Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικοσοσιαλιστικό Μπλακ Μέταλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Εθνικοσοσιαλιστικό Black Metal (αγγλ: National Socialist Black Metal ή NS Black Metal ή N.S.B.M είναι Black Metal (μουσική) που προωθεί την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού (Ναζισμού) μέσα από τους στίχους και τις εικόνες που προβάλλονται, αλλά πολλές φορές και μέσα από την μουσική π.χ με αποσπάσματα ομιλιών του Αδόλφου Χίτλερ ή γενικότερα με υλικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κ.α.

Μουσικό Στυλ και Παγανιστικό black metal[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μουσική δεν διαφέρει συνήθως από το Black Metal αν και πολλά συγκροτήματα έχουν παγανιστικά στοιχεία στην μουσική τους και μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ως NS Pagan Black Metal ή Pagan Black Metal. Τα Pagan Black Metal συγκροτήματα δεν είναι κατά κανόνα και εθνικοσοσιαλιστικά, αν και το NS Black Metal είναι στενά συνδεδεμένο με τον Παγανισμό, όπως και το Pagan Black Metal είναι στενά συνδεδεμένο με θέματα όπως η αγάπη για την πατρίδα, η τιμή, η εθνική υπερηφάνεια, οι ήρωες, η μυθολογία κ.α.

Θεματολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα θέματα με τα οποία ασχολούνται πιο πολύ τα NS Black Metal συγκροτήματα είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός, ο Αντισημιτισμός, ο Φυλετικός Διαχωρισμός, η Ναζιστική Γερμανία, ο πόλεμος, οι εθνικοί ήρωες, ο Παγανισμός, η Μυθολογία, ο Αντικαπιταλισμός, ο Αντικομμουνισμός, ο Φασισμός, η εθνική υπερηφάνεια, ο μυστικισμός, η ανωτερότητα της Λευκής Φυλής κ.α. (Φυσικά πολλά από τα παραπάνω θέματα είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ιδεολογίας του Εθνικοσοσιαλισμού).

Το κάθε NS Black Metal συγκρότημα έχει τις ιδιαιτερότητες του. Μπορεί η θεματολογία να διαφέρει από συγκρότημα σε συγκρότημα, αλλά όλα τα συγκροτήματα έχουν κάποια κοινά θέματα (στίχους) στην μουσική τους και σύμβολα/εικόνες που συνδέονται με τον σκοπό του είδους, δηλαδή την προώθηση του Εθνικοσοσιαλισμού.

Συγκροτήματα αξιόλογα του είδους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Άρθρο της ελληνικής μεταπαίδειας σχετικά με το Εθνικοσοσιαλιστικό Black Metal.
  • NS Black Metal Movement. [1]
  • Hellenic Black Metal Front. [2]