Κατάλογος Βικιπαιδειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στιγμιότυπο από την Wikipedia στη διαδικτυακή πύλη που δείχνει τις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις ταξινομημένες κατά  πλήθος άρθρων.

Αυτή είναι η λίστα με τις διάφορες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Τον Οκτώβριο του 2018 υπήρχαν 302 Βικιπαίδειες των οποίων οι 292 είναι ενεργές και 10 δεν είναι ενεργές.

Βικιπαίδεια: έκδοση κωδικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατανομή των 54.991.758 λημμάτων σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις (ως τις 26 Οκτώβριος 2020);[1] η πλειοψηφία των λημμάτων στα Σουηδικά, Σεμπουάνο και Ουαρέι δημιουργήθηκαν από το Lsjbot

  en (11.2%)
  ceb (9.7%)
  sv (6.6%)
  de (4.5%)
  fr (4.1%)
  nl (3.7%)
  ru (3%)
  es (3%)
  it (3%)
  pl (2.6%)
  war (2.3%)
  vi (2.3%)
  ja (2.2%)
  zh (2.1%)
  Other (39.7%)

Κάθε Βικιπαίδεια έχει ένα κωδικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δευτερεύων τομέας διεύθυνσης ιστού στο wikipedia.org. Οι διαγλωσσικές συνδέσεις ταξινομούνται από αυτόν τον κώδικα. Οι κωδικοί που αντιπροσωπεύουν το κωδικό γλώσσας όπως ορίζονται από το πρότυπο ISO 639-1 και ISO 639-3, και η απόφαση σχετικά με ποιο κωδικό γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί συνήθως καθορίζεται από την πολιτική της ετικέτα γλώσσας IETF. Οι Βικιπαίδειες επίσης ποικίλουν από το κατά πόσο διαφοροποιούνται ανά διάλεκτο και τις παραλλαγές αυτών, για παράδειγμα, η αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες ποικιλίες της αγγλικής γλώσσας όπως τα Βρετανικά αγγλικά, Ινδικά αγγλικά, τα νοτιοαφρικάνικα αγγλικά κλπ., αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σχετικές γλώσσες όπως Σκωτσέζικα ή τα αγγλοσαξονικά, τα οποία έχουν ξεχωριστές Βικιπαίδειες. Η Ισπανική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τόσο τη γλώσσα Καστιλιάνικα της Ιβηρικής και τα Ισπανικά λατινικής Αμερικής. Η Μαλαισιανή Βικιπαίδεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Μαλαισιανών γλωσσών, και ούτω καθεξής.

Οι διαφορές μεταξύ αντιστοιχίσεων ISO και κωδικών Βικιπαίδειας περιλαμβάνουν:

Κωδικός Βικιπαίδειας Όνομα έκδοσης Βικιπαίδειας Κωδικός ISO 639 για αυτή τη γλώσσα Σημειώσεις
sq Αλβανικά 'sq' is the ISO code for the Albanian macrolanguage, which includes four individual languages.
als Αλεμανικά 'gsw' for Swiss German, Alemannic German, and Alsatian; 'gct' for Colonia Tovar dialect; 'swg' for Swabian German, and 'wae' for Walser German 'als' is actually the ISO code for Tosk Albanian.[2]
roa-rup Αρομανικά rup 'roa' is the ISO code for Romance (Other).
map-bms Μπανιουμάσαν ο 'map' είναι ο κωδικός ISO για τα αυστρονησιακά (Άλλα).
nds-nl Ολλανδικά Κάτω Σαξονικά The Low Saxon dialects in the Netherlands have their own ISO codes. Στο ISO, το nds είναι για τα 'Κάτω Σαξονικά', περιορισμένα στη Γερμανία στον Εθνολόγο.
bh Μπιχάρι ISO collective code 'bih' is a macrolanguage which includes Bhojpuri (bho), Maithili (mai), Magahi (mag) and nine others.[3] Bihari Wikipedia excludes Maithili (mai) and Fiji Hindi (hif) which exist as independent Wikipedias.
