Temari

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Temari
Χαρακτήρας από Naruto
Η Temari από τον Μασάσι Κισιμότο
Πρώτη εμφάνισηNaruto Κεφάλαιο 34 (manga)
Naruto Επεισόδιο 20 (anime)
Δημιουργήθηκε απόΜασάσι Κισιμότο
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΕίδοςΆνθρωπος
ΦύλοΑρσενικό
Βαθμίδα ΝίντζαJounin
Ομάδα ΝίντζαBaki (πρώην)
Οικογένεια
ΓονείςΤέταρτος Kazekage (αποθανών)
Karura (αποθανούσα)
ΑδέρφιαKankurou
Sabaku no Gaara
ΣυγγενείςYashamaru (θείος, αποθανών)

Η Temari είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά anime και manga Naruto. Κατάγεται από το Sunagakure no Sato (Κρυμμένο Χωριό της Άμμου) στη Χώρα του Αέρα και είναι κόρη του αρχηγού του, του Τέταρτου Kazekage. Παράλληλα είναι αδελφή των Gaara και Kankurou. Στην Ιαπωνία, Temari ονομάζεται μια παραδοσιακή μορφή τέχνης, που περιλαμβάνει την κατασκευή παιχνιδιών από ύφασμα σε σχήμα μπάλας.

Η Temari κουβαλά πάντα στην πλάτη μια τεράστια βεντάλια, την οποία χρησιμοποιεί για τα περισσότερα jutsu της. Κατ’ επέκταση θεωρείται πως ο χαρακτήρας της έχει βασιστεί στην ηρωίδα ενός σημαντικού γιαπωνέζικου λογοτεχνήματος, την «Πριγκίπισσα με τη Σιδερένια Βεντάλια» από το βιβλίο «Ταξίδι στη Δύση».

Γενικές Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari, αν και δείχνει προστατευτική απέναντι στα αδέλφια της, έχει την τάση να είναι πολύ σκληρή απέναντι στους αντιπάλους της στη μάχη, συχνά περιπαίζοντάς τους και χτυπώντας ανελέητα. Επιπροσθέτως έχει δείξει πως διαθέτει υψηλή νοημοσύνη και μεγάλη αναλυτική ικανότητα, αν και όχι του ίδιου διαμετρήματος με αυτή του Nara Shikamaru. Ο τελευταίος, τη δεύτερη φορά που την είδε σε δράση, εξέφρασε την άποψη πως η Temari είναι πιο τρομακτική ακόμη κι από τη μητέρα του. Η ίδια δείχνει ανάλγητη όσον αφορά τη συναισθηματική πίεση των αποστολών και μάλιστα, κάποια φορά που ο Shikamaru ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας μιας αποστολής, τον επέκρινε ρωτώντας τον αν έχει περάσει συναισθηματική εκπαίδευση. Ωστόσο η Temari κρύβει και μια βαθιά συναισθηματική πλευρά. Άλλωστε σύμφωνα με τα επίσημα βιβλία της σειράς, αγαπημένο της χόμπι είναι η βοτανική. Επιπλέον μαθαίνοντας για επικείμενο πόλεμο της χώρας της, εκφράζει βαθιά φιλειρηνικά αισθήματα.

Η Temari με τη μεταλλική βεντάλια της.

Στη μάχη, η Temari ειδικεύεται στην επίθεση από απόσταση, χρησιμοποιώντας ως πανίσχυρο όπλο τη μεταλλική βεντάλια της. Πάνω σε αυτήν υπάρχουν τρεις κύκλοι σε ίσες αποστάσεις τους οποίους αποκαλεί «αστέρια»(ή «φεγγάρια»). Κάθε φορά που ανοίγει τη βεντάλια της λίγο παραπάνω αποκαλύπτοντας κι από ένα αστέρι, η δύναμή της αυξάνεται κατακόρυφα. Ξεκινά τη μάχη έχοντάς τη κλειστή και την ανοίγει σταδιακά. Όταν φτάσει στο τρίτο και τελευταίο αστέρι, αποτελειώνει τον αντίπαλό της με την τεχνική Kamaitachi no Jutsu (Τεχνική Κοψίματος με Ανεμοστρόβιλο). Με τη χρήση του αέρα, προκαλεί σοβαρά κοψίματα στον αντίπαλό της ή αμύνεται από μεταλλικά όπλα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί και τη βεντάλια κλειστή σαν ρόπαλο, χτυπώντας τους αντιπάλους της σε μάχη σώμα με σώμα. Από ό,τι φάνηκε στο anime μπορεί επίσης να πετά καβαλώντας τη βεντάλια, πράγμα που μάλλον κάνει περισσότερο για να φοβίσει τον αντίπαλο παρά ως μέσο μεταφοράς. Τέλος, η Temari γνωρίζει και τεχνική επίκλησης. Απλώνοντας λίγο αίμα πάνω στη βεντάλια, καλεί ένα πλάσμα με το όνομα Kamatari. Αυτό μοιάζει με νυφίτσα που κουβαλά δρεπάνι, και έχει εμπνευστεί από τον παραδοσιακό ιαπωνικό δαίμονα Kamaitachi.

