Κατάλογος καλλιτεχνών που έφτασαν στο Νο1 στο Billboard R&B chart

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ακολουθεί κατάλογος με τους κορυφαίους καλλιτέχνες που έφτασαν στο νούμερο ένα στο Billboard R&B chart.

1949-1959[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1949[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Charles Brown (15 εβδομάδες BS, 11 εβδομάδες JB)
  • Larry Darnell (6 εβδομάδες BS, 8 εβδομάδες JB)
  • Wynonie Harris (1 εβδομάδα BS, 2 εβδομάδες JB)
  • John Lee Hooker (1 εβδομάδα JB)
  • Louis Jordan (12 εβδομάδες BS, 12 εβδομάδες JB)
  • Big Jay McNeely (1 εβδομάδα BS, 1 εβδομάδα JB)
  • Amos Milburn (2 εβδομάδες JB)
  • The Orioles (1 εβδομάδα BS)
  • Dinah Washington (2 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB)
  • Paul Williams (12 εβδομάδες BS, 14 εβδομάδες JB)
  • Jimmy Witherspoon (1 εβδομάδα BS)

1950[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Roy Brown (3 εβδομάδες BS)
  • Ruth Brown (11 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • Nat "King" Cole (4 εβδομάδες JB)
  • Lowell Fulson (1 εβδομάδα BS, 4 εβδομάδες JB)
  • Ivory Joe Hunter (2 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • Louis Jordan (7 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JB)
  • Joe Liggins (11 εβδομάδες BS, 13 εβδομάδες JB)
  • Percy Mayfield (2 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB)
  • Joe Morris (4 εβδομάδες BS, 3 εβδομάδες JB)
  • Johnny Otis and Little Esther (13 εβδομάδες BS, 10 εβδομάδες JB) (9 εβδομάδες BS / 5 εβδομάδες JB with The Robins, 4 εβδομάδες BS / 5 εβδομάδες JB with Mel Walker)

1951[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Earl Bostic (4 εβδομάδες BS)
  • Jackie Brenston (3 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • Charles Brown (13 εβδομάδες BS, 14 εβδομάδες JB)
  • The Clovers (8 εβδομάδες BS, 3 εβδομάδες JB)
  • The Dominoes (14 εβδομάδες BS, 12 εβδομάδες JB)
  • The Five Keys (4 εβδομάδες BS, 2 εβδομάδες JB)
  • Lloyd Glenn (2 εβδομάδες JB)
  • Peppermint Harris (1 εβδομάδα BS, 2 εβδομάδες JB)
  • John Lee Hooker (4 εβδομάδες JB)
  • Amos Milburn (1 εβδομάδα BS, 3 εβδομάδες JB)
  • Jimmy Nelson (1 εβδομάδα JB)
  • Tab Smith (2 εβδομάδες BS)

1952[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Johnny Ace (9 εβδομάδες BS)
  • Eddie Boyd (2 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • Ruth Brown (7 εβδομάδες BS, 6 εβδομάδες JB)
  • Tommy Brown with The Griffin Brothers (3 εβδομάδες JB)
  • The Clovers (1 εβδομάδα BS, 1 εβδομάδα JB)
  • Fats Domino (1 εβδομάδα BS)
  • The Dominoes (7 εβδομάδες BS, 10 εβδομάδες JB)
  • Jimmy Forrest (6 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • The Four Blazes (3 εβδομάδες JB)
  • Rosco Gordon (1 εβδομάδα BS)
  • B. B. King (7 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • Little Walter (1 εβδομάδα BS, 8 εβδομάδες JB)
  • Willie Mabon (8 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • Lloyd Price (7 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB)
  • Johnnie Ray (1 εβδομάδα BS, 1 εβδομάδα JB)

1953[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Johnny Ace (5 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JB)
  • Faye Adams (9 εβδομάδες BS, 10 εβδομάδες JB)
  • Ruth Brown (5 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • The "5" Royales (8 εβδομάδες BS, 8 εβδομάδες JB)
  • B.B. King (3 εβδομάδες JB)
  • Willie Mabon (2 εβδομάδες BS)
  • Clyde McPhatter and The Drifters (11 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB)
  • The Orioles (4 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • Big Mama Thornton (6 εβδομάδες BS, 7 εβδομάδες JB)
  • Big Joe Turner (8 εβδομάδες JB)