zh-yue Καντονέζικα yue
zh-classical Κλασσικά Κινεζικά lzh
ms Μαλαϊκά ISO collective code 'ms' is a macrolanguage that includes more than 30 individual languages and dialects. However, the wiki excludes Indonesian because Indonesian Wikipedia (id) exists independently.
zh-min-nan Μιν Ναν nan
no Νορβηγικά Μποκμάλ nb, nob ISO uses no for Norwegian in general. (Norwegian Nynorsk is at 'nn' in both ISO and Wikipedia.)
ksh Ριπουαριανά κανένας ISO ksh is for the Kölsch language, the most prominent dialect of the Ripuarian language group. The other variants (e.g. the Aachen dialect) do not have ISO codes.
bat-smg Σαμογιτιανά sgs 'bat' είναι ο κωδικός ISO για τα Βαλτικά (Άλλα).
simple Απλά Αγγλικά κανένας
roa-tara Ταραντίνο κανένας 'roa' είναι ο κωδικός ISO για τα ρομανικά (άλλα).
fiu-vro Βόρο vro
cbk-zam Ζαμποάνγκα Τσαβακάνο κανένας ISO cbk is for the Chavacano language. The individual variants do not have ISO codes.

Επιπλέον, οι Βικιπαίδειες διαφέρουν στην ορθογραφία κατά καιρούς. Η Κινεζική Βικιπαίδεια μεταφράζεται αυτόματα από τη σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική γλώσσα σε πέντε τυποποιημένες μορφές: στους απλοποιημένες χαρακτήρες της Ηπειρωτικής Κίνας και Σιγκαπούρης και τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ του Μακάο. Η λευκορωσική διαθέτει ξεχωριστή Βικιπαίδεια για τη "κανονιστική" ορθογραφία και για την Ταρασκιέβιτσα (tarask).

Αναλυτική λίστα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η στήλη "Σύνολο" αναφέρεται στον αριθμό των σελίδων σε όλους τους ονοματοχώρους, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων: η επίσημη μέτρηση άρθρων κάθε βίκι και των μη-άρθρων: σελίδες χρήστη, εικόνες, σελίδες συζήτησης, σελίδες "έργου", κατηγορίες και πρότυπα.
  • "Ενεργοί χρήστες" είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επεξεργασία τις τελευταίες τριάντα ημέρες.
  • "Εικόνες" είναι ο αριθμός των τοπικών αρχείων που έχουν ανεβαστεί. Σημειώστε ότι ορισμένες μεγάλες Βικιπαίδειες δεν χρησιμοποιούν τοπικές εικόνες και βασίζονται εξολοκλήρου στα Commons, έτσι ώστε η τιμή 0 δεν είναι πρόβλημα.
  • Η στήλη "Βάθος" είναι μια πρόχειρη ένδειξη της ποιότητας της Βικιπαίδειας, που δείχνει πόσο συχνά ενημερώνονται τα άρθρα της. Δεν αφορούν την ακαδημαϊκή ποιότητα.
  • Το Lsjbot, ένα bot που διευθύνεται από τον Σβέρκερ Γιόχανσον, και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της 2ης και 3ης μεγαλύτερης Βικιπαίδειας, της Σεμπουανικής και Σουηδικής, αντίστοιχα, καθώς και για τη ταχεία ανάπτυξη της Βικιπαίδειας στα Ουαρέι-Ουαρέι.