Παιδική Ηλικία & Σχέση με τα Αδέλφια της[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari και τα αδέλφια της Kankurou και Gaara.

Η Temari είναι η μεγαλύτερη κόρη του Τέταρτου Kazekage, ισχυρότερου άνδρα του Χωριού της Άμμου. Διαθέτει επίσης δύο μικρότερους αδελφούς, τον Kankurou και τον Gaara. Στη γέννηση του τελευταίου πέθανε η μητέρα της, Karura, όταν η Temari ήταν μόλις τριών ετών. Η Karura δόθηκε ως θυσία από το χωριό για να σφραγιστεί ο δαίμονας Shukaku μέσα στο σώμα του Gaara. Καθώς το «πείραμα» αυτό δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο Gaara εξελίχθηκε σε αντικείμενο φόβου για το χωριό και ο ίδιος του ο πατέρας προσπάθησε να τον εξολοθρεύσει. Ο Gaara από άμυνα εξελίχθηκε σε διαταραγμένο ψυχικά δολοφόνο, εντείνοντας την σχέση μίσους με το Χωριό του. Μέσα σε ένα τέτοιο δυσλειτουργικό περιβάλλον, τα τρία αδέλφια δεν ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς αγάπης. Ωστόσο εισήχθησαν στην ίδια ομάδα Genin υπό την καθοδήγηση του Baki.

Το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο και το μόνο που έδενε τα τρία αδέλφια ήταν ο φόβος, η υπεροχή των ικανοτήτων τους έναντι των άλλων ομάδων και η προσήλωση στην αποστολή που τους είχε ανατεθεί. Η Temari δεν δείχνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Kankurou. Συχνά τον συμβουλεύει σχετικά με τη συμπεριφορά του και ηρεμεί την παρορμητική του φύση. Όσον αφορά το Gaara, τον φοβάται κάπως λιγότερο από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι και προσπαθεί κατά περιπτώσεις να του δείξει αδελφικά αισθήματα και να τον συγκρατεί, στο μέτρο που της το επιτρέπουν τα δολοφονικά του ένστικτα.

Η Temari στη Σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέρος Πρώτο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εισαγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari κάνει την εμφάνιση της στην Konoha, όταν διοργανώνονται σε αυτήν οι εξετάσεις προαγωγής για τη βαθμίδα των Chuunin. Σε αυτές συμμετέχουν Genin από διάφορα χωριά και ομοίως η ομάδα Baki, λαμβάνει σχετική άδεια εισόδου στη Χώρα της Φωτιάς. Καθώς εισερχόταν στο χωριό, ο Kankurou βρήκε την ευκαιρία να διασκεδάσει χτυπώντας τον Konohamaru. Η Temari κάνει μια βαριεστημένη προσπάθεια να τον συνετίσει, λέγοντας του πως θα μπουν σε μπελάδες. Εκείνος δεν την ακούει και κάνει τραμπουκισμούς. Χτυπά αρχικά το Naruto και τη στιγμή ακριβώς που είναι έτοιμος να κάνει κακό και στον Konohamaru, επεμβαίνει ο Sasuke αρχικά, και έπειτα ο Gaara τρομοκρατώντας τον. Σε αυτό το περιστατικό, η Temari κοιτά γοητευμένη το Sasuke και σκέφτεται πως είναι χαριτωμένος. Όταν εκείνος ρώτησε το όνομα του αδερφού της, η Temari γύρισε γεμάτη ελπίδα πως μίλησε σε εκείνη. Ωστόσο έλαβε απλά μια ψυχρή απάντηση.

