Κατάλογος Βικιπαιδειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στιγμιότυπο από την Wikipedia στη διαδικτυακή πύλη που δείχνει τις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις ταξινομημένες κατά  πλήθος άρθρων.

Αυτή είναι η λίστα με τις διάφορες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Τον Οκτώβριο του 2018 υπήρχαν 302 Βικιπαίδειες των οποίων οι 292 είναι ενεργές και 10 δεν είναι ενεργές.

Βικιπαίδεια: έκδοση κωδικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατανομή των 56.694.821 λημμάτων σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις (ως τις 23 Ιουνίου 2021);[1] η πλειοψηφία των λημμάτων στα Σουηδικά, Σεμπουάνο και Ουαρέι δημιουργήθηκαν από το Lsjbot

  en (11.2%)
  ceb (10.3%)
  sv (5.4%)
  de (4.6%)
  fr (4.1%)
  nl (3.6%)
  ru (3.1%)
  es (3%)
  it (3%)
  pl (2.6%)
  war (2.3%)
  vi (2.2%)
  ja (2.2%)
  zh (2.2%)
  Other (40.2%)

Κάθε Βικιπαίδεια έχει ένα κωδικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δευτερεύων τομέας διεύθυνσης ιστού στο wikipedia.org. Οι διαγλωσσικές συνδέσεις ταξινομούνται από αυτόν τον κώδικα. Οι κωδικοί που αντιπροσωπεύουν το κωδικό γλώσσας όπως ορίζονται από το πρότυπο ISO 639-1 και ISO 639-3, και η απόφαση σχετικά με ποιο κωδικό γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί συνήθως καθορίζεται από την πολιτική της ετικέτα γλώσσας IETF. Οι Βικιπαίδειες επίσης ποικίλουν από το κατά πόσο διαφοροποιούνται ανά διάλεκτο και τις παραλλαγές αυτών, για παράδειγμα, η αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες ποικιλίες της αγγλικής γλώσσας όπως τα Βρετανικά αγγλικά, Ινδικά αγγλικά, τα νοτιοαφρικάνικα αγγλικά κλπ., αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σχετικές γλώσσες όπως Σκωτσέζικα ή τα αγγλοσαξονικά, τα οποία έχουν ξεχωριστές Βικιπαίδειες. Η Ισπανική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τόσο τη γλώσσα Καστιλιάνικα της Ιβηρικής και τα Ισπανικά λατινικής Αμερικής. Η Μαλαισιανή Βικιπαίδεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Μαλαισιανών γλωσσών, και ούτω καθεξής.

Οι διαφορές μεταξύ αντιστοιχίσεων ISO και κωδικών Βικιπαίδειας περιλαμβάνουν:

Κωδικός Βικιπαίδειας Όνομα έκδοσης Βικιπαίδειας Κωδικός ISO 639 για αυτή τη γλώσσα Σημειώσεις
sq Αλβανικά 'sq' is the ISO code for the Albanian macrolanguage, which includes four individual languages.
als Αλεμανικά 'gsw' for Swiss German, Alemannic German, and Alsatian; 'gct' for Colonia Tovar dialect; 'swg' for Swabian German, and 'wae' for Walser German 'als' is actually the ISO code for Tosk Albanian.[2]
roa-rup Αρομανικά rup 'roa' is the ISO code for Romance (Other).
map-bms Μπανιουμάσαν ο 'map' είναι ο κωδικός ISO για τα αυστρονησιακά (Άλλα).
nds-nl Ολλανδικά Κάτω Σαξονικά The Low Saxon dialects in the Netherlands have their own ISO codes. Στο ISO, το nds είναι για τα 'Κάτω Σαξονικά', περιορισμένα στη Γερμανία στον Εθνολόγο.
bh Μπιχάρι ISO collective code 'bih' is a macrolanguage which includes Bhojpuri (bho), Maithili (mai), Magahi (mag) and nine others.[3] Bihari Wikipedia excludes Maithili (mai) and Fiji Hindi (hif) which exist as independent Wikipedias.
