Κατάλογος χαρακτήρων Naruto

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος Χαρακτήρων Naruto)
Οι Rookie Nine. Από αριστερά στα δεξιά: Ino Yamanaka, Sasuke Uchiha, Naruto Uzumaki, Shikamaru Nara, Sakura Haruno, Chōji Akimichi, Shino Aburame, Akamaru, Kiba Inuzuka και Hinata Hyuuga.

Στον κόσμο της σειράς anime και manga Naruto κατοικεί ένα μεγάλο καστ χαρακτήρων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τον Μασάσι Κισιμότο. Τα ονόματα δίνονται με την παραδοσιακή ιαπωνική σειρά, δηλαδή πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα. Πολλά από αυτά αποτελούν λογοπαίγνια και ιστορικές ή μυθικές αναφορές. Μερικές φορές οι ίδιοι οι χαρακτήρες δανείζονται στοιχεία της προσωπικότητάς τους από το όνομά τους.

Δημιουργία και σύλληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο Μασάσι Κισιμότο δημιουργούσε αρχικά τη σειρά Naruto, κοιτούσε άλλα shōnen manga για να πάρει έμπνευση, ενώ προσπαθούσε να κάνει τους χαρακτήρες του όσο μοναδικούς γινόταν.[1] Ο ίδιος αναφέρει τη σειρά Dragon Ball του Άκιρα Τοριγιάμα ως μία από αυτές τις επιρροές, υπογραμμίζοντας ότι ο Goku, πρωταγωνιστής της εν λόγω σειράς, ήταν σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία του χαρακτήρα Naruto Uzumaki, λόγω της ενεργητικής και άτακτης προσωπικότητάς του.[2] Για να εξισορροπήσει τον Naruto, ο Κισιμότο δημιούργησε έναν αντίπαλο που ήταν "κουλ ιδιοφυΐα", καθώς πίστευε ότι αυτός ήταν "ο αρχέτυπος αντίπαλος χαρακτήρας". Αφού είδε διάφορα manga για ιδέες, τελικά έφτιαξε τον Sasuke Uchiha. Όταν δημιουργούσε την βασική ηρωίδα, ο Κισιμότο παραδέχτηκε ότι δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα έπρεπε να είναι μια ηρωίδα. Τελικά, έφτιαξε την Sakura Haruno, δίνοντας έμφαση στην "ενέργεια και το προκλητικό πνεύμα της" ως βασικά της χαρακτηριστικά. Αυτοί οι τρεις χαρακτήρες έδρασαν ως καλούπι για τις άλλες τρεις βασικές ομάδες του Naruto.[3]

Ο διαχωρισμός των χαρακτήρων σε διαφορετικές ομάδες είχε σκοπό να έχει η κάθε μία ομάδα μία συγκεκριμένη μορφή. Ο Κισιμότο ήθελε η κάθε ομάδα να είναι "ακραία", έχοντας μεγάλο ποσοστό ταλέντου σε ένα γνώρισμα, και να είναι ατάλαντη σε κάποιο άλλο. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιήθηκε έτσι, ώστε η κάθε ομάδα να δρα με μεγαλύτερη επιτυχία όταν τα μέλη της εργάζονταν ομαδικά ώστε να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους. Παρακολουθώντας δράματα της κατηγορίας tokusatsu ως παιδί, ο Κισιμότο ήθελε οι ομάδες τους να είναι διαφορετικές από τις ομάδες υπερηρώων που εμφανίζονταν σε αυτά τα δράματα, απορρίπτοντας την αξία της ομάδας όπου όλα τα μέλη ήταν "δυνατά στο σημείο της τελειότητας". Επίσης, ο Κισιμότο σημείωσε ότι οι διαφορετικοί ρόλοι που αναλαμβάνουν οι χαρακτήρες είναι παρόμοιοι με πολλά παιχνίδια ρόλων, και ότι "ο κάθε χαρακτήρας ξεχωρίζει καλύτερα έτσι".[4]

Ο Κισιμότο εισήγαγε κακούς στην ιστορία, με σκοπό να αντιταθεί στις ηθικές αξίες των βασικών χαρακτήρων. Ανέφερε ότι η εστίασή του στην απεικόνιση της διαφοράς των αξιών είναι σημαντική για τη δημιουργία των κακών χαρακτήρων, στο σημείο όπου δεν τους σκέφτεται ιδιαίτερα στη μάχη. Η εξωτερική εμφάνιση των κακών προσαρμόστηκε έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους χαρακτήρες, πράγμα το οποίο κάνει πιο εύκολη της παρακολούθηση της ιστορίας και την αναγνώριση των κακών από τον αναγνώστη, ακόμη και σε συναισθηματικά φορτισμένες μάχες. Ο Κισιμότο σημείωσε ότι "είναι μία από τις αρχές που ακολουθεί" είναι να κάνει τους χαρακτήρες "επειδικτικούς" με ένα "φανταχτερό κοστούμι", κάνοντάς τους έτσι "πιο αξιομνημόνευτους".[5]