Εξετάσεις: 1ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari πέρασε με επιτυχία το γραπτό διαγώνισμα, εφόσον ο Kankurou της πέρασε μυστικά στο θρανίο ένα μικροπάπυρο με τις απαντήσεις.

Εξετάσεις: 2ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ομάδα Baki εισέρχεται σε ένα επικίνδυνο δάσος με αποστολή να κλέψει από κάποια άλλη ομάδα έναν πάπυρο και κατόπιν να φτάσει στον πύργο που υπήρχε στο κέντρο του. Στο δρόμο συναντά μια ομάδα από το Amegakure (Κρυμμένο Χωριό της Βροχής), την οποία ο Gaara εξουδετερώνει ήρεμα και με ανατριχιαστικό τρόπο. Κι ενώ ο Kankurou είναι της γνώμης πως αφού η ομάδα αυτή κατείχε το σωστό πάπυρο ήταν ώρα να πάνε στον πύργο, ο Gaara διαισθάνθηκε την παρουσία της ομάδας Kurenai και αποφασίζει πως δεν χόρτασε φονικό. Ακολουθεί μια σύντομη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο, όπου και αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στη σειρά πως τα τρία παιδιά είναι αδέλφια. Ωστόσο ο Gaara αναφέρει πως ποτέ δεν σκέφτηκε τους άλλους δύο σαν αίμα του και πως αν το παρατραβούσαν θα τους σκότωνε. Η Temari πιο ψύχραιμη, μίλησε απαλά στο Gaara ησυχάζοντας τον, ζητώντας του να φύγουν ήρεμα σαν χάρη προς τη μεγαλύτερη αδελφή του. Αφού ο Gaara τους κόβει το αίμα με μια ξαφνική κίνηση, τελικά αποφασίζει να την ακούσει. Η ομάδα φτάνει στον πύργο περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του πενταήμερου αγωνίσματος, χωρίς καν να λερώσει τα ρούχα της, καταρρίπτοντας κατά τέσσερις ώρες το παλιό ρεκόρ.

Οι Προκριματικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά το δεύτερο αγώνισμα, οι επιτυχόντες χωρίζονται απρόσμενα σε ζευγάρια αντιπάλων με σκοπό να παλέψουν και να μειωθεί ο αριθμός τους στο μισό. Η Temari παρακολουθεί όλους τους αγώνες σχολιάζοντας ανάλογα με τα αδέλφια της, που θεωρούν την πρόκρισή τους δεδομένη. Η ίδια ζευγαρώνει με την Tenten από το Konohagakure. Της μιλά ιδιαίτερα προσβλητικά, πειράζοντάς την συνεχώς για τον όποιο δισταγμό της. Η μάχη δεν υπάρχει αναλυτικά στο manga, ωστόσο στο anime παρουσιάζεται ολοκληρωμένη. Οι τεχνικές της Tenten βασίζονται στη χρήση όπλων όπως shuriken και kunai. Κατ’ επέκταση, τα jutsu με άνεμο της Temari είναι φυσικός εχθρός γι’ αυτήν. Η Temari αφήνει την αντίπαλό της να δοκιμάσει όσες επιθέσεις θέλει, αποκρούοντάς της όλες με ευκολία και αποκαλύπτοντας κάθε φορά κι από ένα «αστέρι» στη βεντάλια της. Παράλληλα δε σταματά να την περιπαίζει για να της σπάσει το ηθικό. Τελικά εξαπολύει εναντίον της την τεχνική Ninpou Kamaitachi (Επίθεση με Ανεμοστρόβιλο) και τελειώνει τη μάχη με την Tenten να πέφτει χτυπώντας άσχημα πάνω στην γιγάντια βεντάλια της. Για να την περιπαίξει περισσότερο, την πετά πάνω στα όπλα της που ήταν σκορπισμένα με επικίνδυνο τρόπο στο πάτωμα. Την προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο Lee και την πιάνει στον αέρα, επιτιθέμενος στην Temari για την ανόσια συμπεριφορά της απέναντι σε κάποια που έπαιξε τίμια με όλες της τις δυνάμεις. Η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε σε λεκτική διαμάχη μεταξύ Lee και Gaara, που μεταφέρθηκε έπειτα και στον αγωνιστικό χώρο, εφόσον από τύχη κλήθηκαν να παλέψουν μεταξύ τους. Εκεί η Temari φοβήθηκε για πρώτη φορά βλέποντας τον αδελφό της να συναντά για πρώτη φορά σθεναρή αντίσταση, πράγμα που πιθανόν να τον έκανε να εξαπολύσει απερίσκεπτα το Shukaku. Τελικά όμως, ολόκληρη η ομάδα Baki πέρασε στο επόμενο στάδιο με επιτυχία.

