Κατάλογος Βικιπαιδειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Στιγμιότυπο από την Wikipedia στη διαδικτυακή πύλη που δείχνει τις διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις ταξινομημένες κατά  πλήθος άρθρων.

Αυτή είναι η λίστα με τις διάφορες γλωσσικές εκδόσεις της Βικιπαίδειας. Τον Οκτώβριο του 2018 υπήρχαν 302 Βικιπαίδειες των οποίων οι 292 είναι ενεργές και 10 δεν είναι.

Βικιπαίδεια: έκδοση κωδικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατανομή των 59.074.711 λημμάτων σε διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις (ως τις 4 Ιουλίου 2022);[1] η πλειοψηφία των λημμάτων στα Σουηδικά, Σεμπουάνο και Ουαρέι δημιουργήθηκαν από το Lsjbot

  en (11.1%)
  ceb (10.4%)
  sv (4.6%)
  de (4.3%)
  fr (4.1%)
  nl (3.5%)
  ru (3.1%)
  es (3%)
  it (3%)
  pl (2.7%)
  war (2.6%)
  vi (2.3%)
  ja (2.2%)
  zh (2.2%)
  Other (40.9%)

Κάθε Βικιπαίδεια έχει ένα κωδικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως δευτερεύων τομέας διεύθυνσης ιστού στο wikipedia.org. Οι διαγλωσσικές συνδέσεις ταξινομούνται από αυτόν τον κώδικα. Οι κωδικοί που αντιπροσωπεύουν το κωδικό γλώσσας όπως ορίζονται από το πρότυπο ISO 639-1 και ISO 639-3, και η απόφαση σχετικά με ποιο κωδικό γλώσσας θα χρησιμοποιηθεί συνήθως καθορίζεται από την πολιτική της ετικέτα γλώσσας IETF. Οι Βικιπαίδειες επίσης ποικίλουν από το κατά πόσο διαφοροποιούνται ανά διάλεκτο και τις παραλλαγές αυτών, για παράδειγμα, η αγγλική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες ποικιλίες της αγγλικής γλώσσας όπως τα Βρετανικά αγγλικά, Ινδικά αγγλικά, τα νοτιοαφρικάνικα αγγλικά κλπ., αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σχετικές γλώσσες όπως Σκωτσέζικα ή τα αγγλοσαξονικά, τα οποία έχουν ξεχωριστές Βικιπαίδειες. Η Ισπανική Βικιπαίδεια περιλαμβάνει τόσο τη γλώσσα Καστιλιάνικα της Ιβηρικής και τα Ισπανικά λατινικής Αμερικής. Η Μαλαισιανή Βικιπαίδεια περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό Μαλαισιανών γλωσσών, και ούτω καθεξής.

Οι διαφορές μεταξύ αντιστοιχίσεων ISO και κωδικών Βικιπαίδειας περιλαμβάνουν:

Κωδικός Βικιπαίδειας Όνομα έκδοσης Βικιπαίδειας Κωδικός ISO 639 για αυτή τη γλώσσα Σημειώσεις
sq Αλβανικά 'sq' is the ISO code for the Albanian macrolanguage, which includes four individual languages.
als Αλεμανικά 'gsw' for Swiss German, Alemannic German, and Alsatian; 'gct' for Colonia Tovar dialect; 'swg' for Swabian German, and 'wae' for Walser German 'als' is actually the ISO code for Tosk Albanian.[2]
roa-rup Αρομανικά rup 'roa' is the ISO code for Romance (Other).
map-bms Μπανιουμάσαν ο 'map' είναι ο κωδικός ISO για τα αυστρονησιακά (Άλλα).
nds-nl Ολλανδικά Κάτω Σαξονικά The Low Saxon dialects in the Netherlands have their own ISO codes. Στο ISO, το nds είναι για τα 'Κάτω Σαξονικά', περιορισμένα στη Γερμανία στον Εθνολόγο.
