Κατάλογος Βικιπαιδειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στιγμιότυπο από την Wikipedia στη διαδικτυακή πύλη που δείχνει τις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις ταξινομημένες κατά  πλήθος άρθρων.

Αυτή είναι η λίστα με τις διάφορες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Τον Οκτώβριο του 2018 υπήρχαν 302 Βικιπαίδειες των οποίων οι 292 είναι ενεργές και 10 δεν είναι.

Βικιπαίδεια: έκδοση κωδικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατανομή των 60.023.742 λημμάτων σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις (ως τις 30 Νοέμβριος 2022);[1] η πλειοψηφία των λημμάτων στα Σουηδικά, Σεμπουάνο και Ουαρέι δημιουργήθηκαν από το Lsjbot

  en (11%)
  ceb (10.2%)
  sv (4.6%)
  de (4.3%)
  fr (4.1%)
  nl (3.5%)
  ru (3.1%)
  es (3%)
  it (3%)
  pl (2.7%)
  war (2.6%)
  vi (2.3%)
  ja (2.2%)
  zh (2.1%)
  Other (41.3%)

Κάθε Βικιπαίδεια έχει ένα κωδικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δευτερεύων τομέας διεύθυνσης ιστού στο wikipedia.org. Οι διαγλωσσικές συνδέσεις ταξινομούνται από αυτόν τον κώδικα. Οι κωδικοί που αντιπροσωπεύουν το κωδικό γλώσσας όπως ορίζονται από το πρότυπο ISO 639-1 και ISO 639-3, και η απόφαση σχετικά με ποιο κωδικό γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί συνήθως καθορίζεται από την πολιτική της ετικέτα γλώσσας IETF. Οι Βικιπαίδειες επίσης ποικίλουν από το κατά πόσο διαφοροποιούνται ανά διάλεκτο και τις παραλλαγές αυτών, για παράδειγμα, η αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες ποικιλίες της αγγλικής γλώσσας όπως τα Βρετανικά αγγλικά, Ινδικά αγγλικά, τα νοτιοαφρικάνικα αγγλικά κλπ., αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σχετικές γλώσσες όπως Σκωτσέζικα ή τα αγγλοσαξονικά, τα οποία έχουν ξεχωριστές Βικιπαίδειες. Η Ισπανική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τόσο τη γλώσσα Καστιλιάνικα της Ιβηρικής και τα Ισπανικά λατινικής Αμερικής. Η Μαλαισιανή Βικιπαίδεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Μαλαισιανών γλωσσών, και ούτω καθεξής.

Οι διαφορές μεταξύ αντιστοιχίσεων ISO και κωδικών Βικιπαίδειας περιλαμβάνουν:

Κωδικός Βικιπαίδειας Όνομα έκδοσης Βικιπαίδειας Κωδικός ISO 639 για αυτή τη γλώσσα Σημειώσεις
sq Αλβανικά 'sq' is the ISO code for the Albanian macrolanguage, which includes four individual languages.
als Αλεμανικά 'gsw' for Swiss German, Alemannic German, and Alsatian; 'gct' for Colonia Tovar dialect; 'swg' for Swabian German, and 'wae' for Walser German 'als' is actually the ISO code for Tosk Albanian.[2]
roa-rup Αρομανικά rup 'roa' is the ISO code for Romance (Other).
map-bms Μπανιουμάσαν ο 'map' είναι ο κωδικός ISO για τα αυστρονησιακά (Άλλα).
nds-nl Ολλανδικά Κάτω Σαξονικά The Low Saxon dialects in the Netherlands have their own ISO codes. Στο ISO, το nds είναι για τα 'Κάτω Σαξονικά', περιορισμένα στη Γερμανία στον Εθνολόγο.
bh Μπιχάρι ISO collective code 'bih' is a macrolanguage which includes Bhojpuri (bho), Maithili (mai), Magahi (mag) and nine others.[3] Bihari Wikipedia excludes Maithili (mai) and Fiji Hindi (hif) which exist as independent Wikipedias.