Ο Ενδιάμεσος Μήνας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν το τελικό αγώνισμα δόθηκε ένας μήνας προετοιμασίας στους αντιπάλους και η ομάδα της Temari τον πέρασε στην Konoha διαμένοντας σε κάποιο ξενοδοχείο. Τα μέλη της ομάδας δεν θεώρησαν προς είχαν ανάγκη να προπονηθούν άλλο. Η ίδια η Temari θεωρεί πως αποκλείεται να χάσει από τον Shikamaru, που ήταν ο προγραμματισμένος της αντίπαλος. Ο Kankurou επεσήμανε πως η Temari είχε αργήσει αρκετά να λάβει μέρος στις εξετάσεις και πως θα γινόταν εύκολα Chuunin. Ωστόσο εκείνη ακούγοντας τη φράση αυτή σκέφτηκε κάτι άλλο. Τη μέρα που πίσω στο σπίτι τους, ο sensei τους τούς αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο αποστολής τους στους αγώνες.

Πριν χρόνια, οι Χώρες της Φωτιάς και του Αέρα υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης. Ακολούθως ο φεουδάρχης της Χώρας του Αέρα διέταξε τον παροπλισμό μεγάλου αριθμού νίντζα του Κρυμμένου Χωριού της Άμμου (Sunagakure). Ως αποτέλεσμα το Χωριό αποδυναμώθηκε και ακόμα και ο ίδιος ο άρχοντας παράγγελνε αποστολές από το Konohagakure. Προκειμένου να επιβιώσουν, οι νίντζα της Άμμου αναγκάστηκαν να αναπτύξουν τις ικανότητες των δικών τους πάρα πολύ και έκαναν και πειράματα, σαν αυτό που δημιούργησε το Gaara. Και εσχάτως, σε συνεννόηση με το Otogakure (Κρυμμένο Χωριό του Ήχου), σχεδίαζαν να επιτεθούν και να κυριεύσουν το Konohagakure σπάζοντας τη συνθήκη.

Στο άκουσμα αυτού του σχεδίου, η Temari είχε στενοχωρηθεί και έφερε αντιρρήσεις. Οι τελευταίοι πόλεμοι είχαν φέρει φρίκη και είχαν στερήσει πολλές ζωές. Δεν ένιωθε σωστό να γίνει αυτό και πάλι. Ο sensei της είπε πως ήταν θέμα επιβίωσης και διαταγή του πατέρα τους, Τέταρτου Kazekage, και από κει πέρα η αποστολή εξαρτιόταν πολύ από την πορεία των τριών αδερφών στις εξετάσεις.

Αυτά σκεφτόταν και στο παρόν η Temari και ένιωθε ανήσυχη για το μέλλον. Όμως βάζοντας το συμφέρον της Χώρας της μπροστά, δεν είχε ξαναπαραπονεθεί. (Σημείωση: Στο manga αυτά παρουσιάζονται σαν αναμνήσεις του Baki.) Τη σύντομη ανάπαυλα του ενός μήνα, τάραξε μια σύντομη εξαφάνιση του Gaara, που ξέφυγε της επίβλεψης των δύο μεγαλύτερων παιδιών. Αυτό θύμωσε εξαιρετικά το sensei τους, γιατί αν ο Gaara έμπλεκε σε φασαρίες ή, χειρότερα, αν εξαπέλυε το Shukaku, το σχέδιο πήγαινε χαμένο.