zh-yue Καντονέζικα yue
zh-classical Κλασσικά Κινεζικά lzh
ms Μαλαϊκά ISO collective code 'ms' is a macrolanguage that includes more than 30 individual languages and dialects. However, the wiki excludes Indonesian because Indonesian Wikipedia (id) exists independently.
zh-min-nan Μιν Ναν nan
no Νορβηγικά Μποκμάλ nb, nob ISO uses no for Norwegian in general. (Norwegian Nynorsk is at 'nn' in both ISO and Wikipedia.)
ksh Ριπουαριανά κανένας ISO ksh is for the Kölsch language, the most prominent dialect of the Ripuarian language group. The other variants (e.g. the Aachen dialect) do not have ISO codes.
bat-smg Σαμογιτιανά sgs 'bat' είναι ο κωδικός ISO για τα Βαλτικά (Άλλα).
simple Απλά Αγγλικά κανένας
roa-tara Ταραντίνο κανένας 'roa' είναι ο κωδικός ISO για τα ρομανικά (άλλα).
fiu-vro Βόρο vro
cbk-zam Ζαμποάνγκα Τσαβακάνο κανένας ISO cbk is for the Chavacano language. The individual variants do not have ISO codes.

Επιπλέον, οι Βικιπαίδειες διαφέρουν στην ορθογραφία κατά καιρούς. Η Κινεζική Βικιπαίδεια μεταφράζεται αυτόματα από τη σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική γλώσσα σε πέντε τυποποιημένες μορφές: στους απλοποιημένες χαρακτήρες της Ηπειρωτικής Κίνας και Σιγκαπούρης και τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ του Μακάο. Η λευκορωσική διαθέτει ξεχωριστή Βικιπαίδεια για τη "κανονιστική" ορθογραφία και για την Ταρασκιέβιτσα (tarask).

Αναλυτική λίστα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η στήλη "Σύνολο" αναφέρεται στον αριθμό των σελίδων σε όλους τους ονοματοχώρους, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων: η επίσημη μέτρηση άρθρων κάθε βίκι και των μη-άρθρων: σελίδες χρήστη, εικόνες, σελίδες συζήτησης, σελίδες "έργου", κατηγορίες και πρότυπα.
  • "Ενεργοί χρήστες" είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επεξεργασία τις τελευταίες τριάντα ημέρες.
  • "Εικόνες" είναι ο αριθμός των τοπικών αρχείων που έχουν ανεβαστεί. Σημειώστε ότι ορισμένες μεγάλες Βικιπαίδειες δεν χρησιμοποιούν τοπικές εικόνες και βασίζονται εξολοκλήρου στα Commons, έτσι ώστε η τιμή 0 δεν είναι πρόβλημα.
  • Η στήλη "Βάθος" είναι μια πρόχειρη ένδειξη της ποιότητας της Βικιπαίδειας, που δείχνει πόσο συχνά ενημερώνονται τα άρθρα της. Δεν αφορούν την ακαδημαϊκή ποιότητα.
  • Το Lsjbot, ένα bot που διευθύνεται από τον Σβέρκερ Γιόχανσον, και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της 2ης και 3ης μεγαλύτερης Βικιπαίδειας, της Σεμπουανικής και Σουηδικής, αντίστοιχα, καθώς και για τη ταχεία ανάπτυξη της Βικιπαίδειας στα Ουαρέι-Ουαρέι.


ΓλώσσαΓλώσσα (τοπικό)ΒίκιΛήμματαΣυνολικάΕπεξεργασίεςΔιαχειριστέςΧρήστεςΕνεργοί χρήστεςΕικόναΒάθος
EnglishEnglishen6.322.71953.645.0891.025.243.5101.09341.769.791130.278894.7101070.59
CebuanoCebuanoceb5.835.85310.525.41031.894.307679.95317901.96
Swedishsvenskasv3.059.1366.959.88749.355.26664779.9972.353011.53
GermanDeutschde2.589.2147.177.378211.759.7741893.727.00518.650129.13392.64
Frenchfrançaisfr2.339.45511.408.857183.583.0411564.125.91119.22365.009241.83
DutchNederlandsnl2.059.2294.351.18859.222.143351.148.8274.1442016.86
Russianрусскийru1.733.6396.595.558114.762.452792.996.35710.671231.031136.85
Italianitalianoit1.701.0117.103.292121.157.2361142.137.1268.720141.503172.04
Spanishespañoles1.694.7807.439.164136.062.703696.257.56516.7230210.12
Polishpolskipl1.479.6793.409.62763.582.4911021.109.5414.34925831.72
Egyptian Arabicمصرىarz1.301.0201.533.9425.643.6497156.7481871.4540.12
Japanese日本語ja1.274.8663.769.20283.957.492401.802.15615.10149.41285.27
VietnameseTiếng Việtvi1.266.17619.280.51665.034.01921808.2372.48422.891682.76
WarayWinaraywar1.265.4012.880.7916.235.043348.58686423.53
Chinese中文zh1.205.3366.639.33065.907.712773.100.1198.83956.289201.76
Arabicالعربيةar1.121.5347.334.09554.121.404272.093.8165.84546.449226.43
Ukrainianукраїнськаuk1.097.6423.816.99632.717.29145564.2122.959111.51152.61
Portugueseportuguêspt1.066.4845.177.40561.265.692702.606.0919.98357.071175.82
Persianفارسیfa811.9525.011.41432.352.104361.037.6735.51576.516172.69
Catalancatalàca682.2271.687.16327.558.04122390.2111.30314.29635.44
Serbianсрпски / srpskisr647.4153.913.22023.869.47821287.19683733.954155.21
IndonesianBahasa Indonesiaid583.6842.956.94818.519.785361.257.5362.93457.050103.54
Norwegian (Bokmål)norskno558.6111.577.97421.571.26236525.9491.170545.52
Korean한국어ko542.5732.497.28529.491.68923686.8022.52511.951153.28
Finnishsuomifi511.3791.352.82419.790.10031483.8541.83962.82639.61
Hungarianmagyarhu489.0991.400.44723.919.78429478.2061.6438.64059.3
Czechčeštinacs483.7711.327.06620.056.32334541.2422.399145.92
Serbo-Croatiansrpskohrvatski / српскохрватскиsh455.2334.640.18941.041.15012162.33618110.267747.48
Min NanBân-lâm-gúzh-min-nan430.8391.058.7073.094.742648.286913626.21
Romanianromânăro420.9022.290.83414.182.40519556.85999938.728122.19
TurkishTürkçetr407.8232.028.61425.609.493261.309.7253.81835.744199.39
Basqueeuskaraeu376.144772.5198.554.61712124.831493012.3
Chechenнохчийнce362.359670.2916.063.276326.170552976.53
MalayBahasa Melayums350.032977.3305.118.84215276.63461219.70416.82
Tatarтатарча/tatarçatt299.386436.8843.057.763638.122915.5201.48
EsperantoEsperantoeo298.072659.0407.185.96016184.8433926.90315.99
Hebrewעבריתhe297.1261.246.48831.574.39837843.1333.35169.403258.6
Armenianհայերենhy285.349962.9877.969.55611111.23458910.68746.67
Bulgarianбългарскиbg272.862607.43711.011.97727290.91681056227.26
Danishdanskda267.404877.16010.767.98824407.142822063.83
Southern Azerbaijaniتۆرکجهazb240.427556.0021.466.112530.8891241514.54
Slovakslovenčinask237.132533.9457.195.4259204.544556021.11
