Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Άλσφελντ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
3.357 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 4 μήνες
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Διόρθωση ονομάτων, άλλες διορθώσεις.)
 
{{clear}}
 
 
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
Το Άλσφελντ αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο το 1069. Οι ανασκαφές στην Walpurgiskirche ανακάλυψαν ότι υπήρχε εδώ μια ρωμαϊκή εκκλησία τον 9ο και 10ο αιώνα. Εκτιμάται λοιπόν ότι η πόλη ιδρύθηκε την εποχή της Καρολίνας. Μεταξύ 1180 και 1190, η Θουριγγίας έχτισε ένα κάστρο κατά μήκος της ιστορικής εμπορικής «Οδό μέσω της μικρής Έσσης» Kurze Hessen. Αυτή η τοποθεσία ευνόησε την ανάπτυξη του Άλσφελντ και στη συνέχεια τεκμηριώθηκε ως πόλη το 1222.
 
Από το 1247 το Άλσφελντ είναι πόλη της Έσσης και το 1254 η πόλη εντάχθηκε στο Rheinischer Städtebund. Ο Χέρμαν Β' εχτιστε εδώ το κάστρο το 1395 και μετέτρεψε την πόλη σε επίσημη κατοικία του. Η πόλη απολάμβανε αυξανόμενη ευημερία λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής της θέσης και των πολιτικών του Λαντγράβου της Έσσης. Οι εμπορικές συναλλαγές και τα χειροτεχνήματα άνθισαν και το Άλσφελντ εξελίχθηκε σε μια πλούσια, εργατική κοινότητα στην «Οδό μέσω της μικρής Έσσης». Απόδειξη αυτού είναι η εκκλησία, το μοναστήρι, οι πύργοι, το δημαρχείο και το σύστημα παροχής νερού. Το Άλσφελντ ήταν, για μια στιγμή, η κατοικία του Λαντγράβου Χέρμαν Β' της Έσσης, που έχτισε ένα κάστρο εδώ γύρω στο 1395. Μεγάλης σημασίας ήταν οι συντεχνίες, οι οποίες κέρδισαν επιρροή στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω του λεγόμενου «Korebrief» . Από το 1567 το Άλσφελντ ανήκε στην Έσση-Μάρμπουργκ και από το 1604 στο Έσση-Ντάρμσταντ.
 
 
Τον 16ο αιώνα, η δημιουργικότητα των πολίτων προκάλεσε μια «χρυσή εποχή» στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, με αποτέλεσμα την ανέγερση του δημαρχείου (1512 - 1516) και του σπιτιού γάμου (1564 -1571) - όλα μοναδικά κτίρια. Τα πολλά κτίρια με [[Ξυλοδεσιά]], τα οποία υπάρχουν ακόμη σήμερα, είναι αυτά που κάνουν την πόλη τόσο μοναδικά ελκυστική. Μαζί με τους μεσαιωνικούς δρόμους και τον τυπικό τους χαρακτήρα, η πόλη θεωρείται ως το κόσμημα των πόλεων της Έσσης. Εκείνες τις εποχές ο πληθυσμός του Άλσφελντ ήταν περίπου 2500 - 3000.
 
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
{{Βικιλεξικό|Άλσφελντ}}
362

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης