Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kekkei Genkai

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στη σειρά anime και manga Naruto, με τον όρο Kekkei Genkai είναι γνωστές οι ειδικές ικανότητες που φέρουν κάποιοι νίντζα, οι οποίες δεν είναι προϊόν μάθησης αλλά γενετικό χαρακτηριστικό κληρονομούμενο μόνο στα μέλη συγκεκριμένων οικογενειών. Σε ελεύθερη απόδοση ο όρος σημαίνει «περιορισμός κληρονομικότητας αίματος», ενώ στην αγγλική βιβλιογραφία συναντάται σαν «bloodline limit» ή «advanced bloodline».

Η αλυσίδα του DNA.

Γενικές Πληροφορίες

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρόλο που πολλά είδη τεχνικών παραμένουν μυστικά στους κόλπους συγκεκριμένων οικογενειών, ελάχιστες από αυτές αποτελούν πράγματι Kekkei Genkai. Οι οικογένειες που τα διαθέτουν συχνά αναπτύσσουν συγκεκριμένες τεχνοτροπίες μάχης που συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους και σε γενικές γραμμές τα μέλη τους διαθέτουν μεγάλο πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε μάχη. Η βιαιότητα με την οποία χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των εθνών τους νίντζα που έφεραν Kekkei Genkai, είχε σαν αποτέλεσμα να σπιλωθεί η φήμη των τελευταίων και σε μερικά μέρη ο κόσμος συνέδεε αυτομάτως τις ικανότητες αυτές με αναμνήσεις πόνου και πολέμων. Αυτό έσπειρε τόσο φόβο και οργή που ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν προκειμένου να διαγραφούν μια και για πάντα οι ειδικές ικανότητες των μελών τους. Ωστόσο σε άλλες περιοχές, όπως και στη Χώρα της Φωτιάς, τα Kekkei Genkai αντιμετωπίστηκαν θετικά και οι οικογένειες που τα διαθέτουν είναι ψηλά στην κοινωνική κλίμακα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρακτικά, τα Kekkei Genkai δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να αντιγραφούν ακόμη κι αν το μυστικό τους αποκαλυφθεί, πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο είδος τεχνικών. Τα Kekkei Genkai δεν μπορούν καν να αντιγραφούν με το Sharingan (βλ. παρακάτω), κι ακόμη κι αν μεταφερθούν με κάποιο μη φυσικό τρόπο (π.χ. μέσω γενετικού πειράματος ή μεταμόσχευσης) σε άτομο εκτός της οικογένειας, αυτό δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει στο μέγιστο καθώς δε διαθέτει την κατάλληλη γενετική προδιάθεση.

Στα κεφάλαια 315 και 316 του manga, οι Kakashi και Yamato δίνουν περισσότερες επεξηγήσεις για πρώτη φορά όσον αφορά τις τεχνικές πληροφορίες του θέματος. Επεξηγούν λοιπόν, πως το chakra κάθε νίντζα μπορεί να ανήκει πρωταρχικά σε ένα από τα παρακάτω είδη: φωτιάς (katon), αέρα (fuuton), αστραπής (raiton), γης (doton) ή νερού (suiton). Από εκεί προκύπτουν τα ονόματα των πέντε μεγάλων χωρών του κόσμου του Naruto και επιπλέον τα πέντε αυτά στοιχεία αποτελούν τη βάση όλων των ninjutsu. Κάθε νίντζα μπορεί να χειριστεί τουλάχιστον ένα είδος chakra, το οποίο μπορεί να είναι ίδιο για τα μέλη μιας οικογένειας. Οι jounin μπορούν να χειριστούν τουλάχιστον δύο είδη chakra, ωστόσο υπάρχουν jitsu που σχετίζονται με άλλα στοιχεία της φύσης όπως το ξύλο και ο πάγος. τα τελευταία δεν ορίζουν νέα είδη chakra αλλά προκύπτουν από συνδυασμούς τον βασικών (νερό + αέρας = πάγος, γη + νερό = ξύλο). Η εκ γενετής κληρονομούμενη ικανότητα ορισμένων νίντζα να συνδυάζουν δύο είδη chakra παράγοντας ένα νέο, καλείται Kekkei Genkai.