Kazakhқазақшаkk228.380568.7842.880.66818109.79222910.13511.25
MinangkabauMinangkabaumin224.630336.3402.056.257613.605411451.51
Estonianeestiet220.352524.0275.911.82933153.24253373021.43
Croatianhrvatskihr209.074482.5485.889.08115257.44558420.47720.88
Belarusianбеларускаяbe205.847614.0383.859.00510107.3792463.32224.71
Lithuanianlietuviųlt199.085482.5156.254.89710154.47138223.17426.27
GreekΕλληνικάel195.001585.1978.893.86822334.2221.16318.06960.85
Simple EnglishSimple Englishsimple190.246624.6507.602.518161.109.3141.1633663.46
Azerbaijaniazərbaycancaaz179.950475.7506.002.10516226.07679123.87534.09
Galiciangalegogl174.257432.3565.793.5359117.4542962.13729.4
Slovenianslovenščinasl173.063423.1565.523.41924201.6713708.20527.26
Urduاردوur163.911930.9464.624.56111131.34026811.275108.78
Norwegian (Nynorsk)norsk nynorsknn158.815364.5173.307.54114112.7811431615.22
Georgianქართულიka154.045440.3064.201.4474132.04228914.78132.95
Hindiहिन्दीhi148.2411.106.1015.219.1178634.0321.3933.476197
Uzbekoʻzbekcha/ўзбекчаuz140.475637.4672.194.0281162.9401831.67943.08
Thaiไทยth138.312891.9689.455.02616403.7111.02427.847314.73
Tamilதமிழ்ta137.961435.2753.166.50934191.4134467.70433.79
LatinLatinala135.521270.6333.617.43521144.268156013.29
WelshCymraegcy133.123268.30310.944.7441667.29511011.32142.06
Asturianasturianuast127.824221.4273.332.7321089.05614108.07
VolapükVolapükvo126.700259.1253.227.229230.02637013.61
Macedonianмакедонскиmk115.286492.4274.537.0301295.4942248.36198.6
Cantonese粵語zh-yue112.735252.1441.636.39912220.2313132.3809.92
Bengaliবাংলাbn109.046922.4445.203.22812334.5201.25713.166313.85
Latvianlatviešulv108.094439.1613.426.7451399.23329224.99473.2
Tajikтоҷикӣtg103.555254.4311.251.730632.1976947010.44
Burmeseမြန်မာဘာသာmy100.782194.418660.353492.6671382.8812.93
AfrikaansAfrikaansaf98.879355.4632.402.66016136.8181879.63445.51
MalagasyMalagasymg93.936243.5251.011.385326.14237310.53
Occitanoccitanoc86.797154.1462.257.914444.777839148.82
Bosnianbosanskibs86.169357.6323.314.85610134.0591865.46891.99
Albanianshqipsq83.236250.9592.224.91312133.1002504.71436
Low SaxonPlattdüütschnds82.544155.963978.191444.4096204.96
KirghizКыргызчаky80.817107.954375.554229.275782.6880.39
Marathiमराठीmr75.694261.4951.916.08910133.84319819.14244.15
Belarusian (Taraškievica)беларуская (тарашкевіца)be-tarask74.907214.4572.222.924469.8301331.74735.97
Malayalamമലയാളംml74.598462.6193.531.30015150.7923606.653206.52
Newarनेपाल भाषाnew72.323196.818847.517223.33325012.76
Teluguతెలుగుte71.665287.3703.211.68013105.94524713.905101.25
Bretonbrezhonegbr69.647136.1991.900.244364.349855.39912.74
Venetianvènetovec67.898135.5491.070.087529.126407247.84
PiedmontesePiemontèispms65.838100.809852.3161023.591362.0702.39
SwahiliKiswahilisw64.449132.4721.172.6311448.0261902.2569.86
JavaneseJawajv64.358167.9431.561.880648.4961065.43224.09
Western Punjabiپنجابیpnb63.064105.990587.539228.957552382.57
HaitianKreyòl ayisyenht62.55176.186786.046325.7164200.49
SundaneseSundasu60.87196.279614.174726.102455452.16
