Εθνική Ουαλίας Κ-21 (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Εθνική Ουαλίας U21 (ποδόσφαιρο ανδρών) είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουαλίας για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών. Ελέγχεται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ουαλίας. Η ομάδα αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου U21, το οποίο διεξάγεται κάθε 2 χρόνια. Μέχρι σήμερα δεν έχει προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης παρόλη την καλή παρουσία των τελευταίων ετών.

Η Εθνική Ουαλίας U21 αποτελεί το μεγαλύτερο επίπεδο του ποδοσφαίρου νέων στην Ουαλία. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί στην Ουαλία ή αυτούς που οι γονείς ή οι παππούδες του γεννήθηκαν στην Ουαλία. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι 21 ετών και κάτω κατά την έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου U21 τα οποία διαρκούν 2 έτης. Έτσι, κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνίζονται στην ομάδα μέχρι τα 23 ετών. Υπάρχουν ακόμα η Εθνική Ουαλίας U20 (για διοργανώσεις εκτός UEFA), η Εθνική Ουαλίας U19 και η Εθνική Ουαλίας U17.

Δείτε ακόμη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Wales national under-21 football team της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).