Η χρήση του Byakugan από τον Neji.

Το Byakugan αποτελεί ειδική τεχνική οφθαλμού (Dōjutsu) που εμφανίζεται αποκλειστικά στα μέλη της οικογένειας Hyuuga. Το όνομά του σημαίνει «λευκός οφθαλμός» και οι χρήστες του διαθέτουν χαρακτηριστικά μάτια απαλού μοβ χρώματος χωρίς κόρη. Όταν το Byakugan ενεργοποιηθεί, η κόρη κάνει την εμφάνισή της και οι φλέβες γύρω από την περιοχή των ματιών διογκώνονται. Από ό,τι φαίνεται όλα τα μέλη της οικογένειας διαθέτουν το χάρισμα αυτό ανεξαιρέτως, ωστόσο δεν είναι όλοι το ίδιο ικανοί χρήστες του.

Ένα πρόσωπο που διαθέτει Byakugan είναι προικισμένο με όραση κατά βούληση σχεδόν 360ο, εκτός από ένα μικρό τυφλό σημείο πίσω από τον πρώτο θωρακικό σπόνδυλο (κοντά στη βάση του σβέρκου), που αποτελεί τη μόνη του γνωστή αδυναμία. Επίσης ο χρήστης μπορεί να ανιχνεύσει πρακτικά τα πάντα σε μια ακτίνα γύρω στα πενήντα μέτρα γύρω του (ωστόσο ο Hyuuga Neji επέκτεινε την όρασή του στα 800 μέτρα κατά το χρονικό άλμα). Το είδος της εικόνας που λαμβάνει από τα αντικείμενα είναι ελαφρώς παραλλαγμένο, καθώς αποτελεί συνδυασμό παρατήρησης ακτίνων – Χ και θερμογράφου. Την όραση δεν περιορίζουν στέρεα αντικείμενα και η αντίληψη των αντικειμένων μπορεί να φτάσει μέχρι και χιλιόμετρα μακριά. Το Byakugan είναι ιδανικό στην αναζήτηση, ιχνηλάτηση και εντοπισμό στόχων.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για το Byakugan είναι πως επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει το πρακτικά αόρατο κυκλοφορικό σύστημα chakra του αντιπάλου του, καθώς και τα σημεία πίεσης από όπου αυτό απελευθερώνεται. Τα σημεία αυτά αποκαλούνται Tenketsu και είναι μικροσκοπικά σαν το κεφάλι καρφίτσας.

Η χρήση του Byakugan από τη Hinata.

Η οικογένεια Hyuuga έχει αναπτύξει την τεχνοτροπία μάχης με το όνομα Jyūken (Ήπια Γροθιά), που σκοπό έχει την πρόκληση βλάβης στο κυκλοφορικό σύστημα του chakra ή στα σημεία πίεσης, ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί πλέον να εκτελέσει καμία τεχνική. Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι χρήστες μπορούν να σκοτώσουν με ένα και μοναδικό χτύπημα.

Ιστορικά, το Byakugan θεωρείται το αρχαιότερο Dōjutsu της Konoha και η οικογένεια Hyuuga έχει εφεύρει μια σειρά από δυσάρεστους και αυστηρούς κανόνες για την προστασία του μυστικού του. Θεωρείται πως από άποψη ενόρασης είναι καλύτερο από το Sharingan, όσον αφορά όμως τη γενική απόδοση μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης καθώς τα δύο Dōjutsu είναι παντελώς διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ανώνυμο Kekkei Genkai που περιλαμβάνει Τεχνικές Πάγου. Αποτελεί κληρονομικό χάρισμα της οικογένειας του Haku και προέρχεται από τη Χώρα του Νερού. Αποτελεί συνδυασμό διαχείρισης των στοιχείων του Νερού και του Αέρα.