bh Μπιχάρι ISO collective code 'bih' is a macrolanguage which includes Bhojpuri (bho), Maithili (mai), Magahi (mag) and nine others.[3] Bihari Wikipedia excludes Maithili (mai) and Fiji Hindi (hif) which exist as independent Wikipedias.
zh-yue Καντονέζικα yue
zh-classical Κλασσικά Κινεζικά lzh
ms Μαλαϊκά ISO collective code 'ms' is a macrolanguage that includes more than 30 individual languages and dialects. However, the wiki excludes Indonesian because Indonesian Wikipedia (id) exists independently.
zh-min-nan Μιν Ναν nan
no Νορβηγικά Μποκμάλ nb, nob ISO uses no for Norwegian in general. (Norwegian Nynorsk is at 'nn' in both ISO and Wikipedia.)
ksh Ριπουαριανά κανένας ISO ksh is for the Kölsch language, the most prominent dialect of the Ripuarian language group. The other variants (e.g. the Aachen dialect) do not have ISO codes.
bat-smg Σαμογιτιανά sgs 'bat' είναι ο κωδικός ISO για τα Βαλτικά (Άλλα).
simple Απλά Αγγλικά κανένας
roa-tara Ταραντίνο κανένας 'roa' είναι ο κωδικός ISO για τα ρομανικά (άλλα).
fiu-vro Βόρο vro
cbk-zam Ζαμποάνγκα Τσαβακάνο κανένας ISO cbk is for the Chavacano language. The individual variants do not have ISO codes.

Επιπλέον, οι Βικιπαίδειες διαφέρουν στην ορθογραφία κατά καιρούς. Η Κινεζική Βικιπαίδεια μεταφράζεται αυτόματα από τη σύγχρονη Μανδαρινική Κινεζική γλώσσα σε πέντε τυποποιημένες μορφές: στους απλοποιημένες χαρακτήρες της Ηπειρωτικής Κίνας και Σιγκαπούρης και τους παραδοσιακούς χαρακτήρες της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ του Μακάο. Η λευκορωσική διαθέτει ξεχωριστή Βικιπαίδεια για τη "κανονιστική" ορθογραφία και για την Ταρασκιέβιτσα (tarask).

Αναλυτική λίστα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η στήλη "Σύνολο" αναφέρεται στον αριθμό των σελίδων σε όλους τους ονοματοχώρους, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων: η επίσημη μέτρηση άρθρων κάθε βίκι και των μη-άρθρων: σελίδες χρήστη, εικόνες, σελίδες συζήτησης, σελίδες "έργου", κατηγορίες και πρότυπα.
  • "Ενεργοί χρήστες" είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επεξεργασία τις τελευταίες τριάντα ημέρες.
  • "Εικόνες" είναι ο αριθμός των τοπικών αρχείων που έχουν ανεβαστεί. Σημειώστε ότι ορισμένες μεγάλες Βικιπαίδειες δεν χρησιμοποιούν τοπικές εικόνες και βασίζονται εξολοκλήρου στα Commons, έτσι ώστε η τιμή 0 δεν είναι πρόβλημα.
  • Η στήλη "Βάθος" είναι μια πρόχειρη ένδειξη της ποιότητας της Βικιπαίδειας, που δείχνει πόσο συχνά ενημερώνονται τα άρθρα της. Δεν αφορούν την ακαδημαϊκή ποιότητα.
  • Το Lsjbot, ένα bot που διευθύνεται από τον Σβέρκερ Γιόχανσον, και είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της 2ης και 3ης μεγαλύτερης Βικιπαίδειας, της Σεμπουανικής και Σουηδικής, αντίστοιχα, καθώς και για τη ταχεία ανάπτυξη της Βικιπαίδειας στα Ουαρέι-Ουαρέι.