LuxembourgishLëtzebuergeschlb59.804128.5882.348.304551.027662.27924.16
Bashkirбашҡортсаba57.415162.0891.043.463631.717921.41821.4
IrishGaeilgega55.09090.8821.003.193747.675901.1254.66
Silesianślůnskiszl53.86266.485338.289319.4883300.28
Icelandicíslenskais52.920137.3881.718.2072979.7811293.19031.86
TagalogTagalogtl50.158230.4481.860.97711114.2021471.897104.34
Lombardlombardlmo46.349112.1261.041.577833.373524.43718.71
ChuvashЧӑвашлаcv46.04286.701705.491328.564485376.35
West FrisianFryskfy45.853140.6341.038.588940.063707.24431.55
Wu吴语wuu42.68855.420287.611472.291551840.46
ScotsScotssco40.474146.447839.952684.50911469039.32
Aragonesearagonésan40.233121.6571.747.035662.470721.49558.82
ZazakiZazakidiq40.02160.177476.389522.244452092.01
Kurdish (Kurmanji)kurdîku39.12984.801889.720346.7379757314.29
Eastern Punjabiਪੰਜਾਬੀpa36.070126.476565.663937.565881.54328.1
YorubaYorùbáyo33.39357.867540.149322.446441725.01
Nepaliनेपालीne31.968100.6711.015.455753.3171181.24046.59
Kurdish (Sorani)کوردیckb31.852153.963798.650745.6421271.23176.24
BavarianBoarischbar31.625114.870786.024457.703701.31847.41
IdoIdoio30.22045.167968.326531.0565405.24
Gujaratiગુજરાતીgu29.515109.381771.127362.86869051.62
AlemannicAlemannischals27.85567.725992.7851084.3428956230.03
Kannadaಕನ್ನಡkn26.859124.2911.035.869569.3861152.478109.67
Siciliansicilianuscn26.17355.567730.413638.322411.40716.58
Bishnupriya Manipuriবিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরীbpy25.08462.412846.486321.966284730.03
Interlinguainterlinguaia23.16537.029635.472740.9734746.15
QuechuaRuna Simiqu22.88955.569645.339325.26342023.67
Mongolianмонголmn20.70893.268667.240571.189841.47487.84
Sinhaleseසිංහලsi17.21877.115484.094352.1491073.60375.97
Samogitianžemaitėškabat-smg16.89628.695352.022522.682331095.98
NavajoDiné bizaadnv16.72930.044268.035313.731136325.65
Mingrelianმარგალურიxmf16.43233.036160.317315.3963304.95
Odiaଓଡ଼ିଆor15.73070.299425.220528.2745812472.79
Min DongMìng-dĕ̤ng-ngṳ̄cdo15.50431.05387.426417.4452842.83
IlocanoIlokanoilo15.39065.754372.885215.05928060.73
Scottish GaelicGàidhliggd15.28031.554558.691723.8283234720.08
Yiddishייִדישyi15.21643.654568.761341.405571.06245.51
Amharicአማርኛam14.95145.898364.188235.160621.76634
NeapolitanNapulitanonap14.68123.574662.771325.5092828110.32
Sindhiسنڌيsd14.40252.748223.429413.9153511730.03
Bugineseᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗbug14.13818.825193.505111.3231001.13
Upper Sorbianhornjoserbscehsb13.75035.188375.116421.5003513325.91
Maithiliमैथिलीmai13.67837.434225.152510.2202411518.14
Faroeseføroysktfo13.58839.911364.695424.83049034.29
OssetianИронos13.52851.023492.320320.8872917074.12
North FrisianNordfriiskfrr13.49835.467206.807516.004241.23415.45
BanyumasanBasa Banyumasanmap-bms13.38829.455210.702114.0082548310.3
LimburgishLimburgsli13.37164.698449.171724.42334623102.3
Mazandaraniمازِرونیmzn13.30129.497156.185325.791442647.85
Sakhaсаха тылаsah13.15945.388367.013320.248461.76548.51
Emilian-Romagnolemiliàn e rumagnòleml12.84234.078145.954321.087332.63311.71