ΓλώσσαΓλώσσα (τοπικό)ΒίκιΛήμματαΣυνολικάΕπεξεργασίεςΔιαχειριστέςΧρήστεςΕνεργοί χρήστεςΕικόναΒάθος
EnglishEnglishen6.180.32351.789.316980.823.3551.12840.181.936130.849891.1301031.41
CebuanoCebuanoceb5.349.3279.819.07829.912.069672.67715902.13
Swedishsvenskasv3.609.2667.654.74048.327.34160748.0482.36307.93
GermanDeutschde2.493.6706.953.079203.486.0621913.565.59818.932129.25093.59
Frenchfrançaisfr2.260.28510.987.900175.478.0241583.915.98818.83062.558238.11
DutchNederlandsnl2.036.8774.270.48357.244.472371.100.7973.9112116.12
Russianрусскийru1.670.9416.367.369109.820.649832.851.85511.062228.883136.25
Italianitalianoit1.643.7366.830.159115.962.1121122.036.2227.943140.767169.03
Spanishespañoles1.635.8777.206.914129.932.380686.008.00217.1250209.09
Polishpolskipl1.433.9143.286.68560.986.9801011.061.8074.24926330.98
WarayWinaraywar1.264.4842.879.1586.219.135346.35183423.52
VietnameseTiếng Việtvi1.257.89119.203.47163.927.26121770.0872.13422.846677.54
Japanese日本語ja1.234.7203.654.71879.955.272411.705.35014.64280.03784.04
Chinese中文zh1.154.1846.381.10062.236.922803.009.0677.87654.485200.03
Egyptian Arabicمصرىarz1.139.1041.341.7303.492.2526139.0271501.4540.08
Arabicالعربيةar1.072.3026.937.64951.050.706251.943.8885.08337.530220.16
Ukrainianукраїнськаuk1.051.2013.615.29429.781.19146528.9053.013106.80449.01
Portugueseportuguêspt1.044.4325.086.77059.487.569712.480.1508.69656.747175.18
Persianفارسیfa751.0554.749.88230.157.84535967.0135.50966.676179.99
Catalancatalàca660.3651.627.64525.262.31622368.2581.33513.33033.3
Serbianсрпски / srpskisr639.3663.923.56823.373.51919273.08683334.048157.18
IndonesianBahasa Indonesiaid549.5392.843.58717.517.341341.204.8512.88958.778107.35
Norwegian (Bokmål)norskno542.4421.485.08220.809.12940506.0581.295442.31
Korean한국어ko524.3372.409.11727.835.49323650.8642.33911.316149.29
Finnishsuomifi495.4281.315.48719.205.96335462.5851.70360.56940
Hungarianmagyarhu477.4891.375.07523.122.95630457.8311.74010.93459.42
Czechčeštinacs464.6391.277.69019.069.83034512.7222.273145.7
Serbo-Croatiansrpskohrvatski / српскохрватскиsh453.3164.634.25141.004.50611153.66819610.285752.66
Min NanBân-lâm-gúzh-min-nan418.6161.032.5552.968.300645.011863626.18
Romanianromânăro412.7432.237.22113.613.71119534.73692938.259118.9
TurkishTürkçetr378.7681.888.84423.855.042261.231.5652.77435.286200.74
Basqueeuskaraeu365.763754.5878.187.50912116.137353012.26
MalayBahasa Melayums344.118960.9264.909.09014263.87953020.88916.41
Chechenнохчийнce308.669580.4115.246.197323.890543457.01
EsperantoEsperantoeo286.839636.3017.028.90817176.3533256.90116.4
Hebrewעבריתhe279.1761.173.16529.614.45737689.2343.15865.933258.85
Armenianհայերենhy276.818937.2837.487.90911102.9886179.45145.48
Bulgarianбългарскиbg266.556592.48510.508.75227278.08972956226.52
Danishdanskda262.644862.77910.472.96524390.074883163.38
Southern Azerbaijaniتۆرکجهazb239.585551.8621.435.823526.648116494.42
Slovakslovenčinask234.755524.8977.080.0369194.154513020.6
Kazakhқазақшаkk227.263555.9172.805.69718101.9452339.95710.55
