Ερρίκος της Κάπουα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ερρίκος
Ο θυρεός των Ωτβίλ
πρίγκιπας της Κάπουα
Περίοδος1166 - 1172
ΠροκάτοχοςΡοβέρτος Γ'
Γέννηση1158
Θάνατος1172
ΟίκοςΟίκος των Ωτβίλ
ΠατέραςΡογήρος Β'
ΜητέραΜαργαρίτα Χιμένες
ΘρησκείαΚαθολικός Χριστιανός
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )


Ο Ερρίκος ή Αρρίκο (1158 - 1172) ήταν πρίγκιπας της Κάπουα (1166-1172) από τον Οίκο των Ωτβίλ. Ήταν υιός του Γουλιέλμου Α' βασιλιά της Σικελίας και της Ελβίρας Χιμένες, κόρης του Γκαρσία βασιλιά της Ναβάρρας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουλιέλμος Α' είχε τέσσερεις υιούς: ο πρώτος Ρογήρος Δ' έγινε δούκας της Απουλίας και ο δεύτερος Ροβέρτος Γ' έγινε πρίγκιπας της Κάπουα. Μέσα στο διάστημα 1260-1261 απεβίωσαν οι δύο πρώτοι αυτοί υιοί, οπότε ο τρίτος υιός Γουλιέλμος Β' έγινε δούκας της Απουλίας και ο τέταρτος υιός Ερρίκος θα γινόταν πρίγκιπας της Κάπουα, που επειδή ήταν ανήλικος, αναβλήθηκε η απονομή του τίτλου του.

Το 1166 απεβίωσε ο πατέρας τους: ο Γουλιέλμος Β' ανέλαβε βασιλιάς της Σικελίας και ο Ερρίκος τον τίτλο του. Το 1172 ο Ερρίκος συνόδευε τον αδελφό του στον Τάραντα, όταν ασθένησε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Σαλέρνο και από εκεί στο Παλέρμο, όπου απεβίωσε έπειτα από ένα μήνα. Ετάφη στο παρεκκλήσιο της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής, αλλά αργότερα ο αδελφός του τον μετέφερε στον Καθεδρικό του Μονρεάλε.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Norwich, John Julius. The Kingdom in the Sun 1130-1194. Longman: London, 1970.
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Henry, Prince of Capua της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).