1954[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Faye Adams (6 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • Ruth Brown (5 εβδομάδες BS, 9 εβδομάδες JB)
  • The Charms (9 εβδομάδες BS, 2 εβδομάδες JB, 2 εβδομάδες JY)
  • Clyde McPhatter and The Drifters (8 εβδομάδες BS, 8 εβδομάδες JB)
  • Guitar Slim (6 εβδομάδες BS, 14 εβδομάδες JB)
  • Roy Hamilton (8 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB)
  • B.B. King (2 εβδομάδες JB)
  • The Midnighters (9 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JB)
  • Big Joe Turner (3 εβδομάδες JB)

1955[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Johnny Ace (9 εβδομάδες BS, 9 εβδομάδες JB, 10 εβδομάδες JY)
  • Chuck Berry (9 εβδομάδες BS, 11 εβδομάδες JB, 9 εβδομάδες JY)
  • Ray Charles (1 εβδομάδα JB, 1 εβδομάδα JY)
  • Bo Diddley (2 εβδομάδες JB)
  • Fats Domino (11 εβδομάδες BS, 8 εβδομάδες JB, 10 εβδομάδες JY)
  • The Drifters (1 εβδομάδα JB)
  • Roy Hamilton (3 εβδομάδες BS)
  • Al Hibbler (1 εβδομάδα JB)
  • Etta James (4 εβδομάδες JY)
  • Little Walter ( 4 εβδομάδες BS, 5 εβδομάδες JB, 2 εβδομάδες JY)
  • Jay McShann (3 εβδομάδες BS, 2 εβδομάδες JB, 2 εβδομάδες JY)
  • The Moonglows (2 εβδομάδες JB, 1 εβδομάδα JY)
  • The Penguins (3 εβδομάδες BS, 3 εβδομάδες JB, 1 εβδομάδα JY)
  • The Platters (7 εβδομάδες BS, 6 εβδομάδες JB, 5 εβδομάδες JY)

1956[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ray Charles (2 εβδομάδες JB, 1 εβδομάδα JY)
  • Bill Doggett (13 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB, 5 εβδομάδες JY)
  • Fats Domino (15 εβδομάδες BS, 17 εβδομάδες JB, 20 εβδομάδες JY)
  • The El Dorados (1 εβδομάδα JB)
  • Little Willie John (3 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JB, 5 εβδομάδες JY)
  • Little Richard (8 εβδομάδες BS, 9 εβδομάδες JB, 5 εβδομάδες JY)
  • Frankie Lymon and The Teenagers (5 εβδομάδες BS, 2 εβδομάδες JY)
  • Clyde McPhatter (1 εβδομάδα JB)
  • The Platters (10 εβδομάδες BS, 11 εβδομάδες JB, 13 εβδομάδες JY)
  • Elvis Presley (1 εβδομάδα BS, 6 εβδομάδες JB)
  • Shirley and Lee (3 εβδομάδες JB, 3 εβδομάδες JY)

1957[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Paul Anka (2 εβδομάδες BS)
  • LaVern Baker (1 εβδομάδα JY)
  • Chuck Berry (1 εβδομάδα BS, 1 εβδομάδα JB, 5 εβδομάδες JY)
  • Bobby Bland (2 εβδομάδες JY)
  • The Bobbettes (4 εβδομάδες JY)
  • The Coasters (13 εβδομάδες BS, 2 εβδομάδες JB, 7 εβδομάδες JY)
  • Nat "King" Cole (2 εβδομάδες JY)
  • Sam Cooke (6 εβδομάδες BS, 6 εβδομάδες JY)
  • Fats Domino (14 εβδομάδες BS, 13 εβδομάδες JB, 12 εβδομάδες JY)
  • The Everly Brothers (1 εβδομάδα JY)
  • Ivory Joe Hunter (3 εβδομάδες JB, 1 εβδομάδα JY)
  • Jerry Lee Lewis (2 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JY)
  • Little Richard (2 εβδομάδες JB)
  • Clyde McPhatter (1 εβδομάδα JY)
  • Mickey & Sylvia (2 εβδομάδες JY)
  • Elvis Presley (10 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JB, 5 εβδομάδες JY)
  • Jimmie Rodgers (2 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JY)
  • Larry Williams (1 εβδομάδα JY)
  • Chuck Willis (2 εβδομάδες JY)

1958[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Chuck Berry (3 εβδομάδες BS, 3 εβδομάδες JY)
  • The Champs (4 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JY)
  • Jimmy Clanton (1 εβδομάδα BS)
  • The Coasters (7 εβδομάδες BS, 6 εβδομάδες JY)
  • Cozy Cole (6 εβδομάδες)
  • Sam Cooke (1 εβδομάδα JY)
  • Danny & The Juniors (5 εβδομάδες BS)
  • Bobby Darin (2 εβδομάδες JY)
  • Bobby Day (3 εβδομάδες JY)
  • Tommy Edwards (3 εβδομάδες BS)
  • The Elegants (4 εβδομάδες BS, 4 εβδομάδες JY)
  • The Everly Brothers (5 εβδομάδες BS, 3 εβδομάδες JY)
  • Ernie Freeman (2 εβδομάδες JY)
  • Bill Justis (1 εβδομάδα JY)
  • The Kalin Twins (1 εβδομάδα JY)
  • Clyde McPhatter (1 εβδομάδα)
  • The Platters (3 εβδομάδες BS)
  • Perez Prado (2 εβδομάδες BS, 1 εβδομάδα JY)
  • Elvis Presley (3 εβδομάδες JY)
  • David Seville (1 εβδομάδα JY)
  • The Silhouettes (4 εβδομάδες BS, 6 εβδομάδες JY)
  • Chuck Willis (1 εβδομάδα JY)
  • Jackie Wilson (7 εβδομάδες)

1959[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Brook Benton (16 εβδομάδες)
  • James Brown (1 εβδομάδα)
  • Ray Charles (1 εβδομάδα)
  • The Coasters (4 εβδομάδες)
  • Fats Domino (1 εβδομάδα)
  • The Drifters (1 εβδομάδα)
  • Wilbert Harrison (7 εβδομάδες)
  • Phil Phillips (1 εβδομάδα)
  • Lloyd Price (11 εβδομάδες)
  • Della Reese (2 εβδομάδες)
  • The Spacemen (3 εβδομάδες)
  • Jackie Wilson (1 εβδομάδα)

1960-1969[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1960[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Hank Ballard and The Midnighters (3 εβδομάδες)
  • Brook Benton (23 εβδομάδες, inc. 14 εβδομάδες with Dinah Washington)
  • Bill Black (8 εβδομάδες)
  • Buster Brown (1 εβδομάδα)
  • Jerry Butler (7 εβδομάδες)
  • The Drifters (1 εβδομάδα)
  • The Everly Brothers (1 εβδομάδα)
  • Bobby Marchan (1 εβδομάδα)
  • Dinah Washington (15 εβδομάδες, inc. 14 εβδομάδες with Brook Benton)
  • Jackie Wilson (7 εβδομάδες)

1961[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Bobby Bland (1 εβδομάδα)
  • Ray Charles (6 εβδομάδες)
  • Chubby Checker (2 εβδομάδες)
  • Lee Dorsey (1 εβδομάδα)
  • The Jive Five (3 εβδομάδες)
  • Ernie K-Doe (5 εβδομάδες)
  • Ben E. King (4 εβδομάδες)
  • Bobby Lewis (10 εβδομάδες)
  • The Marcels (2 εβδομάδες)
  • The Marvelettes (7 εβδομάδες)
  • The Miracles (8 εβδομάδες)
  • The Pips (1 εβδομάδα)

1962[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Booker T. & the MGs (4 εβδομάδες)
  • Gene Chandler (5 εβδομάδες)
  • Ray Charles (15 εβδομάδες)
  • Sam Cooke (3 εβδομάδες)
  • King Curtis (2 εβδομάδες)
  • The Four Seasons (1 εβδομάδα)
  • Barbara George (4 εβδομάδες)
  • Little Eva (3 εβδομάδες)
  • Barbara Lynn (3 εβδομάδες)
  • Esther Phillips (3 εβδομάδες)
  • Dee Dee Sharp (4 εβδομάδες)
  • Mary Wells (1 εβδομάδα)

1963[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Bobby Bland (2 εβδομάδες)
  • The Chiffons (4 εβδομάδες)
  • Sam Cooke (1 εβδομάδα)
  • The Essex (2 εβδομάδες)
  • Jimmy Gilmer and the Fireballs (1 εβδομάδα)
  • Lesley Gore (3 εβδομάδες)
  • The Impressions (2 εβδομάδες)
  • Barbara Lewis (2 εβδομάδες)
  • Little Peggy March (1 εβδομάδα)
  • Martha and the Vandellas (4 εβδομάδες)
  • Garnet Mimms and the Enchanters (3 εβδομάδες)
  • The Miracles (1 εβδομάδα)
  • Paul and Paula (2 εβδομάδες)
  • Ruby and the Romantics (2 εβδομάδες)
  • Jimmy Soul (1 εβδομάδα)
  • Little Johnny Taylor (1 εβδομάδα)
  • Mary Wells (4 εβδομάδες)
  • Jackie Wilson (3 εβδομάδες)
  • Stevie Wonder (6 εβδομάδες)