zh-yue Καντονέζικα yue
zh-classical Κλασσικά Κινεζικά lzh
ms Μαλαϊκά ISO collective code 'ms' is a macrolanguage that includes more than 30 individual languages and dialects. However, the wiki excludes Indonesian because Indonesian Wikipedia (id) exists independently.
zh-min-nan Μιν Ναν nan
no Νορβηγικά Μποκμάλ nb, nob ISO uses no for Norwegian in general. (Norwegian Nynorsk is at 'nn' in both ISO and Wikipedia.)
ksh Ριπουαριανά κανένας ISO ksh is for the Kölsch language, the most prominent dialect of the Ripuarian language group. The other variants (e.g. the Aachen dialect) do not have ISO codes.
bat-smg Σαμογιτιανά sgs 'bat' είναι ο κωδικός ISO για τα Βαλτικά (Άλλα).
simple Απλά Αγγλικά κανένας
roa-tara Ταραντίνο κανένας 'roa' είναι ο κωδικός ISO για τα ρομανικά (άλλα).
fiu-vro Βόρο vro
cbk-zam Ζαμποάνγκα Τσαβακάνο κανένας ISO cbk is for the Chavacano language. The individual variants do not have ISO codes.

Επιπλέον, οι Βικιπαίδειες διαφέρουν στην ορθογραφία κατά καιρούς. Η Κινεζική Βικιπαίδεια μεταφράζεται αυτόματα από τη σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική γλώσσα σε πέντε τυποποιημένες μορφές: στους απλοποιημένες χαρακτήρες της Ηπειρωτικής Κίνας και Σιγκαπούρης και τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ του Μακάο. Η λευκορωσική διαθέτει ξεχωριστή Βικιπαίδεια για τη "κανονιστική" ορθογραφία και για την Ταρασκιέβιτσα (tarask).

Αναλυτική λίστα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η στήλη "Σύνολο" αναφέρεται στον αριθμό των σελίδων σε όλους τους ονοματοχώρους, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων: η επίσημη μέτρηση άρθρων κάθε βίκι και των μη-άρθρων: σελίδες χρήστη, εικόνες, σελίδες συζήτησης, σελίδες "έργου", κατηγορίες και πρότυπα.
  • "Ενεργοί χρήστες" είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επεξεργασία τις τελευταίες τριάντα ημέρες.
  • "Εικόνες" είναι ο αριθμός των τοπικών αρχείων που έχουν ανεβαστεί. Σημειώστε ότι ορισμένες μεγάλες Βικιπαίδειες δεν χρησιμοποιούν τοπικές εικόνες και βασίζονται εξολοκλήρου στα Commons, έτσι ώστε η τιμή 0 δεν είναι πρόβλημα.
  • Η στήλη "Βάθος" είναι μια πρόχειρη ένδειξη της ποιότητας της Βικιπαίδειας, που δείχνει πόσο συχνά ενημερώνονται τα άρθρα της. Δεν αφορούν την ακαδημαϊκή ποιότητα.
  • Το Lsjbot, ένα bot που διευθύνεται από τον Σβέρκερ Γιόχανσον, και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της 2ης και 3ης μεγαλύτερης Βικιπαίδειας, της Σεμπουανικής και Σουηδικής, αντίστοιχα, καθώς και για τη ταχεία ανάπτυξη της Βικιπαίδειας στα Ουαρέι-Ουαρέι.