ΓλώσσαΓλώσσα (τοπικό)ΒίκιΛήμματαΣυνολικάΕπεξεργασίεςΔιαχειριστέςΧρήστεςΕνεργοί χρήστεςΕικόναΒάθος
EnglishEnglishen6.533.98356.335.7581.096.285.6461.03243.977.394116.700895.8691130.51
CebuanoCebuanoceb6.125.83611.231.87134.875.494691.92417402.16
GermanDeutschde2.703.5597.466.944222.716.5611933.953.61517.383128.58692.59
Swedishsvenskasv2.550.9426.111.83950.632.81366827.0331.933016.14
Frenchfrançaisfr2.435.51212.094.386194.587.1881594.414.71717.72568.836253.05
DutchNederlandsnl2.094.4764.456.36062.228.354371.217.4553.8092017.76
Russianрусскийru1.833.3097.395.530123.482.692763.210.03610.659237.119153.7
Spanishespañoles1.787.0387.685.594144.107.131636.583.83214.0860204.28
Italianitalianoit1.761.0347.461.019127.904.7881222.268.9278.178141.247179.6
Egyptian Arabicمصرىarz1.587.3171.983.7537.073.0037185.4951781.4720.22
Polishpolskipl1.527.7073.543.21567.312.0781021.179.4394.25326133.07
Japanese日本語ja1.332.4743.937.27390.126.137401.950.03014.88333.35987.48
Chinese中文zh1.287.9727.080.04472.189.715663.237.8618.96160.209206.2
VietnameseTiếng Việtvi1.273.94619.368.25468.753.19720871.2692.12124.278716.12
WarayWinaraywar1.265.7832.881.6026.284.383352.50170423.55
Arabicالعربيةar1.173.8697.756.29358.467.534262.273.0714.96149.475237.02
Ukrainianукраїнськаuk1.164.6164.062.62836.342.72950632.3033.169110.38855.39
Portugueseportuguêspt1.093.7095.380.22463.742.077552.774.5818.31358.272181.98
Persianفارسیfa917.9045.313.53334.954.235341.131.9265.66481.275150.86
Catalancatalàca702.9981.755.56230.364.57030422.9291.08715.30938.77
Serbianсрпски / srpskisr660.3063.977.68624.878.58418308.39778435.916157.87
IndonesianBahasa Indonesiaid624.0673.252.79921.300.413411.336.7893.02147.098116.19
Korean한국어ko594.3282.711.25832.869.33728743.0451.71512.628153.81
Norwegian (Bokmål)norskno593.1941.691.28022.671.13340555.9461.060645.93
Finnishsuomifi533.6341.403.25020.518.11630517.3381.68069.20238.83
Hungarianmagyarhu507.1011.443.06925.009.50824507.2231.5498.33359.04
Czechčeštinacs506.2491.393.50621.400.92932582.0452.272147.17
TurkishTürkçetr497.2902.344.20328.002.485241.408.9223.00437.366164.77
Chechenнохчийнce476.721903.1348.640.954330.295543127.65
Serbo-Croatiansrpskohrvatski / српскохрватскиsh456.7204.643.91741.237.49112175.06820110.237746.37
Romanianromânăro431.6522.613.44514.950.11618588.704921116.332146.15
Min NanBân-lâm-gúzh-min-nan431.2601.062.2083.125.135653.393873626.3
Tatarтатарча/tatarçatt417.365563.9303.520.211542.661886.0330.77
Basqueeuskaraeu395.780821.4158.967.76212137.557554012.63
MalayBahasa Melayums358.6191.038.8175.589.80515296.40162819.61319.36
EsperantoEsperantoeo320.976706.3747.613.09416198.13934310.44315.54
Hebrewעבריתhe318.3041.331.07434.167.63433985.9123.06473.379259.87
Armenianհայերենhy292.605986.4648.452.38711122.87646111.24048.18
Bulgarianбългарскиbg282.581629.77611.416.06425309.55170656127.36
Danishdanskda281.794904.65711.164.25725432.815804060.29
Southern Azerbaijaniتۆرکجهazb241.878570.1071.519.107537.2631182434.91
Slovakslovenčinask241.182547.5927.383.42710220.040538021.76