Pashtoپښتوps12.34247.035268.342224.429471.62245.08
AcehneseAcèhace12.24326.370135.244221.9283806.83
Sanskritसंस्कृतम्sa11.51965.363459.920532.01634445153.74
GorontaloBahasa Hulontalogor11.44517.02745.58322.5261800.64
Central BicolanoBikol Centralbcl11.37422.037207.123417.416698718.26
Walloonwalonwa11.16026.433379.252420.3783078226.87
Classical Chinese文言zh-classical10.84989.908366.016788.942720216.18
Crimean Tatarqırımtatarcacrh10.69728.545157.146215.78651015.33
LigurianLigurelij10.49224.906210.446612.86423215.95
Hill Mariкырык марыmrj10.28817.80198.60419.2451802.95
Meadow Mariолык марийmhr10.23926.009181.913212.06818016.59
HausaHausaha10.00218.27093.901513.8058703.51
Fiji HindiFiji Hindihif9.87238.827264.690226.9252419358.65
Hakka客家語/Hak-kâ-ngîhak9.42618.094120.570128.2482505.63
Tarantinotarandíneroa-tara9.30417.608138.807210.096142906.28
KapampanganKapampanganpam8.93021.481293.853218.1532540327.02
Assameseঅসমীয়াas8.74563.485282.896430.0711141.514174.6
ZuluisiZuluzu8.43021.07286.886215.2043209.27
Northern SothoSesotho sa Leboanso8.40310.33248.42215.1651000.25
Khmerភាសាខ្មែរkm8.28229.880258.365432.876711.13358.8
InterlingueInterlingueie8.12411.565139.773215.1103602.17
Rusynрусиньскыйrue8.12316.850125.815122.31431878.62
Northern Samidavvisámegiellase7.75420.517297.933624.15332039.34
Bhojpuriभोजपुरीbh7.53363.278695.840225.9193953602.19
West FlemishWest-Vlamsvls7.40620.714306.477522.5432648047.77
Dutch Low SaxonNedersaksiesnds-nl7.26418.416313.465723.3202957840.12
MaoriMāorimi7.19212.971150.793214.6592207.51
ShonachiShonasn7.05014.73686.792113.5611407
Sardiniansardusc7.03015.304171.262419.7263114515.5
NahuatlNāhuatlnah7.00318.533460.502319.3282417567.36
Vepsianvepsän kel’vep6.66528.379140.664113.11627052.61
Gan贛語gan6.43733.470393.477336.15418146207.34
Erzyaэрзяньmyv6.33321.553129.210310.74024034.63
Gilakiگیلکیglk6.29113.10158.317313.140188075.22
KabyleTaqbaylitkab6.19615.475104.000310.86519015.07
Santaliᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤsat6.16914.11375.14633.8463708.83
SomaliSoomaaligaso6.13122.364212.372228.60074066.57
AbkhazianАҧсшәаab6.10420.339113.948216.03731930.47
Tibetanབོད་ཡིགbo5.96417.329138.703123.88729029.07
TurkmenTürkmençetk5.92214.325216.413121.8874831930.42
Corsicancorsuco5.91814.298373.582218.08935052.39
Võrovõrofiu-vro5.77911.192172.919412.1392320113.56
Komiкомиkv5.44815.760135.855112.14714030.88
Kashubiankaszëbsczicsb5.3838.614184.285314.2602007.71
PicardPicardpcd5.15810.15566.944314.02723496.19
Franco-Provençalarpetanfrp5.12613.331205.373213.36124039.47
Udmurtудмуртudm5.06716.099116.964412.59122934.44
Uyghurئۇيغۇرچە / Uyghurcheug5.06014.461151.430117.9392728236.15
ManxGaelggv5.04316.970299.198316.8181618198.62
AymaraAymar aruay4.9008.54093.002114.1732306.01
ZeelandicZeêuwszea4.7519.012111.138310.9922019.92
Cornishkernowekkw4.60710.155186.987212.53524026.7
NormanNouormandnrm4.5759.950217.226211.51014030.13
Lezgianлезгиlez4.20312.25384.14638.803211025.19
Lingua Franca NovaLingua Franca Novalfn4.1236.40536.52827.0992301.75