ΓλώσσαΓλώσσα (τοπικό)ΒίκιΛήμματαΣυνολικάΕπεξεργασίεςΔιαχειριστέςΧρήστεςΕνεργοί χρήστεςΕικόναΒάθος
EnglishEnglishen6.581.59957.022.4171.120.056.4421.02244.580.244120.922893.8771153.71
CebuanoCebuanoceb6.125.24011.232.54934.890.217696.80216802.16
GermanDeutschde2.747.6647.585.030226.924.6971864.039.03517.500128.41992.73
Swedishsvenskasv2.556.6426.140.14751.497.25466844.2852.323016.48
Frenchfrançaisfr2.475.00712.301.302198.641.0171584.524.22818.14569.253254.53
DutchNederlandsnl2.108.3314.493.02463.211.698351.243.2873.7902018
Russianрусскийru1.872.5927.520.966126.674.292743.288.92110.642240.351153.24
Spanishespañoles1.819.9787.778.311147.184.340636.704.94414.8290202.81
Italianitalianoit1.783.9997.577.581130.438.4401212.319.2828.199135.333181.54
Egyptian Arabicمصرىarz1.612.7672.048.1217.439.3497196.3562091.4810.26
Polishpolskipl1.544.9683.557.39368.677.816991.204.9864.25426132.76
Japanese日本語ja1.352.6833.994.35892.463.209412.005.35314.74422.76888.29
Chinese中文zh1.320.7097.223.30574.540.274683.288.0248.41161.717206.12
VietnameseTiếng Việtvi1.278.80419.391.82169.313.71719889.4751.86924.719717.09
WarayWinaraywar1.265.9992.881.8776.292.086353.78371423.56
Ukrainianукраїнськаuk1.208.0044.201.49737.622.20247657.2673.359110.59554.99
Arabicالعربيةar1.195.3317.923.78659.863.093262.346.1495.38050.841239.38
Portugueseportuguêspt1.096.0705.447.56864.648.228522.839.5758.81558.432187.05
Persianفارسیfa939.9015.401.64635.952.549341.169.8845.47583.089149.99
Catalancatalàca716.3311.787.21130.940.74129435.3751.71416.01538.69
Serbianсрпски / srpskisr665.7834.003.30225.360.97419316.24976637.310159.2
IndonesianBahasa Indonesiaid633.3923.368.96022.129.873441.368.7052.99947.311122.53
Korean한국어ko614.7562.779.89233.651.76727763.1481.71312.820150.16
Norwegian (Bokmål)norskno602.3841.714.61323.089.81144567.3531.360445.91
Finnishsuomifi542.8531.424.50321.003.01633529.3531.77371.90338.89
TurkishTürkçetr529.6642.442.40128.814.427241.447.7562.99337.975153.85
Hungarianmagyarhu516.2821.479.67325.492.61824518.4331.7428.61059.99
Czechčeštinacs514.4501.432.16222.124.27530598.2092.341149.16
Chechenнохчийнce502.191930.0688.817.283331.832733196.88
Serbo-Croatiansrpskohrvatski / српскохрватскиsh457.3674.645.43241.323.99212179.49020610.252745.89
Tatarтатарча/tatarçatt440.436590.3753.636.807544.4331106.1670.71
Romanianromânăro435.0932.639.79915.266.25517600.618946116.606148.49
Min NanBân-lâm-gúzh-min-nan431.9371.065.5123.149.937655.251963356.36
Basqueeuskaraeu401.937839.0379.083.56912142.089564012.8
MalayBahasa Melayums361.8651.046.8185.709.11315304.01464119.53319.54
EsperantoEsperantoeo327.487731.2787.782.61616203.10535612.43116.18
Hebrewעבריתhe326.8021.377.73435.089.870301.030.8222.99575.034263.39
Armenianհայերենhy293.895993.0578.547.36311126.96038211.45448.71
Danishdanskda287.081915.00111.314.10225442.685759059.16
Bulgarianбългарскиbg286.197637.32311.578.84025316.56283549427.35
WelshCymraegcy277.974428.80811.574.6911676.21513511.2847.95
Slovakslovenčinask242.820552.9897.476.37410225.919613022.06
Southern Azerbaijaniتۆرکجهazb242.637573.5391.534.341539.6081162534.98
Kazakhқазақшаkk232.513592.7263.099.42416124.48534610.54512.55
Estonianeestiet231.810547.3436.246.17934172.00265376721.14
MinangkabauMinangkabaumin225.959386.3142.497.620516.608541773.26
Belarusianбеларускаяbe225.850656.2084.278.73911124.1302963.26423.68
Simple EnglishSimple Englishsimple223.269725.2308.540.028181.251.5431.0303659.52
GreekΕλληνικάel215.259638.1859.777.29822377.3041.01318.60459.14
Croatianhrvatskihr213.298446.3346.522.69611282.74254921.15817.44
Uzbekoʻzbekcha/ўзбекчаuz207.939770.7723.368.8452085.6981.0802.28432.02
Lithuanianlietuviųlt205.713504.6216.787.82210169.57234224.05928.4
Galiciangalegogl191.537481.4746.236.3098130.91428231329.68
Azerbaijaniazərbaycancaaz190.121518.3196.769.17215258.39273820.24338.92
Urduاردوur181.2361.014.9745.222.35611154.46532012.893108.89
Slovenianslovenščinasl178.607443.3365.831.10922216.5143868.31828.9
Georgianქართულიka164.528464.4674.434.8716145.66027914.94031.73
Norwegian (Nynorsk)norsk nynorsknn163.471374.3143.438.15814123.9331501615.28
Hindiहिन्दीhi153.9911.212.7705.695.5386727.6601.2213.694222.01
Thaiไทยth151.412993.83710.433.35315436.9841.07026.546324.98
Tamilதமிழ்ta149.955473.2263.601.75431212.0133757.66635.37
LatinLatinala137.268276.6493.725.53521161.716166013.88
Macedonianмакедонскиmk131.802529.0364.875.28712105.3382308.68583.71
Bengaliবাংলাbn130.9941.008.3376.228.80813397.9361.01516.078277.1
Asturianasturianuast130.951230.2263.743.76811109.46512409.35
Cantonese粵語zh-yue129.092290.3951.918.83113248.1902872.63310.32
Latvianlatviešulv116.992474.8173.726.81313110.29132925.81873.42
Tajikтоҷикӣtg108.479264.5371.322.735637.2308448410.35
AfrikaansAfrikaansaf105.895375.6632.536.33116156.0141809.63443.82
Burmeseမြန်မာဘာသာmy104.018221.061768.3644106.2931292.9624.4
MalagasyMalagasymg95.117245.5931.049.793329.51851310.7
Bosnianbosanskibs90.862368.6773.454.4719147.2481845.47787.6
Marathiमराठीmr88.229292.9632.206.37610148.63018219.14140.55
Occitanoccitanoc87.894157.4092.340.630449.420979379.3
Albanianshqipsq86.935267.0882.493.53911146.5662784.73240.09
Low SaxonPlattdüütschnds84.090163.400992.273449.8124905.4
Kirghizкыргызчаky80.734110.676429.649334.229752.6870.53
Belarusian (Taraškievica)беларуская (тарашкевіца)be-tarask80.295229.8182.343.863477.6961281.91835.37
Malayalamമലയാളംml80.137494.3943.764.69515166.2292517.003203.48
Teluguతెలుగుte79.829314.8573.722.69813116.96024914.780102.49
Bretonbrezhonegbr76.023146.1742.025.663671.670955.32111.8
SwahiliKiswahilisw75.382154.9661.255.1981457.0122062.2769.03
Newarनेपाल भाषाnew72.354196.982860.959225.49713012.97
JavaneseJawajv72.195181.1651.614.794555.220975.43120.31
Venetianvènetovec69.053140.7131.103.733532.715567248.45
HaitianKreyòl ayisyenht68.25283.216817.237329.30310200.47
Western Punjabiپنجابیpnb66.531115.254611.082233.343561482.84
PiedmontesePiemontèispms66.430101.603858.988425.717612.0692.37
SundaneseSundasu61.33497.543630.454728.934615452.25
LuxembourgishLëtzebuergeschlb61.278132.7062.401.875556.142822.38124.59