Kazakhқазақшаkk231.765586.5903.045.62316120.05323510.53512.17
Estonianeestiet228.536539.8566.141.56433166.97846175521.11
MinangkabauMinangkabaumin225.413384.6922.442.455515.984421773.17
Belarusianбеларускаяbe219.891643.6424.146.09811119.5452713.22523.92
Simple EnglishSimple Englishsimple213.220693.9888.292.527171.213.8061.0343660.75
Croatianhrvatskihr212.271443.9486.408.42911275.95747620.89817.2
GreekΕλληνικάel211.334626.9539.536.32122365.8221.07118.48458.83
Lithuanianlietuviųlt203.250498.1406.611.23910165.34731623.71027.94
Galiciangalegogl185.950469.8996.115.5228127.3522651.82730.35
Azerbaijaniazərbaycancaaz184.806506.7486.503.73517249.47370623.73938.95
Slovenianslovenščinasl176.827438.2235.702.73522212.6443378.33228.44
Urduاردوur172.485982.3754.952.71411147.63033212.189111.15
Norwegian (Nynorsk)norsk nynorsknn162.459371.8143.383.56214121.0181141615.11
Georgianქართულიka161.421458.8684.380.1176142.15023514.83632.41
Hindiहिन्दीhi151.8651.181.7245.568.9726702.3471.1293.571216.72
Uzbekoʻzbekcha/ўзбекчаuz150.095659.1652.678.1041774.6395472.03746.74
Thaiไทยth148.739966.47210.158.63115426.9171.00727.265317.7
Tamilதமிழ்ta147.289463.7753.444.62731206.0523068.05834.29
LatinLatinala137.061275.4633.681.37321156.960152013.63
WelshCymraegcy134.895273.63111.086.6891673.10412811.26442.86
Asturianasturianuast129.761228.0773.685.97411105.71811109.28
Macedonianмакедонскиmk129.252523.1094.775.04012102.5612268.66884.76
Cantonese粵語zh-yue125.097282.0201.840.51212241.8463042.62310.27
Bengaliবাংলাbn124.634979.6265.953.22214379.8071.20615.075285.98
VolapükVolapükvo122.272255.0493.268.121232.15733015.11
Latvianlatviešulv114.171464.3153.637.11313107.20827825.42873.68
Tajikтоҷикӣtg107.421262.0261.304.977635.7748748510.32
AfrikaansAfrikaansaf103.750371.6202.504.79516150.6761789.60744.93
Burmeseမြန်မာဘာသာmy103.504215.247749.3264101.9671312.9784.06
MalagasyMalagasymg94.815244.9981.044.997328.58649310.7
Bosnianbosanskibs90.191367.3303.411.0049143.6201505.45687.68
Occitanoccitanoc87.372156.0242.305.128448.042809249.12
Albanianshqipsq85.755262.3412.456.99911142.8892264.72439.71
Marathiमराठीmr84.875282.7192.129.80911144.60417719.14140.93
Low SaxonPlattdüütschnds83.817161.897989.249448.6944305.3
Kirghizкыргызчаky81.404111.054421.197232.831712.6880.5
Malayalamമലയാളംml78.692486.2603.695.00915162.0192646.951203.84
Belarusian (Taraškievica)беларуская (тарашкевіца)be-tarask78.469225.4872.317.884475.6731331.86036.08
Teluguతెలుగుte77.191304.2703.576.76013113.51415713.175101.73
SwahiliKiswahilisw73.902146.3151.229.0951454.3121662.2698.07
Newarनेपाल भाषाnew72.352196.934848.656224.88517012.78
Bretonbrezhonegbr71.985140.8901.997.580669.597745.40112.99
JavaneseJawajv69.226176.7991.590.613453.460805.43021.72
Venetianvènetovec68.960140.3001.099.407531.849447248.39
HaitianKreyòl ayisyenht67.81881.958802.448328.3086200.43
PiedmontesePiemontèispms66.332101.442855.059425.168322.0692.36
Western Punjabiپنجابیpnb65.634113.528605.163232.162562252.84
SundaneseSundasu61.25897.326627.130728.211555452.23