Η χρήση του Hyōton από τον Haku. Ο χρήστης δίνει στο νερό διάφορα σχήματα και μορφές.

Οι κάτοικοι της χώρας του Νερού δεν αποδέχονταν τα Kekkei Genkai, καθώς τα είχαν συνδυάσει με τις τραγωδίες που οι χρήστες τους επέφεραν σε περιόδους πολέμων. Για το λόγο αυτό είχε εξαπολυθεί στη χώρα ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών» που κόστισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Οι οικογένειες που τα κατείχαν κρύβονταν ή απέφευγαν την ανοιχτή χρήση του από φόβο μην συλληφθούν. Η νοοτροπία αυτή οδήγησε και στην τραγωδία της οικογένειας του Haku.

Ο τελευταίος, χάρις στο Kekkei Genkai του, μπορεί να παγώνει νερό σε διάφορα σχήματα και μορφές, ακόμη και σε βελόνες ή καθρέφτες. Οι κύριες τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Haku είναι οι Sensatsu Suishou (Χίλιες Ιπτάμενες Νεροβελόνες Θανάτου) και Makyou Hyoushou (Δαιμονικοί Καθρέφτες Πάγου) . Το Sensatsu Suishou είναι μια τεχνική βάση της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια κοντινή πηγή νερού για να παραχθούν εκατομμύρια βελόνες. Έπειτα κατευθύνονται από ύψος σαν βροχή πάνω στον αντίπαλο. Το Makyou Hyoushou είναι μια άλλη τεχνική χάρη στην οποία ο Haku φτιάχνει επίπεδους καθρέφτες και με αυτούς περικυκλώνει και φυλακίζει τον αντίπαλο.

Η τεχνική Mokuton:Shichuurou no Jutsu από το Yamato.

Με τον όρο Mokuton είναι γνωστές μια σειρά τεχνικών που σχετίζονται με το Ξύλο και προκύπτουν από το συνδυασμό chakra Νερού και Γης. Χρησιμοποιήθηκαν από τον Πρώτο Hokage και θεωρείται πως επιλέχθηκε ακριβώς γι’ αυτή του τη μοναδική ικανότητα, χάρη στην οποία δημιούργησε το χωριό της Konoha. Σήμερα, ο μόνος που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει είναι ο Yamato στον οποίο ενσωματώθηκε DNA του Πρώτου.

Στις τεχνικές αυτές περιλαμβάνεται από το φύτρωμα δέντρων μέχρι τη δημιουργία τεχνητού καταρράκτη. Επίσης η χρήση ξύλου για κατασκευή διάφορων αντικείμένων με επιθυμητό σχήμα ή και κλώνο του χρήστη.

Ο Πρώτος και ο Yamato μοιράζονται ακόμη μια ειδική ικανότητα η οποία δεν σχετίζεται απαραίτητα με την προηγούμενη. Πρόκειται για την ικανότητα ελέγχου των Δαιμόνων με τις ουρές. Λέγεται πως το αμύθητης αξίας μενταγιόν της Tsunade, που κάποτε ανήκε στον παππού της, τον Πρώτο, και που σήμερα έχει στην κατοχή του ο Naruto, ενδυναμώνει την ικανότητα αυτή.

Η χρήση του Sharingan από τον Sasuke.