Bashkirбашҡортсаba61.034172.0301.196.947736.339921.46223.01
Kurdish (Kurmanji)kurdîku58.444114.8571.121.175353.162955649.09
IrishGaeilgega57.87497.8111.116.936753.8201321.1665.44
Lombardlombardlmo56.588126.0581.141.145538.709644.43613.64
Silesianślůnskiszl56.00469.362349.466322.2703900.29
Icelandicíslenskais55.163143.3521.780.7561988.4451673.22331.75
Chuvashчӑвашлаcv50.27099.851772.720231.847545377.53
West FrisianFryskfy49.887152.3721.098.282844.297827.60330.42
Kurdish (Sorani)کوردیckb44.337190.3141.011.475753.2601521.70857.61
TagalogTagalogtl43.669235.7981.981.05811126.9171531.897162.63
Aragonesearagonésan43.174130.8081.873.362669.898751.51359
Wu吴语wuu42.60056.368299.255480.261531320.55
ZazakiZazakidiq40.17360.682489.305325.507291992.1
ScotsScotssco40.040146.166867.118498.0689667141.68
Eastern Punjabiਪੰਜਾਬੀpa39.161136.765622.071943.412921.72528.25
IdoIdoio35.18451.9181.002.340534.3346304.37
VolapükVolapükvo32.569148.5843.278.948232.873270280.02
YorubaYorùbáyo31.89255.618557.875325.525601665.55
Nepaliनेपालीne31.008103.2711.097.918660.033931.28157.74
Gujaratiગુજરાતીgu30.012119.777833.157370.90889062.23
AlemannicAlemannischals29.39771.1971.023.391994.4379057129.06
Kannadaಕನ್ನಡkn29.243132.5841.133.250478.1952882.632106.74
Interlinguainterlinguaia26.91341.181648.935645.6053444.43
BavarianBoarischbar26.883108.907833.305364.649641.32071.23
Siciliansicilianuscn26.22955.734734.582542.020431.40716.68
Bishnupriya Manipuriবিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরীbpy25.08563.229890.449323.821114532.56
QuechuaRuna Simiqu23.08556.011650.732227.67135023.63
Crimean Tatarqırımtatarcacrh21.67242.053181.599218.4102703.82
Mongolianмонголmn21.63798.569717.744380.2801041.37792.06
NavajoDiné bizaadnv20.74134.980297.588215.544157184.01
Mingrelianმარგალურიxmf19.76536.729190.966317.5333403.83
HausaHausaha19.63435.116192.187520.08412003.4
Sinhaleseසිංහලsi18.28183.089532.627360.162833.10780.56
Samogitianžemaitėškabat-smg17.14129.242356.964524.502271096.08
Pashtoپښتوps16.74256.822288.633128.619591.73529.11
Ossetianиронos16.57461.028528.117323.0123315862.25
North FrisianNordfriiskfrr16.39742.099236.982418.404201.33913.83
Odiaଓଡ଼ିଆor16.18572.969469.253631.8875716579.16
Sakhaсаха тылаsah15.94048.386390.616322.685491.76533.45
Scottish GaelicGàidhliggd15.86032.171571.455626.1013334718.79
Bugineseᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗbug15.72919.983201.666112.4841000.74
Min DongMìng-dĕ̤ng-ngṳ̄cdo15.57031.41296.202419.3182503.17
Yiddishייִדישyi15.44344.325581.303346.461481.06245.87
IlocanoIlokanoilo15.36570.232397.711216.45125072.21
Sindhiسنڌيsd15.30456.366241.215416.1994014530.81
Amharicአማርኛam15.04645.952372.922240.660471.76634.24
NeapolitanNapulitanonap14.75623.779665.385328.1852328110.46
LimburgishLimburgsli14.05365.968456.620727.0033362394.46
Upper Sorbianhornjoserbscehsb13.85335.430379.599423.4523212925.99
Faroeseføroysktfo13.85240.384369.843327.50039033.6
BanyumasanBasa Banyumasanmap-bms13.78930.271213.511115.1741246210.08
GorontaloBahasa Hulontalogor13.73321.48551.71224.2701700.77