Εξετάσεις: 3ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τελευταίο γεγονός των αγώνων διεξήχθη στο κατάμεστο στάδιο της Konoha, παρουσία των Τρίτου Hokage και του πατέρα της Temari, του Kazekage. Στον πρώτο αγώνα τα αδέλφια παρακολούθησαν την εμφάνιση του Kyuubi κατά τη μάχη του Naruto με τον Neji. Ο δεύτερος αγώνας ήταν του Kankurou, αλλά αυτός παραιτήθηκε για να μην αποκαλύψει εκεί και τότε τις τεχνικές του. Οπότε ήρθε η σειρά της Temari. Αντίπαλός της ήταν ο Nara Shikamaru, που συμμετείχε στη μάχη σχεδόν με το ζόρι. Βλέποντας τον διστακτικό να παλέψει, η Temari επιτέθηκε πρώτη, χρησιμοποιώντας τη βεντάλια της σαν ρόπαλο. Απροσδόκητα όμως, ο Shikamaru είχε αλλάξει θέση. Έπειτα κρύφτηκε σε κάποια δέντρα. Καθώς και οι δύο μαχητές είχαν ειδίκευση στη μάχη από απόσταση, φρόντιζε ο ένας να μένει έξω από το βεληνεκές του άλλου. Ο Shikamaru χρησιμοποιεί μια τεχνική διαχείρισης της σκιάς του με σκοπό να «συλλάβει» τα πόδια του αντιπάλου. Με τον τρόπο αυτό τον αιχμαλώτιζε και το σώμα του ήταν πλέον αναγκασμένο να μιμείται τις κινήσεις του Shikamaru.

Στην παρούσα φάση ο τελευταίος εξακολουθούσε να μην κάνει απολύτως τίποτε, και η Temari αδυνατούσε να τον βγάλει με την Τεχνική Κοψίματος με Ανεμοστρόβιλο από τα δέντρα. Ώσπου ξαφνικά ο Shikamaru αντέδρασε χρησιμοποιώντας τη σκιά του. Η Temari με την αναλυτική της δεινότητα κατάλαβε πως σκόπιμα ο Shikamaru έτρωγε χρόνο, γιατί όσο περνούσε το απόγευμα, τόσο μάκραιναν οι σκιές στο γήπεδο και μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει υπέρ του. Τότε η Temari άρχισε να υπολογίζει με ακρίβεια ξανά και ξανά χρόνο και αποστάσεις, προκειμένου ο Shikamaru να μην την φτάνει. Τότε εκείνος, έχοντάς την απασχολημένη να κοιτά τα πόδια της, της επιτέθηκε από αέρος. Έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο με την μπλούζα του για να παράγει σκιά. Η Temari το κατάλαβε τελευταία στιγμή και μετακινήθηκε πλαγίως σε άλλη θέση. Τότε αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από τη βεντάλια της, να παράγει έναν κλώνο σαν αντιπερισπασμό και να επιτεθεί ξανά. Ωστόσο δεν πρόλαβε να εφαρμόσει το σχέδιο καθώς το σώμα της δεν υπάκουγε πια. Προβλέποντας όλη την εξέλιξη της μάχης από την αρχή, ο Shikamaru την οδήγησε ανάμεσα σε δύο τρύπες στο έδαφος, τις οποίες συνέδεε ένα τούνελ και που είχαν δημιουργηθεί πριν από το Naruto. Χρησιμοποιώντας τη σκιά μες το τούνελ, ο Shikamaru έπιασε την Temari απροετοίμαστη. Έπειτα περπάτησε μπροστά αναγκάζοντας την Temari να κάνει το ίδιο. Βλέποντας τον να σηκώνει το χέρι του, η Temari έκανε το ίδιο και απλά περίμενε κάποιο τελειωτικό χτύπημα. Αναπάντεχα, ο Shikamaru δεν έκανε κάτι αλλά παραιτήθηκε λέγοντας απλά πως του τέλειωσε το chakra, αφήνοντας όλο το στάδιο με το στόμα ανοικτό.

Αν και η δικαιολογία αυτή ήταν εν μέρει αλήθεια, η Temari εκτίμησε πολύ το Shikamaru από τότε και πολύ αργότερα στη σειρά δείχνουν να διατηρούν σχέση φιλίας. Ανάμεσα στους fan της σειράς, είναι αγαπημένο σενάριο μια πιθανή εξέλιξη της φιλίας σε έρωτα.