MinangkabauMinangkabaumin224.108334.9262.044.090612.320381151.49
Croatianhrvatskihr223.030552.2305.637.82317244.73056419.57322.24
Estonianeestiet212.848508.0975.731.43134144.70154591921.7
Lithuanianlietuviųlt201.317479.0175.886.03713147.27335523.25523.38
Belarusianбеларускаяbe197.145593.5873.709.10010100.5272563.27425.27
Tatarтатарча/tatarçatt186.093315.5682.694.386835.080734.9514.13
GreekΕλληνικάel183.006555.1768.480.60122314.36994617.98863.18
Simple EnglishSimple Englishsimple175.249583.5117.136.604181.034.6631.0373666.38
Azerbaijaniazərbaycancaaz174.008454.0515.569.12216207.32473822.87031.77
Slovenianslovenščinasl169.821410.1165.371.76621194.4664307.78626.23
Galiciangalegogl167.732443.3975.602.3519111.1572756.40034.13
Urduاردوur157.689886.3964.261.95112121.10326810.690102.68
Norwegian (Nynorsk)norsk nynorsknn155.094357.7003.268.62317107.5501391615.59
Georgianქართულიka143.566416.4173.990.1694124.86628914.50034.61
Hindiहिन्दीhi142.7371.049.9444.989.2928592.4541.3713.473191.96
Thaiไทยth140.124866.1799.093.85114391.23090431.532281.87
Uzbekoʻzbekcha/ўзбекчаuz138.707632.1362.138.0231156.4021531.47242.8
LatinLatinala133.972266.2483.563.77221136.435161013.05
WelshCymraegcy132.018264.98910.789.0781663.41912611.20441.31
Tamilதமிழ்ta131.949417.9263.043.15338182.2473397.76234.2
VolapükVolapükvo125.213256.8093.218.690328.68136013.84
Macedonianмакедонскиmk109.167476.8304.333.7631290.8652338.017103.09
Asturianasturianuast107.542183.2593.094.7331079.39714308.37
Latvianlatviešulv103.717422.0533.309.4001394.08329424.40673.87
Cantonese粵語zh-yue103.431232.1251.505.83112208.1522931.85210.04
Tajikтоҷикӣtg101.569245.7191.201.615629.978634459.85
Bengaliবাংলাbn96.577860.8134.633.95412305.6611.32811.021337.09
AfrikaansAfrikaansaf94.661300.1382.290.57818128.6831949.43235.96
MalagasyMalagasymg93.346242.443997.172324.49333310.49
Occitanoccitanoc86.255152.0972.224.242542.5951039058.52
Bosnianbosanskibs84.418350.7763.218.67510127.8611766.15091.35
Albanianshqipsq81.559248.5482.155.33413126.86920511.38936.35
KirghizКыргызчаky80.725106.399363.563327.015842.6820.35
Low SaxonPlattdüütschnds77.534146.646959.859441.6345105.2
Newarनेपाल भाषाnew72.295196.763846.846222.35416012.76
Belarusian (Taraškievica)беларуская (тарашкевіца)‎be-tarask71.541204.1682.153.282466.4571261.77736.25
Malayalamമലയാളംml70.753442.3583.403.85116143.7933336.420212.26
Teluguతెలుగుte69.808275.8753.040.88813101.18717213.42796.05
Bretonbrezhonegbr68.721134.1401.881.786460.916925.40112.71
Venetianvènetovec66.675129.899901.589427.379467206.24
TagalogTagalogtl65.965235.2531.795.11812108.9671351.89750.26
PiedmontesePiemontèispms64.84099.698848.6111022.556372.0702.46
Marathiमराठीmr64.395244.8501.832.6699127.46220219.14358.78
SundaneseSundasu60.54094.549603.293824.834625452.01
HaitianKreyòl ayisyenht60.25273.570773.277224.2304200.51
SwahiliKiswahilisw59.851124.0901.130.0291444.5161362.24710.49
LuxembourgishLëtzebuergeschlb58.932126.8252.304.098548.694722.27324.11
JavaneseJawajv58.874161.3561.535.534645.517955.43928.84