Maithiliमैथिलीmai13.71939.699230.402512.1552511420.81
Mazandaraniمازِرونیmzn13.48930.564167.699331.212382638.79
IgboIgboig13.42320.308108.416514.8405401.4
Emilian-Romagnolemiliàn e rumagnòleml13.01635.117153.531323.850292.74212.61
Central BicolanoBikol Centralbcl12.90935.840242.217220.3284786521.33
AcehneseAcèhace12.72326.712144.556324.7693506.54
Classical Chinese文言zh-classical11.85798.870385.079695.875590209.75
Sanskritसंस्कृतम्sa11.80271.239472.206436.256103445168.12
Walloonwalonwa11.65527.481390.933422.6751961926.23
InterlingueInterlingueie11.43815.322153.091217.3612401.15
LigurianLigurelij11.06826.783236.296814.83334817.79
Assameseঅসমীয়াas10.83874.744338.980535.662901.736157.68
ZuluisiZuluzu10.71524.28997.906118.1652306.47
Meadow Mariолык марийmhr10.58027.664188.070113.36722017.73
Hill Mariкырык марыmrj10.42618.888101.333110.1271703.53
Fiji HindiFiji Hindihif10.29042.985274.915330.2833219264.57
BanjarBanjarbjn10.03328.26483.815213.0763419.79
Hakka客家語/Hak-kâ-ngîhak10.00619.030124.375130.8623105.32
Khmerភាសាខ្មែរkm9.77233.629288.203537.325631.03651.08
ShonachiShonasn9.32517.874101.598115.9262904.78
Tarantinotarandíneroa-tara9.30817.763141.038210.977142886.55
KapampanganKapampanganpam8.85021.437296.078219.7181740327.94
SomaliSoomaaligaso8.71526.236244.289133.20978037.63
Northern SothoSesotho sa Leboanso8.53310.80450.03916.0301400.33
Rusynрусиньскыйrue8.47817.988132.905126.17325879.3
Bhojpuriभोजपुरीbh8.12270.210726.805230.6354253604.93
TumbukachiTumbukatum8.10012.09641.62927.3621680.84
Northern Samidavvisámegiellase7.80820.867301.437626.83521040.41
Erzyaэрзяньmyv7.72626.870141.149412.05124032.25
West FlemishWest-Vlamsvls7.70321.427310.961525.0802148046.07
Santaliᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤsat7.68017.997107.13336.09431010.74
MaoriMāorimi7.65013.914159.952217.1011707.71
Dutch Low SaxonNedersaksiesnds-nl7.60720.462322.033626.3281857144.94
Sardiniansardusc7.35216.574178.850422.5512815016.98
NahuatlNāhuatlnah7.31519.739506.312321.0502517073.99
Vepsianvepsän kel’vep6.70331.565154.958114.72826067.54
TurkmenTürkmençetk6.57716.148234.618325.4344333630.77
KabyleTaqbaylitkab6.54416.095106.734212.30223014.13
Gan贛語gan6.49333.522395.211139.2172557204.3
Gilakiگیلکیglk6.46113.95962.978314.602158086.08
Corsicancorsuco6.42815.066382.235220.38628045.81
Võrovõrofiu-vro6.38512.157177.773413.412265711.95
Cornishkernowekkw6.19212.657202.790214.05725617.47
Abkhazianаԥсшәаab6.02920.509121.113218.18523934.06
Tibetanབོད་ཡིགbo5.98917.590140.176127.04524029.9
ManxGaelggv5.82122.763316.217318.58022184117.68
Franco-Provençalarpetanfrp5.64415.777217.573215.09829044.45
Uyghurئۇيغۇرچە / Uyghurcheug5.50015.114155.346220.2682715831.41
Komiкомиkv5.49516.946140.857113.49918036.1
PicardPicardpcd5.47110.61469.124316.17517495.76
ZeelandicZeêuwszea5.46610.358125.384312.3081619.7
Udmurtудмуртudm5.45217.833122.218414.10118935.34
Kashubiankaszëbsczicsb5.4398.737186.948315.6771807.87
AymaraAymar aruay5.0288.62895.775115.6021605.69
MalteseMaltimt5.01019.148282.308520.61833748117.41
