Κατάλογος έργων της Εθνικής Πινακοθήκης της Μπολόνια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Εθνικής Πινακοθήκης της Μπολόνια (Pinacoteca Nazionale di Bologna).


Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Giotto. Polyptych. 1330-35. 91x340cm. Pinacoteca, Bologna..jpg Τζόττο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους
(Πολύπτυχο της Μπολόνια)
1330-35
VitaledaBologna.jpg Βιτάλε ντα Μπολόνια Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος 1335-40
Vitale da bologna, annunciazione, natività, sogno di maria e guarigione miracolosa, 1340-45 ca., da oratorio di mezzaratta 01.jpg Βιτάλε ντα Μπολόνια Σκηνές του βίου της Παναγίας 1340-45 τοιχογραφία αποκολλημένη από το Oratorio di Mezzaratta
Simone dei Crocifissi (ca.1330-1399) - Maria met kind (1379) - Bologna Pinacoteca Nazionale - 26-04-2012 8-40-37.jpg Σιμόνε ντεϊ Κροτσιφίσσι Παρθένος και Βρέφος 1379
Simone dei crocifissi, polittico da s. domenico, 1365-70 ca., 01.jpg Σιμόνε ντεϊ Κροτσιφίσσι Πολύπτυχο του Σαν Ντομένικο 1365-70
Simone dei crocifissi, polittico dai ss. leonardo e orsola, 1385-90 ca. 01.jpg Σιμόνε ντεϊ Κροτσιφίσσι Πολύπτυχο των Αγίων Λεονάρδου και Ούρσουλας 1385-90
Giovanni da bologna, polittico da s. marco, 1380 ca. 01.jpg Τζοβάννι ντα Μπολόνια Πολύπτυχο του Αγίου Μάρκου 1380
Lorenzo monaco, madonna col bambino in trono e quattro angeli, 1402-03 ca. 01.jpg Λορέντσο Μόνακο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τέσσερις αγγέλους 1402-1403
Antonio e bartolomeo vivarini, polittico da s. girolamo della certosa, 1450, 01.jpg Αντόνιο Βιβαρίνι και Μπαρτολομέο Βιβαρίνι Πολύπτυχο του Αγίου Ιερωνύμου 1450
L'alunno, madonna in trono e santi con annunciazione, 05.jpg Νικολό ντι Λιμπερατόρε (λ’ Αλούννο) Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους
Francesco del cossa, pala dei mercanti, col committente alberto de' cattanei, 1474, 01.jpg Φραντσέσκο ντελ Κόσσα Pala dei Mercanti με τον δωρητή 1474
Pietro Perugino - Madonna in Glory with the Child and Saints - WGA17287.jpg Περουτζίνο Παρθένος και Βρέφος έν δόξη με αγίους
Ercole de' roberti, san michele arcangelo.jpg Έρκολε ντε’ Ρομπέρτι Αρχάγγελος Μιχαήλ
Cima da Conegliano, Madonna con il Bambino, Bologna, Pinacoteca Nazionale.jpg Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος
Lorenzo costa, san petronio tra i ss. francesco e domenico, 1502, 02.jpg Λορέντσο Κόστα Ο Άγιος Πετρώνιος μεταξύ των Αγίων Φραγκίσκου και Δομηνίκου 1502 Ο Άγιος Πετρώνιος είναι ο προστάτης άγιος της Μπολόνια
Giuliano bugiardini, madonna col bambino e san giovannino, 1523-25 ca. 02.jpg Τζουλιάνο Μπουτζαρντίνι Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1523-25
Cecilia Raphael.jpg Ραφαήλ Η έκσταση της Αγίας Καικιλίας 1514 προστάτιδα των μουσικών, όπως φαίνεται και στον πίνακα
Titian - Christ and the Good Thief - WGA22832.jpg Τιτσιάνο Ο Χριστός και ο καλός ληστής 1566
Innocenzo da imola, madonna in gloria e tre santi, 1517-22, da s. michele in bosco 01.jpg Ιννοτσέντσο ντα Ίμολα Παρθένος και Βρέφος εν δόξη και τρεις άγιοι 1517-22
Francesco Francia - Adoration of the Child - WGA08169.jpg Φραντσέσκο Φράντσα Η προσκύνηση του Βρέφους
Francesco francia, madonna in trono e santi, 1490 ca, da s. maria della misericordia, 01.jpg Φραντσέσκο Φράντσα Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους 1490
Parmigianino, madonna di santa margherita 01.jpg Παρμιτζανίνο Madonna di Santa Margherita 1529-30
Niccolò dell'abate, affreschi dell'orlando furioso, da palazzo torfanini 04 alcina riceve ruggero 1.jpg Νικολό ντελ’Αμπάτε επεισόδιο από τον «Orlando furioso» του Αριόστο τοιχογραφία αποκολλημένη από το Palazzo Torfanini
Niccolò dell'abate, affreschi dell'orlando furioso, da palazzo torfanini 05 ruggero fugge dal castello di alcina 1.jpg Νικολό ντελ’Αμπάτε επεισόδιο από τον «Orlando furioso» του Αριόστο τοιχογραφία αποκολλημένη από το Palazzo Torfanini
Niccolo dell abbate - o concerto.jpg Νικολό ντελ’Αμπάτε επεισόδιο από τον «Orlando furioso» του Αριόστο τοιχογραφία αποκολλημένη από το Palazzo Torfanini
Giorgio vasari, cena in casa di san gregorio magno, 1540, da s. giovanni in bosco, 01.jpg Τζόρτζο Βαζάρι Δείπνο στο σπίτι του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου 1540
Jacopo Tintoretto - The Visitation (detail) - WGA22432.jpg Τιντορέττο Η Επίσκεψη
El Greco 10.jpg Ελ Γκρέκο Μυστικός δείπνος 1596
Ludovio Carracci - Predica del Battista.png Λουντοβίκο Καρράτσι Το κήρυγμα του Βαπτιστή 1592
Ludovico carracci, conversione di saulo, 1587-88, da s. francesco 01.jpg Λουντοβίκο Καρράτσι Η μεταστροφή του Σαούλ 1587-88
Agostino carracci ultima comunione san girolamo pinacoteca nazionale bologna.png Αγκοστίνο Καρράτσι Η τελευταία μετάληψη του Αγίου Ιερωνύμου 1592-97
Annibale Carracci Pala di san Giorgio.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Pala di San Giorgio 1593
Annibale Carracci Arcangelo Gabriele e Vergine Annunciata Bologna.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο Άγγελος και η Παρθένος του Ευαγγελισμού
Annibale Carracci - Mocking of Christ - WGA04441.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Ο ακάνθινος στέφανος 1598-1600
Annibale Carracci - Landscape with the Toilet of Venus - WGA04440.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Τοπίο με την τουαλέτα της Αφροδίτης
Guido Reni 023.jpg Γκουίντο Ρένι Ο Σαμψών θριαμβευτής 1611
Guido Reni - Massacre of the Innocents.jpg Γκουίντο Ρένι Η σφαγή των Αθώων 1611
Guido reni, arianna, 1638-40 ca., 01.jpg Γκουίντο Ρένι Αριάδνη 1638-40
Guido reni, cristo incoronato di spine, 1630 ca., 01.jpg Γκουίντο Ρένι Ο ακάνθινος στέφανος 1630
Guido reni, pietà adorata da cinque santi, 1616, da s. maria della pietà o dei mendicanti 02.jpg Γκουίντο Ρένι Pietà λατρευομένη από πέντε αγίους 1616
Guido reni, pietà adorata da cinque santi, 1616, da s. maria della pietà o dei mendicanti 05.jpg Γκουίντο Ρένι Pietà λατρευομένη από πέντε αγίους - λεπτομέρεια 1616 λεπτ. με την Μπολόνια. Διακρίνονται οι σωζόμενοι
μέχρι σήμερα πύργοι Asinelli (ο ψηλότερος)
και Garisenda (ο κεκλιμένος)
Lionello spada, melchidesech benedice abramo vittorioso, 1605-08 ca., da s. antonio abate in montalto.jpg Λιονέλλο Σπάντα Ο Μελχισεδέκ ευλογεί τον νικητή Αβραάμ 1605-1608
Francesco albani, battesimo di cristo, 1620-24 ca., da s. giorgio 03.jpg Φραντσέσκο Αλμπάνι Η Βάπτιση 1620-24
Guercino - St William of Aquitaine Receiving the Cowl - WGA10936.jpg Γκουερτσίνο Ο Άγιος Γουλιέλμος της Ακουιτανίας παίρνει το μοναχικό σχήμα
Domenichino 002.jpg Ντομενικίνο Ο θάνατος του Αγίου Πέτρου Μάρτυρα
Domenichino, martirio di s. agnese, 1621-25 ca., da s. agnese 01.jpg Ντομενικίνο Το μαρτύριο της Αγίας Αγνής 1621-25
Domenichino, martirio di s. agnese, 1621-25 ca., da s. agnese 03.jpg Ντομενικίνο Το μαρτύριο της Αγίας Αγνής (λεπτομέρεια) 1621-25
Giuseppe maria crespi, ritratto di cacciatore, 1720-25 ca., coll. zambeccari.jpg Τζουζέππε Μαρία Κρέσπι Προσωπογραφία κυνηγού 1720-25
Giuseppe maria crespi, maddalena penitente, 1730-35 ca.jpg Τζουζέππε Μαρία Κρέσπι Μετανοούσα Μαγδαληνή 1730-35
Giuseppe maria crespi, scena di fattoria, 1710-15 ca., 01.jpg Τζουζέππε Μαρία Κρέσπι Στην αυλή 1710-15
Donato creti, achille tuffato nello stige, 1710 ca., coll. zambeccari.jpg Ντονάτο Κρέτι Η Θέτις βυθίζει τον Αχιλλέα στα ύδατα της Στυγός 1710
Donato creti, tomba allegorica di john churchill, duca di marlborough, 1729.jpg Ντονάτο Κρέτι Αλληγορικός τάφος του Τζων Τσώρτσιλ, δούκα του Μάλμπορω 1729