Όταν ζωγραφίζει τους χαρακτήρες, ο Κισιμότο ακολουθεί πάντα μία διαδικασία πέντε βημάτων: ιδέα και τραχύ σκίτσο, δημιουργία προσχεδίου, βαφή με μελάνι, σκίαση, και χρωματισμός. Ακολουθεί αυτά τα βήματα όταν ζωγραφίζει manga και κάνει τα έγχρωμα εξώφυλλα που κοσμούν τα τάνκοουμπον, το εξώφυλλο του Weekly Shōnen Jump, ή άλλα μέσα, αλλά τα εργαλεία που χρησιμοποιεί περιστασιακά αλλάζουν.[6] Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε αερογράφο για την απεικόνιση του εξωφύλλου του Weekly Shōnen Jump, αλλά αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές ζωγραφιές, κυρίως λόγω του καθαρισμού που απαιτεί.[7]

Ο Κισιμότο ανέφερε ότι ο Sasuke είναι ο αγαπημένος του χαρακτήρας που του αρέσει να ζωγραφίζει αλλά είναι κι ο πιο δύσκολος χαρακτήρας.

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Team 7[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πρωταγωνιστές της σειράς Naruto είναι οι: Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno, και Kakashi Hatake, οι οποίοι σχηματίζουν την λεγόμενη Team 7 (第7班, Dainanahan) του χωριού Konohagakure.

  • Ο Itachi Uchiha (ελληνικά: Ουτσίχα Ιτάτσι) είναι ο μεγάλος αδελφός του Uchiha Sasuke και μέλος της οικογένειας Ουτσίχα. Όντας υπερβολικά ικανός στη χρήση του Dojutsu (Sharingan), κέρδισε το όνομα "Itachi of the Sharingan". Ο Itachi ήταν ο διάδοχος των Uchiha και υπηρετούσε ως μέλος Anbu. Αργότερα έγινε διεθνής εγκληματίας αφού, μέσα σε ένα βράδυ, δολοφόνησε ολόκληρη τη φυλή του, αφήνοντας ζωντανό μόνο τον μικρότερο αδερφό του, Sasuke. Στη συνέχεια εντάχθηκε στη διεθνή εγκληματική οργάνωση γνωστή ως Akatsuki, η δραστηριότητα της οποίας τον έφερνε σε συχνή σύγκρουση με την Konoha και τους ninja της - συμπεριλαμβανομένου του Sasuke που προσπάθησε να εκδικηθεί για τον αφανισμό της φυλή τους σκοτώνοντας τον Itachi. Μετά τον θάνατό του, τα κίνητρα του Itachi αποκαλύφθηκαν πιο περίπλοκα από ό,τι φαινόταν και ότι οι ενέργειές του ήταν μόνο για το συμφέρον του αδελφού και της πατρίδας του, κάνοντάς τον να παραμείνει πιστός ninja της Konoha μέχρι το τέλος. Ο χαρακτήρας του Itachi υπήρξε δημοφιλής στους αναγνώστες του manga με θετική αποδοχή από τους κριτικούς. Η εμφάνισή του ως ανταγωνιστή έχει επαινεθεί από αρκετούς συγγραφείς, αν και ορισμένοι θεώρησαν ότι η αρχική του εμφάνιση δεν αποτελούσε έκπληξη. Οι σταδιακές αποκαλύψεις του παρελθόντος του και ο αντίκτυπός του στην ιστορία έτυχαν επίσης θετικής υποδοχής και οι μάχες του σημειώθηκαν ως "από τις καλύτερες" στη σειρά.

Άλλες ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Team 8[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα 8 αποτελείται από τους:Kiba Inuzuka μαζί με τον σκύλο του τον Akamaru,τον Shino Aburame και την Hinata Hyuga.Αρχηγός της ομάδας είναι η Kurenai Yūhi.

Team 9[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα 9 αποτελείται από τους:Rock Lee,τον Neji Hyuga και την Tenten.Αρχηγός της ομάδα είναι ο Mighty Guy.

