Επτά μέρες ψέματα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επτά μέρες ψέματα
Εξώφυλλο DVD
ΣκηνοθεσίαΚώστας Ανδρίτσος
ΣενάριοΝίκος Τσιφόρος και Πολύβιος Βασιλειάδης
ΠρωταγωνιστέςΝίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος, Πόπη Λάζου, Άννα Παϊταζή, Γιώργος Γαβριηλίδης και Κατερίνα Γιουλάκη
ΦωτογραφίαΝίκος Μήλας
Εταιρεία παραγωγήςΦοίνιξ Φιλμ
Πρώτη προβολή1963
Διάρκεια78 λεπτά
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Το Επτά μέρες ψέματα γνωστό και με τον τίτλο Τρεις τρελοί...τρελοί ερωτιάρηδες είναι ασπρόμαυρη ελληνική κωμική ταινία του 1963 σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου και σε σενάριο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Σταυρίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκος Ρίζος και η Πόπη Λάζου.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένας φωτογράφος, ο Λουκάς αντιμετωπίζει μόνιμα την γκρίνια της αρραβωνιαστικιάς του, η οποία τον πιέζει να παντρευτούν επιτέλους, αλλά και την γκρίνια της σπιτονοικοκυράς του, που του ζητάει τα ενοίκια που της χρωστά. Μαζί με τον βοηθό του, τον Σωτήρη πιάνει δουλειά σαν πλασιέ βιβλίων και κατά την επίσκεψη τους σε ένα σπίτι συναντούν έναν ερασιτέχνη ζωγράφο, τον Μισέλ, που ζει με την ξαδέλφη του, τη Φώφη. Η Φώφη ψάχνει εναγωνίως κάποιον για να παραστήσει τον σύζυγο της, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η ίδια δεν έχει παντρευτεί και χάσει τελικά το διαμέρισμα που της δώρισε η θεία της από την Αμερική για τον υποτιθεμένο γάμο της.

Ο Λουκάς θα δεχτεί την πρόταση της Φώφης, να παίξει τον ρόλο του ψευτοάντρα της για τα μάτια της θείας Τζούλιας, για όσον καιρό αυτήν παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ ο Μισέλ προσλαμβάνει τον Σωτήρη παρά τις αντιρρήσεις του ως μοντέλο για τους πίνακες του.

Η αρραβωνιαστικιά του Λουκά θα αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει λόγω της περιέργης συμπεριφοράς του και θα αρχίσει να τον παρακολουθεί ώσπου θα πέσει πάνω στη Φώφη και τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να περιπλέκονται, με τη θεία Τζούλια να μην μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει και να ζητά εξηγήσεις από τον Λουκά και τη Φώφη.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το καστ συμπληρώνουν με μικρούς ρόλους οι ηθοποιοί:

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου 1963 στους κινηματογράφους Γρανάδα, Κολοσαίον και Ολύμπιον στον Πειραιά.[1] Προβλήθηκε την σεζόν 1963-1964 και είχε 138.092 εισιτήρια. Βρέθηκε στην 37η θέση σε σύνολο 92 ταινιών της περιόδου αυτής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΨΕΜΑΤΑ» (PDF). Ψηφιακό Αρχείο Εφημερίδων και Περιοδικού Τύπου - Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Εφημερίδα Ελευθερία. 15 Δεκεμβρίου 1963. σελ. 3η. Ανακτήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]