GuaraniAvañe'ẽgn4.1229.754115.065214.92728022.02
Saterland FrisianSeelterskstq4.04610.587119.450411.6721443829.49
MalteseMaltimt4.01117.176265.039518.470411.149166.24
MirandeseMirandésmwl3.85810.14497.708111.34519025.57
Laoລາວlo3.82511.79490.662113.82531033.37
Romanshrumantschrm3.7179.149159.592316.941205137.25
BanjarBanjarbjn3.61119.40171.272211.41325170.24
Livvi-Karelianlivvinkarjalaolo3.5959.48630.00225.1591808.49
LadinoLadinolad3.57412.872206.775518.2382523108.72
Konkaniगोंयची कोंकणी / Gõychi Konknnigom3.5438.852205.20837.64716052.05
Komi-Permyakперем комиkoi3.46510.15657.69017.26410021.18
Friulianfurlanfur3.4438.029168.112212.1571731837.15
Anglo-SaxonÆngliscang3.33115.895201.6622112.40738300180.5
Lower Sorbiandolnoserbskidsb3.30111.145141.862116.13028071.87
Doteliडोटेलीdty3.29818.243235.77844.635163265.4
Extremaduranestremeñuext3.2897.363113.399114.90225023.63
Lingalalingálaln3.2268.445120.688410.811183237.4
Tuvanтыва дылtyv3.1869.99340.29817.14223018.41
ChavacanoChavacano de Zamboangacbk-zam3.1478.057107.476212.60420032.47
Divehiދިވެހިބަސްdv3.00610.737123.607221.9322893376.15
RipuarianRipoarischksh2.90910.5051.601.855320.0881801039.7
GagauzGagauzgag2.7936.49666.021111.15531017.86
Palatinate GermanPälzischpfl2.7136.86188.79549.60314030.25
Paliपालिpi2.5584.53699.57916.00613013.13
PangasinanPangasinanpag2.5578.69971.73316.95717047.58
Avarаварav2.53811.62275.210212.14129082.9
Buryatбуряадbxr2.4458.79956.825212.45622043.62
HawaiianHawaiʻihaw2.3745.31895.096113.61719027.5
PapiamentuPapiamentupap2.1605.38379.636512.20723032.94
IgboIgboig2.1577.08368.964211.74136050.78
Kalmykхальмгxal2.09711.29182.19718.507160139.94
KinyarwandaIkinyarwandarw2.0925.69575.49819.81626039.32
Karachay-Balkarкъарачай-малкъарkrc2.05314.319105.67728.901200263.45
ZhuangVahcuenghza1.9634.12138.95118.88413011.42
Pennsylvania GermanDeitschpdc1.9255.808104.561128.18024073.25
KarakalpakQaraqalpaqshakaa1.9034.99844.44819.34121323.52
IngushГӀалгӀайinh1.8269.02544.59122.459181976.8
Aramaicܐܪܡܝܐarc1.7726.30794.643217.38918098.29
Tonganlea faka-Tongato1.7475.09240.10428.219141128.87
NovialNovialnov1.7034.584175.43129.974140109.53
KabiyeKabɩyɛkbp1.6833.26414.96823.118604.05
Jamaican PatoisPatoisjam1.6642.95620.25316.1631104.13
WolofWolofwo1.6475.330103.759312.90512097.35
Tok PisinTok Pisintpi1.6375.86085.472111.12214097.07
NauruanDorerin Naoerona1.6034.50082.816210.08711460.11
KabardianАдыгэбзэkbd1.5896.71043.26028.36810066.96
AtikamekwAtikamekwatj1.5682.62813.63463.0271102.37
KikuyuGĩkũyũki1.5013.05520.17117.107907.08
Tetumtetuntet1.4843.84964.50328.14114042.56
Tuluತುಳುtcy1.4397.05691.07524.255220196.67
AkanAkanak1.3993.46925.234110.62926015.93
LugandaLugandalg1.3114.59525.80116.32613035.23
Lojbanla .lojban.jbo1.2745.662110.746313.786170232.03
Aromanianarmãneashtiroa-rup1.2513.977203.123112.166160242.52
BislamaBislamabi1.2513.01638.761110.94921025.58
Lakлаккуlbe1.23313.53947.00617.230170345.84
KongoKongokg1.2272.86343.27328.94218026.87
Tahitianreo tahitity1.2122.97852.68826.36012037.56