  • Η Tenten που το όνομα της σημαίνει «εδώ κι εκεί» και αποτελείται από την επανάληψη δύο φορές της ίδιας συλλαβής, θυμίζει αρκετά κορίτσι από την Κίνα ως προς τα ρούχα της, το όνομά της, τα χόμπι της (αναφέρεται στα επίσημα databook πως το αγαπημένο της είναι η αστρολογία) και την ψιλή φωνή της (στερεότυπο για τα κορίτσια από την Κίνα). Κύριο χαρακτηριστικό των ικανοτήτων της σαν Νίντζα, είναι η μεγάλη ικανότητα που διαθέτει στη χρήση όπλων, όπως τα kunai και τα shuriken.

Team 10[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα 10 αποτελείται από τους: Shikamaru Nara, Chōji Akimichi και την Ino Yamanaka. Αρχηγός της ομάδα είναι ο Asuma Sarutobi.

  • Yamanaka Ino: Η Ino κάνει την εμφάνισή της στο anime, λίγο νωρίτερα από ό,τι στο manga. Είναι ένας από τους κύριους βοηθητικούς χαρακτήρες της σειράς Naruto και της σειράς anime/manga Boruto: Naruto Next Generations
  • Sarutobi Asuma: Ανήκει στην ιεραρχική βαθμίδα των Jounin και αποτελεί τον sensei της «Ομάδας 10». Το όνομα Sarutobi προέρχεται από έναν διάσημο στην ιαπωνική κουλτούρα σαμουράι με το όνομα Sarutobi Sasuke.

Άλλοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Kankurou με τις μαριονέτες, Karasu, Sanshouo και Kuroari.

Sunagakure no Sato (κρυμμένο χωριό της Άμμου)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Sabaku no Gaara (που σημαίνει Gaara της Ερήμου): Κατάγεται από το χωριό της Άμμου της Χώρα του Αέρα και είναι γιος του αρχηγού του, του Τέταρτου Kazekage και αδελφός των Kankurou και Temari.
  • Kankurou (カンクロウ Kankurō, Κάνκουρου): Το όνομα ενός διάσημου νίντζα, ο οποίος αναπαρίσταται συχνά με ένα κοράκι (Karasu) ως κατοικίδιο. “Kankurou” είναι επίσης το όνομα πολλών διάσημων ηθοποιών του παραδοσιακού θεάτρου καμπούκι. Η ομοιότητα αυτή με τους ηθοποιούς του καμπούκι διαφαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο βάφει το πρόσωπό του και ντύνεται κατά τη διάρκεια της σειράς. Σημειώνεται πως σε κάθε του διαφορετική εμφάνιση στη σειρά, ο Kankurou έχει και διαφορετικό μακιγιάζ, ενώ στο δεύτερο μέρος της σειράς αποκαλύπτεται και το πρόσωπό του άβαφο.

Ανταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Akatsuki[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Akatsuki όπως εμφανίζονται στο manga, στο κεφάλαιο 317. Από αριστερά: Zetsu, Deidara, Kakuzu, Tobi, Hidan, Konan, Itachi, Pain και Kisame.

Akatsuki (προφορά: Ακάτσουκι, σημαίνει "αυγή") ονομάζεται η φανταστική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Madara Uchiha και έχει αρχηγό τον Pain. Η Akatsuki αποτελείται από κορυφαίους εγκληματίες νίντζα, κατηγορίας S. Όλοι από αυτούς κατέληξαν εγκληματίες καθώς έχουν προδώσει τα μυστικά χωριά από όπου προέρχονται και έχουν συγκεντρωθεί για τον υπέρτατο σκοπό τους, την κατάκτηση του κόσμου. Οι Akatsuki εμφανίζονται αρχικά στη μέση του πρώτου μέρους της σειράς, ενώ αρχίζουν να δρουν ως οι κύριοι ανταγωνιστές μόνον στην αρχή του δεύτερου μέρους. Αφού ο Sasuke έμαθε την αλήθεια για τον Itachi και γιατί εκείνος σκότωσε την οικογένειά του, αποφάσισε να μπει στους Akatsuki μαζί με την ομάδα του, Taka.

Σκοπός των Akatsuki είναι να καταφέρουν να κατακτήσουν τον κόσμο σύμφωνα με το σχέδιο του Madara Uchiha,το οποίο γνωρίζει μόνο ο Zetsu. Το σχέδιο αυτό λέγεται Eye of the Moon Plan, και έχει ως στόχο, αφού πιάσουν αρχικά όλους τους Jinchūriki, να τα ενώσουν όλα ώστε να ξαναπάρουν την αρχική τους μορφή του Ten-Tailed Beast, και ο Madara να γίνει ο Jinchūriki του ώστε να έχει απεριόριστη δύναμη όπως τον Sage Of The Six Paths, ώστε να κάνει το Eternal Magenkyo Sharingan του να αντανακλά στο φεγγάρι για πάντα και να ελέγχει όλον τον κόσμο.