GuaraniAvañe'ẽgn5.00311.747122.299216.86121018.92
NormanNouormandnrm4.83710.378219.362212.55811027.74
Lezgianлезгиlez4.30713.16886.96139.998201027.95
Lingua Franca NovaLingua Franca Novalfn4.1856.68738.46319.7622102.06
Saterland FrisianSeelterskstq4.06810.708121.280512.7141042930.18
Livvi-Karelianlivvinkarjalaolo3.99410.99432.98326.2081509.22
KinyarwandaIkinyarwandarw3.90810.13889.326111.51452022.39
Laoລາວlo3.89712.37096.935215.81931037.04
MirandeseMirandésmwl3.88610.22898.800112.40112025.73
Anglo-SaxonÆngliscang3.80216.767207.3832119.26440299143.83
Friulianfurlanfur3.7748.709170.948213.4611931833.56
Romanshrumantschrm3.7579.600163.403318.902235141.17
LadinoLadinolad3.60612.951210.177519.9582523108.99
Konkaniगोंयची कोंकणी / Gõychi Konknnigom3.5619.096206.59238.86315054.87
Komi-Permyakперем комиkoi3.44511.22460.37318.0429027.43
Extremaduranestremeñuext3.4197.637119.894116.33722023.89
Tuvanтыва дылtyv3.38111.44743.79618.30916021.78
Lower Sorbiandolnoserbskidsb3.33211.214143.481117.50429071.6
Doteliडोटेलीdty3.31019.427237.80335.703163290.22
Lingalalingálaln3.3028.622122.134412.157253236.77
Avarаварav3.29715.14984.581113.67227072.15
ChavacanoChavacano de Zamboangacbk-zam3.1378.308112.244213.69715036.71
Divehiދިވެހިބަސްdv3.02111.219130.196323.7152093285.46
PapiamentuPapiamentupap2.9666.31594.495513.66420019.08
RipuarianRipoarischksh2.93510.5711.607.166321.6502001029.11
GagauzGagauzgag2.8076.60467.945212.97322018.83
Buryatбуряадbxr2.77311.05370.140114.15123956.58
KarakalpakQaraqalpaqshakaa2.7456.29551.151210.606621813.59
Palatinate GermanPälzischpfl2.7416.91790.168410.9796030.26
PangasinanPangasinanpag2.5668.82773.43517.7099049.53
Paliपालिpi2.5474.643101.73926.7776114.84
Kashmiriकॉशुर / کٲشُرks2.4959.29866.32729.634231053.03
HawaiianHawaiʻihaw2.4685.55096.701115.42013027.17
ZhuangVahcuenghza2.3394.61840.09219.920908.24
Mokshaмокшеньmdf2.29112.56166.31938.703130106.1
TwiTwitw2.1645.14594.659214.14619034.91
IngushгӀалгӀайinh2.11312.12756.03923.4851237103.79
Karachay-Balkarкъарачай-малкъарkrc2.06114.343106.73429.835130264.27
Kalmykхальмгxal2.04711.98387.00119.466450171.06
Pennsylvania GermanDeitschpdc1.9565.860105.275130.86317071.57
AtikamekwAtikamekwatj1.9393.04814.88933.8531001.6
Tonganlea faka-Tongato1.9335.37742.06729.455111224.83
Aramaicܐܪܡܝܐarc1.8826.47295.552219.12018087.82
Tuluತುಳುtcy1.7679.288104.81625.095303204.45
KabiyeKabɩyɛkbp1.6983.37816.12024.0011504.67
Jamaican PatoisPatoisjam1.6843.02620.82217.529904.37
NauruanDorerin Naoerona1.6674.89289.757111.71610468.67
WolofWolofwo1.6505.379104.582314.18918099.31
Kabardianадыгэбзэkbd1.5956.74443.97319.31010067.95
LugandaLugandalg1.5735.02627.13617.43121026.02
NovialNovialnov1.5274.427178.139311.056140145.13
KikuyuGĩkũyũki1.5023.07520.77818.157807.41
BislamaBislamabi1.4013.32242.319212.3689023.95
Tok PisinTok Pisintpi1.3515.68586.736112.61470157.01
Tetumtetuntet1.3343.74567.08929.07915058.52
Lojbanla .lojban.jbo1.3045.718111.747215.313140223.92
Aromanianarmãneashtiroa-rup1.2874.249206.051113.224280256.86