Με το όνομα Sharingan (写輪眼, Μάτι Τροχός Αντιγραφής) είναι γνωστή μια τεχνική οφθαλμού (Dōjutsu) που είναι αποκλειστικό χάρισμα της οικογένειας Uchiha της Konoha. Εμφανίζεται σε ορισμένα μόνο άτομα κι αυτό όχι από τη γέννηση αλλά σε προχωρημένη παιδική ηλικία. Θεωρητικά όσο νωρίτερα γίνει αυτό, τόσο πιο ταλαντούχο είναι το άτομο στην τέχνη του νίντζα. Ιστορικά πιστεύεται πως προέρχεται από το Rinnegan, όμως με την πάροδο των γενεών έχει εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Το Sharingan δεν φαίνεται μόνιμα στα μάτια του χρήστη αλλά ενεργοποιείται κι απενεργοποιείται κατά βούληση. Η ίριδα του ματιού παίρνει χρώμα κόκκινο και περιέχει μικρές κηλίδες σε σχήμα σταγόνας, που ονομάζονται tomoe. Ο αριθμός των tomoe δεν είναι αναγκαστικά ο ίδιος σε κάθε μάτι, αλλά όσο περισσότερα εμφανίζονται τόσο πιο πεπειραμένος είναι ο χρήστης. Ο μέγιστος βαθμός ανά οφθαλμό είναι τα τρία tomoe. Η εμφάνιση ή η περαιτέρω ωρίμανση του Sharingan έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί σε στιγμή πραγματικής μάχης, όταν ο χρήστης προσπαθεί ιδιαίτερα και βρίσκεται σε έντονη ψυχολογική κατάσταση.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγει κανείς τις δυσάρεστες συνέπειες του να πέσει θύμα του Sharingan είναι να αποφεύγει να κοιτά στα μάτια το χρήστη και να προσπαθεί να προβλέψει τις κινήσεις του παρατηρώντας το κάτω μέρος του σώματός του. Τον τρόπο αυτό επινόησε ο Maito Gai, όντας ανταγωνιστής του Kakashi για χρόνια. Με τη σειρά της η Chiyo από το Sunagakure, κατά την διάρκεια των μεγάλων πολέμων απέκτησε μεγάλη πείρα ενάντια στους χρήστες Sharingan. Η θεωρία της είναι πως αν πρόκειται για μάχη «ένας προς έναν» πρέπει κανείς να το βάζει αμέσως στα πόδια. Ωστόσο αν πρόκειται για μάχη «δύο προς έναν», αξίζει η προσπάθεια, γιατί αν κάποιος πέσει θύμα επίθεσης ο άλλος μπορεί να επιτεθεί στο χρήστη του Sharingan από πίσω ακυρώνοντας την προσπάθειά του ή έστω βοηθώντας το σύμμαχό του να συνέλθει.

Το Sharingan είναι μια τεχνική τρομακτικών ικανοτήτων με μεγάλη ποικιλία. Γενικεύοντας θα μπορούσαμε να πούμε πως μπορεί να «διαβάσει» και αναλύσει οποιαδήποτε τεχνική χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος νίντζα, ό,τι είδους και να είναι. Ο βαθμός επιτυχίας όλων των παρακάτω ποικίλει ανάλογα με την πείρα, το φυσικό ταλέντο και την ποσότητα chakra του χρήστη, καθώς και τον αριθμό tomoe που διαθέτει το Sharingan:

  • Taijutsu (άμυνα): Στη μάχη σώμα με σώμα ο χρήστης μπορεί να διαβλέπει τις κινήσεις του αντιπάλου του, να προετοιμάζεται κατάλληλα για αυτές και να αντιδρά αναλόγως. Όπως διαφαίνεται στο κεφάλαιο 230 του manga, όταν για παράδειγμα ο χρήστης πάει να δεχτεί γροθιά, βλέπει το χέρι του αντιπάλου του λίγα εκατοστά πιο μπροστά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Έτσι όταν αποφασίσει να σκύψει για να αποφύγει το χτύπημα, το κάνει συγχρονισμένα με τη θέση του χεριού που βλέπει, αλλά πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που το χέρι του εχθρού φτάνει πράγματι στο σημείο εκείνο. Έτσι το χτύπημα αποφεύγεται με μεγάλη άνεση χρόνου επιτρέποντας στο χρήστη να εξοικονομεί chakra και δυνάμεις και να αντεπιτεθεί κατάλληλα. Μόνη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει εξασκημένο και γρήγορο σώμα, εφόσον είναι δυνατόν να δει μια κίνηση, αλλά να μην έχει την απαιτούμενη ταχύτητα να αντιδράσει.
    Ενδεικτική όραση που παρέχει το Sharingan κατά τη μάχη.
  • Taijutsu (επίθεση): Ανά πάσα στιγμή ένας χρήστης του Sharingan μπορεί να επαναλάβει μια οποιαδήποτε κίνηση σώματος ή τεχνική μάχης σώμα με σώμα την οποία εκτελεί κάποιος άλλος άνθρωπος μπροστά του. Η μίμηση αυτή μπορεί να γίνει οποτεδήποτε: είτε εκτελείται ταυτόχρονα με το άλλο πρόσωπο, είτε αποθηκεύεται στη μνήμη του χρήστη και μπορεί να την επαναλάβει σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον. Υπάρχει ωστόσο η προϋπόθεση ο χρήστης να έχει την απαραίτητη φυσική αντοχή και δύναμη, καθώς και αρκετή ποσότητα chakra. Σημειώνεται πως οι μόνες τεχνικές που δεν μπορούν να αναπαραχθούν με αυτό τον τρόπο είναι άλλα Kekkei Genkai, καθώς και επικλήσεις ζώων με τα οποία ο χρήστης δεν έχει κάνει συμβόλαιο αίματος. Επίσης δεν μπορούνε να αναπαραχθούν τεχνικές απ' την 6η Εσωτερική Πύλη έως και την τελευταία, την 8η.
  • Ninjutsu (άμυνα): Με το Sharingan ο χρήστης μπορεί να διαβάσει από τις σφραγίδες που εκτελεί ο αντίπαλος ποια τεχνική ninjutsu πρόκειται εκείνος να χρησιμοποιήσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα να την αντιμετωπίσει.
  • Ninjutsu (επίθεση): όπως ακριβώς και με το taijutsu, με τη χρήση του Sharingan μπορεί να αντιγραφεί στην εν τέλεια μια τεχνική, ταυτόχρονα ή ετεροχρονισμένα, αρκεί ο χρήστης να έχει την κατάλληλη ταχύτητα και ποσότητα chakra.
  • Genjutsu (άμυνα): Με τις τεχνικές παραισθήσεων τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και σε ένα βαθμό μυστηριώδη. Όταν κάποιος αντίπαλος χρησιμοποιήσει τέτοια τεχνική απέναντι σε κάτοχο Sharingan ο χρήστης μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα την πραγματικότητα από την παραίσθηση. Επίσης, χάρις στο Sharingan ένα εχθρικό genjutsu μπορεί να στραφεί ενάντια στο χρήστη του χωρίς καν να εκτελεστούν σφραγίδες με τα χέρια. Ακόμη με το Sharingan ο χρήστης μπορεί να δώσει μάχη σε πνευματικό επίπεδο.
  • Genjutsu (επίθεση): Εδώ τα πράγματα είναι σκοτεινότερα. Από ό,τι φαίνεται το Sharingan έχει μια σειρά περίεργων ικανοτήτων όπως το να προκαλεί στον αντίπαλο ρίγη φόβου ή στιγμιαία σωματική παράλυση, να παράγει παραισθήσεις ή να αλλοιώνει στιγμιαία την αίσθηση χώρου και χρόνου. Μάλιστα είναι ικανό να παράγει ένα μοναδικό είδος ύπνωσης που περιλαμβάνει επιβολή σκέψεων και πράξεων στον αντίπαλο. Ο Sasuke το έχει χρησιμοποιήσει ενάντια στο Naruto και τον Orochimaru με τέτοιο τρόπο ώστε να εισέρχεται στο μυαλό ή στο υποσυνείδητο τους. Επίσης χάρη σε αυτό κατάφερε μιλήσει με το Kyuubi και να το κάνει να υποχωρήσει πίσω στο υποσυνείδητο του Naruto χωρίς να του δανείσει chakra.
Το Sharingan του Kakashi.