Western Punjabiپنجابیpnb56.01190.866559.973326.881552382.39
Bashkirбашҡортсаba54.130151.937979.288629.317781.39821.04
IrishGaeilgega53.79788.318976.641844.808931.1664.55
Silesianślůnskiszl52.48364.374331.688218.3002200.26
Icelandicíslenskais50.753133.2501.682.9412875.7781523.07533.37
Burmeseမြန်မာဘာသာmy49.563134.614551.245585.8042242.89612.06
West FrisianFryskfy44.658137.0141.019.447937.899627.11331.82
ChuvashЧӑвашлаcv44.18780.997683.665327.119445365.86
Lombardlumbaartlmo43.177106.9631.019.733630.978534.43720.81
ScotsScotssco42.497147.686838.038878.1361571.52134.77
Wu吴语wuu40.31552.935281.388468.424691910.52
Aragonesearagonésan38.356116.7761.682.401659.329821.30460.22
ZazakiZazakidiq37.74757.775459.782720.686292152.24
Eastern Punjabiਪੰਜਾਬੀpa34.820121.628548.293834.974891.50628.02
Kurdish (Kurmanji)kurdîku33.96475.804797.751443.7519857115.97
Nepaliनेपालीne33.533100.070938.750450.4241351.26436.93
YorubaYorùbáyo32.86157.206535.912321.218561725.14
BavarianBoarischbar31.426113.540754.665754.417601.30745.38
IdoIdoio29.85544.567962.460529.5254805.24
Gujaratiગુજરાતીgu29.136104.781724.016359.83376046.58
Kurdish (Sorani)کوردیckb27.914141.978724.557742.2721171.06585.21
AlemannicAlemannischals27.39666.509972.571979.8438854729.81
Kannadaಕನ್ನಡkn26.646120.0111.010.476566.0672652.461103.37
Siciliansicilianuscn26.06155.419728.566736.423381.40816.68
Bishnupriya Manipuriবিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরীbpy25.09558.762783.895221.144194924.01
QuechuaRuna Simiqu22.71255.189642.597223.96542023.81
Interlinguainterlinguaia22.61836.238630.039738.9594046.3
Mongolianмонголmn19.74484.110632.308566.942831.45579.9
Samogitianžemaitėškabat-smg16.90628.561350.599521.794371095.83
Sinhaleseසිංහලsi15.89373.238459.604348.661883.65081.7
NavajoDiné bizaadnv15.87128.911264.233313.048216246.17
Odiaଓଡ଼ିଆor15.70868.458408.318626.7266812467.26
Min DongMìng-dĕ̤ng-ngṳ̄cdo15.49531.02286.970416.5772542.82
IlocanoIlokanoilo15.38963.718367.390214.35225056.87
Scottish GaelicGàidhliggd15.15331.319556.259322.6623034720.22
Mingrelianმარგალურიxmf15.00331.489145.600314.3702505.58
Yiddishייִדישyi14.94543.258563.098338.914581.06246.72
Amharicአማርኛam14.88745.568361.098332.990361.76133.66
NeapolitanNapulitanonap14.61523.471661.169324.2152528310.34
Bugineseᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗbug14.13918.808193.157110.8711901.12
Walloonwalonwa14.09034.619368.667319.261281.28622.61
Sindhiسنڌيsd13.80646.084204.027412.7604710024.2
Upper Sorbianhornjoserbscehsb13.62934.823371.329420.5882813325.79
Maithiliमैथिलीmai13.60836.103209.89069.4363711415.89
Faroeseføroysktfo13.40139.522360.576423.55937034.66
BanyumasanBasa Banyumasanmap-bms13.37029.370209.931113.5122048310.24
Mazandaraniمازِرونیmzn13.19828.861151.785323.876372507.41
LimburgishLimburgsli13.11863.909444.846723.13831623104.35
Sakhaсаха тылаsah12.78744.123359.470319.035301.76548.93
Emilian-Romagnolemiliàn e rumagnòleml12.54033.228140.696319.696312.45711.52
OssetianИронos12.52047.642481.079319.9823118679.47
