Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάλογος Βικιπαιδειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Στιγμιότυπο από την Wikipedia στη διαδικτυακή πύλη που δείχνει τις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις ταξινομημένες κατά  πλήθος άρθρων.

Αυτή είναι η λίστα με τις διάφορες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Τον Οκτώβριο του 2018 υπήρχαν 302 Βικιπαίδειες των οποίων οι 292 είναι ενεργές και 10 δεν είναι.

Βικιπαίδεια: έκδοση κωδικών

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατανομή των 63.365.778 λημμάτων σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις (ως τις 20 Ιουλίου 2024);[1] η πλειοψηφία των λημμάτων στα Σουηδικά, Σεμπουάνο και Ουαρέι δημιουργήθηκαν από το Lsjbot

  en (10.8%)
  ceb (9.7%)
  sv (4.6%)
  de (4.1%)
  fr (4.1%)
  nl (3.4%)
  ru (3.1%)
  es (3.1%)
  it (3%)
  pl (2.6%)
  war (2.6%)
  vi (2.3%)
  ja (2.2%)
  zh (2.1%)
  Other (42.3%)

Κάθε Βικιπαίδεια έχει ένα κωδικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δευτερεύων τομέας διεύθυνσης ιστού στο wikipedia.org. Οι διαγλωσσικές συνδέσεις ταξινομούνται από αυτόν τον κώδικα. Οι κωδικοί που αντιπροσωπεύουν το κωδικό γλώσσας όπως ορίζονται από το πρότυπο ISO 639-1 και ISO 639-3, και η απόφαση σχετικά με ποιο κωδικό γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί συνήθως καθορίζεται από την πολιτική της ετικέτα γλώσσας IETF. Οι Βικιπαίδειες επίσης ποικίλουν από το κατά πόσο διαφοροποιούνται ανά διάλεκτο και τις παραλλαγές αυτών, για παράδειγμα, η αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες ποικιλίες της αγγλικής γλώσσας όπως τα Βρετανικά αγγλικά, Ινδικά αγγλικά, τα νοτιοαφρικάνικα αγγλικά κλπ., αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σχετικές γλώσσες όπως Σκωτσέζικα ή τα αγγλοσαξονικά, τα οποία έχουν ξεχωριστές Βικιπαίδειες. Η Ισπανική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τόσο τη γλώσσα Καστιλιάνικα της Ιβηρικής και τα Ισπανικά λατινικής Αμερικής. Η Μαλαισιανή Βικιπαίδεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Μαλαισιανών γλωσσών, και ούτω καθεξής.

Οι διαφορές μεταξύ αντιστοιχίσεων ISO και κωδικών Βικιπαίδειας περιλαμβάνουν:

Κωδικός Βικιπαίδειας Όνομα έκδοσης Βικιπαίδειας Κωδικός ISO 639 για αυτή τη γλώσσα Σημειώσεις
sq Αλβανικά 'sq' is the ISO code for the Albanian macrolanguage, which includes four individual languages.
als Αλεμανικά 'gsw' for Swiss German, Alemannic German, and Alsatian; 'gct' for Colonia Tovar dialect; 'swg' for Swabian German, and 'wae' for Walser German 'als' is actually the ISO code for Tosk Albanian.[2]
roa-rup Αρομανικά rup 'roa' is the ISO code for Romance (Other).
map-bms Μπανιουμάσαν ο 'map' είναι ο κωδικός ISO για τα αυστρονησιακά (Άλλα).
nds-nl Ολλανδικά Κάτω Σαξονικά The Low Saxon dialects in the Netherlands have their own ISO codes. Στο ISO, το nds είναι για τα 'Κάτω Σαξονικά', περιορισμένα στη Γερμανία στον Εθνολόγο.
bh Μπιχάρι ISO collective code 'bih' is a macrolanguage which includes Bhojpuri (bho), Maithili (mai), Magahi (mag) and nine others.[3] Bihari Wikipedia excludes Maithili (mai) and Fiji Hindi (hif) which exist as independent Wikipedias.