FijianNa Vosa Vakavitifj1.2753.63435.50618.5038033.45
Lakлаккуlbe1.26414.87950.63317.93270394.82
KongoKongokg1.2582.90943.874110.17514025.98
XhosaisiXhosaxh1.2413.83934.022112.05310038.84
Tahitianreo tahitity1.2162.99753.13326.98010038.03
Old Church Slavonicсловѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟcu1.1805.58383.128223.567210207.31
SrananSranantongosrn1.1132.73239.19617.1708030.36
OromoOromooom1.0993.76838.26419.75216059.89
SamoanGagana Samoasm1.0693.30742.80919.8268056.74
CherokeeᏣᎳᎩchr1.0253.93046.751122.34516095.55
Latgalianlatgaļultg1.0163.22735.52516.86012052.13
TswanaSetswanatn9754.33330.34819.48622483.08
ChichewaChi-Chewany9334.36740.30439.795220125.03
SesothoSesothost9004.35728.95829.64817098.06
NorfolkNorfuk / Pitkernpih8933.32444.245110.7218098.64
Gothic𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺got8653.80846.199118.097120140.44
Bambarabamanankanbm7843.15940.650210.070170118.09
Romaniromani čhibrmy7802.76250.425116.656120117.88
VendaTshivendave7482.23819.33517.3609034.28
TsongaXitsongats7203.76736.76129.176110174.77
CheyenneTsetsêhestâhesechy6632.26424.236110.80619062.42
FulaFulfuldeff6442.76526.93018.081190105.65
Kirundiikirundirn6212.45123.15919.14311082.05
SwatiSiSwatiss6002.45538.23137.803150148.85
AkanAkanak5912.45129.471112.882210119.1
Inuktitutᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitutiu5863.18344.581217.442120275.08
ChamorroChamoruch5432.50622.902114.67390119.44
PonticΠοντιακάpnt4822.04435.18519.663100180.78
Eweeʋegbeee4623.26651.657313.521160582.62
Adygheадыгабзэady4513.20812.28416.278110143.1
InupiakIñupiatunik4452.61938.04628.115120346.71
SangoSängösg3141.98320.60126.10670293.51
DinkaThuɔŋjäŋdin3071.0928.16715.8236048.9
Greenlandickalaallisutkl2422.26274.577312.493802297.12
Tigrinyaትግርኛti2392.74623.99328.665130961.38
Dzongkhaཇོང་ཁdz2362.41329.72119.4671101048.09
CreeNēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣcr1582.16737.540217.1461402800.79
NdongaOshiwambong84435.92312.3851039530.89
ChoctawChahta Anumpacho62014.22011.8090022176
KuanyamaKwanyamakj41143.54811.3770023536.62
MarshalleseEbonmh42064.21212.1420052143.95
Hiri MotuHiri Motuho31293.78611.5750051771.35
Nuosuꆇꉙii318911.65312.03100237005.99
Northern Luriلۊری شومالیlrc1237140.06415.0370032915630.99
MuscogeeMvskokemus11153.60312.34820407170.33
AfarQafár afaa05094.68514.06300Διαίρεση με το μηδέν
HereroOtsihererohz01764.48313.76120Διαίρεση με το μηδέν
Kanurikanurikr01624.64115.46410Διαίρεση με το μηδέν

Grand total[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Articles Total Edits Admins Users Active users Images
60.023.742 247.461.092 3.256.703.526 3.734 105.048.941 297.440 2.759.344

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. List of Wikipedias – Meta
  2. «ISO 639 code tables». www.sil.org. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. 
  3. «Browse by Language Family». Ethnologue. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90424. Ανακτήθηκε στις 9 March 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]