Παρόλο που ο Hatake Kakashi δεν είναι μέλος της οικογένειας Uchiha, διαθέτει και ο ίδιος Sharingan χάρις στο οποίο είναι πασίγνωστος σε πολλά μέρη του κόσμου της σειράς με το παρατσούκλι «copy – ninja Kakashi». Το έχει χρησιμοποιήσει για να αντιγράψει πάνω από χίλιες τεχνικές, πράγμα που ωστόσο θα ήταν αδύνατον αν δεν ήταν κι ο ίδιος ένα είδος ιδιοφυΐας.

Σύμφωνα με το Kakashi Gaiden, ο Kakashi απέκτησε Sharingan μέσω μεταμόσχευσης. Ως εκ τούτου διαθέτει μονάχα ένα, το οποίο μένει μονίμως ενεργοποιημένο. Επειδή όμως δε διαθέτει αίμα Uchiha και κατάλληλη γενετική προδιάθεση η εκτεταμένη χρήση του τον εξαντλεί εύκολα, σε σημείο που πρέπει να μείνει στο κρεβάτι για αρκετές μέρες αν το παρακάνει. Για το σκοπό αυτό το έχει μόνιμα καλυμμένο για εξοικονόμηση δυνάμεων. Αντίθετα τα μέλη της οικογένειας Uchiha, μπορούν σχεδόν να αγνοήσουν την – μεγάλη είναι η αλήθεια – κατανάλωση chakra από το Sharingan, με τον Itachi να μπορεί να το χρησιμοποιεί σχεδόν μονίμως.

Το Mangekyou Sharingan (万華鏡写輪眼, Καλειδοσκόπιο Μάτι Τροχός Αντιγραφής) αποτελεί εξελιγμένη και σπανιότατη μορφή του Sharingan. Διακρίνεται από αυτό χάρις στο ιδιαίτερο σχήμα του.

Το Mangekyou Sharingan του Itachi

Ο λόγος που αυτό είναι σπάνιο, δεν αφορά μονάχα το μέγεθος των ικανοτήτων που πρέπει να έχει ο χρήστης. Εμφανίζεται όταν ο χρήστης βλέπει με τα ίδια του τα μάτια τον θάνατο ενός κοντινού του ανθρώπου, ανεξάρτητα από το αν τον σκότωσε εκείνος ή όχι. Ο Itachi το απέκτησε όταν είδε τον κοντινότερό του φίλο, Uchiha Shisui, να αυτοκτονεί. Χρησιμοποιώντας το μπορεί να εκτελέσει δύο ισχυρότατες τεχνικές, τον Tsukuyomi (Θεός του Φεγγαριού), ένα genjutsu ασυναγώνιστης δύναμης και αποτελεσματικότητας, και την Amaterasu (Θεά του Ήλιου) , μια μαύρη άσβεστη φωτιά που μπορεί να διαπεράσει τα πάντα. Οι τεχνικές αυτές όμως εξαντλούν αρκετά το χρήστη ο οποίος χρειάζεται απαραιτήτως ανάπαυση. Στο manga, στο κεφάλαιο 257 υπονοείται πως η χρήση του Mangekyou Sharingan μπορεί να φθείρει την ικανότητα όρασης του χρήστη.