zh-yue Καντονέζικα yue
zh-classical Κλασσικά Κινεζικά lzh
ms Μαλαϊκά ISO collective code 'ms' is a macrolanguage that includes more than 30 individual languages and dialects. However, the wiki excludes Indonesian because Indonesian Wikipedia (id) exists independently.
zh-min-nan Μιν Ναν nan
no Νορβηγικά Μποκμάλ nb, nob ISO uses no for Norwegian in general. (Norwegian Nynorsk is at 'nn' in both ISO and Wikipedia.)
ksh Ριπουαριανά κανένας ISO ksh is for the Kölsch language, the most prominent dialect of the Ripuarian language group. The other variants (e.g. the Aachen dialect) do not have ISO codes.
bat-smg Σαμογιτιανά sgs 'bat' είναι ο κωδικός ISO για τα Βαλτικά (Άλλα).
simple Απλά Αγγλικά κανένας
roa-tara Ταραντίνο κανένας 'roa' είναι ο κωδικός ISO για τα ρομανικά (άλλα).
fiu-vro Βόρο vro
cbk-zam Ζαμποάνγκα Τσαβακάνο κανένας ISO cbk is for the Chavacano language. The individual variants do not have ISO codes.

Επιπλέον, οι Βικιπαίδειες διαφέρουν στην ορθογραφία κατά καιρούς. Η Κινεζική Βικιπαίδεια μεταφράζεται αυτόματα από τη σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική γλώσσα σε πέντε τυποποιημένες μορφές: στους απλοποιημένες χαρακτήρες της Ηπειρωτικής Κίνας και Σιγκαπούρης και τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ του Μακάο. Η λευκορωσική διαθέτει ξεχωριστή Βικιπαίδεια για τη "κανονιστική" ορθογραφία και για την Ταρασκιέβιτσα (tarask).

  • Η στήλη "Σύνολο" αναφέρεται στον αριθμό των σελίδων σε όλους τους ονοματοχώρους, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων: η επίσημη μέτρηση άρθρων κάθε βίκι και των μη-άρθρων: σελίδες χρήστη, εικόνες, σελίδες συζήτησης, σελίδες "έργου", κατηγορίες και πρότυπα.
  • "Ενεργοί χρήστες" είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επεξεργασία τις τελευταίες τριάντα ημέρες.
  • "Εικόνες" είναι ο αριθμός των τοπικών αρχείων που έχουν ανεβαστεί. Σημειώστε ότι ορισμένες μεγάλες Βικιπαίδειες δεν χρησιμοποιούν τοπικές εικόνες και βασίζονται εξολοκλήρου στα Commons, έτσι ώστε η τιμή 0 δεν είναι πρόβλημα.
  • Η στήλη "Βάθος" είναι μια πρόχειρη ένδειξη της ποιότητας της Βικιπαίδειας, που δείχνει πόσο συχνά ενημερώνονται τα άρθρα της. Δεν αφορούν την ακαδημαϊκή ποιότητα.
  • Το Lsjbot, ένα bot που διευθύνεται από τον Σβέρκερ Γιόχανσον, και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της 2ης και 3ης μεγαλύτερης Βικιπαίδειας, της Σεμπουανικής και Σουηδικής, αντίστοιχα, καθώς και για τη ταχεία ανάπτυξη της Βικιπαίδειας στα Ουαρέι-Ουαρέι.