LuxembourgishLëtzebuergeschlb60.918131.2432.388.874554.763662.36324.26
Bashkirбашҡортсаba60.171169.4691.144.511735.130861.45422.28
IrishGaeilgega56.80895.1051.052.760752.099851.1165.03
Silesianślůnskiszl55.77569.013347.146321.5784400.28
Icelandicíslenskais54.489140.9751.754.7341986.1101173.21731.36
Kurdish (Kurmanji)kurdîku53.789108.9901.089.462351.34810456510.53
Lombardlombardlmo51.794120.5221.106.014537.371484.43716.16
Chuvashчӑвашлаcv49.43297.295747.457230.995565377.2
West FrisianFryskfy48.921149.3321.079.768843.151837.53930.46
TagalogTagalogtl42.857233.1101.948.87611122.7481291.897164.76
Wu吴语wuu42.55255.362294.054478.212491360.48
Aragonesearagonésan41.908127.9211.831.205667.841851.49960.3
Kurdish (Sorani)کوردیckb41.871183.267954.511750.7911451.58559.39
ScotsScotssco40.549146.688860.918494.3058369040.21
ZazakiZazakidiq40.15660.527486.943324.758272092.07
Eastern Punjabiਪੰਜਾਬੀpa38.122133.517605.652941.9041601.56928.4
YorubaYorùbáyo34.22259.085549.408324.686611684.91
IdoIdoio33.15048.621989.358533.4344604.43
Nepaliनेपालीne32.138103.0031.064.244658.178841.25550.24
BavarianBoarischbar31.780116.529829.122363.048491.32050.6
Gujaratiગુજરાતીgu29.931116.733822.591368.38174059.27
AlemannicAlemannischals28.89369.5021.012.899991.8358357128.79
Kannadaಕನ್ನಡkn28.242129.5621.101.730375.4511712.591109.45
Siciliansicilianuscn26.20455.685732.609541.112351.40716.65
Bishnupriya Manipuriবিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরীbpy25.08562.806886.411323.396254731.91
Interlinguainterlinguaia23.72837.682641.460644.4214145.89
QuechuaRuna Simiqu23.01455.934649.866227.04133023.77
Mongolianмонголmn21.26497.546702.941477.369951.47592.74
NavajoDiné bizaadnv20.50534.650295.828215.008157074.06
Mingrelianმარგალურიxmf19.52536.410183.886316.9583403.78
Crimean Tatarqırımtatarcacrh19.34638.965175.827217.6813704.64
Sinhaleseසිංහලsi17.91679.171504.750357.849683.12974.53
Samogitianžemaitėškabat-smg17.07829.078355.413524.057271096.03
HausaHausaha16.74029.881157.044418.01810403.24
Ossetianиронos15.92159.101520.999322.4463716564.84
North FrisianNordfriiskfrr15.91140.896229.775517.855261.32313.85
Scottish GaelicGàidhliggd15.83032.117566.005625.4713234718.66
Odiaଓଡ଼ିଆor15.68671.210459.377530.8905212580.83
Min DongMìng-dĕ̤ng-ngṳ̄cdo15.52731.20488.937418.8472302.91
Yiddishייִדישyi15.39144.068577.120345.129591.06245.46
Bugineseᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗbug15.38619.576200.229112.1921700.76
IlocanoIlokanoilo15.35770.080391.399216.10520070.92
Sindhiسنڌيsd15.22756.185239.705415.6213114530.87
Amharicአማርኛam15.02945.887371.237238.881451.76534.11
NeapolitanNapulitanonap14.73023.702664.556327.5562828110.4
Pashtoپښتوps14.72553.290281.294127.576621.71236.21
Sakhaсаха тылаsah14.21047.549380.561322.060391.76544.06
Upper Sorbianhornjoserbscehsb13.82135.359377.140422.9533513325.9
Faroeseføroysktfo13.76240.228368.352326.75041033.86
BanyumasanBasa Banyumasanmap-bms13.75130.190213.030114.8561746210.08
Maithiliमैथिलीmai13.71739.122229.172511.6482811520.09