Κarin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Karin είναι θηλυκή νίντζα (kunoichi) η οποία είναι ερωτευμένη με τον Sasuke και η ειδικότητα της είναι να νιώθει τα Chakra των διπλανών της άλλα και να αισθάνεται που βρίσκεται ο καθένας. Επίσης έχει μια ικανότητα να γιατρεύει κάποιον αν την δαγκώσει έτσι του δίνει τα Chakra της.

Pain

Ο Pain είναι ο αρχηγός των Akatsuki. Είναι φανερά έξυπνος, και δεν συμπαθεί όποιον μπλέκεται με τα σχέδια του. Έζησε τον πόλεμο στα παιδικά του χρόνια, και αφού έχασε τους γονείς του εκπαιδεύτηκε από τον Jiraya για λίγους μήνες. Στην πρόσφατη μάχη του με τον Jiraya, φαίνεται πως δεν τον ένοιαξε πως ο Jiraya τον είχε εκπαιδεύσει, αλλά μόνος σκοπός του ήταν να τον σκοτώσει, κάτι που κατάφερε. Επίσης φαίνεται πως δεν θυμόταν τους παλιούς του φίλους, παρόλο που πολύ πιθανό είναι να τους θυμάται και απλά να το κρύβει. Για την τεχνική του τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς εμφανίζει άλλους 5 ανθρώπους και ό,τι βλέπει ο ένας το βλέπουν και οι υπόλοιποι μέσω του "rinegan".

Konan

Η Konan είναι η μόνη θηλυκή νίντζα (kunoichi) των Akatsuki. Είναι ομάδα με τον Pain, και εκπαιδεύτηκε μαζί με τον Nagato και τον Yahiko από τον Jiraiya. Το μόνο γνωστό για αυτήν είναι ότι η τεχνικές της βασίζονται σε οριγκάμι. Μπορεί να διαλύσει το σώμα της σε χιλιάδες χάρτινες πεταλούδες ή να πάρει την μορφή αγγέλου. Στην τελευταία της εμφάνιση, την βρίσκουμε να πολεμά τον Mandara (Tobi) όπου και σκοτώνεται, αφού έχει αφήσει την οργάνωση akatsouki. Τα nature chakra της είναι γη και φωτιά.

Kisame Hoshigaki

Ο Kisame είναι ομάδα με τον Itachi, στις αποστολές τους στην Akatsuki. Ο Kisame προέρχεται από το χωριό της βροχής. Οι τεχνικές του σχετίζονται όλες με νερό. Καλεί το σπαθί του Samehada, και είναι ο μόνος που μπορεί να το ελέγχει. Μοιάζει με καρχαρία, καθώς έχει μπλε δέρμα, μικρά άσπρα μάτια και μυτερά δόντια.

Tobi

Ο Tobi μπήκε στην Akatsuki μετά τον θάνατο του Sasori. Έτσι του πήρε το δαχτυλίδι, αλλά και τον σύμμαχο (Deidara). Ο Tobi είναι διαφορετικός από όλα τα άλλα μέλη της Akatsuki, καθώς έχει και τα στοιχεία του αστείου και του ασταθή πάνω του. Ο Tobi, χωρίς να το θέλει, εκνευρίζει τον Deidara ο οποίος με κωμικό τρόπο τον χτυπάει όποτε τον εκνευρίζει.

Μετά την αυτοκτονία του Deidara, ο Tobi φαίνεται να δίνει εντολές στον Pain. Στον διάλογο τους, ο Tobi αυτοαποκαλείται Madara Uchiha. Όπως εξηγεί ο Itachi, ο Madara Uchiha είναι ο ιδρυτής των Akatsuki και των Uchiha, και έχει το απόλυτο mangekyou sharingan, καθώς έχει σκοτώσει και τον καλύτερο του φίλο αλλά και έχει πάρει τα μάτια του αδελφού του με το sharingan.

Zetsu

Ο Zetsu θεωρείται ο κατάσκοπος για την Akatsuki. Έχει την ειδικότητα να ενσωματώνεται όπου θέλει, να παίρνει το χρώμα του τοπίου, και να εμφανίζεται όποτε θέλει. Η στολή του μοιάζει με φυτού, το πρόσωπο του είναι μισό άσπρο μισό μαύρο, και συχνά φαίνονται τα δύο αυτά μισά να μιλούν μεταξύ τους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 138
  2. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 139
  3. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 140
  4. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 141
  5. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 142
  6. Uzumaki: the Art of Naruto, pp. 112–114
  7. Uzumaki: the Art of Naruto, p. 118

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]