ΓλώσσαΓλώσσα (τοπικό)ΒίκιΛήμματαΣυνολικάΕπεξεργασίεςΔιαχειριστέςΧρήστεςΕνεργοί χρήστεςΕικόναΒάθος
EnglishEnglishen6.854.73861.049.2041.230.722.09785547.696.659114.238920.8001260.11
CebuanoCebuanoceb6.117.17111.229.04535.047.6145117.88615212.18
GermanDeutschde2.927.7208.065.280245.270.1401754.404.87617.003129.47493.64
Frenchfrançaisfr2.623.83413.130.954216.460.3871464.968.30116.39272.075264.35
Swedishsvenskasv2.590.8316.251.64355.252.39865916.6211.786017.65
DutchNederlandsnl2.162.7124.642.50067.679.968311.354.4513.4022019.17
Russianрусскийru1.989.5257.990.984138.758.562683.608.0248.733252.809158.01
Spanishespañoles1.967.5888.222.620160.934.176567.191.40013.5980197.8
Italianitalianoit1.872.9818.045.131139.962.1341222.535.6237.460123.377188.92
Egyptian Arabicمصرىarz1.624.1532.127.84210.215.7057242.6861701.3280.46
Polishpolskipl1.622.8223.755.51774.127.631981.319.4924.51127034.09
Chinese中文zh1.430.8447.760.56983.163.685643.550.0147.16367.626209.71
Japanese日本語ja1.422.6954.181.231100.955.888402.221.21412.7084.58190.77
Ukrainianукраїнськаuk1.337.0324.733.47843.005.13750757.7462.690114.58258.63
VietnameseTiếng Việtvi1.294.28119.476.65771.483.86015959.8221.50126.337724.33
WarayWinaraywar1.266.5592.871.3687.602.401360.19970424.25
Arabicالعربيةar1.237.2108.464.16867.252.533242.601.0493.68754.047271.11
Portugueseportuguêspt1.129.1365.729.23768.120.600513.099.7908.01262.767197.34
Persianفارسیfa1.007.7515.712.10439.828.523341.326.0275.05691.294151.95
Catalancatalàca755.5851.888.06033.651.58227488.14794211.46340.04
IndonesianBahasa Indonesiaid698.8003.871.68526.022.942491.490.7502.41855.531138.57
Serbianсрпски / srpskisr691.4474.138.29728.071.67115377.13575038.025168.57
Korean한국어ko677.3813.258.98437.471.36730851.6341.80813.981167.01
Norwegian (Bokmål)norskno633.1751.826.39124.526.51739614.302920447.69
TurkishTürkçetr615.5693.082.31733.464.029201.599.5252.61340.657174.34
Chechenнохчийнce601.3711.190.92210.384.544338.593603298.38
Finnishsuomifi576.7251.499.91822.466.51834580.2741.36976.67938.38
Czechčeštinacs549.9451.541.93224.066.11832667.3922.104150.78
Hungarianmagyarhu543.9661.558.00327.240.15025566.9771.4019.07860.76
Tatarтатарча / tatarçatt501.705788.5834.165.278652.207736.7491.73
Romanianromânăro464.5002.792.06416.336.87818653.672793117.511146.92
Serbo-Croatiansrpskohrvatski / српскохрватскиsh459.9314.654.07641.894.1919217.99616110.207748.55
Basqueeuskaraeu436.881948.5709.834.58012163.301306014.22
Min Nan閩南語 / Bân-lâm-gúzh-min-nan433.1211.069.9233.210.862463.509853216.49
MalayBahasa Melayums383.7821.097.7986.246.43613339.14165518.41719.7
Hebrewעבריתhe358.1311.518.94338.984.232271.170.5393.22880.520269.64
EsperantoEsperantoeo356.124801.3808.782.20512225.99829418.46817.13
Armenianհայերենhy312.0081.149.07610.040.86610145.68745312.15562.89
Danishdanskda301.050948.67311.787.52626485.119629257.5
Uzbekoʻzbekcha / ўзбекчаuz300.9831.086.6884.526.40916138.6386633.49128.38
Bulgarianбългарскиbg299.643674.88312.279.98323346.7676681328.54
WelshCymraegcy280.808489.37312.898.6271691.16211111.37214.54