Ο αγώνας που ακολούθησε ήταν αυτός του Gaara με τον Uchiha Sasuke, που επιφύλασσε για την Temari τη δυσάρεστη έκπληξη να δει τον αδερφό της να τραυματίζεται και να αιμορραγεί για πρώτη φορά στη ζωή του. Η μάχη αυτή, τη στιγμή που ο Gaara έδειχνε να καταρρέει διακόπηκε από την εισβολή στην Konoha, των δυνάμεων της Άμμου και του Ήχου.

Μάχη στο Δάσος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Baki διατάζει τους Temari και Kankurou να πάρουν το Gaara από το γήπεδο και να τον φροντίσουν μέχρι να εξοικονομήσει δυνάμεις και να μπορέσει να απελευθερώσει το Sukaku. Καταλήγουν στο δάσος, ο Sasuke όμως τους ακολουθεί. Κάποτε τους προλαβαίνει και η Temari φωνάζει στο Kankurou να συνεχίσει μόνος και να αφήσει το ζήτημα σε εκείνη. Προσπαθεί να κρύψει την ταραχή της πίσω από κάποιο σχόλιο, ότι άλλωστε ο Sasuke είναι ο τύπος της, ωστόσο στο μυαλό της τον φοβάται μετά από αυτό που έκανε στον ανίκητο Gaara. Τον φέρνει σε δύσκολη θέση με τις τεχνικές της βεντάλιας της, κατανοώντας πως αυτός θα θέλει να κάνει οικονομία στο chakra του για τη μάχη με το Gaara. Πράγματι ο Sasuke χρησιμοποιεί εναντίον της τεχνικές φωτιάς. Η Temari καταφέρνει να σωθεί και για λίγο τον ξεγελά πετυχαίνοντάς τον με μερικά kunai στο στήθος. Τελικά είχε απλά χτυπήσει ένα ξύλο, αφού ο Sasuke χρησιμοποίησε την Τεχνική Αντικατάστασης. Το ίδιο ξύλο είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά και η Temari εκτινάσσεται πίσω χτυπώντας άσχημα.

Παρακάτω προλαβαίνει τα αδέλφια της ακριβώς τη στιγμή που τους σταματά πάλι ο Sasuke. Ο Kankurou νιώθει ανακούφιση γιατί την είχε για νεκρή, αλλά η Temari φανερά ταλαιπωρημένη ισχυρίζεται πως είναι εντάξει. Αυτή τη φορά παίρνει η ίδια το Gaara και μένει πίσω ο αδελφός της. Λίγο παρακάτω σταματά αφού της το ζητά αχνά ο Gaara και προσπαθεί να του φροντίσει το τραύμα. Εκείνος όμως, νιώθοντας και πάλι το Sasuke την καλεί να φύγει από τη μέση και την πετά βίαια στο πλάι.

Από κει και πέρα η Temari έμεινε τρομοκρατημένος θεατής στα γεγονότα που ακολούθησαν. Στη μάχη του Gaara με τον Sasuke και κατόπιν με το Naruto, στην εμφάνιση του Shukaku σε πλήρη μορφή, στην αποτυχία της αποστολής. Όλη αυτή την ώρα προσευχόταν να μη συμβεί τίποτα κακό, φοβούμενη τη μεταμόρφωση του Gaara περισσότερο από οποιοδήποτε εχθρό. Όταν η μάχη τελείωσε, πήγε με τον Kankurou και μάζεψε τον αδύναμο πια Gaara και ήρθε σε συμφωνία με το Sasuke ώστε να διαφύγουν όλοι με ασφάλεια χωρίς μάχη. Στη διάρκεια της διαδρομής, ο Gaara συγκλονισμένος από τα διδάγματα της μάχης του με το Naruto, ψιθύρισε στα αδέλφια του την πρώτη του ειλικρινή συγγνώμη.