Pashtoپښتوps11.60044.143256.117222.854481.55145.66
Sanskritसंस्कृतम्sa11.46363.294454.759530.37959441146.89
North FrisianNordfriiskfrr11.30230.544191.466514.843271.21118.17
Central BicolanoBikol Centralbcl10.56820.119198.230316.143408718.05
Classical Chinese文言zh-classical10.51186.514355.436685.761580214.81
AcehneseAcèhace10.35417.841121.694220.7193103.57
Hill Mariкырык марыmrj10.27617.30497.58118.8491202.64
GorontaloBahasa Hulontalogor10.22614.78441.48231.9521000.56
Meadow Mariолык марийmhr10.20625.448180.818111.52822015.85
Fiji HindiFiji Hindihif9.80037.408257.675225.6923319354.67
Hakka客家語/Hak-kâ-ngîhak9.37718.015119.712127.1482505.64
Tarantinotarandíneroa-tara9.30217.550137.55729.642152906.16
KapampanganKapampanganpam8.69920.063287.498217.3712741224.45
Khmerភាសាខ្មែរkm8.31729.813251.528430.931571.19656.36
Northern SothoSesotho sa Leboanso8.20810.12639.90214.8371000.22
Rusynрусиньскыйrue7.86916.225122.498220.80930548.51
Crimean Tatarqırımtatarcacrh7.79724.536149.683214.78022028.12
Northern Samidavvisámegiellase7.70920.399296.623622.84735039.4
Assameseঅসমীয়াas7.44155.772250.259527.940911.392189.31
Bhojpuriभोजपुरीbh7.37260.850680.793224.1854253588.75
West FlemishWest-Vlamsvls7.26120.328304.780521.3232748848.56
MaoriMāorimi7.17012.937149.661213.3931707.48
Dutch Low SaxonNedersaksiesnds-nl7.08917.989309.972721.9873258140.74
NahuatlNāhuatlnah7.00018.438454.805318.5252517565.86
Sardiniansardusc6.75214.857168.276418.3263614416.32
Vepsianvepsän kel’vep6.61426.144131.386112.36824043.82
Gan贛語gan6.43533.396392.759334.97822146206.45
ShonachiShonasn6.22813.71180.902112.4302608.52
Erzyaэрзяньmyv6.21919.973125.178310.15223030.66
AbkhazianАҧсшәаab6.08717.628100.514215.16223920.5
Gilakiگیلکیglk6.04312.59655.126312.514148075.15
Northern Luriلۊری شومالیlrc6.03510.608136.48924.8232107.39
Tibetanབོད་ཡིགbo5.92317.185137.814122.60618028.99
SomaliSoomaaligaso5.85721.480206.329326.87778068.34
Corsicancorsuco5.84314.137368.630317.10730052.54
TurkmenTürkmençetk5.81413.919214.064220.3404731929.89
VõroVõrofiu-vro5.60810.659170.047211.4681821112.94
HausaHausaha5.46511.70966.322312.0215507.39
Kashubiankaszëbsczicsb5.3528.563183.554313.5641707.72
Komiкомиkv5.34915.202134.496111.56617030.02
InterlingueInterlingueie5.1408.454130.373314.1772306.41
ManxGaelggv5.01316.957298.827316.10617181100.04
Udmurtудмуртudm4.95715.516115.436411.99117933.76
PicardPicardpcd4.8879.86665.496212.91829496.89
KabyleTaqbaylitkab4.86713.44598.652110.12026022.79
AymaraAymar aruay4.8538.45391.637113.5672305.97
Santaliᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤsat4.75312.54062.21732.99836013.32
ZeelandicZeêuwszea4.7418.982110.656410.4341619.86
ZuluisiZuluzu4.5939.51366.384214.1443408.01
NormanNouormandnrm4.5169.876216.511111.03113030.88
Uyghurئۇيغۇرچە / Uyghurcheug4.41113.101147.703116.9152129043.76
LigurianLigurelij4.32416.992182.917511.87930292.4
Cornishkernowekkw4.2299.148180.722111.83024026.73
Franco-Provençalarpetanfrp4.15111.055197.596212.58526049.44
Lezgianлезгиlez4.14511.77182.60648.248221023.75
