλοίο του Έθνους της Φωτιάς μαζί με την Ταμάρα. Όταν μπαίνουν μέσα, πετάγονται σήματα στον ουρανό, κάτι που επιτρέπει στον Ζούκο να εντοπίσει την τοποθεσία τους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Mell, Tory Ireland (15 Ιανουαρίου 2008). «Avatar: The Last Air Bender - "The Boy in the Iceberg" Review». IGN (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2024. 
  2. «Avatar: The Last Airbender: "The Boy In The Iceberg"/"The Avatar Returns"». The A.V. Club (στα Αγγλικά). 31 Μαΐου 2011. Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2024. 
  3. Montesinos-Donaghy, Daniel (6 Ιανουαρίου 2010). «Avatar: The Last Airbender episode 1 review». Den of Geek (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Μαρτίου 2024.