Με τον Tsukuyomi, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει μια παραίσθηση που φθείρει σωματικά και ψυχικά το χρήστη. Ενεργοποιείται μόλις το θύμα τον κοιτάξει βαθιά στα μάτια. Εγκλωβίζεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, όπου τα σχήματα είναι ασαφή. Εκεί τον απόλυτο έλεγχο έχει το μέλος της οικογένειας Uchiha, που μπορεί να ελέγχει το χώρο και το χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να υποβάλει το θύμα του σε σωματικά ή ψυχολογικά βασανιστήρια και να το πείσει πως το μαρτύριο εξελίσσεται για μέρες, ενώ στον πραγματικό κόσμο περνούν μονάχα μερικά δευτερόλεπτα. Μόλις τελειώσει η τεχνική το θύμα μπορεί να έχει υποστεί τέτοιο σοκ που να πεθάνει ή να μείνει σε κώμα για πάρα πολύ καιρό. Γνώσεις θεραπείας κατέχει η Tsunade, ωστόσο κανείς δεν έχει καταφέρει να ακυρώσει την τεχνική τη στιγμή που γίνεται.

Στη μακρά ιστορία της οικογένειας Uchiha, ελάχιστοι ήταν αυτοί που απέκτησαν το Mangekyou Sharingan. Στο παρόν μόνο δύο γνωστά μας άτομα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ο Kakashi και ο Itachi. Πριν πολλά χρόνια ο Itachi είχε πει στον αδερφό του Sasuke, πως τη μέρα που θα αποκτήσει κι ο ίδιος Mangekyou Sharingan, ο αριθμός των χρηστών του στο παρόν θα ανέλθει στους τρεις. Επειδή τότε ο Kakashi δεν είχε αποκτήσει το δικό του, το τρίτο πρόσωπο είναι ο Uchiha Madara.

«お前が開眼すれば... オレを含め万華鏡写輪眼を扱う者は三人になる»

«Omae ga kaigan sureba... Ore ο fukume Mangekyō Sharingan ο atsukau mono wa sannin ni naru»

«Αν το αποκτήσεις... μαζί με μένα, ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Mangekyou Sharingan θα ανέλθει στους τρεις».
– Uchiha Itachi (προς τον Sasuke)

Mangekyou Sharingan του Kakashi

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Το Mangekyou Sharingan του Kakashi.

Ο Kakashi δημιούργησε τη δική του εκδοχή του Mangekyou Sharingan κατά τη διάρκεια του χρονικού άλματος, ανάμεσα στα δύο μέρη της σειράς. Ωστόσο αυτό διαφέρει κατά πολύ από αυτό του Itachi τόσο μορφολογικά όσο και στις ικανότητες. Αντί να καταστρέφει αντικείμενα, μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό στο χωροχρόνο, μεταφέροντας το οτιδήποτε σε μια άλλη διάσταση. Πρώτα ο Kakashi ενεργοποιεί το μάτι με μια σφραγίδα χεριού και έπειτα συγκεντρώνεται σε ένα σημείο. Ο χώρος γύρω από το σημείο αυτό αρχίζει να αλλοιώνεται και να καταρρέει, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χάνεται στο τίποτα. Η επίθεση αυτή απαιτεί τόσο πολύ chakra που ο Kakashi, ο οποίος δεν έχει την γενετική προδιάθεση των Uchiha, καταρρέει αμέσως μετά από τρεις προσπάθειες και χρειάζεται μακροχρόνια νοσηλεία για να συνέλθει.

Επίσης, αναφέρεται πως ο Kakashi ενεργοποίησε το Mangekyou Sharingan όταν η φίλη του και σύντροφος του, Rin Nohara, πέρασε μέσα από το Chidori του και πέθανε.

Το Kekkei Genkai του Kaguya Kimimaro.