LimburgishLimburgsli13.62865.427453.747726.40324623100.19
Mazandaraniمازِرونیmzn13.42730.384165.492329.856412638.69
GorontaloBahasa Hulontalogor13.12120.47450.29123.9604000.77
Emilian-Romagnolemiliàn e rumagnòleml13.00935.031151.903323.212272.73912.43
AcehneseAcèhace12.54426.457137.155323.9632606.38
Central BicolanoBikol Centralbcl12.19932.544232.028319.5214386519.83
Sanskritसंस्कृतम्sa11.76569.772468.534435.15235445163.24
Walloonwalonwa11.50727.145387.639422.1171861426.37
Classical Chinese文言zh-classical11.38096.384378.878694.118560219.33
LigurianLigurelij10.99726.582230.597814.37129617.42
ZuluisiZuluzu10.55523.93396.341117.3113506.47
Hill Mariкырык марыmrj10.42718.569100.38019.8981703.3
Assameseঅসমীয়াas10.41172.192326.096434.1381201.688159.07
Meadow Mariолык марийmhr10.40827.114184.648113.03930017.55
Fiji HindiFiji Hindihif10.26741.943271.780229.3573319261.68
InterlingueInterlingueie10.07913.830149.491316.7083101.5
Hakka客家語/Hak-kâ-ngîhak9.43918.253122.303130.2312005.84
Khmerភាសាខ្មែរkm9.37833.194280.622636.013801.10154.52
Tarantinotarandíneroa-tara9.30617.638140.077210.76592886.37
KapampanganKapampanganpam8.83921.407295.610219.3081840327.92
Northern SothoSesotho sa Leboanso8.51010.74249.54515.7762000.32
Rusynрусиньскыйrue8.35717.545130.506125.12137878.99
SomaliSoomaaligaso8.28825.478236.957131.86456040.01
ShonachiShonasn8.27116.50596.223115.3312905.78
IgboIgboig8.11114.20982.568513.6216103.28
Bhojpuriभोजपुरीbh7.99468.635721.844229.3513654605.2
Northern Samidavvisámegiellase7.80220.853300.619626.14323040.34
Erzyaэрзяньmyv7.69825.981139.171411.70433030.22
West FlemishWest-Vlamsvls7.61621.182308.699524.5282248046.24
Dutch Low SaxonNedersaksiesnds-nl7.59620.395320.506625.7162657144.62
MaoriMāorimi7.41813.426153.159216.4892307.48
Santaliᱥᱟᱱᱛᱟᱲᱤsat7.34516.83895.68435.3383709.49
Sardiniansardusc7.32316.354177.162421.7773015016.48
NahuatlNāhuatlnah7.06319.075495.220320.6262917075.09
Vepsianvepsän kel’vep6.69930.907150.679114.36731063.66
Gan贛語gan6.48933.572394.723138.39518146204.81
KabyleTaqbaylitkab6.42215.878105.804211.94423014.45
Gilakiگیلکیglk6.40813.77861.889314.192208075.94
TurkmenTürkmençetk6.28715.594228.761224.5505431932.15
Võrovõrofiu-vro6.19912.037176.387413.1311820113
Corsicancorsuco6.19514.777379.384219.75235049.27
Tibetanབོད་ཡིགbo6.01217.549139.774126.28335029.33
Abkhazianаԥсшәаab5.97620.329117.884217.58128933.45
Franco-Provençalarpetanfrp5.59315.371214.210214.60523042.59
Komiкомиkv5.48016.584138.352113.15517034.25
Cornishkernowekkw5.46411.683199.240213.62325622.09
Kashubiankaszëbsczicsb5.4318.724185.813315.3422207.83
ManxGaelggv5.42819.829307.101317.94419185109.01
PicardPicardpcd5.40010.52968.692315.68020495.89
Uyghurئۇيغۇرچە / Uyghurcheug5.29014.864153.575119.6533728233.84
Udmurtудмуртudm5.13217.003120.571413.72923937.94
AymaraAymar aruay5.0278.62395.511115.2472105.67
ZeelandicZeêuwszea4.9919.439116.538311.9731519.81
NormanNouormandnrm4.83010.366219.170212.27617027.78
GuaraniAvañe'ẽgn4.81111.084120.195216.32026018.44
