Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Σύντομη Δεύτερη Ζωή της Μπρι Τάνερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Σύντομη Δεύτερη Ζωή της Μπρι Τάνερ
ΣυγγραφέαςΣτέφανι Μέγερ
ΤίτλοςThe Short Second Life of Bree Tanner
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης5  Ιουνίου 2010
Μορφήνουβέλα
ΣειράTwilight
ΤόποςΟυάσινγκτον
LC ClassOL15166934W[1]
Πρώτη έκδοσηLittle, Brown and Company

Η Σύντομη Δεύτερη Ζωή της Μπρι Τάνερ είναι νουβέλα της Έκλειψης με συγγραφέα τη Στέφενι Μέιερ. Διηγείται την ιστορία μιας νεογέννητης βρικόλακα, της Μπρι Τάνερ, που εμφανίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς, την Έκλειψη. Το βιβλίο είναι γραμμένο απ' την οπτική της Μπρι.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία αρχίζει με την Μπρι και τον Ντιέγκο σε κυνήγι ανθρώπινου αίματος στο Σιατλ, στην Ουάσινγκτον. Η Μπρι ήταν βρικόλακας τρεις μήνες, ήταν δηλαδή νεογέννητη ακόμα, και ο Ντιέγκο έντεκα (επίσης νεογέννητος δηλαδή). Μετά το κυνήγι συζητάνε για Εκείνη (τη Βικτόρια), και, κρυμμένοι σε μια σπηλιά, μιλάνε για τις ανθρώπινες ζωές τους και πως αποφάσισε ο Ράιλι να τους χαρίσει μια δεύτερη ζωή ως βρικόλακες. Καταλήγουν ότι ο Ράιλι τους χρησιμοποιεί και πιθανότατα τους λέει ψέματα, και ανακαλύπτουν πως ο ήλιος δε μπορεί να σκοτώσει έναν βρικόλακα, όπως τους είχε είπε, αλλά κάνει το δέρμα τους να ακτινοβολεί. Γρήγορα γίνονται φίλοι, κι έπειτα ψάχνουν για τον Ράιλι και την αγέλη τους, που ζούσε νομαδικά. Τους βρίσκουν, κι όταν νυχτώνει ακολουθούν τον Ράιλι πιστεύοντας πως πάει να συναντήσει Εκείνη. Οι υποψίες τους επαληθεύτηκαν, κι έτσι κρυφάκουσαν τη συζήτηση τους.

Όταν οι Βολτούρι εμφανίστηκαν, απείλησαν τη Βικτόρια πως θα τη σκοτώσουν επειδή δημιούργησε έναν στρατό από νεογέννητους τον οποίο δε μπορεί να ελέγξει (καταπατώντας έτσι το νόμο), αλλά προθυμοποιήθηκαν να της δώσουν μια ευκαιρία εάν κατέστρεφε τη σύναξη των Κάλεν. Αν δεν έκανε την επίθεση της μέσα σε πέντε μέρες, θα την σκότωναν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. archive.org/details/shortsecondlifeo00litt. Ανακτήθηκε στις 21  Φεβρουαρίου 2019.