Mokshaмокшеньmdf1.2047.66352.66337.778130197.78
XhosaisiXhosaxh1.1913.75532.701110.47721040.36
FijianNa Vosa Vakavitifj1.1633.29934.26817.44016035.04
SrananSranantongosrn1.0832.69138.51616.45311031.55
OromoOromooom1.0603.62636.88418.43017059.61
Latgalianlatgaļultg1.0093.20435.00616.06312051.71
SamoanGagana Samoasm1.0083.11741.39318.86718058.13
CherokeeᏣᎳᎩchr9663.78645.404119.637200102.2
NorfolkNorfuk / Pitkernpih8653.20342.59019.46417097.14
Gothic𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺got8423.73444.625216.117170140.99
SesothoSesothost8152.63725.27418.49816047.9
Greenlandickalaallisutkl8112.88574.023311.305140167.8
TwiTwitw7712.37422.155110.44520040.34
Old Church Slavonicсловѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟcu7685.21178.825221.094250506.26
ChichewaChi-Chewany7543.27323.61817.79914080.54
TswanaSetswanatn7212.88424.40418.23416076.16
TsongaXitsongats7093.73136.08827.955170175.73
Bambarabamanankanbm6952.62538.98428.987140114.53
Romaniromani čhibrmy6872.68949.001115.215230154.75
VendaTshivendave6392.07618.19816.20512044.33
CheyenneTsetsêhestâhesechy6222.20623.78019.57713069.91
KirundiKirundirn6192.37320.90017.76212070.72
TumbukachiTumbukatum5982.08923.00916.48314068.47
Inuktitutᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitutiu5453.07343.470215.288190304.36
SwatiSiSwatiss5372.34137.51036.928170180.83
Kashmiriकॉशुर / کٲشُرks5281.98735.18318.223190135.2
ChamorroChamoruch5262.45921.353113.074170117.27
PonticΠοντιακάpnt4782.02334.74018.604130179.41
Adygheадыгабзэady4312.58410.49015.012160101.3
Eweeʋegbeee3632.72648.655212.206170756.34
FulaFulfuldeff3532.02522.18027.013100245.73
DinkaThuɔŋjäŋdin2958466.35915.08311026.22
InupiakIñupiakik2892.34235.77517.188110770.86
SangoSängösg2661.65019.77625.405100324.46
Dzongkhaཇོང་ཁdz2222.06828.39718.267150949.47
Tigrinyaትግርኛti2122.51222.74827.5571201065.88
CreeNēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣcr1542.13236.317215.0562202810.18
NdongaOshiwambong84425.92112.3831039425.05
ChoctawChoctawcho62014.22011.8081022176
KuanyamaKwanyamakj41143.54811.3751023536.62
MarshalleseEbonmh42064.21212.1391052143.95
Hiri MotuHiri Motuho31293.78611.5741051771.35
Nuosuꆇꉙii318911.65312.03010237005.99
Northern Luriلۊری شومالیlrc1236140.06015.0355032774633.47
AfarQafár afaa15104.68514.059202379989.19
MuscogeeMvskokemus11153.60312.34720407170.33
HereroOtsihererohz01764.48313.76010Διαίρεση με το μηδέν
KanuriKanurikr01624.64115.46310Διαίρεση με το μηδέν

Grand total[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Articles Total Edits Admins Users Active users Images
56.694.821 232.725.707 2.990.115.771 3.853 96.643.551 315.487 2.658.902

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. List of Wikipedias – Meta
  2. «ISO 639 code tables». www.sil.org. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. 
  3. «Browse by Language Family». Ethnologue. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90424. Ανακτήθηκε στις 9 March 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]