Simple EnglishSimple Englishsimple254.211831.0239.632.185181.477.6941.3453659.67
Slovakslovenčinask249.485574.8767.861.25311252.456455023.26
Estonianeestiet246.127580.4896.678.01934195.23846772021.23
Belarusianбеларускаяbe244.426695.8734.796.64510143.6622493.29323.51
Southern Azerbaijaniتۆرکجهazb243.579577.5841.561.411451.169943395.08
GreekΕλληνικάel236.819687.65010.640.03322427.51290219.01056.08
Kazakhқазақшаkk236.496636.4383.354.80816158.33924211.18415.08
MinangkabauMinangkabaumin227.670471.3163.153.713519.580411787.66
Croatianhrvatskihr221.273470.6746.976.96814316.09046321.94618.83
Lithuanianlietuviųlt217.215538.6217.319.3509189.03230927.30429.75
Galiciangalegogl212.257522.8506.788.7436147.1342333327.8
Urduاردوur208.0631.101.0306.283.8538182.21926512.630105.13
Azerbaijaniazərbaycancaaz200.748573.4437.692.29216294.46456315.00546.23
Slovenianslovenščinasl185.975472.8936.240.89722234.1362658.53131.41
Georgianქართულიka173.590487.2994.671.2536161.95024015.85831.31
Norwegian (Nynorsk)norsk nynorsknn170.079387.6713.551.57216137.1641181314.99
Tamilதமிழ்ta166.585567.1904.039.55232234.6322678.38341.19
Thaiไทยth165.6651.097.67811.615.70017480.3571.42421.018334.93
Hindiहिन्दीhi162.9111.331.4896.168.4697820.8809364.461238.37
Bengaliবাংলাbn155.4251.258.3597.484.97214462.29394718.734299.53
Macedonianмакедонскиmk145.389565.7025.223.12812117.7122229.21677.17
Cantonese粵語zh-yue142.220318.0602.155.31912276.7672732.85410.36
LatinLatinala139.185283.7393.832.37917182.788154014.57
Asturianasturianuast136.360240.7014.212.4728125.675100010.25
Latvianlatviešulv128.613519.0074.084.47614124.15525626.63172.51
AfrikaansAfrikaansaf117.836395.7412.681.00213178.0902039.73437.68
Tajikтоҷикӣtg113.372276.0881.405.083650.4198151910.48
Burmeseမြန်မာဘာသာmy108.011243.783838.8634121.7511382.9075.44
Albanianshqipsq98.472298.7482.673.02310164.3042013.90237.01
Teluguతెలుగుte97.825360.0154.230.48411130.46823514.67584.41
MalagasyMalagasymg97.578250.5881.079.638333.59241310.59
Marathiमराठीmr97.199314.4422.445.96110164.04816910.50938.86
Bosnianbosanskibs93.677373.2703.620.3969162.7891485.53386.4
Occitanoccitanoc89.772164.0712.430.905455.4029383110.15
Belarusian (Taraškievica)беларуская (тарашкевіца)be-tarask87.063252.3042.520.143486.4851112.12135.98
Bretonbrezhonegbr86.567157.2152.104.857580.110942.7248.92
Malayalamമലയാളംml85.768525.3204.011.35114182.0333017.239200.56
Low SaxonPlattdüütschnds85.054176.6131.020.646454.8464906.7
SwahiliKiswahilisw82.109176.7791.341.2611468.3241492.29110.09
Kirghizкыргызчаky78.896110.128483.018240.903802.6800.69
Kurdish (Kurmanji)kurdîku78.241243.0681.784.506370.5709756132.58
Lombardlombardlmo74.151148.3351.276.117444.472614.4218.61
JavaneseJawajv73.959184.4371.688.190563.088915.45220.42
Western Punjabiپنجابیpnb72.867132.804665.604238.61251313.39
Newarनेपाल भाषाnew72.354164.955867.599228.2601708.62
HaitianKreyòl ayisyenht69.70388.848848.110233.5834000.72
Venetianvènetovec69.296142.1441.172.675536.664417249.12
PiedmontesePiemontèispms68.886104.597871.925428.277422.0692.24