Temari εναντίον Tayuya[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τα ατυχή γεγονότα στην Konoha, αποδείχθηκε πως το Χωριό του Ήχου είχε ξεγελάσει αυτό της Άμμου. Ο αρχηγός του και πατέρας της Temari βρέθηκε νεκρός. Η Άμμος ζήτησε να συνθηκολογήσει με την Konoha και υπογράφηκε νέα συνθήκη. Ο Gaara, επειδή του ζητήθηκε κι επειδή ήθελε να ξεπληρώσει το ηθικό του χρέος στο Naruto, πήρε τα αδέρφια του και έτρεξε σε βοήθεια της ομάδας που οδήγησε ο Shikamaru στην αποστολή επαναφοράς του Sasuke στην Konoha.

Η Temari ήταν αυτή που στάθηκε πλάι στο Shikamaru στη μάχη του με την Tayuya από το Otokagure. Του ζήτησε να περιγράψει την κατάσταση κι εκείνος εξήγησε πως η αντίπαλός τους χρησιμοποιούσε τον ήχο από το φλάουτό της για να παράγει genjutsu. Κατόπιν της πρότεινε να διαφύγουν καθώς η Tayuya ήταν πολύ επικίνδυνη. Η Temari περιπαιχτικά του είπε πως ζήτησε περιγραφή της κατάστασης κι όχι τη γνώμη του. Όπως αποδείχτηκε ο αέρας ήταν φυσικός εχθρός του ήχου και η Temari βρέθηκε σε πλεονέκτημα. Με τεχνική επίκλησης κάλεσε το Kamatari, μια μυθική δρεπανηφόρα νυφίτσα, που διέλυσε αμέσως μεγάλο μέρος του δάσους θάβοντας την Tayuya κάτω από σωρό δέντρα και σκοτώνοντάς τη. Με ένα αθώο χαμόγελο ρώτησε το Shikamaru πώς του φάνηκε κι εκείνος έκπληκτος σκέφτηκε πως η κοπέλα ήταν πιο τρομακτική κι από τη μητέρα του. Εν τούτοις μιας και τον βοήθησε μάλλον αρκούσε να την ευχαριστήσει προς το παρόν.

Temari και Shikamaru[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίσω στην Konoha η Temari έκανε παρέα στο Shikamaru στο νοσοκομείο, έξω από την εντατική που νοσηλευόταν ο καλύτερός του φίλος, ο Chouji. Βλέποντας τον σε άθλια κατάσταση του εξήγησε με σοβαρό ύφος πως δεν υπήρχε λόγος να το παίρνει κατάκαρδα. Η θυσία ήταν μέρος της δουλειάς τους και γι’ αυτό εκπαιδεύονταν ειδικά για να διαχειρίζονται συναισθηματικά τέτοιες καταστάσεις. Εκείνος της αντιγύρισε πως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική από την θεωρία και πως η αποτυχία του να προστατέψει αυτούς για τους οποίους νοιαζόταν τον έκανε να αμφιβάλλει για το αν ήταν ικανός για νίντζα. Τότε εκείνη δήλωσε πως οι άντρες είναι περίεργοι και δεν περίμενε τέτοια ευαισθησία. Κι όταν εκείνος άρχισε να ρίχνει στον εαυτό του έναν ποταμό κατηγορίες για την αδυναμία του, η Temari τον ρώτησε απλά αν φοβόταν να πληγωθεί συναισθηματικά. Ο Shikamaru δεν είχε κάτι να απαντήσει και προσποιήθηκε πως θεωρούσε πολύ μπελαλίδικο να μπει σε διαμάχη για το θέμα. Τότε ανέλαβε να τον ταράξει και να τον συνεφέρει ο πατέρας του, παίρνοντας πάτημα από τα λόγια της Temari. Η τελευταία ήταν επίσης παρούσα κατά την αναγγελία πως όλοι οι τραυματίες διέφυγαν τον κίνδυνο και κατά την απόφαση του Shikamaru να μην αποτύχει ποτέ ξανά.

Φεύγοντας από την Konoha, τα τρία αδέρφια ξεπροβοδίστηκαν από το Shikamaru. Εκείνος δεν έβρισκε τη σωστή αποχαιρετιστήρια φράση. Τότε η Temari αποκαλώντας τον χαϊδευτικά κλαψιάρικο μωρό, είπε πως θα ξανάρθουν αν συμβεί κάτι και τότε θα έχει την ευκαιρία να το πει σωστά. Ο Shikamaru βρήκε να της πει πως μιλά πολύ και πως γι’ αυτό οι γυναίκες είναι τόσο... αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φράση του.