MalteseMaltimt4.70018.726277.027520.061281.146131.75
BanjarBanjarbjn4.58422.28676.819212.73233151.4
Lezgianлезгиlez4.30512.98786.52339.721151027.1
Lingua Franca NovaLingua Franca Novalfn4.1716.65637.87519.0322302.02
Saterland FrisianSeelterskstq4.05710.612120.341412.4681943829.6
Laoລາວlo4.01812.32494.641115.30831032.82
MirandeseMirandésmwl3.88010.20798.650112.15319025.7
Livvi-Karelianlivvinkarjalaolo3.86010.53631.96325.9501409.07
Friulianfurlanfur3.7588.578170.268213.1231431832.65
Romanshrumantschrm3.7549.593162.862318.431175141.07
LadinoLadinolad3.60512.943208.808519.5382223108.25
Anglo-SaxonÆngliscang3.58016.229205.2042117.34646300157.85
Konkaniगोंयची कोंकणी / Gõychi Konknnigom3.5489.024206.32248.55414054.46
Komi-Permyakперем комиkoi3.44310.90959.63217.84312025.7
Extremaduranestremeñuext3.3627.521115.614115.96512023.52
Tuvanтыва дылtyv3.35811.11143.29418.02817020.77
Lower Sorbiandolnoserbskidsb3.32311.193142.708117.14120071.51
KinyarwandaIkinyarwandarw3.3109.32985.711111.04635030.38
Doteliडोटेलीdty3.30519.122237.28335.446173284.21
Lingalalingálaln3.2708.556121.638411.713223237.15
ChavacanoChavacano de Zamboangacbk-zam3.1258.228110.016213.45618035.65
Divehiދިވެހިބަސްdv3.01711.190129.837323.2422893285.15
RipuarianRipoarischksh2.91410.5341.606.762321.2881701043.01
Avarаварav2.84913.88381.227213.22729087.76
GagauzGagauzgag2.7936.57067.584112.55722018.81
Buryatбуряадbxr2.77011.03369.763213.72220956.27
TumbukachiTumbukatum2.7524.52626.53517.1351702.44
Palatinate GermanPälzischpfl2.7406.90489.790410.68016030.04
PangasinanPangasinanpag2.5758.80973.00917.53012048.58
PapiamentuPapiamentupap2.5475.87187.969513.29523025.52
Paliपालिpi2.5464.637101.59726.59612014.78
HawaiianHawaiʻihaw2.4515.52096.378114.93520027.37
IngushгӀалгӀайinh2.06111.30852.97523.217153494.3
Karachay-Balkarкъарачай-малкъарkrc2.05714.325106.16829.613130263.62
Kalmykхальмгxal2.04611.77484.80119.224190162.82
ZhuangVahcuenghza2.0104.13939.26619.67218010.64
TwiTwitw2.0054.75286.375213.44932034.12
Pennsylvania GermanDeitschpdc1.9315.833105.092130.16518073.57
KarakalpakQaraqalpaqshakaa1.9315.06545.482110.12922323.65
AtikamekwAtikamekwatj1.9083.01014.65153.6371501.62
Tonganlea faka-Tongato1.8955.31141.50929.168161225.4
Aramaicܐܪܡܝܐarc1.8336.39695.166218.66915092.2
Mokshaмокшеньmdf1.81511.35163.68738.453190154.88
KabiyeKabɩyɛkbp1.6983.37316.04223.796904.63
Jamaican PatoisPatoisjam1.6863.02220.73917.1371404.31
NauruanDorerin Naoerona1.6624.87789.484211.42021468.66
WolofWolofwo1.6515.362104.380313.83412098.35
Kabardianадыгэбзэkbd1.5966.73943.67019.07610067.29
Tuluತುಳುtcy1.5878.42998.71924.858171217.69
NovialNovialnov1.5204.410177.679310.770140145.65
KikuyuGĩkũyũki1.5013.06620.46117.9011507.25
Tetumtetuntet1.5013.89866.33428.86014043.4
Tok PisinTok Pisintpi1.4395.76186.718212.269160135.79
LugandaLugandalg1.4184.80626.69717.09817031.71
BislamaBislamabi1.3643.23641.538212.07617024.18
Lojbanla .lojban.jbo1.3045.708111.596214.888130223
Aromanianarmãneashtiroa-rup1.2834.250205.172112.915200258.17