Kurdish (Sorani)کوردیckb67.395234.2621.259.620763.5681422.84032.96
Bashkirбашҡортсаba63.718183.3871.275.373541.906631.50524.53
LuxembourgishLëtzebuergeschlb63.543138.4162.525.133662.500712.42125.33
SundaneseSundasu61.75898.812670.341732.104435342.44
IrishGaeilgega60.459105.6141.224.223761.946751.1356.47
Icelandicíslenskais58.677152.6641.866.4841999.4851353.33931.37
Silesianślůnskiszl58.13674.075370.290325.5364300.38
Chuvashчӑвашлаcv56.271114.691831.718235.710605367.82
Eastern Punjabiਪੰਜਾਬੀpa54.651177.124761.0431050.5801181.86221.58
West FrisianFryskfy54.065164.9031.157.238850.159898.09629.49
IdoIdoio49.02068.3271.049.886539.2415402.38
HausaHausaha48.81375.502468.461829.67626201.85
TagalogTagalogtl47.455242.0932.116.43210142.7411211.894147.07
Aragonesearagonésan46.484155.2002.193.676978.428662.80677.31
Wu吴语wuu43.92659.928319.6704103.616641320.71
ZazakiZazakidiq41.95363.191530.560329.065281932.15
VolapükVolapükvo37.348154.0653.301.073236.281320209.26
ScotsScotssco34.607138.599889.7853111.1659552057.97
IgboIgboig34.33245.555179.034420.3538300.42
YorubaYorùbáyo34.17758.340584.001429.251741665
Kannadaಕನ್ನಡkn32.433140.5851.230.770487.6511522.44797.35
Mazandaraniمازِرونیmzn31.30958.717221.174438.356412902.89
Nepaliनेपालीne31.248109.6231.230.854767.974971.31270.63
AlemannicAlemannischals30.52273.4001.054.6548105.8257660528.36
Gujaratiગુજરાતીgu30.416129.063866.960378.80166070.66
Interlinguainterlinguaia29.65044.926668.929651.6163743.95
Crimean Tatarqırımtatarcacrh28.34654.159229.308228.8454803.51
BavarianBoarischbar27.168110.128842.724371.452591.32371.35
Siciliansicilianuscn26.28855.916739.267345.818461.40416.79
Bishnupriya Manipuriবিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরীbpy25.08763.377893.953226.021214132.86
QuechuaRuna Simiqu24.04857.796672.668230.79845022.92
Mongolianмонголmn23.890107.324784.893391.6291091.35989.2
NavajoDiné bizaadnv22.64737.288307.579218.054197373.45
Mingrelianმარგალურიxmf21.07839.187225.741420.1193404.25
Sinhaleseසිංහලsi20.975145.563690.441368.969662.982167.35
Pashtoپښتوps19.40968.122327.820333.520521.76030.31
North FrisianNordfriiskfrr19.13748.057262.331420.917391.51812.47
Ossetianиронos18.68168.586562.020325.2552915058.48
TumbukachiTumbukatum18.64938.610102.81818.871221403.05
Odiaଓଡ଼ିଆor18.37380.960537.986636.9824917577.11
Sindhiسنڌيsd17.81161.171277.649418.8603615126.9
Sakhaсаха тылаsah17.68052.524408.907325.772361.76530.24
Central BicolanoBikol Centralbcl17.46744.896276.152424.9675586515.17
Samogitianžemaitėškabat-smg17.22929.937360.809426.614311096.56
Min Dong閩東語 / Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄cdo16.53033.203101.556422.1902703.11
Scottish GaelicGàidhliggd15.98032.289576.447528.8792729018.6
BugineseBasa Ugibug15.84420.135202.826113.7982300.74
Yiddishייִדישyi15.45844.180593.374353.291411.05946.37
IlocanoIlokanoilo15.38670.384401.354217.96224072.86
Amharicአማርኛam15.37746.549380.834148.091451.78433.62
LimburgishLimburgsli14.96667.390464.521729.8363562384.58