Μέρος Δεύτερο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari ακούει συγκλονισμένη την εξομολόγηση του Naruto στο δεύτερο μέρος του manga.

Κατά τη διάρκεια του χρονικού άλματος, η Temari ανήλθε στη βαθμίδα των Jounin και ανέλαβε να λειτουργεί σαν διπλωματικός σύνδεσμος μεταξύ των Χωριών του Φύλλου και της Άμμου. Φορά πλέον ένα μακρύτερο ένδυμα που δένει στη μέση, το οποίο μοιάζει πολύ με κιμονό, φορά την προμετωπίδα της κανονικά στο μέτωπο κι όχι στο λαιμό όπως παλιότερα και έχει προσθέσει και γάντια. Εξακολουθεί να κουβαλά τη μεταλλική βεντάλια της.

Εισαγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Temari κάνει την επανεμφάνιση της μόλις στο τρίτο κεφάλαιο του δεύτερου μέρους, το 247, όπου εθεάθη από το Naruto και τη Sakura να περπατά στους δρόμους της Konoha με το Shikamaru. Ο Naruto τους ρωτά πονηρά αν έχουν βγει ραντεβού. Η Temari τον ρωτά αν αστειεύεται και πως ποτέ δεν θα έβγαινε με κάποιον σαν το Shikamaru. Εξηγεί πως υπάρχουν νέες εξετάσεις για Chuunin και πως σαν σύνδεσμος μεταβαίνει από το ένα χωριό στο άλλο. Ο Shikamaru προσθέτει πως του ανατέθηκε θέση εξεταστή και γι’ αυτό κλήθηκε να επικοινωνήσει με την απεσταλμένη της Άμμου.

Η Απαγωγή του Gaara[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πίσω στη Suna ο Gaara πέφτει θύμα απαγωγής από τους Akatsuki που θέλουν να του αποσπάσουν το Shukaku. Ο Kankurou τρέχει στο κατόπι τους αλλά το σώμα του μολύνεται με θανατηφόρο δηλητήριο. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η Temari παρατηρεί την κούπα από την οποία πήγαινε να πιει να ραγίζει. Αν και δεν πίστευε σε τέτοια πράγματα, το λαμβάνει σαν κακό οιωνό. Η ομάδα Kakashi ειδοποιημένη για την κρίση ξεκινά με αποστολή από την Tsunade να βοηθήσει. Στο δρόμο συναντούν την Temari που ανήσυχη αποφάσισε να γυρίσει σπίτι και την ενημερώνουν για την απαγωγή του Gaara.

Ξεκινούν όλοι μαζί ταχύτατα και στο δρόμο η Temari είναι πολύ ανήσυχη. Παράλληλα ακούει την εξομολόγηση του Naruto πως, όπως και ο Gaara, αποτελεί το δοχείο ενός δαίμονα και από τα λόγια του αρχίζει να νιώθει το πόσο μόνος ήταν τόσα χρόνια ο μικρός της αδερφός. Βλέποντας την πονεμένη αποφασιστικότητα του Naruto να βοηθήσει με κάθε κόστος, από μέσα της τον ευχαριστεί. Στη Suna με τρόμο μαθαίνει πως κινδυνεύει και ο Kankurou, και τρέχει στο πλάι του. Προς μεγάλη της ανακούφιση η Sakura τον θεράπευσε με επιτυχία. Όταν ο Kakashi φεύγει με την ομάδα του για να βρει τους Akatsuki, η Temari θέλει να ακολουθήσει. Ωστόσο η Chiyo της αναθέτει να μείνει να υπερασπιστεί την ασφάλεια του Χωριού και πήγε εκείνη στη θέση της.

Αργότερα όταν πια ο Gaara σώθηκε και ξύπνησε πλάι στην ομάδα Kakashi γνώρισε την ευχάριστη έκπληξη να δει ένα λιβάδι γεμάτο με πολεμιστές της Suna και τα αδέλφια του πλάι του. Εκεί η Temari είναι μητρική μαζί του και παράλληλα θυμίζει στον περίγυρο τη θέση του και το σεβασμό που του αξίζει. Τέλος η Temari παραβρέθηκε στην κηδεία της Chiyo και στον αποχαιρετισμό των συμμάχων τους από την Konoha.