FijianNa Vosa Vakavitifj1.2753.62735.37518.29412033.19
Lakлаккуlbe1.26414.58850.13027.751160381.84
KongoKongokg1.2542.89943.77019.90219025.98
XhosaisiXhosaxh1.2263.80233.735111.58517039.17
Tahitianreo tahitity1.2183.00753.05126.80811038.06
Kashmiriकॉशुर / کٲشُرks1.1627.49660.52729.237269239.92
Old Church Slavonicсловѣньскъ / ⰔⰎⰑⰂⰡⰐⰠⰔⰍⰟcu1.1605.54982.457222.879220212.73
SrananSranantongosrn1.1122.72239.05816.97913030.08
OromoOromooom1.0883.71937.85319.33722059.52
SamoanGagana Samoasm1.0623.25642.46119.55715055.66
CherokeeᏣᎳᎩchr1.0253.90046.109121.60615093.01
Latgalianlatgaļultg1.0143.22035.30016.63411051.89
ChichewaChi-Chewany9133.99637.71429.270150107.62
NorfolkNorfuk / Pitkernpih8913.32044.064110.38223098.64
Gothic𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺got8633.79146.064117.567210139.87
SesothoSesothost8344.22828.27019.339200110.73
TswanaSetswanatn7503.08925.94629.14119081.69
Romaniromani čhibrmy7292.69450.024216.307150134.91
Bambarabamanankanbm7213.12440.13229.784170142.7
TsongaXitsongats7083.74136.54728.747130179.28
CheyenneTsetsêhestâhesechy6632.25824.090110.51013061.75
VendaTshivendave6372.11719.08917.12610048.68
Kirundiikirundirn6152.44023.04818.90524083.18
Inuktitutᐃᓄᒃᑎᑐᑦ/inuktitutiu5933.17544.463216.858180265.5
AkanAkanak5902.42528.819112.239200114.96
SwatiSiSwatiss5522.38238.01637.557160175.41
ChamorroChamoruch5412.49322.822114.298140119.18
PonticΠοντιακάpnt4792.03235.10619.384110181.61
Adygheадыгабзэady4513.05111.96815.902110130.37
FulaFulfuldeff4182.34323.65707.780170214.14
InupiakIñupiakik4122.54037.46817.879150393.53
Eweeʋegbeee3843.04349.406213.151160778.49
DinkaThuɔŋjäŋdin3011.0807.27115.6368045.09
SangoSängösg2831.97920.45925.928140371.29
Greenlandickalaallisutkl2412.25274.423212.1941302301.06
Tigrinyaትግርኛti2322.71923.68128.3931301000.84
Dzongkhaཇོང་ཁdz2272.22729.23019.1211801018.87
CreeNēhiyawēwin / ᓀᐦᐃᔭᐍᐏᐣcr1582.15336.837216.6001602727.8
NdongaOshiwambong84435.92312.3850039530.89
ChoctawChoctawcho62014.22011.8090022176
KuanyamaKwanyamakj41143.54811.3760023536.62
MarshalleseEbonmh42064.21212.1400052143.95
Hiri MotuHiri Motuho31293.78611.5750051771.35
Nuosuꆇꉙii318911.65312.03100237005.99
Northern Luriلۊری شومالیlrc1237140.06415.0363032915630.99
AfarQafár afaa15104.68514.061302379989.19
MuscogeeMvskokemus11153.60312.34810407170.33
HereroOtsihererohz01764.48313.76110Διαίρεση με το μηδέν
Kanurikanurikr01624.64115.46400Διαίρεση με το μηδέν

Grand total[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Articles Total Edits Admins Users Active users Images
59.074.711 243.912.459 3.187.941.817 3.747 102.919.993 288.531 2.760.008

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. List of Wikipedias – Meta
  2. «ISO 639 code tables». www.sil.org. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018. 
  3. «Browse by Language Family». Ethnologue. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=90424. Ανακτήθηκε στις 9 March 2018. 

Εξωτερικές συνδέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]