1964[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

NOTE: Κανένα R&B chart δεν δημοσιεύτηκε μεταξύ Νοεμβρίου 1963 και Ιανουαρίου 1965. Οι παρακάτω R&B καλλιτέχνες (όπως αναφέρει ο Joel Whitburn) είχαν No. 1 hits on the Billboard Hot 100 pop chart εκείνη την περίοδο:

  • The Dixie Cups (3 εβδομάδες)
  • The Shangri-Las (1 εβδομάδα)
  • The Supremes (6 εβδομάδες)
  • Mary Wells (2 εβδομάδες)

1965[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Fontella Bass (4 εβδομάδες)
  • James Brown (14 εβδομάδες)
  • Solomon Burke (3 εβδομάδες)
  • The Four Tops (9 εβδομάδες)
  • Marvin Gaye (2 εβδομάδες)
  • Little Milton (3 εβδομάδες)
  • Wilson Pickett (1 εβδομάδα)
  • The Supremes (1 εβδομάδα)
  • The Temptations (6 εβδομάδες)
  • Joe Tex (3 εβδομάδες)
  • Jr. Walker & the All Stars (4 εβδομάδες)

1966[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • James Brown (2 εβδομάδες)
  • Ray Charles (1 εβδομάδα)
  • Eddie Floyd (1 εβδομάδα)
  • The Four Tops (2 εβδομάδες)
  • Slim Harpo (2 εβδομάδες)
  • Wilson Pickett (8 εβδομάδες)
  • Lou Rawls (1 εβδομάδα)
  • Sam & Dave (1 εβδομάδα)
  • Percy Sledge (4 εβδομάδες)
  • The Supremes (6 εβδομάδες)
  • The Temptations (16 εβδομάδες)
  • Joe Tex (1 εβδομάδα)
  • Stevie Wonder (6 εβδομάδες)

1967[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • James Brown (3 εβδομάδες)
  • Aretha Franklin (17 εβδομάδες)
  • Gladys Knight & The Pips (6 εβδομάδες)
  • Martha and the Vandellas (1 εβδομάδα)
  • Aaron Neville (5 εβδομάδες)
  • Wilson Pickett (1 εβδομάδα)
  • Sam & Dave (7 εβδομάδες)
  • Freddie Scott (4 εβδομάδες)
  • The Supremes (2 εβδομάδες)
  • Bettye Swann (2 εβδομάδες)
  • Jackie Wilson (1 εβδομάδα)
  • Stevie Wonder (4 εβδομάδες)

1968[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Archie Bell & The Drells (2 εβδομάδες)
  • James Brown (8 εβδομάδες)
  • Jerry Butler (1 εβδομάδα)
  • The Dells (3 εβδομάδες)
  • Aretha Franklin (10 εβδομάδες)
  • Marvin Gaye (13 εβδομάδες, inc. 6 εβδομάδες with Tammi Terrell)
  • The Intruders (1 εβδομάδα)
  • Hugh Masekela (4 εβδομάδες)
  • Otis Redding (3 εβδομάδες)
  • Smokey Robinson & The Miracles (1 εβδομάδα)
  • Johnnie Taylor (3 εβδομάδες)
  • The Temptations (4 εβδομάδες)
  • Stevie Wonder (1 εβδομάδα)

1969[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • James Brown (4 εβδομάδες)
  • Jerry Butler (2 εβδομάδες)
  • Tyrone Davis (3 εβδομάδες)
  • The Dells (1 εβδομάδα)
  • Aretha Franklin (5 εβδομάδες)
  • Marvin Gaye (6 εβδομάδες)
  • The Impressions (1 εβδομάδα)
  • The Isley Brothers (4 εβδομάδες)
  • The Originals (5 εβδομάδες)
  • Diana Ross and The Supremes (4 εβδομάδες)
  • Joe Simon (3 εβδομάδες)
  • Sly & The Family Stone (2 εβδομάδες)
  • The Temptations (7 εβδομάδες)
  • Jr. Walker & the All Stars (2 εβδομάδες)