Lingua Franca NovaLingua Franca Novalfn4.0336.22235.43525.7851301.68
Saterland FrisianSeelterskstq4.02510.531119.079411.1401743829.54
GuaraniAvañe'ẽgn3.8979.360112.765214.08322023.68
MirandeseMirandésmwl3.83010.09696.619110.81014025.62
Konkaniगोंयची कोंकणी / Gõychi Konknnigom3.7238.787188.45636.73218039.68
Romanshrumantschrm3.6959.058158.775316.033205136.93
MalteseMaltimt3.62416.151258.229517.471341.149191.04
Laoລາວlo3.57511.37287.609113.00927036.65
LadinoLadinolad3.55612.789205.814517.4242823108.49
Komi-PermyakПерем Комиkoi3.4529.65456.87016.92311019.02
Livvi-KarelianLivvinkarjalaolo3.4418.80928.83324.6902007.97
Friulianfurlanfur3.4207.994167.719211.6431831837.53
Anglo-SaxonÆngliscang3.30215.700200.1422109.22144300179.72
Lower Sorbiandolnoserbskidsb3.28711.007139.769115.47318070.04
Doteliडोटेलीdty3.28617.652234.40234.146153253.81
BanjarBanjarbjn3.28317.90767.687210.64622175
Extremaduranestremeñuext3.2267.271112.588114.24119024.34
Lingalalingálaln3.1788.301120.125310.231183137.6
ChavacanoChavacano de Zamboangacbk-zam3.0997.907106.999212.08013032.57
Divehiދިވެހިބަސްdv2.95810.679123.042321.1282093378.5
Tuvanтыва дылtyv2.9129.48639.20916.60625021.07
RipuarianRipoarischksh2.87810.4011.601.184319.3091501051.88
GagauzGagauzgag2.7266.33564.452110.32012017.83
Palatinate GermanPälzischpfl2.6846.80987.98448.98813030.52
PangasinanPangasinanpag2.6648.75971.22516.5869042.57
Paliपालिpi2.5434.49696.57815.7069012.67
Avarаварav2.46311.04173.280211.50620080.5
HawaiianHawaiʻihaw2.2925.07893.830112.84017027.3
Buryatбуряадbxr2.1727.93754.650211.84415048.51
Kalmykхальмгxal2.08811.03781.36518.151140135.42
Karachay-Balkarкъарачай-малкъарkrc2.04814.306105.49528.38190264.18
PapiamentuPapiamentupap2.0054.80373.874211.26519029.95
ZhuangVahcuenghza1.9544.11138.78018.4409011.5
KinyarwandaKinyarwandarw1.9315.38773.50019.24132043.7
Pennsylvania GermanDeitschpdc1.9075.774104.186126.93719074.2
KarakalpakQaraqalpaqshakaa1.8684.92043.89528.91720223.82
Aramaicܐܪܡܝܐarc1.7646.26794.329216.60717098.08
Tonganlea faka-Tongato1.7415.07339.91127.567101128.82
NovialNovialnov1.6794.545175.03829.502100112.21
Jamaican PatoisPatoisjam1.6602.93620.05715.597804.04
Tok PisinTok Pisintpi1.6255.83985.214110.54310098.14
KabiyeKabɩyɛkbp1.6123.13614.69712.790704.19
IgboIgboig1.5996.29566.762210.94441091.47
KabardianАдыгэбзэkbd1.5876.66642.74127.93210065.67
IngushГӀалгӀайinh1.5156.94038.26321.984101770.7
NauruanDorerin Naoerona1.4834.31781.73419.49414069.14
Tetumtetuntet1.4803.81564.48627.75716042.07
WolofWolofwo1.4225.265103.001212.300120142.88
Tuluತುಳುtcy1.4076.62388.35423.907220183.34
KikuyuGĩkũyũki1.3662.90119.72516.4961608.59
AkanAkanak1.3143.32825.29019.82728017.85
AtikamekwAtikamekwatj1.3022.28012.35842.5822803.06
Lojbanla .lojban.jbo1.2585.631110.080313.122140236.22
BislamaBislamabi1.2342.97338.361110.12014025.62
Aromanianarmãneashtiroa-rup1.2323.941202.665111.703140248.64
Lakлаккуlbe1.22213.02646.23616.919100331.2
KongoKongokg1.2102.83243.05028.49614027.32
Tahitianreo tahitity1.2082.89652.25416.1098035.23