Πρόκειται για το Kekkei Genkai της οικογένειας Kaguya. Μετά το θάνατο και του τελευταίου εκπροσώπου της, Kaguya Kimimaro, η ικανότητα αυτή έχει πλέον χαθεί. Το όνομά της σημαίνει «Παλμός των Νεκρών Οστών» και είναι πιθανόν να ήταν σπάνια ακόμη κι ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Τα μέλη της οικογένειας Kaguya μπορούσαν να διαχειριστούν την κατασκευή των οστών τους και να τους αλλάξουν σχήμα και αριθμό κατά βούληση, ακόμη και να τα εξάγουν από το σώμα χωρίς συνέπειες μιας και αυτά αναδημιουργούνταν αυτόματα. Πρακτικά ο χρήστης μπορούσε να ελέγχει τη δημιουργία οστών και τον κύκλο των σχετικών κυττάρων, καθώς και την πυκνότητα του ασβεστίου που αυτά περιέχουν. Σαν θέαμα ήταν επίσης πολύ δυσάρεστο καθώς δημιουργούνταν στο σώμα ανοιχτές πληγές, αν και δεν είναι γνωστό αν συνοδεύονταν από πόνο (στο anime η εξαγωγή οστών μοιάζει πολύ πιο ανώδυνη και αναίμακτη).

Στη μάχη το σώμα έδειχνε να διαθέτει την τέλεια άμυνα καθώς οποιαδήποτε επίθεση taijutsu, μπλοκαριζόταν αυτόματα από οστά που έβγαιναν από οποιοδήποτε σημείο. Αυτά μπορούσαν να σκληρύνουν κατά βούληση ή να πάρουν αιχμηρότατο σχήμα, πράγμα που έκανε πρακτικά αδύνατη τη φυσική επίθεση ενάντια στο χρήστη. Η ικανότητα αυτή συνδυαζόταν με ισχυρές επιθετικές τεχνικές taijutsu, που ονομάζονταν «χοροί» επειδή ήταν επιδέξιες και γεμάτες χάρη.

Ο Ukon χρησιμοποιεί την τεχνική Kisei Kikai εναντίον του Kiba.

Τα δίδυμα αδέρφια Sakon και Ukon μέλη των Τεσσάρων Νίντζα του Ήχου, είχαν την ικανότητα να συγχωνεύουν τα σώματά τους, με αποτέλεσμα να ζει πρακτικά ο ένας μέσα στον άλλο. Αυτό γινόταν εφικτό με το να διασπούν τα σώματά τους σε μοριακό επίπεδο. Το όνομα της τεχνικής μεταφράζεται ως «Επίθεση Ζευγαριού Κακών Πνευμάτων».

Συνήθως ήταν ο Ukon αυτός που ζούσε μέσα στον Sakon, αλλά μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο αν ήταν ανάγκη. Όσο ο Ukon «κοιμόταν» μέσα στον αδερφό του το κεφάλι τους εξείχε από το σβέρκο του τελευταίου (χωρίς αυτό να φαίνεται ιδιαίτερα). Στη μάχη μπορούσε να βγάζει τα μέλη του σώματός του από οποιοδήποτε σημείο του σώματος του Sakon με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα σε μία μόνο επίθεση. Τα αδέρφια μπορούσαν επίσης να διαχωρίσουν τα σώματά τους σε δύο ξεχωριστά άτομα, συνήθως όταν είχαν ενεργοποιήσει τη δεύτερη φάση της σφραγίδας που τους χάρισε ο Orochimaru. Με τη σειρά του ο Ukon μπορούσε να συγχωνεύσει το σώμα του με αυτό του αντιπάλου του, σκοτώνοντάς τον κατά κάποιο τρόπο εκ των έσω, καταστρέφοντας τα κύτταρα και τους ιστούς του, χωρίς ο ίδιος να παθαίνει τίποτα. Η τεχνική αυτή καλείται Kisei Kikai (τεχνική Καταστροφής Παρασιτικού Δαίμονα).

Άλλα Πιθανά Kekkei Genkai

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η χρήση του πηλού από τον Deidara και η Σιδερένια Άμμος του Τρίτου Kazekage. Άλλες ικανότητες, όπως η συμβίωση με έντομα της οικογένειας Aburame και η χρήστη ιστού αράχνης από τον Kidomaru, αποτελούν απλά οικογενειακά μυστικά και επιβεβαιωμένα από τα επίσημα databooks δεν αποτελούν Kekkei Genkai.