Ηνωμένες Επαρχίες της Κεντρικής Ιταλίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Province Unite del Centroitalia
Ηνωμένες Επαρχίες της Κεντρικής Ιταλίας

Flag of the Grand Duchy of Tuscany (1840).svg 1859–1860 Flag of Italy (1861-1946).svg


Flag of Italy.svg

UnitedProvincesofCentralItaly.png
Οι Ηνωμένες Επαρχίες της Κεντρικής Ιταλίας (πράσινο)

Διάρκεια 1859–1860
Γλώσσα Ιταλικά
Πρωτεύουσα Δεν διευκρινίζεται
Πολίτευμα Κράτος δορυφόρος
Θρησκεία Καθολικισμός

Ιστορία


-Επανάσταση
-Προσάρτηση8 Δεκεμβρίου του 1859
22 Μαρτίου του 1860

Διάδοχα κράτη (σήμερα) Flag of Italy.svg Ιταλία

Ηνωμένες Επαρχίες της Κεντρικής Ιταλίας, επίσης γνωστές ως Ένωση της Κεντρικής Ιταλίας, Συνομοσπονδία της Κεντρικής Ιταλίας ή Γενική Κυβέρνηση της Κεντρικής Ιταλίας, ήταν ένα κράτος δορυφόρος μικρής διάρκειας του Βασιλείου της Σαρδηνίας. Προήλθε από την ένωση του πρώην Μεγάλου Δουκάτου της Τοσκάνης, του Δουκάτου της Πάρμα, του Δουκάτου της Μόντενα, και το βόρειο μέρος των παπικών κρατών, μετά την εκδίωξη των μονάρχων τους από λαϊκές επαναστάσεις.

Από τον Αύγουστο του 1859, τα προ Σαρδηνιακά καθεστώτα της Τοσκάνης, της Πάρμα, της Μόντενα και και των βορίων μέρος παπικών κρατών είχαν εισέλθει σε μια ομάδα στρατιωτικών συνθηκών. Στις 7 Νοεμβρίου του 1859, εξελέγη ο Ευγένιος Εμμανουήλ της Σαβοΐας ως αντιβασιλέας τους. Ωστόσο, ο βασιλιάς Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ της Σαρδηνίας δεν έγκρινε την εκλογή, και έστειλε τον Κάρολο Κομπάγκνι αντ' αυτού ως τον Γενικό Διοικητή της Κεντρικής Ιταλίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1859, οι περιοχές αυτές είχαν ενσωματωθεί στις βασιλικές επαρχίες της Εμίλια. Μέτα από δημοψηφίσματα που είχε διεξαχθεί τον Μάρτιο του 1860, η επαρχία αυτή είχε επισήμως προσαρτηθεί από το Βασίλειο της Σαρδηνίας. Σε αντάλλαγμα για τη γαλλική αναγνώριση, η Σαβοΐα και η Νίκαια παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα United Provinces of Central Italy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).