LugandaLugandalg1.2064.49925.43615.93212042.15
Mokshaмокшеньmdf1.1967.17552.01927.402100181.19
FijianNa Vosa Vakavitifj1.1043.18733.90516.99414037.87
SrananSranantongosrn1.0712.67138.27916.12310031.99
XhosaisiXhosaxh1.0613.70531.88619.78019053.44
Latgalianlatgaļultg1.0013.18834.88415.7547052.23
CherokeeᏣᎳᎩchr9163.73345.070118.207150114.19
SamoanGagana Samoasm8693.06040.87118.29010084.91
OromoOromooom8573.51933.41417.80417091.61
Greenlandickalaallisutkl8322.86773.286210.787160152.92
Gothic𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺got8293.70044.120215.248130143.02
NorfolkNorfuk / Pitkernpih8033.10741.95628.950170111.17
SesothoSesothost7892.58224.63418.04112049.27
ChichewaChi-Chewany7643.24422.77927.18712073.99
Old Church Slavonicсловѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟcu7445.07278.050220.049170520.74
TswanaSetswanatn7122.86123.85817.71514075.97
TwiTwitw7092.27520.85419.8264044.72
TsongaXitsongats7003.67335.42527.515150173.97
Romaniromani čhibrmy6782.59448.173114.486120148.31
Bambarabamanankanbm6692.61138.51718.574130124.31
CheyenneTsetsêhestâhesechy6192.19723.61919.13711069.87
KirundiKirundirn6172.36420.72117.06712070.27
TumbukachiTumbukatum5881.99122.46116.1778064.23
SwatiSiSwatiss5192.31037.25436.590110192.05
ChamorroChamoruch5142.43521.147112.469120121.3
Inuktitutᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitutiu4722.98543.082214.398150409.12
PonticΠοντιακάpnt4702.00734.55318.162110184.12
Kashmiriकॉशुर / کٲشُرks4261.81833.65617.774160197.66
Adygheадыгабзэady4232.3199.22114.52015079.89
VendaTshivendave3701.79417.54215.64580144.83
Eweeʋegbeee3612.70248.425211.506110753.66
InupiakIñupiakik2802.32435.51116.796120814.28
FulaFulfuldeff2721.92321.78616.61460417.4
SangoSängösg2641.64219.63115.12570325.73
DinkaThuɔŋjäŋdin2568056.06914.73011034.67
Dzongkhaཇོང་ཁdz2192.05128.24917.83890963.83
Tigrinyaትግርኛti1982.04721.31527.083140908.05
CreeNēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣcr1182.08035.826213.746904761.78
NdongaOshiwambong84425.92112.3811039425.05
ChoctawChoctawcho62014.22011.8051022176
KuanyamaKwanyamakj41143.54811.3721023536.62
MarshalleseEbonmh42064.21212.1371052143.95
Hiri MotuHiri Motuho31293.78611.5710051771.35
Nuosuꆇꉙii318911.65312.02810237005.99
AfarQafár afaa15104.68514.059202379989.19
MuscogeeMvskokemus11153.60312.34510407170.33
HereroOtsihererohz01764.48313.75930Διαίρεση με το μηδέν
KanuriKanurikr01624.64115.46240Διαίρεση με το μηδέν

Grand total[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Articles Total Edits Admins Users Active users Images
54.991.758 225.654.050 2.859.456.257 3.877 92.203.364 308.825 2.657.883

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. List of Wikipedias – Meta
  2. «ISO 639 code tables». www.sil.org. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. 
  3. «Browse by Language Family». Ethnologue. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90424. Ανακτήθηκε στις 9 March 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]