NeapolitanNapulitanonap14.88524.055668.341331.0282928810.54
GorontaloBahasa Hulontalogor14.76722.95656.41615.9562400.76
Faroeseføroysktfo14.11540.924380.266330.76241033.52
Maithiliमैथिलीmai14.10943.113262.324514.5482412025.71
Upper Sorbianhornjoserbscehsb13.93635.635383.343425.5932812926.08
BanyumasanBasa Banyumasanmap-bms13.93430.407220.319117.4162146110.13
Assameseঅসমীয়াas13.53095.293425.938641.858931.911163.23
Classical Chinese文言zh-classical13.460109.242407.2527103.804590188.78
Emilian-Romagnolemiliàn e rumagnòleml13.06035.382156.963327.011242.74812.96
AcehneseAcèhace12.97027.779150.924328.7023707.08
InterlingueInterlingueie12.72816.767159.366120.4613400.96
Walloonwalonwa12.39129.341406.314425.2042365725.91
Sanskritसंस्कृतम्sa12.19976.665487.016340.61551445177.4
ShonachiShonasn11.43720.375111.167118.1621503.33
ZuluisiZuluzu11.38225.381108.287121.5714106.45
Meadow Mariолык марийmhr11.35730.383198.275214.88024018.31
Santaliᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤsat11.35224.111148.00738.1513607.75
LigurianLigurelij11.26427.418248.271716.985351118.62
Fiji HindiFiji Hindihif11.13548.963311.979334.2314919273.54
BanjarBanjarbjn10.76531.91996.800314.95230211.71
Khmerភាសាខ្មែរkm10.55035.093309.222443.3136889047.69
Hill Mariкырык марыmrj10.43220.166105.951111.1781304.57
Hakka客家語/Hak-kâ-ngîhak10.26319.648128.739133.4172905.48
KapampanganKapampanganpam9.72922.621306.369221.7653039923.78
Tarantinotarandíneroa-tara9.48718.870149.701311.916161557.76
Rusynрусиньскыйrue9.13320.263145.880130.703418710.69
Bhojpuriभोजपुरीbh8.72477.306772.025235.8604554617.17
Northern SothoSesotho sa Leboanso8.61211.00351.13417.0751100.36
Corsicancorsuco8.18017.278393.335223.41735028.16
SomaliSoomaaligaso8.03825.323265.132138.42666048.42
West FlemishWest-Vlamsvls8.01322.074316.924527.6112047644.21
Dutch Low SaxonNedersaksiesnds-nl7.92921.674328.876629.5493456745.6
MaoriMāorimi7.92315.233164.750219.6642509.21
Northern Samidavvisámegiellase7.89421.032303.377529.90924039.95
Erzyaэрзяньmyv7.87730.247150.514413.44520040.13
Sardiniansardusc7.59317.195183.896425.4263215717.1
KinyarwandaIkinyarwandarw7.41215.403107.668214.0777008.12
Tibetanབོད་ཡིགbo7.09718.817143.353130.77525020.78
KarakalpakQaraqalpaqshakaa7.08317.45388.932512.731472910.92
Cornishkernowekkw7.06814.604217.427316.24828616.93
Gilakiگیلکیglk7.01615.34068.916416.409228006.32
Vepsianvepsän kel’vep6.98035.849169.632116.38422080.94
TurkmenTürkmençetk6.87316.930255.092329.3452034032.26
KabyleTaqbaylitkab6.83016.696109.886114.27725013.73
ManxGaelggv6.76028.745334.967320.69725179123.25
Gan贛語gan6.73034.237398.935246.3942340194.65
Võrovõrofiu-vro6.67712.710180.922414.830225011.62
MalteseMaltimt6.65322.007309.176423.6494072374.83
ZeelandicZeêuwszea6.35312.231147.719313.86127110.34
Abkhazianаԥсшәаab6.24726.272141.550221.09935955.36
Uyghurئۇيغۇرچە / Uyghurcheug6.01715.702159.209122.74223026.27
Mokshaмокшеньmdf5.85219.07184.454310.03916022.6
Franco-Provençalarpetanfrp5.78317.259225.904217.15429051.54
GuaraniAvañe'ẽgn5.75813.604131.409219.62328017.94
PicardPicardpcd5.74911.03973.310318.42623505.62
Udmurtудмуртudm5.70319.396127.346215.60421937.85
Komiкомиkv5.53118.254143.861115.07124041.7
Kashubiankaszëbsczicsb5.4628.800188.562317.3901908
Kashmiriकॉशुर / کٲشُرks5.32814.65292.380211.432241319.31
AymaraAymar aruay5.1748.872100.152117.3542505.77
NormanNouormandnrm4.98010.580220.460213.75617026.35
Anglo-SaxonÆngliscang4.48018.677215.9621128.27944299116.12
Lezgianлезгиlez4.40214.28295.668311.290201033.74
Livvi-Karelianlivvinkarjalaolo4.39712.66636.17227.35717010.1
NahuatlNāhuatlnah4.31513.365521.257322.83717168171.56
Lingua Franca NovaLingua Franca Novalfn4.2686.82140.036113.1083402.1
MirandeseMirandésmwl4.26210.674103.917113.73221022.04
Friulianfurlanfur4.2029.583175.385214.9512731830.01
PapiamentuPapiamentupap4.1239.044131.064515.36026020.64
Saterland FrisianSeelterskstq4.11910.834123.058413.7941042930.19
TwiTwitw4.0297.604124.203216.12335012.86
Laoລາວlo3.94013.653108.112519.501292248.12
Lingalalingálaln3.86510.285128.970513.582183234.6
Romanshrumantschrm3.7749.674166.013320.932234841.94
LadinoLadinolad3.71213.297212.896422.0671923106.75
Extremaduranestremeñuext3.7068.566131.034218.06920026.31
Konkaniगोंयची कोंकणी / Gõychi Konknnigom3.5959.480212.441410.47118060.05
Doteliडोटेलीdty3.54720.960241.73636.887193277.96
Tuvanтыва дылtyv3.54412.93847.92519.60714026.03
Avarаварav3.53417.17391.676215.49922079.51
Komi-Permyakперем комиkoi3.46312.46562.13518.93412033.68
Lower Sorbiandolnoserbskidsb3.40111.328145.107119.15829069.59
ChavacanoChavacano de Zamboangacbk-zam3.2188.405114.958114.94117035.54
LugandaLugandalg3.1057.12034.67128.9824208.14
Divehiދިވެހިބަސްdv3.10012.008133.590325.8122792891.86
RipuarianRipoarischksh2.98610.6981.608.777323.2991901003.11
ZhuangVahcuenghza2.9635.42842.166211.1961505.38
Buryatбуряадbxr2.83111.21172.749215.87815956.86
GagauzGagauzgag2.8036.65269.462114.83419019.69
Palatinate GermanPälzischpfl2.7606.96991.095412.27020030.4
HawaiianHawaiʻihaw2.6165.77198.453117.91027024.81
PangasinanPangasinanpag2.5856.64277.68218.68413028.81
Paliपालिpi2.5564.669102.30117.60611114.97
FulaFulfuldeff2.4258.16346.61639.75852031.97
Tuluತುಳುtcy2.33512.640131.78036.5632613203.06
IngushгӀалгӀайinh2.19414.34066.21924.7252235141.52
Karachay-Balkarкъарачай-малкъарkrc2.12714.673110.328110.807140261.6
XhosaisiXhosaxh2.0765.14737.189113.70421015.81
AtikamekwAtikamekwatj2.0493.20815.85254.8501201.58
Tonganlea faka-Tongato2.0155.49143.412211.074101223.53
Pennsylvania GermanDeitschpdc2.0105.945106.132134.15222068.42
Aramaicܐܪܡܝܐarc1.9066.55096.610221.34118087.56
OromoOromooom1.8435.16743.370111.52828027.3
KikuyuGĩkũyũki1.7753.46821.88219.2141405.74
Kalmykхальмгxal1.75412.09990.417110.388120259.96
TswanaSetswanatn1.7365.57737.130110.73220432.59
Jamaican PatoisPatoisjam1.7163.09422.00219.4101704.59
KabiyeKabɩyɛkbp1.7123.43818.24424.8961605.39
WolofWolofwo1.6985.470106.135215.73420095.75
NovialNovialnov1.6644.588179.239212.320150120.63
Kabardianадыгэбзэkbd1.6407.08847.793210.37714074.41
BislamaBislamabi1.4603.40943.270113.82323022.62
Aromanianarmãneashtiroa-rup1.3904.561208.348214.480200237.73
Tok PisinTok Pisintpi1.3815.81687.727114.167150155.56
Tetumtetuntet1.3653.90568.271210.09213060.54
Lojbanla .lojban.jbo1.3345.781112.603117.305150216.46
KongoKongokg1.3213.54245.737111.39316036.5
FijianNa Vosa Vakavitifj1.2963.68335.92719.57613033.09
Lakлаккуlbe1.27115.65252.08218.758130426
Old Church Slavonicсловѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟcu1.2345.73485.107226.314270197.38
Tahitianreo tahitity1.2223.02153.55917.78711038.42
SamoanGagana Samoasm1.1553.50543.641110.87011051.54
SrananSranantongosrn1.1212.71339.70618.08517029.52
Latgalianlatgaļultg1.0813.35636.71017.75616048.45
CherokeeᏣᎳᎩchr1.0684.19749.107126.556290100.43
ChichewaChi-Chewany1.0304.71742.208310.979190114.66
SesothoSesothost1.0114.62430.542111.02743084.36
SwatiSiSwatiss9512.97240.47639.03920061.51
NorfolkNorfuk / Pitkernpih9183.38844.935112.24710096.02
Eweeʋegbeee9133.98557.247215.212380162.64
Gothic𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺got9003.77346.930120.360210126.75
Bambarabamanankanbm8293.29741.396111.432140111.28
Romaniromani čhibrmy7832.91854.129118.147210137.92
TsongaXitsongats7753.95538.125210.682120162.3
VendaTshivendave7752.32320.47218.31816035.16
CheyenneTsetsêhestâhesechy7142.26525.015112.32612052.11
Kirundiikirundirn6542.59424.742110.19619083.93
InupiakIñupiatunik5932.84539.76119.174170201.56
Adygheадыгабзэady5594.04914.91217.842190143.55
ChamorroChamoruch5562.53524.104116.449230120.46
PonticΠοντιακάpnt5002.08335.640110.938130171.5
Inuktitutᐃᓄᒃᑎᑐᑦ / inuktitutiu4042.93347.432221.598330633.72
SangoSängösg3282.02821.14026.947140280.02
DinkaThuɔŋjäŋdin3271.1348.79516.63318047.24
Tigrinyaትግርኛti3042.93424.82919.947150633.38
Dzongkhaཇོང་ཁdz2783.57732.803111.0993801291.43
Greenlandickalaallisutkl2422.30475.285314.0031402372.32
CreeNēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣcr122.30439.970220.138200632875.68
NdongaOshiwambong84425.92712.3901039465
ChoctawChahta anumpacho62004.22011.8142022058.88
KuanyamaKwanyamakj41133.54811.3822023315.15
MarshalleseEbonmh42054.21212.1462051880.8
Hiri MotuHiri Motuho31283.78611.5802051350.91
Nuosuꆇꉙii318811.65312.03510235711.54
Northern Luriلۊری شومالیlrc1238140.06915.0414033056872.53
MuscogeeMvskokemus11143.60312.35320403567.61
NauruanDorerin Naoerona01.81189.991112.08660Διαίρεση με το μηδέν
Akanakak01.71229.882113.69270Διαίρεση με το μηδέν
AfarQafár afaa05114.69114.06920Διαίρεση με το μηδέν
HereroOtsihererohz01754.48313.76630Διαίρεση με το μηδέν
Kanurikanurikr01614.64115.47030Διαίρεση με το μηδέν
Articles Total Edits Admins Users Active users Images
63.365.778 263.764.162 3.557.479.118 3.529 114.700.002 272.024 2.818.343
  1. List of Wikipedias – Meta
  2. «ISO 639 code tables». www.sil.org. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. 
  3. «Browse by Language Family». Ethnologue. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90424. Ανακτήθηκε στις 9 March 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]